**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(101)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Sorina aceeasi dilema o avem si noi cu gradinita. Din ce am discutat cu diverse persoane (si nu numai mamici din parc) opiniile merg spre gradinita de stat (mi-au spus asta educatori, psihologi, psihiatrii de copii). Asa ca eu caut o gradinita de stat acum pentru Andrei, si mergem pe varianta cu particulara doar daca nu gasesc nimic convenabil la stat.
De primit cu pampers nu prea cred ca ii primesc la stat, noi suntem in curs de dezvatare, uneori mai cu succes, alteori nu. Si primesc sub 3 ani gradinitele care au educatie timpurie sau cam asa ceva, oricum trebuie sa nu aiba si cresa alaturata, ca altfel il inscriu la cresa automat. Si sigur trebuie ceva pile tari, inscrierile pentru anul scolar 2009-2010 s-au terminat deja la stat.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Ii primesc la stat daca : stiu sa manance la masa singuri, nu mai beau din biberon (Adica stiu sa bea din cana/pahar), vorbesc (macar ptr a-si exprima nevoile),...si mai erau, dar erau chestii pe care oricum le face un copil de 2-3 ani. Nu era conditie legata de pampersi(poate prin craviova sunt altfel, si nu au incotro..nu tsiu de ce in alte orase e altfel). Singuul lucru era ceva de genul sa le dai voie sa incerce sa il dezvete in 6 luni(adica sa stie sta pe olita, sa le dai voie sa il tina pe olita cu ceilalti...). Nu stiu care e faza cu 6 luni, nu ma intrebati.

Nu stiu cum este in alte orase, poate depinde, dar in craiova in grupa mica de gradi sunt copii de la 2 la 4 ani. Daca au peste 2 ani si pot face cele de sus nu ii mai da la cresa. La cresa eu nu as da-o..ar regresa prin imitatie. Stiu ca s-au terminat inscrierile, nu asta ar fi problema, ar aranja ai mei ceva, taica-meo e cu sindicatul pe dolj si maica-mea o profesoara la liceu, dar are ea un stil de nu poate fi refuzata(nu tot timpul face bine cu asta...). Nu inseamna ca imi face loc la orice gradinita, daor ca din toate undeva s-ar gasii loc si de mine. Cum zice madaiulia, si noua ne-au spus cu totii ca la stat e mai bine, sunt mai multi si chiar si faptul ca nu sunt asa multe educatoare ii ajuta sa se invete cum e sa fii parte a unui grup si cum e sa fii independent. O educatoare, dar din Caracal, care e o prietena de a maica-mii imi zicea ca daca mai tin fata acasa 1 an mai mult rau ii fac, sa o duc la grupa mica ca e pregatita.

Acum, pe de alta parte, dracul nu e asa negru si la particulara nu e asa "rau" cum spun cei ce cunosc gradinitele de stat. Defapt programul didactic e identic, dar sunt de obicei mai putini copii in grupa si 2-3 persoane care se ocupa de ei. Si intradevar copiii sunt "certati" mai putin. Problema e ca la particulara costa mult.

Eu chiar nu stiam de chestia cu bagatul copiilor de 2 ani la cresa. Bien ca am aflat, cu toate ca pe mine toti m-au asigurat ca daca o duc la stat o ia in grupa mica. dar nu vreau sa ma risc sa o duca la cresa, ii strica toata independenta. Presupun ca la cresa si cei mari (de la un an jumate in colo ma gandesc) au totusi un program de bebei...nu s-ar adapta la asa ceva, eu am interesul sa progreseze mai ales in limbaj...

madaiulia daca te hot la o gradi de stat (presupun ca si tu il poti baga pe cel mic acum chiar daca e tarziu, din mom ce ai mentionat), te rog spune-mi si mie...

App de pampersi, sa stiti ca si eu auzisem identic cu ce ati spus voi, dar f multe persoane unele care lucreaza in domeniu aici la noi iar altele ce au dus copiii (la gradi nu la cresa) au infirmat ce credeam eu... Tare as vrea eu sa o dezvat pana atunci, insa saraca chiar nu poate tine pishu, nu isi da seama cand ii vine si cum se vede "in fapt" ingheata, se uita speriata in directia olitei si se chinuie "sa tina" apropiind picioarele si punand mainile acolo...degeaba ca tot curge tot...Nu stie probabil sa isi controleze muschii inca...

Sa nu va mai spun ca mie una mi se pare f greu ptr o saraca educatoare sa faca fata singura la un grup de copii de 3 ani...Or fi civilizati copiii respectivi, nu stiu... Oare nici macar unul din ei nu are crize de plans, nu se enerveaza, nu face nimic ce ar determina-o sa ii dea lui atentie si celorlati nu? Sau daca face asa e ignorat? Eu nu reusesc sa imi explic chestia asta...

carstea Sa inteleg ca tu esti educatoare? Atunci probabil intelegi f bine la ce ma refer. Si sunt de acord ca la cresa este f ok, dar nu dupa 2 ani si cand copilul isi traieste din plin varsta si independenta. Nu as putea sa o integrez pe a mea la cresa, poate sa gasesc una unde sunt daor copii peste 2 ani ce pot face totul independent... Cu mancarea, daca asa e, asa trebuie sa o accept. Nu se poate sa le spun la a mea sa NU ii dea, Adriana va vrea, cand vede pe altii. Chair daca e plina de acasa, ea manaca in plus daca e pusa la masa cu cineva. Asta e probabil unul dintre punctele ei forte, faptul ca daca e de stat la masa in grup sta si nu comenteaza, ba chiar vrea, indiferent cat a manacat, si manaca cot la cot cu noi(Asa o va face si cu copiii, evident). Deci...va trebui ori sa accept meniul ori sa gasesc altceva...Mai ales ca eu vreau sa o las la program prelungit. Daca as putea sa o las daor pana la masa de pranz, atunci as duce-o la particulara, m-ar costa pana in 4oo RON, ar fi altceva. Dar nu ma ajuta varianta asta din pacate.

Ioana Totusi voi stati in Cluj, si aveti alta clima in oras cred eu, daca ma insel, scuze. La noi e camp,sau ca-n sera mai bien zis, zi/noapte e cam aceeasi temperatura, mici variatii. Oricum o sa ma duc, nu am incotro. Va spun dupa aia daca am racit

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Hello, am revenit si noi in peisaj.
Raspund la cat am citit:

Mica, noi preferam in prima etapa olita; avantajul ei este ca B se duce oricand si face singur neinsotit pipi. Am avansat destul de bine la acest capitol dup anumai 2 sapt de la debut. Uneori se mai scoala si noaptea sa ceara la pipi sau apa. Pe Bogdanel l-am lasat la socri cat am fost plecati, ziua el mergand la cresa.
BettyR, trebuie rabdare multa, e si Andreea mica. Eu ma uit la B cum face: devine gelos si chiar violent daca mai vb si cu alti copii. Zilele trecute am primit in vizita un baietel de 4 ani si in timp ce ii aratam cum sa construiasca un castel ma trezesc cu o telecomanda in cap, aruncata bineinteles de B, vadit suparat ca nu m-am ocupat de el exclusiv.
Of, Clem, tare trista experienta cu Bob in spitalul turcesc, dar bine ca s-a incheiat pozitiv si ca baiatul e in regula acum. Frumoasa camera unde v-ati cazat. aerosolii de la mare banuiesc ca i-au facut bine lui Bob. Am vazut pozele, in ciuda problemelor, pareti destul de fericiti, cred ca ati avut si momente frumoase asa incat e bine sa-l clasati ca un ghinion izolat suprapus si cu perioada de imunizare la gradi.
Gravi, eu cred ca prevenarul e bun pt copiii cu predispozitie catre afectiuni respiratorice precum bronsiolite si pneumonii. Noua ne-a fost recomandat pt B, dat eu am ales sa nu-l fac.
Didi, da, si eu mai citesc cafeneua d-nei Tanase. Noi evitam inghetata sau daca e musai sa consumam lipaim cate putin si rar. Paza buna trece primejdia rea.
Alyna27, ne bucuram sa auzim lucruri bune despre voi si ca sunteti fericiti in formatie de 4. S-o tineti tot asa!
Lavini, cine ti-a facut masajul, Cerasala? Mai vine si la Teodora? Tare imi placeau filmuletele cu Andrei in cada.
Diana, daca ai studiat problema cu AfterSchool, imi spui si mie pana la ce ora pot sta acolo copiii? Mi se pare ca te-am mai intrebat, dar nu mai retin raspunsul.

Apropo de lapte, nu credeam, dar B nu mai vrea decat sa zic maxim 100ml pe zi. O fi in regula o ratie atat de mica?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Venus2007 spune:

Va invit la un capitol nou aici.

Mergi la inceput