Andrei, sufletelul nostru curat! (3)
Raspunsuri - Pagina 20
Happiness_4_us spune:
Multumim tare!
Astazi a mers cu tati la gradi, a asteptat sa-i scoata tati ghetutele si sa-i puna sandalutzele ortopedice, dupa care a luat-o pe Hulda de mana si a plecat cu ea.
A mai tras tati un ochi afara pe geam si l-a vazut ca se asezase si se juca cu masinutele deja, era in verva.
Deci si azi a fost ok. Doamne ajuta!
La 10:45 ma duc eu sa-l iau si sper sa nu puna buzita cand ma vede, ca de regula asa face. Dar e ok, o sa-i povestesc ca mereu o sa se duca mami sa-l ia si ca el doar are servici provizoriu si musai sa stea cu copilasii la joaca pana vine mami sa-l ia.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Roxana_G spune:
Asa da vesti despre inceputul de gradinita!
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
pisellino spune:
bravo nana! ma bucur pt voi! cu mucii cum mai stati?
am vazut ca andrei are sandalutze ortopedice. de ce? robi al meu are picior plat si calca stramb dar ortopezii, unul din it si unul din ro cu studii facute in franta mi-au spus sa nu ii punem ghetute pana la 4 ani ca e mai bine fara, sa il las sa mearga cat mai mult descult pe iarba, nisip, ca sa isi formeze muschiuletzii :) asa am facut, l-am lasat descult in casa si in parc unde e iarba mai moale si deja merge mult mult mai bine.
e decizia ta, fiecare face cum vrea eu doar spun ce mi-au spus mie :)
pupici la fluturash si tie :) sa va mearga tot asa bine cu gradi!
despre robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141048
Happiness_4_us spune:
Pisellino, Andrei are incaltzari ortopedice, ca sa-i tina strans gleznutza, ptr ca nu avea echilibru bun.
Nu are platfus in schimb, cu piciorusul stang, la care are tendonul mai rigid, calca spre interior. Se vedeasta foarte bine daca te uiti la el cnd merge, din spate.
Asta este motivul ptr care are incaltzari ortopedice.
In Ro si fizioterapeuta lui, cu care facem gym in vacante, a spus ca este indicat s apoarte pana la 4-5 ani. Nici sa nu ne gandim altfel pentru ca, daca nu poarta se fac deformari, din cauza ca se lasa greutatea pe piciorusele care nu sunt intarite cum trebuie, deformarile in timp ajung sa doara si cel mai frecvent se ajunge la operatii. IAr asta vrem sa evitam.
Stiu teoria ca pana la 4 ani toti copiii calca spere interior, ca mersul si echilibrul si-l fac cel mai bine mergand desculti si cu predilectie pe nisip. Asta se intampla la un copilas care evolueaza normal, iar Andrei din pacate este inca hipoton.
Dar avem rabdare si-i acordam timpul necesar ptr recuperare si-i dam si o mana de ajutor!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Happiness_4_us spune:
Deci azi fluturasul mic si scump era in brate la Hulda, care-i stergea ochelarasii, el era cu mucii curgand si cu ochisorii rosii, semn ca plansese.
Cand m-a vazut, evident ca s-a pus pe plans si tragea de hainele mele sa-l iau.
Duamna a zis ca s-a descurcat foarte bine azi iar maine incercam si un pranz, sa vedem ce si cum.
Am plecat si afara cand l-am pus sa mearga si l-am luat de manutza, incantat fiind la inceput, s-a dezechilibrat un pic si a inceput s aplanga zdravan, ca atunci cand se loveste.
Sa fi cazut azi oare iar acum sa se fi speriat?
Sper sa nu si sa aiba grija de el, ca nu vreau sa stau pe la geamuri sa vad ce face. Daca ajung sa fac asta, sigur ajung la casa de nebuni, ca nu mai am decat un pas! Offff.
pisellino spune:
pai noi 2 sigur ajungem la nebuni nanutzo
am sa-ti trimit un video cu robi sa vezi cum merge pt ca are aceeasi prb ca andrei, calca stramb si are si platfus oare sa-i cumpar si eu ghetutze ortopedice? chiar m-ai pus pe ganduri...
robi a racit, are febra, diaree, tot tacamul.mai vb maine pup
pisellino spune:
nana robi se sperie si el tare cand se desechilibreaza doar cand e prea obosit si urla de zici ca a venit cu capu' de peretzi :) nu stiu daca andrei o fi cazut sau nu dar nu te descuraja draga mea orice copil cade, si aia care merg bine...
stiu ca esti ingrijorata, ma pun in locul tau, dar asa e la gradi, copiii oricum nu prea baga astea in seama si se calesc, devin baietzi mari
pup nana si la fluturash
Happiness_4_us spune:
Multa sanatate lui Robi, pisellino! Tare rau imi pare sa aud ca e bolnavior, dragul de el. Offf. Asa e cu piticii mici.
Despre ghetutze ortopedice, poate ca ar fi bine sa-l vada un ortoped, sau poate chiar un fizioterapeut?kinetoterapeut cu experienta. Eu as merge mai intai la ortoped. Din ce mi-a explicat mie d-na Nuti, care lucreaza de 20 de ani cu copilasi cu probleme, nu e de glumit si de neluat in seama.
Bafta multa!
Azi a fost prima zi de fizioterapie, care s-a dovedit un esec total.
Andrei a facut crize de plans, la modul ca, a inceput s aplanga imediat ce am intrat in casa femeii.
Sunt absolut sigura ca s-a speriat mititelul si a crezut ca il las, ca si la gradi, si eu plec . Offf. Cum il lasam din brate cum plangea, dar plans din ala cu suspin si oftat din tot sufletelul. Asa incat, sedinta de fizioterapie a constat in 10 min efectiv lucrat si asta cumulat, plus incercat sa-l linistesc pe el, dar in zadar.
Pana nu l-am imbracat si n-am iesit pe usa, nu s-a linistit.
Pe drum in masina, a fost cuminte tot drumul, s-a jucat cu masinuta si se pitea ca sa ma faca sa rad.
Urmatoarea intalnire este vineri cand o sa incercam sa-l las doar cu ea, sa vedem daca mai plange.
Stiu ca e greu ptr el si sunt toate dintr-odata, dar timpul este dusmanul nostru nr1.
Daca nici vineri nu merge, atunci ramane sa vina Cristina la noi sambata, sa vedem cum se comporta pe teritoriul lui, si poate asa capata curaj si se imprieteneste cu ea.
Incercam tot ce putem sa vedem ce si cum.
Altfel, ptr muci, am trecut pe Imunobaby. Sa vedem daca are mai mult efect si se opresc mucisorii.
Cam asta despre noi. S-a mai incheiat o zi din viata noastra. Dam pagina.
slippers76 spune:
Nana sa va ocoleasca mucisorii.
Cu fizioterapia eu cred ca e nevoie de rabdare. Poate au fost prea multe lucruri/locuri noi pentru el de-odata.
Va imbratisam cu drag.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
prisi spune:
Nana , pupam fluturasul si ii doresc acomodare usoara, eu totusi cred ca e vorba doar de cateva zile pana se invata putin cu rutina si cred ca in curand o sa se bucure cand ajunge la gradi, succes
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)