"Se vinde Romania" la Rosia Montana?
Raspunsuri - Pagina 10
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Guestus, sa SCADA vreodata pretul aurului la jumatate? Asta e prea tare chiar si pentru tine, zau!... Pene colorate... cate putin din toate! |
deci...in anul 1980 pretul la aur a fost X...in anul 1983 a fost X/2. jumate. nu vorbesc de magazinele care sint pe strada selari ...ci pretul la bursa nene.
acum vine partea grea....cu cianurile ai dat chix...acum cu aurul iar dai chix...da in schimb sa faci misto de mine nu renunti. E clar ca scrii fara sa ai habar de nimic.
sa continuam discutia asta inteligenta trebuie sa platesti ..cel care greseste plateste . asa ca mergi la umanitare si faci o donatie de 100 roni ca sa treci testul.
ca daca nu faci donatia ...yo nu o sa te mai bag in seama...si tu nu o sa intelegi nimic din greseli...o sa continui pe acelasi drum...si asta este in defavoarea ta . daca platesti te vei gindi mereu ca "ba...iar scriu bazaconii si iar sint taxata" . tu alegi hai sa vedem ce intelegi tu din greselile tale.
olympia spune:
Ia zi tu Guestus dear, la ce anume " am dat chix" cu cianurile?
Ca din punctul meu de vedere tu ti-ai dat rau cu firma-n cap la afirmatia cu "cioburile", trist de tot , zau!
Ca pretul aurului a scazut asa cum spui tu, n-are nicio relevanta in discutia de fata. Fiindca discutam pe termen LUNG, in perspectiva, Rezervele sunt din ce in ce mai putine pe glob. Romania nu pierde nimic, castiga!!!
Pene colorate... cate putin din toate!
Guestus spune:
deci acum nu mai are relevanta si nu mai conteaza si e pe termen scurt si pe termen lung. ..si cai verzi pe pereti
acum o cotesti spre directia cuvintului "cioburi".
1 argument logic nu ai...ca nu ai de unde. da povesti si dezinformare la greu. ca ce poate sa fie mai simplu.
nu platesti nu mai discut cu tine ...si te las sa scrii aici aiureli...si apoi la sfirsit tu nu intelegi ca viata asta nu merge numai asa...gen "habar nu am dar ce bine ma vad scriind aici despre aur si cianuri" ...si o sa platesti 100%...garantat.treaba ta.
yo nu mai imi bat capul. deci platesti sau nu?
olympia spune:
Pai tocmai despre TIMP, e vorba Guestus! Exact despre asta! Si faptul ca n-ai inteles ma face sa cred ca poza de la profilul tau e a cuiva mai in varsta cu ... 50-60 de ani?
A fost nevoie de foarte mult TIMP, ca mama - natura sa plamadeasca relieful Rosiei, cu ecosistemul de acolo, acum mult TIMP, romanii si chiar cei dinaintea lor au exploatat aurul muntilor sapand galerii(apropos, astea trebuie conservate), apoi pentru inca mult TIMP, s-a putut gasi aur si am beneficiat de el. Cand vorbim despre istorie, natura, ecosistem si dezvoltare durabila , vorbim despre TIMP!
TIMPUL da masura valorii lucrurilor. Speculatiile pe bursa sunt una si gestionarea unor resurse naturale (aur, aer, apa, padure) e altceva, incearca sa constientizezi diferenta! (Nici tu n-ai vazut documentarul "Home", este? ) Cat crezi ca va fi aurul, in 15 ani sa zicem ?
Si acum se pune problema de ipotetice beneficii pe termen scurt, "topind" practic roca ( a se citi "muntii cu pricina") pentru ca altfel nu mai poti scoate aur si de un dezastru ecologic major pe termen lung.
Nu se va intampla!
In rest, asa cum nu am dezvoltat aici tema privatizarilor, cum nu am vazut nicio legatura a subiectului cu cu MJ, sau cu citostaticele, asa trebuie sa iti amintesc ca discutam aici despre Rosia Montana. Daca vrei sa deviezi sau sa duci discutia in alta parte, renunta...
gaba-rema spune:
Olympia & Guestus, vad ca va .
Eu cerd ca ar trebui sa fiti admonestati amândoi ... pentru ca amândoi aveti dreptate .
fiecare în felul lui.
Guestus spune:
uite aici ce spun si astia cu autostrazile.
"Acestor probleme li se adauga vestigiile arheologice care apar fix pe traseele viitoarelor autostr#259;zi, mai spun oficialii. Exemplul invocat: 29 de situri pe cei 19 km ai centurii Constan#355;a. „Imediat cum anuntam un proiect de autostrad#259;, fix pe traseul ei apar zeci de situri arheologice, de parca dacii si romanii ar fi stiut pe unde o sa facem noi autostr#259;zi“, se plange ministrul Radu Berceanu."
olympia spune:
Pai trebuie sa incerce sa caute macar o umbra de justificare, ca toata lumea e exasperata de ritmul de melc in care se construiesc sosele la noi si de sumele enorme cheltuite, sume de cateva ori mai mari decat cele trecute in contractele initiale.
Daca cineva inghite asa o explicatie...
De-aia nu prospera frate Romania, ca are prea multe vestigii arheologice si monumente de protejat!
b.nica spune:
citat din mesajul lui Guestus uite aici ce spun si astia cu autostrazile. "Acestor probleme li se adauga vestigiile arheologice care apar fix pe traseele viitoarelor autostr#259;zi, mai spun oficialii. Exemplul invocat: 29 de situri pe cei 19 km ai centurii Constan#355;a. „Imediat cum anuntam un proiect de autostrad#259;, fix pe traseul ei apar zeci de situri arheologice, de parca dacii si romanii ar fi stiut pe unde o sa facem noi autostr#259;zi“, se plange ministrul Radu Berceanu." |
Ups!Uite cine se plange!Stimabilul Berceanu!
Nu v-am intrebat eu cine a dat concesiunea?
In 1997 concesiunea a fost data cu 20.000 dolari/an pt.520 km patrati,timp de 20 de ani, de cine credeti? De Berceanu!
Acum chiar daca putin va pasa de amaratii din Rosia Montana,daca putin va pasa de otravirea subsolului tarii cu cianuri,DAR daca folosind vechile situri arheologice in scop turistic aceasta initiativa va aduce avantaje pt. locuitori si mai ales pe termen mult mai lung,chiar va simtiti bine cand sunteti luati de fraieri de asa-zisii alesi care chipurile ne reprezinta interesele?
b.nica spune:
Mare surpriza!
Conchita mi-a votat acest subiect!
Te rog din suflet sa-mi dai lamuriri.
Pana sa postezi unele lucruri care m-au determinat sa cred ca esti interesata sa se dezvolte acest proiect pagubos pt. Romania de parca erai ruda lui Frank Timis,aveam o parere dintre cele mai bune despre tine,credeam ca gandim la fel.
In diverse subiecte unde postam aveam raspunsuri similare.
Guestus spune:
citat din mesajul lui b.nica Mare surpriza! Conchita mi-a votat acest subiect! Te rog din suflet sa-mi dai lamuriri. |
nu ai inteles nimic b.nica...conchita este pentru folosirea cianurilor....nu contra lor.
a votat cind am inceput yo cu propaganda ...deci e clar ca este interesata de aur si nu de cioburi.