Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (51)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rgagapie spune:

Va las si k acus plec aks la



Zambeste, maine poate va fi mai rau. Asa tot timpul vei fi pregatit si nu risti sa fi dezamagit, dak se intampla ceva frumos vei fi surprins in modul cel mai placut, iar dak din contra vei fi tot timpul pregatit si asa vei evita deceptiile .

Ramona +19 Maya Paula

http://community.webshots.com/album/572945398WblguB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Va pup si eu de noapte buna, fetele, sa aveti o noapte linistita, cu somnic linistitor 17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Haideti mai fetelor ca mi-ati facut o pofta de dulceata de visine...este preferata mea
Lunea viitoare, pe 6, vin si eu in tara si deja am sunat-o pe mami sa imi faca dulceata de visine.

------------------------
21+ David

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns byabeatrice spune:

Salutare!!!
Pai in ritmul in care scrieti voi... nu numai ca imi ia o ora sa citesc ce ati scris dar se face tarziu ...si nu mai reusesc sa scriu ca adorm cu mouse-ul in mana(asa am patit ieri).
Noi suntem bine.. numaram zilele pana la urmatoarea intalnire... mor de curiozitate sa simt miscarile strumfului...si sa vad cat a evoluat...si dak nu s-a inselat dr. cu sexul
As vrea si eu sa stau mai mult de vb cu voi...dar se intampla cand am eu timp voi sa aveti de lucru...si nu e mai nimeni pe aici... iar cand am eu de lucru scrieti capitol dupa capitol...
Va pe toate...si sa aveti parte numai de vesti bune!

bya 15+
BEBE STRUMF

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

nu am mai scris de aseara si aproape ca s-au dus 2 capitole. Mai fetelor, o sa tociti tastele de la calculator ; recunosc ca am citit printre randuri, ca doar am ajuns acasa de la scarbici, adica cam de la 10 si neuronul gravid isi spune cuvantul

In rest bebe a inceput sa sughita in burtica ceea ce este oarecum placut...



Betty78 21+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Mai fetelor, dar ce bucatarese grozave sunteti voi!!! Ma uimiti cate bunatati stiti sa faceti! Bravo!!! Si eu gatesc bine dar ma simt depasita de anumite chestii

Va multumesc din inima ca sunteti alaturi de mine pt maine
Din pacate maine am doar vizita la doc nu si echo asa cum mi-ar fi placut mie Oare ce-mi poate spune???

Noapte buna tuturor si...pe maine!

mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)si acum cu bb 3 in
15+
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Buna seara, ladies!

Vin de la odiseea de nov-dec de anul trecut la apelul siminei. Inteleg ca au mai postat si alte fete de la noi, asa ca stiti deja ca un nou-nascut se scoate afara treptat, la cateva zile de la sosirea acasa, imbracat adecvat si intr-un landou care il fereste de eventuale rafale de vant. Incercati sa evitati vantul, ceata, ploaia si temperatura sub -5 grade Celsius.

V-as impartasi, insa, alte lucruri pe care, daca as mai face un copil, le-as pune in aplicare:
- nu mancati mai mult decat mancati de obicei; copilul se hraneste foarte bine din portiile normale (eu am pus pe mine 24 de kg in sarcina, pe fondul capcanei "mananca pentru doi, sau macar pt unu' si jumatate" si lipsei de miscare (asta si din motive obiective - mi s-au umflat f tare picioarele, copilul se asezase pe vena cava inferioara si lichidele nu mai circulau si de jos in sus...); ne gasim scuze pentru toate portiile de mancare marite si dulciurile pe care le mancam in perioada asta; atentie la fructe si la fresh-urile din fructe; 2 fructe pe zi sunt ok, 2 kg nu; un fresh de portocale contine 6 fructe, adica zaharul din cele 6 fructe, este o mica bomba calorica...dupa 8 luni de la nastere, eu mai am de dat jos 8 kg din cele 24 acumulate (atentie! am slabit 12 kg imediat dupa nastere si am pus 8 kg la loc cat am alaptat - e o alta capcana acolo "mananca sa faci lapte" - dar femeile din Africa cum alapteaza? ca sunt toate niste slabanoage si nemancate....; trebuie sa gestionati bine situatia, eu nu am reusit, din pacate, abia dupa ce nu am mai alaptat, am inceput sa tin o dieta si am dat jos suncile...)
- faceti miscare (nu sport de performanta, dar nici apatie totala); am mers la inot (la fostul hotel Bucuresti, sambata dimineata sunt ore de inot pentru gravide, gasiti info pe www.activecenter.ro) aproape toata sarcina, mai putin trim. 1 cand medicii nu recomanda sportul deloc. Mi-a facut foarte bine mai ales la spate, care incepe sa doara rau pe masura ce burta creste (se curbeaza coloana sub greutatea burtii); in apa, burta este mai usoara, apa preia din presiunea de pe spate. La aceste ore, pot participa si fete care nu stiu sa inoate pentru ca se fac exercitii in apa, nu ture de bazin.
- nu cumparati tone de lucruri pentru primele 3 luni, este perioada in care copiii cresc cel mai mult si raman multe neimbracate
- cumparati cadita cu suport astfel incat sa nu trebuiasca sa va aplecati ca sa faceti baie copilului; spatele o sa va doara si dupa ce nasteti, atunci cand coloana isi revine la curburile initiale; va recomand sa spalati copilul in baie de la bun inceput, nu in dormitor, pe pat; dupa prima luna, noi o clateam pe Sonia cu dusul, sigur la o presiune mica, insa ne ajuta foarte mult sa terminam mai repede baia; implicati-va partenerul de la bun inceput in ritualul de baie, este un moment benefic pentru toata familia
- obisnuiti-va de acum cu ideea ca un nou-nascut plange; vor exista momente tensionate, cand mama este obosita fizic si epuizata psihic, iar copilul nu se linisteste cu nimic; ideea este sa nu va panicati, pentru copil plansul este forma de comunicare, usor-usor, veti reusi sa ii deosebiti starile si nevoile, si veti reusi sa rezolvati rapid micile crize; daca un copil nu plange, e ceva in neregula!
- mi se pare foarte important sa stiti ca alaptarea doare in primele doua saptamani; prin carti se vorbeste vag de niste ragade, care ar trebui sa treaca rapid cu un unguent si, dupa ce se porneste laptele, totul e ok. Ei, bine, nu este chiar asa, mi-aduc bine aminte de mai toate fetele de la noi care se plangeau de rani serioase la sani (se pare ce cel mai bine merge sa te dai cu propriul lapte si sa stai cu ele pe-afara;) si de dureri mari cand ne alaptam copiii. Cum alaptatul este absolut esential in primele luni de viata ale copilului, trebuie sa va inarmati cu rabdare si rezistenta ca sa treceti peste primele zile, pana cand se desensibilizeaza pielea din jurul mamelonului si se vindeca ranile.

Va recomand pentru informatii si sfaturi foarte bune de alaptare cursurile si filmele Dr. Culcer. Le gasiti pe DVD-uri la Diverta, Carturesti, etc., librariile mari. Daca nu ma insel, pot fi si comandate online.In filmuletele ei, va spune exact ce aveti de facut pentru igiena gurii, nasului, ochilor, urechilor, cum se face baita, masajul, etc. Mi s-au parut cele mai clare si pertinente sfaturi.

Va recomand, de asemenea, sa va alegeti pediatrul inainte sa nasteti, sa stati de vorba cu el si sa stabiliti sa vina acasa la dvs in prima zi in care aduceti copilul acasa. Aceasta prima zi este foarte dificila dpdv emotional pentru mama. Cat esti in spital, ai spatele asigurat, sunt medici, asistente, esti asistata si supravegheata, dar acasa nu mai ai cadre profesionale. In plus, se uita toata lumea la tine avand asteptarea ca tu sa te pricepi la toate, ca doar esti mama...problema e ca nu te pricepi atat cat ai vrea, ca ai multe alte dureri fizice de la nastere, ca esti agitata avand in cap tot felul de liste de lucruri, medicamente, ca esti in mijlocul pornirii laptelui, ca hormonii de alaptare sunt responsabili pentru usoara depresie care te cuprinde la cateva zile dupa nastere si care te-ar putea face sa plangi aparent fara motiv, samd...de aceea, va recomand sa vorbiti cu pediatrul sa vina sa stea cu dvs o ora-doua in prima zi in care ajungeti acasa, o sa va ajute extraordinar de mult!

N-as vrea sa va fi speriat cu ce v-am spus mai sus, nu se (mai) moare din asta, gasim calea sa depasim perioada dificila de inceput. Iar cand va veti linisti si va veti acomoda putin unul cu celalalt, adica mama si copil, o sa vedeti cum creste in voi iubirea pentru puiul de om care se aseaza in inima voastra pe nesimtite, pana cand nu o sa va mai aduceti aminte cum era viata inainte sa-l fi avut...este o iubire unica, pe care nu v-o poate da nimeni altcineva...cand Sonia mea isi intinde bratele si ma ia de gat, razand cu gura pana la urechi, realizez ca a meritat orice durere, sacrificiu, kg in plus, varice, etc...din pacate, am facut-o tarziu (am 37 de ani) si din destul de motive, unele medicale, e aproape sigur ca va ramane singurul nostru copil, dar va spun sincer ca as fi facut 3 copii in viata asta, daca ma apucam din timp...

Sper sa va ajute ce v-am scris mai sus, daca mai aveti intrebari si credeti ca eu pot ajuta, nu ezitati...

Va doresc sa fiti puternice si curajoase pana la finalul sarcinii si sa aveti copii sanatosi!

PS. camy_pus, ma bucur enorm sa te regasesc la o odisee. anul trecut, ingerasul tau, Darius, m-a facut sa ma alatur comunitatii DC, pentru ca asa am ocazia sa ajut, daca pot, cu ceva.

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Meet Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DORIS_71 spune:

diamisha multumim mult ptr. sfaturi, or sa ne fie uile sigur. Ti-am vazut printesa e o dulceata de fetita si seamana mult cu tati.

Si acum sa va zic cum a fost la eco, BB al meu e ok, era foarte agitat si doamna dr. s-a cam chinuit sa-i ia masurile. Facea tumbe, se intorcea, se sucea, dar pana la urma ne-am mai linistit. Totul e in grafic, asa ca ne mai vedem pe 14 iulie ptr. morfologica de trim.II.

Azi a miscat in vreo 5 reprize, este foarte placut. Tati saracul sta si el la panda sa-l simta dar se vede ca se rusineaza de el. Cand pune el mana nu mai misca, am baiat pudic ce credeti voi.

Vad ca va intreceti in retete si mai ales de dulciuri, eu ar trbui sa ma controlez ca am pus 9kg. pana acum si dr. mi-a zis sa fiu foarte atenta ca-i prea mult. Eu ma mai amageam cu pepene cand aveam chef sa mananc intre mese si mi-a zis ca nu-i bine nici asta ca o fi el multa apa dar si mult zahar si ingrasa, nu stiu ce as putea sa fac. In momentul cand ma zgandara stomacul fac precum leul in cusca sa bag ceva la ghiozdanel si pana nu pap ceva nu ma linistesc. Voi cum faceti sa va potoliti foamea? Eu crd ca am pus mult si din cauza ca i-au Elevit de inainte de a ramane , de cand am inceput stimularea ptr. FIV. Astept idei.

Acum va si plec la ca-i tarziu.

Doris 18+ Matteo ......

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DORIS_71 spune:

Scuze, vad ca am mai mancat niste litere, ce sa fac daca altceva nu pot manca, sper ca nu ingasa si astea .

Doris 18+ Matteo ......

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

diamisha multumesc frumos...si multumim si pentru sfaturi..
Cele cu alaptatul sunt foarte bine-venite...eu nu am experienta, din cauza ca Darius nu a avut niciodata putere sa suga de la piept...si din cauza socului..eu am ramas imediat fara lapte..cred ca am avut doar o tentativa de a avea lapte...

La fel si despre medicul pediatru...mai ales ca eu nu cunosc niciunul in Brasov..
Trebuie sa ma interesez!


Multumim de sfaturi si te mai asteptam ..mai ales cand vor incepe micutii nostrii sa-si faca aparitia. Ca de teorie putem fi toba...cu practica se sta mereu ceva mai rau...dar sunt convinsa ce ne vom descurca toate..

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

21+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput