**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(101)
Raspunsuri - Pagina 19
An@ spune:
hai ca sunt cu un picior la usa, sa iesim afara, dar nu ma poci abtine
.
Didi, am inteles mesajul tau, ca m-am obisnuit cu stilul tau
. Da' ce curs faci? (daca nu sunt indiscreta
). Cartile, daca nu le gasesti pe amazon se pot comnada si de la cotidianul, iti dau adresa, daca vrei imi zici. Daca nu livr in De, ti le pot comanda eu.
Poohy 
pt PM.
Betty, Alynta
ca ne-ati "vizionat".
Revin mai detaliat.
Ies afara ca m-am copt in casa.
mami de Ana (22 mai 2007)
DidiAlex spune:
An, nu esti mami indiscreta, iti scriu pe mess. la cat de succinta e lumea pe aici
...
doxinu spune:
Ana STEFAN intra de fiecardata cu tati.Ne ducem o zi da una nu.MAi mult dupa ora 8 cand este agrementul insa ne ducem si la grup sambata sau duminica depinde de dispozitie![]()
poohy spune:
Alina/Graviduta, multumesc 
Poate putem totusi sa ne ducem... de mult vreau eu la Sambata de Sus
Sorina, pai mergem si la mare! Dar la mine mare e echivalent cu Constanta si soacra, ca sotulache e din Constanta si nu avem cum sa mergem altfel... Mi-e dor si mie de statiuni, sa stau la hotel, sa am plaja aproape... Dar asta e. Macar cu Manu nu mai am treaba ca e topita cumnata dupa ea :D Cu diferenta de temperatura asa e, dar daca pensiunea e buna, e incalzita, si strumfica nu ar trebui sa resimta. In plus mi-e mila si de Manu, sa vada si ea muntele, ca are peste 1 an de cand nu a fost - intai ca mi-a fost mie foarte rau cu sarcina, apoi cu cerclajul etc
Ioana/Doxinu, unde se duce Stefan, ca eu nu ma prind (sunt cam adormita)
Eu tot am mustrari de constiinta ca nu o duc pe Manu la inot, dar ofertele pentru varsta ei sunt prea scumpe...
Alynta, 
Vreau si eu sa citesc! Asa imi dau seama ca am depasit perioada sarcina/lauzie - imi revine cheful sa citesc. Ca si la Mihnea si la Manu in sarcina/lauzie nu am vrut sa citesc, ci sa tricotez :D Acum am revenit la normal.
Sa va mai povestesc de Manu... Avea niste creioane cerate, tot facea prostii cu ele, la un moment dat o cert ca desena unde nu trebuie, si ea intentionat incepe sa faca mai rau. Ii zic ca ii iau creioanele, ea continua. Si totul culmineaza cu ea ridicand cuvertura si pictand cearceaful. Ii iau creioanele (cu gandul sa le ascund cateva zile) si ii zic ca pentru ca nu se poarta frumos cu ele, le aruncam. Ce face Manu? Ma ajuta sa le strang. Asta acum 3 zile. Azi gaseste un creion uitat intr-o cutiuta de-a ei, vine cu el la mine si zice - haide mama, arunca si asta. Si insista pana il iau.
Si ii placeau creioanele. Pai cum sa o mai pedepsesc eu!?!
In alta ordine de idei, azi am vorbit cu o mamica a carui baietel reactioneaza la fel ca Manu. In sfarsit am mai dat de cineva.
Adica - atunci cand se supara, o respinge pe mama. Cand s-a dus la gradinita (la 2 ani) - nu a avut nimic cu bunicii, cu tatal, nu a plans. Dar cand a venit mama de la serviciu, s-a intors cu spatele si a respins-o, nu a vorbit cu ea, a fost suparat etc cateva luni.
Exact reactia Manuelei cu sarcina si Mihnea. Deci nu e unicat.
Sper sa nu inceapa din nou rau cand merge la gradinita 
Asta ca sa nu zica Didi ca nu vorbim ;)
Vreau si eu sa ma plimb, vreau kg de di'nainte de Manu, vreau sa am timp sa citesc, sa ma duc in magazine, sa ma duc la sala. Dar nu as da pe nimic bebeii mei frumosi care acum dorm ca niste gogosari!
Ma duc si eu, ca cine stie cand se trezeste Mihnea cel voinic.
edit: inca ceva... Ieri m-am ingrozit in parc, o mamica a unei fetite de varsta cu Manu mi-a povestit ca trebuia sa aiba si ea un bebel de varsta lui Mihnea dar a pierdut sarcina pentru ca a facut varicela... Si s-a oprit din evolutie. A avut complicatii, a facut si septicemie si acum trebuie sa mai astepte ceva. Mi s-a facut parul maciuca... Imi dau seama cat de norocoasa sunt cu domnul strengarel cu ochii albastrii. Stiu ca se vor schimba, dar eu tot sper, poate, poate... Doar la sot in familie e plin de ochi albastrii. Ce daca la mine nu e? Poate inselam un pic genetica :D Ca acum incep sa se schimbe, tot in albastru...
Anca, Manu
02.06.2007 si Mihnea
09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
bettyR spune:
poohy, tot am vrut sa scriu ca si Andreea a reactionat la fel cand am venit de la maternitate cu Alexandra, m-a respins. Acum ea doarme cu tati sau bica si mai plange noaptea si daca ma duc la ea imi zice 'pleaca mami', am crezut ca dau in depresie in prima saptamana, mai ales ca se si uita asa la mine ca si cum as fi tradat-o. Acum suntem mai bine, vine si ma pupa (asta se intampla f rar ca nu e f iubareata). Cred ca is interiorizate, in prima saptamana daca ma vedea ca alaptez fugea din camera unde eram si chiar inchidea usa.
Eu am burta si picioare grase, de fapt am 10kg in plus si nu am cu ce sa ma imbrac si nici vreme de dus sa imi cumpar.
Am pus ceva poze noi in albumul iulie 2009.
Andreea
ang3lt0uch spune:
Am o intrebare, de fapt mai multe, ce se adreseaza celor ce au dus deja puiutii la gradinitia....
Eu nu am pe nimeni in zona care sa aiba copilul la gradi de stat, si cele care il au, nu am eu incredere in opinia lor...sa zicem ca sunt alt stil de mamici, un pic mai curajoase cu ce fac copiii... Cu toate astea, la particulara e in primul rand prea scump ptr mine,costa 5.5 mil fara mese si cam 7 cu mese...la program prelungit, caci eu asa o sa o dau. In al doilea rand, a mea nu vb bine inca, stalceste o groaza de cuv, nu le leaga...etc, si la gradi particulara unde as da-o sunt in grupa mica vro 2 ce vb spanioala, unu in eng si un grec
, si restu romani...Ma gandesc ca prezenta atator limbi o aiureste si mai tare...
Mie la particulara mi-o primesc cu pampers, ii pun ei pe olita cand ii pun pe toti, in rest daca nu invata le schimba pampers (Adus de mine) la cateva ore... Nu asta ar fi problema ca adriana il cere schimbat oricum cum face ceva. La gadi de stat ii primesc cu pampers? daca au pampers ii mai pun pe olita cu restul sau ii lasa in traba lor? Cat costa la o gradi de stat programul prelungit + mesele? Unde intrebi daca au locuri? (avand in vedere ca eu le-am vazut inchise in perioada asta)... Si in general info despre gradi de stat, ca din auzite nu stii ce sa crezi, ba ca e mai bine, ba ca e da sa pape dimineata cremvusti
si ca desert au invariabil napolitate din alea "varsate"...ba ca isi mai iau cate o palma cand ii apuca plansul, ba ca la particulara nu invata nimic...eu nu stiu ce sa cred, si de asta va intreb...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
kid spune:
ang3lt0uch Din cate stiu eu, la gradi de stat nu primesc copii pana in 3 ani si nici cu pampers. Sigur, mai sunt si exceptii, daca ai cunostinte la gradinita. Eu stiu ca se plateste doar mancarea. Cat despre comportamentul educatoarelor, depinde de la gradi la gradi, uscaturi sunt peste tot si la stat si la particular. Si gradinitele de stat au vacanta vara.
Juniorul va merge de la inceputul lui august(sper eu) la o gradi particulara. Am vizitat-o si mi s-a parut ok, curtea cam mica, dar in zona toate sunt asa. Voi reveni cu impresii.
An@ Mersi de raspuns. Saptamana viitoare mergem si noi cateva zile la mare, voi incerca si eu sa-i schimb programul jr.
ang3lt0uch, carstea Multumim pentru voturile acordate ratustii!

Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2 
Vreau sa nu mai fiu diferit!
Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi

Bazar pentru Ema

ang3lt0uch spune:
Stiu sigur ca ii primesc cu pampers si ca ii poti duce de la 2 ani...de la o mamica ce inceraca sa imi arate ce bine e la stat, mai ales ca acolo s-a dezvatat baietelul ei de pampers...Cine stie ce o insemna asta, poate ii tine toata ziua pe olita
...Nu prea am incredere in acea mamica, sau ma rog, in judecata ei, de asta intreb
... In plus sa astept sa faca 3 ani Adriana ar fi ff greu, ptr ea mai ales. Si asa e o mica salbatica, ce nu vrea sa imparta mai nimic decat rar si pe perioade limitate pana ii sar toti nervii pe respectivul copil. Nu o data i-a facut sa planga prin parculet tipandu-le" Du'te, a mele!!!"... Si eu pot sta cu ea acasa dar asta insemana iesiri f scurte , caci trebuie sa si lucrez...ii este f greu din martie de cand am inceput sa lucrez normal, se vede, si o dem mai ales prin comportamente negative, cum e si normal. Singura solutie e gradinita, ca sa nu se mai simta ignorata, noi nu avem rude pensionate care sa o poate tine cateva ore...
dar ptr ca totusi poate sta cu mine, nu as vrea sa o duc undeva unde i se face mai mult rau decat bine... Are mare nevoie sa socializeze, sa faca parte dintr-un grup, altfel sunt convinsa ca nu se va schimba in bine, chiar daca la inceput ii va fi greu sa accepte regulile... Speram sa gasesc pe aici mamici cu copii la gradi de stat, care imi pot explica putin programul de acolo (la particulara e mult mai simpu, au si camere de web ce pot si accesate pe internet, sa vezi ce fac copii cand vrei...). In mintea mea e cea mai buna alegere, dar problema banilor, ptr noi e f mult 700RON, si am vrea sa recurgem la solutia asta daor daca nu avem altele, cred ca ma intelegeti![]()
kidLa concurs as fi votat mai dvr daca eram atenta, dar asa de greu ma prind eu
... Noi nu mai avem tricoul ala cu capsunica de anul trecut, l-a patat ingrozitor
si la spalare nu a iesit nici la temp mari, unde s-a cam luat din imprimeu oricum
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
carstea spune:
ang3lt0uch, o sa incerc sa-ti spun ce stiu/cred eu.
Cred ca mamica din parc vorbea de fapt de cresa.Si Rares a fost cate luni la cresa si a fost ok.Aveau moment de pus pe olita dupa masa si la scularea dupa somnul de dupa-amiaza.Mancarea putea sa fie si cum spuneai tu dar poti sa spui ca e alergic si nu are voie iar dimineata ii dai tu sa manance inainte .
La gradinita nu se primesc copii sub 3 ani decat daca ai mari pile mari.Eu am avut in grupa acum multi ani o fetita de 2 ani si jumatate care avea inca pampers si nu a fost usor mai alea ca in gradinita esti singura cu copii (ca educatoare vb)cu exceptia meselor.Cand cea mica facea kk trebuia sa urlu dupa ingrijitoare sa vina de la tigara sa o schimbe sau sa stea cu ceilati.
Eu recomand cresa mai ales ca au si ei 2 grupe (bebei si mai maricei).
Cam atat despre subiect.
Va pup
Ioana13 spune:
Bunadimineata!!!
Ana, da, tare frumos povestesti tu cartile... mai spune-ne.
Sorina -Angel.., nu cred ca un episod izolat trebe sa te ingrijoreze vis-a vis de munte... al meu merge la munte de cind e mic, nu a patit nimic... numai in Cluj s-a racit. Il imbrac adecvat dimineata si seara, iar ziua pe caldura face si baie in piscina.
Acum e la munte, are atita treaba, l-am intrebat daca vrea la Cluj a zis Nu, dar nici eu sa nu plec de acolo.
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)