"Se vinde Romania" la Rosia Montana?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Eliza5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Ia uite, frate! Unii chiar cred ca Romtelecomul si Petromul au fost afaceri profitabile pt Romania! ![]() Si despre Rosia Montana or gandi altii asa, ca de-aia bat aia saua cu miliardele minunate pe care le-ar castiga statul roman! Pene colorate... cate putin din toate! |
Despre Romtelecom nu stiu, dar despre Petrom chiar imi displace sa citesc opinii atat de ferme si care sunt bazate pe lipsa de informatie.
Inainte de a fi privatizat, Petromul era sustinut prin subventii de catre Guvern. Stii ce inseamna asta? Asta inseamna ca fiecare contribuabil punea banuti pentru intretinerea si administrarea aceste companii mamut, care avea angajate sute de mii de persoane si care era inconjurata de firme capusa ale top managementului.
Pretul benzinei era iarasi subventionat de catre guvern, asta inseamna ca Petrom mergea de fapt pe pierdere si ii tinea in pierderi si pe competitori. Tocmai de aceea la vremea respectiva Shell a decis sa se retraga de pe piata. Era o piata de monopol in care toata lumea lucra in pierdere (pe partea de distributie). Cei care au ramas pe piata isi scoteau ceva profit din alte activitati.
Dupa venirea OMV-ului ce s-a intamplat de fapt? Pai in primul rand ca s-au eliminat sutele de firme capusa care sugeau din profit. Apoi a fost eficientizata activitatea si asta inseamna ca acum mai sunt probabil cateva mii de angajati, nu suta de mii. Pretul a fost liberalizat, asta inseamna ca avem in sfarsit o piata normala bazata pe cerere si oferta. Statul INCASEAZA in sfarsit din accize si nu mai trebuie sa PLATEASCA pentru un elefant cu picioare de lut.
Iar cu Rosia Montana... tare imi este teama ca cei de la Gabriel Resources or sa bage gramezi de bani acolo unde este nevoie astfel incat sa primeasca pana la urma toate avizele. Cu tot patosul organizatiilor neguvernamentale, oricat de multe bariere li se pun in fata, observ ca oamenii astia chiar stiu ce vor si isi pun la bataie toate armele posibile. Si se bazeaza pe multi, multi, multi bani! Imi plange sufletul pentru zona aia si sper sa nu am dreptate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
citat din mesajul lui oana_n [Sa locuiesti pe un munte de aur si sa mori de foame, inca unul din paradoxurile Romaniei. Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale |
intii spui ca aurul nu trebuie scos cu cianuri...apoi spui ca este un paradox sa stai pe un munte de aur si sa nu-l extragi.
acum te rugam a ne spui o metoda de extragere a aurului sa nu mai fie paradoxul in Ro si nici cianura.
b.nica spune:
Sunt si alte opinii:
http://www.formula-as.ro/2009/870/accente-2/rosia-montana-4-miliarde-de-iluzii-11138
b.nica spune:
As dori sa aud afirmatii coerente si adevarate care sa ne demonstreze ca astfel de "afaceri" nu vor afectata copiii Romaniei!
Uite ca nu se sfiiesc si nu se opresc,sau nu-i opreste nimeni:
http://www.formula-as.ro/2009/869/accente-2/rosia-montana-se-muta-la-ocolis-11110
b.nica spune:
citat din mesajul lui Guestus b.nica...nu se extrage aur doar in Ro. altii cum au facut? |
Guestus,sincera sa fiu am impresia ca numai noi mai avem aur pe aici, cert este ca folosirea cianurilor este ferm combatuta de UE.
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Pai nu exista aur doar in Ro...au si aia in US/canada parca si alte tari asa zise dezvoltate. E..la aia cum e?
b.nica spune:
citat din mesajul lui Guestus Pai nu exista aur doar in Ro...au si aia in US/canada parca si alte tari asa zise dezvoltate. E..la aia cum e? |
Sa-ti raspunda Conchita ca se arata f. deranjata de criticile la adresa proiectului Rosiei.
b.nica spune:
citat din mesajul lui Guestus parca tot tu erai si cu petrolul din marea neagra ![]() |
Da Geustus am eu ceva cu comorile patriei muma!
![](alcool.gif)
Da' la Rosia este mai grav ca se lasa cu otravuri!
Da' nu inteleg mirarea ta,tu nu gandesti ca mine?