"Se vinde Romania" la Rosia Montana?
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Intrebarea devine - opinia publica - forta publica - societatea civila.... asta poate sa faca destul de multe daca doreste, nu?
Doar daca luam acest forum si membrii lui, la o adica - ce ziceti?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zmeutza Este o tragedie, fiindca oamenii de acolo traiesc cu doar 6 lei/zi, dar de furt nu poate fi vorba, fiindca prin acel proiect minier, in care si statul e partener, cheltuielile sunt suportate de partea canadiana, se vor intreprinde actiuni de ecologizare si de restaurare a patrimoniului, se vor crea joburi noi-intr-o perioada in care ele se numara pe degete-, se va dezvolta infrastructura, vor intra sume importante la bugetul de stat si aur in rezerva BNR. Mai pare jaf acum?Avand in vedere ca suntem parteneri,era cam culmea sa ne furam singuri! |
Mesaj tipic al campaniei RMGC. Bla-blauri de pacalit prostimea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
N-am citit tot subiectul sper sa nu repet.
Oameni dragi, voi stiti ca Rosia Montana a fost distrusa demult de tot? si ca zona respectiva a fost exploatata cu totul si cu totul neeficient si ca dezastrul ecologic a inceput in 1971?
Deci in niciun caz proiectul actual nu va o face..
Intamplarea face ca, desi eram asa, fara sa stiu bine despre ce e vb, impotriva acestei investii, deci intamplarea face ca am vazut cu ochii mei proiectul actual si ce e acolo de fapt si ce nenorociri s-au intamplat din 1971 incoace exclusiv din vina statului roman, prin exploatarea agresiva si primitva cu cianuri, da, cu cianuri!
si deodata nu mi se mai pare asa de aiurea proiectul RMGC.
Zona aceea e complet distrusa ecologic si singura sansa de a o reabilita e un proiect din asta f ff mare , cum exista in f multe tari pt cupru si aur.
acuma, daca ma intrebati,dpdv emotional, as prefera toata reabilitarea si fara scormonire dupa aur,
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
la ce clip de referi? eu ma refer la fapte. Clipurile nu le cunosc.
ma intreb cata lume stie cu adevrat situatia reala a dezastrului ecologic actual, independent de RMGC
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Pe pagina 16. Si acolo au fost tot "proiecte mari"
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Sabina spune:
lasa astea.
stiai ca oamenii de acoloau cancere si tot felu de boli si ca zona e distrusa de statul roman? economic si dpdv mediu?
s-a procedat absolut criminal .
ce vin astia sa faca e o o blanda mangaiere si restauratie.
sigur ca exista 7 biserici samd, dar zona e moarta deja.
ca statul roman trebuia sa fie mult mai intelgent si ca RMGC vor scoate mai multi bani decat noi e cu totul alta poveste si acol0 nu ma bag.
important e ca lumea nu stie ca aceasta zona e distrusa de noi, cu manutele noastre....
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui marius Intrebarea devine - opinia publica - forta publica - societatea civila.... asta poate sa faca destul de multe daca doreste, nu? Doar daca luam acest forum si membrii lui, la o adica - ce ziceti? Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Poate clujenii sa fie mai activi.
Am impresia ca miscari de genul celei care apara delta, au fost dirijate si sponsorizate de adversarii celor care incercau sa faca afaceri in zona. Nu prea exista in Romania societate civila structurata si dedicata unor actiuni de acest fel.
Daca regionalizarea era avansata si autoritatile locale aveau autonomie nu cred ca ar fi vandut aur petnru cianuri si la un pret atat de mic. 4 miliarde mi se pare o suma modica pentru cantitatea de aur si argint extrasa.
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
citat din mesajul lui Sabina N-am citit tot subiectul sper sa nu repet. Oameni dragi, voi stiti ca Rosia Montana a fost distrusa demult de tot? si ca zona respectiva a fost exploatata cu totul si cu totul neeficient si ca dezastrul ecologic a inceput in 1971? Deci in niciun caz proiectul actual nu va o face.. Intamplarea face ca, desi eram asa, fara sa stiu bine despre ce e vb, impotriva acestei investii, deci intamplarea face ca am vazut cu ochii mei proiectul actual si ce e acolo de fapt si ce nenorociri s-au intamplat din 1971 incoace exclusiv din vina statului roman, prin exploatarea agresiva si primitva cu cianuri, da, cu cianuri! si deodata nu mi se mai pare asa de aiurea proiectul RMGC. Zona aceea e complet distrusa ecologic si singura sansa de a o reabilita e un proiect din asta f ff mare , cum exista in f multe tari pt cupru si aur. acuma, daca ma intrebati,dpdv emotional, as prefera toata reabilitarea si fara scormonire dupa aur, |
Haida-de Sabina!Imi provoci o mare deceptie!
Vorbesti precum cei care denigreaza mandrii nostri moti cum ca au fost ei distrusi de Maria-Tereza cu ..emisarele ei, legende vulgare si de prost gust ca si cele despre mandrul Avramut al nostru pe care si Calinescu l-a pus alaturi de Eminescu.
Adica bla-bla-uri fara argumente certe dar cert denigratoare.
Toata Europa combate extragerea de minereuri pe baza de cianuri, noi facem "mumos" in doua labe la UE si ne vindem aurul ca prostii.
Asa ne-am dat pe nimica toate bogatiile si cate am avut daca le-am tot dat si la romani si la barbari si la turci si la nemti si la rusi si la austrieci si uite ca mai avem si pt. banditii de la Gold(canadieni sau englezi ce-or fi!).
Sabina spune:
LOOOL
cum adica bla bla? astea sunt fapte reale, nu legende.
imi pare rau te deceptionez eu din cauza ca ceausescu a exploatat aiurea RM in anii 70 si 80.
imi dau seama de fapt ca lumea protesteaza fara sa stie de ce protesteaza. asa eram si eu pana sa aflu ce s-a intamplat acolo din 1971 incoace.
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo