"Se vinde Romania" la Rosia Montana?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Pana la urma daca nu facem AICI PE DC, parinti care dorim pt. copiii nostri o tara curata,neotravita si cu atractie turistica,un curent de opinie care sa opreasca toate ticalosiile care ne distrug tara si istoria, inseamna ca nu ne iubim tara si nu ne dorim o tara pt. copiii nostri aici!
Vreau sa vad cine gandeste ca mine!Poate sunt absurda in initiativa mea,dovediti-mi ca ma insel dar prin argumente serioase!

de la gand la actiune e un mare pas peste abis....

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Olimpya, imi cer scuze dar prea este distanta mare:unii plang ca s-a dus MJ si putin le pasa de romanii din Rosia Montana!
Dar tot este bine, macar asa imi este usor sa vad user-ii care merita sa le acord tot respectul meu de aici inainte.

da controversata esti....

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Kariguld,nu inteleg de ce ma ataci?Vad ca pe mine si nu subiectul?
Eu categoric dupa ce imi trece "pedeapsa" imi inchid contul pe acest forum.Spun ce mai am de spus pana atunci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Poate ca Bnica nu e simpatizata de unii membri DC...
Subiectul insa este important si actual. Cand se evalueaza un subiect, care sunt criteriile voastre?

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Olympia,cat mai am timp sa scriu aici am sa scriu despre Rosia pt. ca arata cum s-a vandut tara asta de nu suntem siguri daca izmenele de pe noi ne mai apartin;daca sunteti neincrezatori cititi reportajul cutremurator cu dl.Mihai Tatulici in ultimul numar din Formula AS.
Pana o sa ajunga pe net am sa postez asta:http://www.formula-as.ro/2009/875/accente-2/consiliul-roman-pentru-publicitate-dezvaluie-minciuna-de-la-rosia-montana-11279

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Ma dau si eu cu parerea ca tot "cetateanul"
Pe vremea cand era campania cu rosia montana la televizor am intrat pe net sa vad si eu planul de afaceri sau de fezabilitate pentru rosia montana... Ce nu e ok este faptul ca romania va detine doar 25 % iar cealalta companie e inregistrata la mama dra..cu..lui.. in insulele barbatos,,, asa ca impozite la bugetul statului ... pauza..
Faza buna este ca daca ai nostri capi nu au vandut-o pana acuma inseamna ca cine trebuia nu si-a luat suficient spaga.. asa ca e foarte posibil ca acolo sa nu se faca nimic..
pe de alta parte daca vand rosia romantana.. statul sa vanda doar dreptul de exploatare , urmand ca acea companie care exploateaza aurul sa verse la bugetul statului contravaloarea zacamantului extras. ceea ce din pacate nu s-a intamplat cand au fost vandute exploatarea zacamintelor de petrol. Adica bugeltul statului nu primeste absolut nici un leu contravaloare pentru zacamantul de petrol extras.
Si inca o idee personala legata de privatizare...
Daca tot trebuiesc privatizate companii romanesti de ce trebuie vandute pachete majoritare de actiuni? De ce nu s-au gandit sa vanda de exempu 20 % la compania care exploateaza iar restul in pachete mici de actiuni destinate po****tiei si cetatenilor romani? Ca doar s-a demonstrat clar ca romanul este interesat de astfel de "investitii" si decat sa ne fi fraierit cu caritasul fni ul si draculla park mai bine faceau campanii publicitare de achizitionare actiuni rompetrol rosia montana etc.. Asa se organizau societai patronte ale micilor actionari si nu mai puteau oamenii cu creiere luminate sa mai fure ca in codru.

Mergi la inceput

Vad ca inca nu mi s-a inchis contul;ma bucur ca mai pot raspunde sub acest nick pana imi trece avertismentul.
Liliana,in articolul pe care l-am mentionat,cu Mihai Tatulici,iti dai seama ca si acest ziarist de marca,bine informat,declara ca s-a vandut pe nimic tot ce se poate numi bogatie naturala a acestei tari!S-a vandut tot si pamantul de sub picioarele noastre!

Pe mine nu ma intereseaza ca aurul de la Rosia sa fie scos de nimeni,ma intereseaza:sa nu se otraveasca solul cu cianuri si sa se exploateze,(comparabila ca valoare!),bogatia arheologica in interesul localnicilor si al tarii.
Este posibil ca in anul acesta electoral sa se puna batista pe tambal dar dupa alegeri sa vedeti ce mizerii se vor descoperi!
Suntem vanduti si cum spuneam, cumparati cu izmene cu tot!Cred ca nici aerul nu ne mai apartine!

Mergi la inceput

B nica .. subiectu asta cu rosia montana e foarte interesant.. Si atata timp cat acolo sau oriunde altundeva e vorba de AUR atunci acel loc intotdeuna va genera discutii si interese..
Ce sa facut in guvernele anterioare si cum sau vandut companii e pana la urma tot vina noastra.. a oamenilor care alegem si inchidem ochii.. Hai sa nu uitam ca basarabia a fost cedata dupa un meci de pocker sau ceva asemanator... deci noi romani avem o problema cu liderii nostri pentru ca toti cand ajung pe o pozitie se gandesc cum sa si faca ei suma.. ce fonduri sa mai deturneze si ce spagi sa mai ia.. ei personal si conturile lor.. si atat conteaza...
Inca o constatare "of topic" sai spunem asa.. Noi in romania platim impozite si taxe uneori mai mari decat media tarilor europene, dar noi nu avem nici spitale si nici scoli comparabile cu cele din vest. dar avem casa poporului unde se rasfata parlamentari nostri si unde daca ai tupeul sa incerci sa vizitezi cea mai mare cladire din europa ai nevoie de autorizatie si pana o obtii iti trece cheful..
sa revin la subiect... Ai mea familie a primit in 90 niste certificate de actionari ( eu eram minora asa ca eu nu am ) ceva cu privatizarea in masa.. Ei i-au investit la sif oltenia si au dividente anuale cam de 50 de lei. pe certificat de actionar... In fine suma asta nu conteaza dar s-a demonstrat ca se putea .si ca merge.. si eu sunt ferm convinsa ca la fiecare privatizare daca faceau campanie de vanzare actiuni in pachete mici destinate cetatenilor cu siguranta companiile reuseau sa fie vandute. Dar din nou parerea cetatenilor chiar nu conteaza.. Consteaza doar spagile si conturile demnitarilor nostri pe care avem grija sa i rafatam si sa le incurajam prin indiferenta noastra astfel de actiuni.

Mergi la inceput

asa si acuma ca tot m-am intins la discutii politice ..
legat de petrol.. de ce un cetatean oarecare al romaniei daca se descopera accidental zacamint de petrol ,sau oricare alta "bogatie nationala" pe terenul pe care acesta il are in proprietate este deposedat imediat de acel teren care trece in proprietatea statului pe o suma de nimic ( asta daca are noroc si de aia ) iar statul isi permita sa vanda zacamintele unor companii ? Pai daca petrolu e "bogatie nationala" cand e vorba de simplu cetatea de ce nu ramane "bogatie nationala" cand e vorba de companii?
Si asta am spus-o ca sa sustin ideea ca "ROMANIA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL"

Mergi la inceput

Pai Liliana,nici eu nu am inteles de ce proprietarii minelor de aur nu au fost reposedati!S-au r4trocedat case ,etc. dar minele,pauza.

Mergi la inceput