**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(101)
Raspunsuri - Pagina 11
lavini spune:
Multumesc pt incurajari, o sa fie bine pana la urma, e drept ca-i tare greu, dar asta e.Ma ajuta faptul ca ai mei se culca tot devreme, Andrei pe la 8.15, iar cea mica pe la un 9.Asa mai imi ramane si mie un picut de timp pt un dus, o mancare, etc.
Betty, i-am dat pt imunitate si Septilin, si Ribomunil, da se pare ca nu a functionat.De o saptamana am inceput sa ii dau tinctura de propolis, poate pe termen lung reusim sa nu mai pescuim tot ce ne cade in mana in materile de virusi.
Gravi, nu am luat inca antibioticul, sa nu ma tenteze, stau cu reteta in geanta, dar atat deocamdata.Nu stiu ce naiba sa fac, si in seara asta a facut febra, un 38 si un pic, nu face febra deca seara, uneori si dimineata, dar nu in timpul zilei.Si degeaba ii recoltez maine pipi, ca urocultura dureaza 7 zile, ori nu stiu daca o mai pot lasa asa atata timp.Si io sunt cumva convinsa ca e de la gat, tot imi zic ca e inflamat si rosu, si tuseste saracuta de mi se rupe inima.O sa mai vb maine cu dr ei.
Daca are cineva vreo idee ce as putea sa ii dau, sunt deschisa la sugestii, sau dc s-a mai confruntat cineva cu chestia asta la bb asa mic.Carla, stiu ca tu o tratezi pe Sabi cat mai natural, ai o recomandare si pt mine?
Ma bag la somn, copiii dorm, barbatul la bere cu colegii :), io pe baricade.Acusic se scoala mandra...Noapte buna!
Graviduta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lavini Gravi, nu am luat inca antibioticul, sa nu ma tenteze, stau cu reteta in geanta, dar atat deocamdata.Nu stiu ce naiba sa fac, si in seara asta a facut febra, un 38 si un pic, nu face febra deca seara, uneori si dimineata, dar nu in timpul zilei.Si degeaba ii recoltez maine pipi, ca urocultura dureaza 7 zile, ori nu stiu daca o mai pot lasa asa atata timp.Si io sunt cumva convinsa ca e de la gat, tot imi zic ca e inflamat si rosu, si tuseste saracuta de mi se rupe inima.O sa mai vb maine cu dr ei. |
Da, si Mara facea la fel, cam 37,4-37,7 ziua, iar seara 38,4-38,7. Eu o tineam pe Nurofen si Sinupret. Dar nu stiu ce sa zic la bebita asa mica. Mai bine sa o vada pediatra/pediatrul, mai ales daca e bun. Poate nu strica sa o vada si un ORL-ist, nu stiu daca e posibil la varsta asa mica. Ti-o recomand pe Silvia Samuila. IAr ca pneumolog, daca ai nevoie de asa ceva, am citit ca Cernatescu de la IOMC e foarte bun. Multa sanatate!
Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
ang3lt0uch spune:
Am revenit de la mare
... Tristete ca as mai fi stat ...vro 3-4 luni nu de alta
Deja imi fac planul cum sa mai plec odata vara asta
Vreau sa zic ca noi am fost in Eforie si eu am ramas socata sa vad preturi mai mici decat anul trecut la ..mai toate (mancare ...restaurante ... prostioare ...jucarii), ba chiar papuci, sandale de plaja sau ochelari de soare si alte accesori sunt mai ieftni decat la noi in craiova. Pacat ca nu planuisem sa stam mai mult caci aveam bani sa mai putem sta vazand ca preturile sunt asa mici ... Deci...va recomad o escapada la mare caci ... anul asta chiar se merita.
A fost frumos, Adriana a fost cumintica, a mancat cu noi la masa oriunde ne duceam (adica la resturant, terase sau la noi la hotel unde era sala de mese)... Conteaza ca are libertate pe plaja probabil ca ea nu e copilul care sa sta cuminte juma de ora la masa de obicei.
Singura chestie "nasoala" e ca anul asta a fost mai mare si a realizat azi dimineata cand s-a trezit la ea in camera ca suntem totusi acasa...si mi-a trantit usa la camera unde a stat singura vro ora mataind in liniste cum ca "unde e maia...unde e maia..viau apa" :D. Sa speram ca maine nu se repeta povestea :)
A,da , si am reusit sa nu o pierd pe plaja cu toate ca ea spune "piec tasa(terasa)" si a si fugit sa cera pe la terasele de pe plaja cate ceva...
Niste poze avem aici :
http://ro.netlog.com/ang3lt0uch/photo/setid=191206
EDIT : Am vazut ca era vb de "vicii" Si noi pastram "cateva" :D dupa cum urmeaza: Suzeta la somn, pampers pe care din nefericire il scaoate imd cum face ceva (inclusiv caca
...va dati seama) si mi-l aduce triumfatoare si evntual ..plina de murdarie
asta daca nu-l duce cumva singura la gunoi si atunci e si mai grav. Nu mai bea din biberon deloc de f mult timp si de prin iarna nu mai am nici unu prin casa, adica le-am depozitat sau dat ... Nu manaca de la mine decat in cazuri exceptionale. Manaca daor ea, unde vrea
(aici se mai poate negocia) si cat vrea (aci nu se mai negociaza). Mda, si noi urlam cand nu ne convine ceva orice, dar nu asa de nervi, ci cu zambetu pe buze initial la cel mai mic NU...tipa ff subtire si tare de iti ies ochii pe urechi
S-a prins ca ne cam stambam si se amuza tare... Si bineinteles daca insistam cu "nu e voie" la mai multe doleante..va urma un aruncat in fund sau trantit o usa ceva , cu multi nervi si lacrimi...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Ioana13 spune:
Sorina, ma bucur ca a fost bine la mare, ca tare stresata erai ca pierzi copilul! Patrick vreo 2 saptamini, dupa ce ne-am intors de la mare, a tot cerut "apa mahe" si a facut sarituri pe uscat... acum le mai face doar in vana. Pozele nu le pot vedea marite(ca sint la servici si e incet netul), dar merga acasa si le studiez. Observ ca esti f slaba... adica arati tare bine!
Dupa cit am observat in Eforie e de mers, ca altii acre au fost in Mamaia s-au plins ca sint preturi nesimtit de mari si ca e naspa in generla la marea noastra.
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
CarlaV spune:
Lavini, m-am tot gandit daca sa-ti scriu sau nu inainte sa ma intrebi tu, am incercat sa ma pun in situatia ta si chiar nu stiu ce as fi facut pentru copil atat de mic. Daca nu functioneaza oscillo, parragripe, belladona... eventual ceva de tuse, drosera sau antimonium tartaricum... atunci probabil as fi trecut pe medicamente. Antibiotic i-as da numai dupa antibiograma si obligatoriu asociat cu biotics sau ceva pentru flora intestinala. Iarta-ma ca nu am retinut daca alaptezi, dar daca o faci, da-i cat mai des, ajuta mult.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
lbelciug spune:
Lavini, imi pare tare rau pt problemele cu puii. Pt mucisori si tuse noi aplicam cu succes metoda aerosolilor, chiar si simplu su ser daca nu ai avut cum sa consulti un dr. Si pt Teodora e greu ca nu poate respira, probabil nu poate dormi cat vrea etc, poate e si ea epuizata si suparata, de asta plange daca dispari din vizorul ei. Multa sanatate si rabdare, mai cheama si ajutoare, tu mai alaptezi fata?
Tamara, am zambit la intrebarea ta cu Bogdan si
. Ei bine, smecherul asta mic ne duce de nas, nu alta. In principiu nu are nimic cu dormitul in patul lui, insa nu vrea singur! Sta unul din noi cu el pana adoarme, apoi fugim in dormitorul nostru. Ei bine daca peste noapte se scoala, ori plange pana ne ducem noi la el, ori ne trezim pur si simplu cu el peste noi in pat.
A inceput sa se acomodeze cu casa, deja stie unde sunt lucrurile, umba pe la diverse sertare si din cand in cand se joaca "de control" in camera lui Matei.
Oricum cel mai mult ii place afara, chicoteste singurel cand vede melci, musuroaie de furnici, vreun fulg zburand sau pasari (astea sunt "coco" toate, indiferent de rasa). Avem multe prepelite in zona si sunt atat de caraghioase cum alearga de nebune pe camp incat si eu si Bogdan radem cand le vedem sau cand fac "zbrrr".![]()
Eu sunt fericita
, simt cum imi recreez creeerii in campul nostru, imi place ca nu mai sta nimeni la TV si e atat de liniste in casa! Din cand in cand B se duce si da drumul la radio/muzica apoi incepe sa topaie. Ziceam ca nu plecam in vacanta, ei bine Doamne-Doamne mi-a facut o surpriza, sapt viitoare plec cu sotul in Serbia/Belgrad pt 4 zile, cu ocazia unei delegatii de-a lui. El se duce la munca ce-i drept, insa pt mine va fi ca o mini-vacanta, voi avea 2 zile in care sa fiu turista prin aceasta capitala. Abia astept sa plecam!
In w-e as fi vrut sa mergem la mare, dar pana la urma cred ca ma instalez cu umbreluta langa piscinuta lui Bogdan, in fata casei, sic!
Betty, stiu cum e cu un copil urlacios, Matei al meu e din categ asta. Iti trebuie rabdare, muuulta rabdare, incearca sa nu tipi la Andreea cand esti nervoasa; mai bine asteapta sa va linistiti amandoua si pe urma stati de vorba calm. Din proprie experienta, incearca ca Andreei sa-i acorzi cea mai multa atentie, chiar daca o tii pe cea mica in brate/san; vorbeste cu Andreea ca sa nu fie geloasa.
Sorina, sa va fie de bine! Lasa, nu fii trista, o sa mai aveti ocazii sa mergeti la mare.. pana atunci mergeti la un bazin/strand ceva - aveti in Craiova? Super pozele, de acord cu Ioana, arati f bine! Auzi, dar cum se face ca tu slaba si sotul plinut?
La noi nu tine faza asta, suntem amandoi mancaciosi, eu m-am cam luat dupa sot si de asta am pus kg bune in plus.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
mica0307 spune:
liviana nu ajunge la wc nici chiar cu acel suport de la ikea...cere la wc si merge cineva cu ea. Concediu placut si sa va distrati! Cu Bogdanel ce faci?
Am vazut ieri la kika cearsafuri impermeabile cu elastic insa erau doar pentru paturi mici (80 x 120) si noi avem canapea mare la Maya in camera.
Azi plecam si noi sa ne luam copilul de la Pitesti
.
bettyR spune:
Liviana, asa incerc sa vorbesc cu ea, alaptez intinsa pe pat si ii citesc povesti sau spunem poezii, mai si desenez cate ceva ca sa coloreze ea. Dar nu merge intotdeauna, o apuca si se urca si ea pe mine, ma trage de mana sa ma ridic, fuge la bucatarie si striga sa ii dau si ei sa manance, sau plange sa o iau in brate. Pe asta mica, biata de ea, abia ca ne uitam la ea, cum e si cuminte.
Nu prea tip la ea, mai ridic tonul ca altfel nu merge. Dar nu ai nici cum sa tipi la Andreea ca urla asa de tare ca nu ai cum sa o acoperi, nici sa vorbesti nu poti, o mai las si ma duc si ma intorc, ca singura nu se potoleste. De cand a aparut asta mica, cred ca am si innebunit-o toti de cap, mai ales mama si taica-sau ca s-a rafatat la maxim. Dar totusi e mai bine decat ma asteptam.
Andreea
ang3lt0uch spune:
Multumesc fetelor ptr aprecierile legate de "silueta" mea dar chiar nu am nici un merit, daor ca asa sunt eu.
lbelciug Nu stiu cum de sunt asa de slaba, cred ca tine de metabolism, ca si eu sunt mancacioasa, ba chiar manand dulciuri in cantitati industriale mai ales noaptea... Sotul a fost tot timpul mai plinut
Avem destule stranduri sau bazine in craiova...dar nu mi se pare potrivit sa te duci cu copil mic acolo. Nu cred sa fie vreunul special ptr copii mici. Oricum eu nu duc dorul apei si plajei, ca noi nu am stat f mult la plaja, mai mult ne-am plimbat. Si din pacate nici nu ne-am trezit ptr aerosolii de dimi , cel mai dvr am ajuns la plaja la 8 jumate
. Nici nu am insistat, stiind-o pe fie-mea fara probleme respiratorii deocamdata, ca ea a luat decat o data gripa de la mine prin februarie si nici macar febra nu a facut...i-a trecut in 5 zile si mie in 2 sapt
. Se vor schimba treburile probabil cand va merge la gradinita...
Ioana13 Nu sunt asa slaba..am vro 52-54kg nu stiu exact ca nu ma cantaresc prea des, dar eu asa am fost dintotdeauna,seman cu mama care si ea are vro 2 kile mai mult ca mine la 50 si de ani... Noi nu prea ne putem ingrasa, daca slabim in perioade mai stresante, ceea ce se intampla, tre sa ne chinuim un an sa punem la loc cateva kile (cum am fost eu dupa sarcina...cand avea Adriana vro 5-6 luni ajunsesem la 48 de kg si sunt inalta am 1.69..deci iti dai seama...m-am chinuit pana in iarna asta sa ajung la loc la greutate normala
). La mamaia am fost si noi in plimbare si e intradevar scump, de vro 2 ori mai scump ca in eforie... Sincer mie una acolo imi place daca nu ar fi sa ma duc cu Adriana, dar ca sa te duci cu copilul e mai frumos in Eforie , mai ales Sud, caci e f linist si sunt ffffff multi copii mici.
cred ca maica-mea m-a pierdut pe mn pe o plaj supra aglomerata cum am vazut undeva spre capul Eforie Nord, unde erau cearsafuri la 5 cm unul de altu...acolo chiar ca e debusolant, te dezorientezi imediat. Noi am fost pe plaje mai lejere, si am si stat mai departe de restul, caci fie-mea arunca cu nisip unde apuca si briza il ducea in toate partile ![]()
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Alyna24 spune:
pe aici daca ma mai primiti,
Am vazut multe-multe pozici cu bebei prin vacanta, la mare....toti minunati(nu nominalizez)
Doxinu, am citit ca plecat fara bebe in vacanta.Iti spun sincer ca va va fi f greu dar o sa treaca repede.Spun asta pt ca am fost si noi pt prima data plecati fara el 10 zile si tare ciudat a fost....peste tot vedeam copii mici si ne intrebam:De ce nu l-am luat si pe el?", "Daca era David facea nu stiu ce....zicea aia.....dregea aia......Si numai asa am tinut-o pana am ajuns acasa!Noi ne-am zis ca fara el nu mai plecam!Sper sa nu te superi ca ti-am spus asta dar este doar ceea ce am simtit noi!Pupici.
Vacanta minunata!
Despre noi ce sa va spunem?Pe David l-am adus de la tara acum 2 saptamani si tare greu s-a re-acomodat cu traiul la bloc!La tara, in aer liber se simtea super!Fapt pt care peste max 2 sapt il vom duce din nou acolo, macar acum cat e cald sa profite si el de statul afara si libertatea de acolo.Desi....tare greu e fel insa cu siguranta ne vom duce in fiecare wk la el.De cand l-am adus de la tara nu i-am mai pus pampers si deja este f bine.Ii aparusera si niste brobonele, cred de la caldura si asa fara se simte f bine.cat a stat la tara ii punea mama doar cand dormea.Insa acum nu-i mai pun deloc.Primele 3 seri s-a mai scapat pe el insa deja acum nu mai face noaptea deloc.Si ca tot vorbeati de olita/wc....David tine mortis sa faca la WC si se urca singurel(fara reductor) insa cu fata invers decat ar trebui.Asa se simte el mai bine si e mai sigur sa nu cada.Cand face kk zice tot pi-pi ca face.
Apropo de vorbit....are un intreg dictionar.Cam greu sa descifrezi ce spune daca nu stii.Facem f putine propozitii dar spune de toate.De'...baieteii sunt mai puturosi(unii
).Dar eu tot sunt mandra de el, mai ales ca am scapat de pampers.
Mai nou cantam diverse....
De papat.....cam de toate....i-am mai redus din laptele de seara iar dimin la 6-7 nu-i mai dau laptic deloc.Eventual cand se trezeste lapte cu cereale/biscuiti/gris sau altele.Asa am reusit sa nu mai facem noaptea pe noi.El bea f multe lichide(lapte/apa/suc) si aveam o teama ca va scapa greu noaptea de pampers dar n-a fost asa deloc.![]()
Am fost si cu D la mare cateva zile si speram sa ajungem in fiecare wk/concediu 1 sapt....sa vedem cum reusim sa ne luam liber de la sv.
Apropo de lapte....inca n-am scapat de bibe
.....doar asa bea laptele simplu.Cu canita/pahar nu vrea deloc!
Nu stiu ce sa va mai zic....dar revin dc mai am noutati si vreti sa stiti de noi.
LA MULTI ANI sarbatoritilor din ultima vreme si Capsuneilor de 2 anisori!
Va pup si revin cu pozici curand
mai vroiam sa raspund cuiva dar
.....aaaaaaaaaa....mi-am adus aminte dar nu stiu cui
:eu eram cea care facuse tortul lui D la Giuseppina.