"Se vinde Romania" la Rosia Montana?
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Concluzia - stim ca este prost - hai sa o mai facem o data. Noi cu cianura si altii cu bogatia. Care bogatie BTW este in pamant romanesc.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
sirimie spune:
Eu sunt absolut de acord cu marius. Peste vreo 5 ani zona va fi la fel de saraca, va fi poluata cu cianuri si va ramane fara zacamant.
Ceausescu nu a folosit cianuri pentru exploatare. A ras niste munti din zona dar nu a folosit cianuri. Problema cianurilor este ca polueaza suprafete mult mai mari pentru ca pot ajunge in panza freatica. Si vom suferi noi toti.
http://alteopiniisiganduri.blogspot.com/2011/11/hands-off-rosia-montana.html
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Vezi Simona, ce dezinformare? Ceausescu EXACT cianuri a folosit.
Cred ca ar trebui documentele oficiale date la iveala totusi si publicului larg. eu am aflat exact de la sursa care e treaba acolo si cum a fost exploatat.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
sirimie spune:
Sabina, eu am auzit pe Moise Guran spunand asta. Nu am timp acum sa caut, a facut-o inainte sa apara reclamele agresive acum.
Intre timp dezinformare este si ce face RMGC. Zona Rosia Montana e declarata monoindustriala de catre politicieni. Cu putin ajutor ar putea face agroturism, e o zona frumoasa. Adica oamenii de acolo nu pot sa faca altceva decat minerit, sunt condamnati la saracie.
Pentru ca asa cum spuneam mai sus - RMGC exploateaza cativa ani pe urma pleaca. Localnicii vor ramane si mai saraci.
Sabina spune:
inu se poate face agroturism, pt ca zona e DEJA contaminata :(
Moise Guran nu e geolog.
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
sirimie spune:
Eu am fost la Rosia Montana. Am vizitat mina romana si ceva vestigii in zona. Mai sunt si alte locuri de vizitat in zona, e pitoresc.
Ceausescu a exploatat intens la Rosia Poienii. Nu cred ca Rosia Montana e contaminata intr-atat iar numarul de vizitatori ar creste daca oamenii ar avea macar drumuri care sa duca acolo.
Sabina spune:
eu stiu ca tu nu crezi, dar exista documentele care atesta asta.
nici eu n-am stiut adevarul pana nu am vazut.
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Problema la Rosia Montana este una aplicata de clasa politica din '90.
Ei au interese personale si pe termen scurt.
Pentru clasa politica sunt interesante doar afacerile de tip "tunuri", din care sa ia comision.
Vanzarea flotei si toate privatizarile au fost subordonate acestei politici pe perioada mandatului. Constructia de sosele, de sali si terenuri de sport la fel. Sunt investitii nerentabile dar derulate pe o perioada determinata.
Din cauza asta eu spun ca politicile macro trebuie validate de electorat, ca partidele trebuie sa spuna in campanie ce masuri preconizeaza si electoaratul sa aleaga intre aceste strategii.
Suntem trimisi pe piste false sa alegem oameni ca sa nu intrebam de masuri.
Daca nu se maturizeaza electoratul si nu se organizeaza societatea civila, continuam sa "alunecam pe tobogan" si cehstile cu cianurile vor fi un simplu episod.
Vom deveni depozit pentru deseuri nucleare, pentru ca acum stiu sigur ca ardem deseuri toxice in cuptoare din Romania.
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina eu stiu ca tu nu crezi, dar exista documentele care atesta asta. nici eu n-am stiut adevarul pana nu am vazut. |
Daca exista documente atunci sunt publice? Vreau si eu sa le citesc.
Pana nu le citesc da-mi voie sa ma indoiesc.
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Din cauza asta eu spun ca politicile macro trebuie validate de electorat, ca partidele trebuie sa spuna in campanie ce masuri preconizeaza si electoaratul sa aleaga intre aceste strategii. Suntem trimisi pe piste false sa alegem oameni ca sa nu intrebam de masuri. |
Eu cred ca profesionistii in domeniu sunt singurii care sa faca politicile macro. Daca orice alegator neavizat ar trebui sa aleaga politica macroeconomica nu cred ca am duce-o prea mult.
Eu personal nu as sti care decizie macro economica e mai buna. Si nu am nici timp sa citesc sau pregatire sa inteleg ce citesc.
Eu cred din contra ca ar trebui sa fie cat mai multi tehnocrati in toate posturile economice.
Bun gasit si aici
![](icon_smile_big.gif)