**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(101)
Raspunsuri - Pagina 4
bettyR spune:
poohy, sa stii ca eu am avut rabdare sa te citesc .
Fetelor care ma puteti ajuta, Alexandra suge nonstop, adica o ora doua suge dupa care doarme jumatate de ora si iar de la capat. Noaptea doarme intr-adevar 4 ore legate in prima parte, apoi se trezeste la 3 ore pana la 8, dupa care numai reprize de jumatate de ora. Mi-s sfarcurile varza, abia mai rezist, ieri am scos cu pompa lapte dupa ce a supt ca mi se parea ca nu mai am si a mai iesit 60 sau 90ml pe care ii bea cu sete si apoi doarme intr-adevar 1 ceas jumate, doua. Din asta inteleg ca suge rau, sau nu are forta? Nu stiu ce sa fac ca nu vreau nici sa ma mulg si nici sa se invete cu biberonul, dar ma dor groaznic, e a doua oara cand mi se fac coji si iar se rup de iese sangele. Cat dureaza oare pana ma repar?
Si e rau ca Andreea mananca tare rau de la mama sau tati, si vrea de la mine, or eu stau cu Alexandra agatata la tata. Plus ca se trezesc una pe alta, ca are sonor si asta mica si o aude din cealalta camera.
Betty 39+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
DidiAlex spune:
Beatrice, invata sa numeri: 1,2,3,4,5,6...si iar de la capat..cum inveti un copil mik. Respira si te resetezi. E ca si cum ai arunca o esarfa pe umar.
Io nu pot sa spun ca ma pricep la alaptat, cu toate ca am alaptat amabii copii. am strans din dintii si am mes mai departe...
Din cate scrii tu Ale a ta intra in categoria copiilor mufati pe san. Asa a fost si nr 1 al meu, spre deosebire de David care manca si apoi scuipa sanu.
* nu te mai multe, nu iti verifica cantitatea, bebei sunt mult mai destepti decat mamele citite, si iau cat au nevoie
** incearca sa faci dusuri caldutze, sa masezi sanu si astfel sa reglezi mai bine fluxul de laptic, ii usurezi si nu mai trage asa de rau din san daca laptele vine mai usor.
*** cautati o pozitie cat mai confortabila. Io pe nr 1 l-am tinut in brate in schimb la nr 2 numai pe pat l-am alaptat, nici nu mai schimbam pozitia cand schimbam sanu. vezi ce ti se potriveste.
Pepsica stiu ca nici nu recomanda suzi pan se obisnuieste copilul cu alaptarea, la noi la David a prins in schimb de minune suzi, Lola, cum e numita acum :)
****Arunca toate ceasurile din casa .
Sunt unuii copii care pur si simplu vor in brate. Ii scoti din burtica si ii asezi pe burtica. S-ar putea ca asta sa fie motivul pt care sta cu sanu il gurita. Cumparati wrap, stiu ca Liv facuse la fete.sau intraba la fetele de Cluj.
Mi-e imi spunea o mamica, care nascuse la 14 zile dupa David al meu, ca ea nici nu se gandeste ca nu se satura, copii plang si din alte motive.
ACum in legatura cu Andreea. La mine nr 1 a fost prioritatea nr 1. Daca voi aveti momente se iesit afara de stat in bucataria sau de comentat carti, incearca sa revii la ele. io il lasam pe D cu tatal lui si iesem si 30 minute cu R afara. Singuri. sau citeam o poveste cap coada, si nu eram deranjati de David. Sau faceam baie, si nu saream la primul scancet de-a lu David si atunci se sesiza Robert si imi spunea: David plange! mami, du-te. si nu ma lasa pan nu ma duceam. Acelasi lucru il vad si acum. acelasi lucru il vad si acum. Daca il cert pe D, ii sare in aparare, daca nu il cert, ma sesizeaza, ca D face prostii..
Io pe Robert l-am tinut si inca il mai tin in brate si acum la 21+ kg. Dar in primele luni din viata a lu David l-am tinut pot sa pun foarte mult in brate. inainte il trimiteam singur la culcare, dupa nasterea lu D il culcam io, dupa poveste, il tineam vreo cateva minute in brate si apoi il asezam pe pat. pur si simplu il sufocam pe R cu dragostea noastra.
situatiile nu sunt evident comparabile, Andreea e mai micuta, dar tre sa iti faci o lista cu prioritatile. La mine au fost cam asa:
David trebuie alaptat & Robert nu tre sa se simta ignorat. Restul, cum o vrea Domnu'
Daca Andreea vrea ca tu sa ii da-i sa manance, poti sa faci sacrificiul asta pt ca nu o manca toata ziua. O impachetezi pe bebelina, o trimit la plimbare 10-20-30 minute si tu ai liniste pt ea.
si astfel cred ca opresti formarea unui bulgare de zapada, al geloziei Andreei catre surioara ei mai mica.
Daca mai ai intrebari, scrie-le cu 1,2,3 mi-ar fi mai usor sa iti raspund.
doxinu spune:
BETTY da-ti pe sani cu GARMASTAN este super bun si nu trebuie sa te stergi daca suge bebe.Iti mai poti da si cu glicerina boraxata ca o ajuta si pe ea sa nu faca candida in gurita.
Normal ca mananca mai bine la biberon ca nu trebuie sa se chinuie sa traga asa tare.Sfatul meu este sa nu o mai ajuti cu biberonul caci in curand o sa refuze sanul si este pacat.Asa sugeasi STEFAN la inceput pentru ca nu sunt obisnuiti sa suga si obosesc repede.Tot din acest motiv suge asa de des.Oboseste nu se satura si vrea iar.La biberon trage bine se satura si de aceea papa dupa 1/2, 2ore.
Oricum pediatrii spun ca laptele de san se digera intr-o ora jumate sau doua,deci io zic sa ai putina rabdare pana se obisnuieste si apoi totul este foarte simplu.Sfat de profesionosta ,STEFAN a supt 1 an si 8 luni
CarlaV spune:
An@, Graviduta, multumesc pentru ideile de cofetarie .
Betty, imi pare foarte rau pentru ce patesti cu sanii, acelasi lucru mi se intampla si mie, desi am alaptat-o pe Saby pana acum 4 luni. Eu i-am dat de cate ori a cerut, si de 2 ori intr-o ora, mai ales pe caldurile cele mari, cerea de sete, papa 5 minute si apoi adormea. Restul... sunt total de acord cu ce a scris DidiAlex, a spus perfect ce as fi vrut si eu sa spun si nu mi-ar fi iesit atat de bine.
Garmastanul probabil e ok insa eu nu ma simt bine sa nu-l spal inainte de a da copilului sa suga, si daca i-am tot dat in masina, pe plaja, la terasa etc. atunci nu am mai pus garmastan de vreo 10 zile si se vede. O mica mentiune: glicerina as folosi-o simpla, nu boraxata.
DidiAlex, asa eram si eu dupa prima nastere, muream de gat cu cel care zicea ceva de rau despre doctorita mea. Acum s-au mai schimbat lucrurile
Fetelor, n-am fost curajoasa sa plec cu copil atat de mic, ci mai degraba comoda. Trecand peste faptul ca aveam treburi de rezolvat in zona, m-am gandit ca este mai usor acum in concediu, cand cea mica doar suge si doarme, decat mai tarziu. Si bagajul a fost mai mic, hainutele mai mici, pampersii la fel... .
Pentru cine are rabdare, am pus la semnatura poze din primele 12 zile de viata ale Larisei. Vor urma cele de la nastere si de la mare, sper ca in curand.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Graviduta spune:
Multumim pentru aprecieri . Florentina, i-am facut tortul la Agapitos de la Perla.
Si eu stiu de glicerina ca se da simpla la bebei.
Mara are roseola, a tot facut febra (a ajuns ieri dimineata la 4 si la 39,9) de pe 21 iunie, iar azi i-a aparut eruptia. Intr-un fel ma bucur, pt ca macar stiu de la ce era temperatura ridicata-febra. Partea proasta este ca la ziua ei au participat 3 copii cu varsta pana in 2 ani, respecti 2 ani si, deci, au fost expusi la viroza. Am anuntat mamicile, dar sper sa nu faca si ei asa ceva.
Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
poohy spune:
Didi, Liviana, Pai Manu nu se culca la 12... Ci la 9-10 si numai cand doarme cate 3 ore la pranz aproape de 11. Si doarme pana la 8-9-10. Mai devreme nu vrea... Si mai ales pe vremea asta o mai tin in parc. Cand incepem gradinita cred ca o sa fie altceva
Si as vrea eu sa pot sa il culc pe Mihnea devreme... Saracul - de la 9-10 incepe concertul de seara (ca mai are / avea 1-2 si peste zi), varsaturi non-stop, durere, plans etc pana la 2-3-4. Sper cu medicatia asta sa ii treaca.
Betty, si eu m-am spalat dupa garmastan - Mihnea refuza sanul. Dar la mine a mers cu produsele bioclin - au si comprese, si pt reparare, si ceva de dat inainte de supt. Nici nu mi-a trebuit mult, ti le-as trimite ca mai am mai mult de 1/2 (am comprese si gel de dat inainte de supt - de asta ii placea lui Mihnea). Chiar au funcionat - si la mine, si la o prietena de-a mea.
Asa a fost si Mihnea cu stat non-stop... Abia acum pe la 2 luni 1/2 sta numai cat ii e foame
Si eu stiam de glicerina simpla dar nu am gasit pt Mihnea decat in farmacii cu laborator propriu. Glicerina cu stamicin etc nu ii place - vomeaza dupa ce il sterg in gurita.
Glicerina boraxata mi-au interzis si neonatologul, si pediatrul. M-am si certat cu o vanzatoare de la farmacie :D
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
lbelciug spune:
Betty, foloseste niste mameloane pana iti trec ranile. Eu asa pateam la matei si sincer pe mine m-au ajutat o perioada. Daca vrei ti le dau pe ale mele, sunt in stare f buna, de la Chicco. Te-a sfatuit bine Didi. Eu imi amintesc ca stateam pe scaun cu B mufat la san si in acelasi timp ii dadeam lui M cu lingurita. Dar nu ma dureau sanii; era un pic incomod, dar erau momente cand numai asa impacam capra si varza. Deh, copiii ne invata printre altele sa facem multi-tasking.
Didi, e minunata dependenta asta de copii, insa eu recunosc ca ma simt bine/ma reincarc cand iau cate o pauza. Cred ca la voi e si chestia ca nu aveti pe cineva care sa va ajute si in care poti avea 100% incredere. Eu am avut in primul rand bona si mai pe urma socrii.
Carla, absolut superbe pozele cu fetele tale, le-am vazut pe toate. Ce dragut ca Saby e pupacioasa cu surioara, cred ca deja o iubeste f mult. Eu inca astept cu interes sa ne povestesti despre nasterea in apa, cand ai timp desigur.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
bettyR spune:
Fetelor multumesc mult de tot pentru raspunsuri, nu vrea suzeta ca am incercat si nici cu mameloane false - Liviana, nici cu biberonul nu i-a prea placut , isi face greata. Deci nu prea am de ales pana la urma, dar mi mila de Andreea ca stau prea putin timp cu ea. Ma dau cu Garmastan, dar trebuie sa ma spal bine de tot ca nu vrea daca mai simte vreo urma, asta noapte am uitat sa ma spal si nu stiam de ce arunca sanul. Mai scriu cand am timp.
Betty 39+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
CarlaV spune:
Anca, eu am primit in spital compresele de la Bioclin si au fost foarte bune dar nu am gasit in farmacii, tu de la care le-ai luat? Si gelul care se da inainte de supt nu se mai spala, nu? Cand ajung in alte zone din oras o sa caut si eu.
Liviana, multumesc, Saby isi iubeste surioara, dar are parte si de atentie non-stop de la noi. Nasterea propriu-zisa nu a fost in apa, doar o parte din travaliu. Expulzia a fost pe uscat, pentru ca apa, pe langa atenuarea durerilor, mi-a scurtat contractiile care oricum erau cam ineficiente. Oricum, ca experienta, partea cu apa a fost super.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
vas spune:
Didi, ce frumos ai zis. Imi plac tare mult sfaturile tale referitoare la cresterea in paralel a celor doi copii. Eu cam asa am facut atunci cand am inceput serviciul .Am incercat sa o fac pe Eliza sa inteleaga faptul ca oricat as lipsi de acasa ea e la fel de importanta pentru mine. Incerc ca atunci cand ajung acasa sa ma joc cu ea, sa ne iubim,iesim la plimbare, si abia apoi intru in treburile mele.
Betty, o sa treaca in curand si noptile astea,si incet incet te vei inzdraveni. Multa rabdare iti doresc.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007