*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (60)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Fetelor, copchilu` meu doarme de 2 ore si 20 de minute! Mai huzuresc si eu! Oricum, el este genul cu somnul...

http://community.webshots.com/user/annes06

Mami de Remus , o minune!(10.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

http://www.andreeaioana.ro/thumbnails.php?album=35

Am pus niste poze cu fetele, de la o aniversare a unui "coleg" de scutece al Andreei

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

anca, superbe poze, unde e satul ala rupt de lume? zici ca e un sat din povesti sara tot blondilica, seamana cu elisa-miruna-nicole

diana, tot respectul, insa eu cred ca prea multa citeala prosteste (nu da cu paruuu'! )
parerea mea e ca trebuie sa ne bazam mai mult pe instincte si pe ce poate copilul nostru. eu am crescut pe laura dupa propriu cap mai mult si la partea de alimentatie numai de bine am de zis. e adevarat ca in jur de 3 ani a inceput sa isi faca scarba cu copiii la scoala din diverse (cica patrunjelu in supa e "broaste") insa tot mananca mult mai bine fata de colegii de scoala/cresa, mananca multe lucruri si mult cruditati, ii plac mult fructele. legume a mancat din toate felurile pana la 3 ani, acum mai putin insa cu scheme de genul "piticii mananca brocoli si cresc mari" incepem sa ne reimprietenim cu ele din nou.
principiile mele au fost - in scaun la masa la varsta cat mai mica, - ce mancam noi ii dam si ei, chiar daca nu e asa de ortodox pentru varsta ei, - nu i-au placut legumele la inceput, nu am cedat si le-am amestecat cu lapte, - la masa de bebe mic i-am dat bucatele sa le manance singura.
eu una nu sunt de acord cu cititul excesiv, scheme complicate, descantatul mancarii copilului, gatit numai pe baza "stiintifica". parerea mea e ca bebe trebuie sa fie integrat in masa adultilor cat de repede cu putinta si asta se poate face daca adultii nu mananca prea mult junk. adica sunt pentru o alimentatie sanatoasa in intreaga familie si pentru mici compromisuri de la carte cu mancarea lui bebe, decat pentru mancare de bebe dupa toate regulile artei si adultii junk. caci cand creste mare tot in carnatii familiei ajunge.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Neatza! Poftiti la iaurt! Cafea nu dau ca am facut cadere de calciu, calc pe nori de 2 zile.

Fetele cu siecsul zero, luati cerazette? Ca scade libidoul pana la zero. Eu am renuntat la ele si am citit si pe forum alte mamici care s-au confruntat cu acelasi efect.

Monicabo azi i-am facut Mirunei mancarica de pastai galbene (din alea late). Citeam in retetele de bebei ca sa se caleasca usor ceapa in unt sau ulei dar eu nu sunt de acord asa ca pun la inabusit (un cub de unt sau o lingura de ulei de masline cu putina apa) o ceapa mica, o jumatate de morcov (optional) apoi adaug pastaile curatate de capete si ate daca au, le fierb la foc mic cu capac deasupra. Cand sunt aproape fierte pun o rosie taiata cubulete (fara coaja si seminte) pana se inmoaie bine. Eu acum le dau la blender dar i-am mai dat Mirunei si pasate cu furculita. Se poate adauga galbenus de ou sau carne fiarta separat. Asemanator ii fac mancarica de dovlecei, in loc de pastai pun dovlecei cuburi. Dupa ce se raceste un pic, pun si cateva linguri de iaurt pana la consistenta dorita. Spanacul (ms Corina) se opareste, se arunca apa si se mai pune putin la oparit in apa curata cu unul, doi catei de usturoi. Se scurge, se toaca marunt sau se da la blender (eu am gasit spanac congelat deja maruntit). Se pune zeama de lamaie pana ii da un gust usor acrisor. Asemanator ii fac si stevie cu loboda rosie si verde (am pus la congelator in sezon sa am toata vara) cu deosebirea ca nu mai pun lamaie (stevia e acrisoara) ci putin iaurt sau smantana. De la 7 luni pediatra a zis ca pot sa-i introduc Mirunei si ficat si peste si iaurt (asta il bagasem deja). din stevie si loboda dar si brocoli ii fac si budinci: cele de mai sus fierte, scurse si maruntite apoi amestecate cu jumatate pachet de branza de vaci milli(pachet albastru)(aprox 100 gr branza) si un galbenus de ou apoi dat la cuptor apr.20 min (ms Brie). La toate mancaricile astea se poate pune alternativ galbenus de ou sau carne sau ficat (iese foarte bun fiert in lapte la fel si pestele). Am mai facut pt noi in casa legume la cuptor: felii de ceapa, morvoc, cartof, dovlecel, rosii stropite cu ulei de masline si condimente gen rozmatin, cimbru, oregano, salvie (eu pun gramada tot ce am prin casa, nu fac distinctie daca sunt de legume sau carne) apoi un pic de apa si dat la cuptor pana se patrund bine. Pe langa legume am pus si pulpe de pui sau file de peste. Din astea i-am pasat cu furculita si Mirunei si a mancat foarte bine. Piure de cartofi cu lapte si unt sau ulei nu a avut nici un succes, il refuza cu desavarsire dar poate copiilor tai le place. Ieri in disperare de cauza ca nu mai stiam ce combinatie sa-i mai fac si amintindu-mi cu ce pofta manca rosia pana sa se innece, i-am amestecat putina branza de vaci cu jumatate de banana si doua rosii crude (fara seminte si coaja) si le-am blenduit. A iesit ca un shake mai gros, dulceag, a mancat Miruna tot (nu stiu cat e de buna rosia cruda la varsta lor dar cruda are multa vit. C si multe alte bunatati pt organism, prefer un pic de fermentatie la burtica decat sa pierd toate substantele active.)
Camelia parca tu intrebai de orez in casa, se pune la fiert orezul bine spalat cu o treime apa si doua treimi lapte. Proportiile mele sunt de 1:6 adica la o ceasca de orez pun 6 cesti de lichid ca sa iasa orezul mai moale iar prin blenduire iese ca o crema. Se poate combina cu fructe pasate (cele zemoase de preferat: piersica, caisa, portocala, mango) sau se da ca atare. eu tot incercam sa il combin cu fructe sa fie mai dulce dar s-a intamplat sa nu mai am in acel moment fruct in casa si i-am dat orezul asa si l-a mancat fara probleme.

Vreau sa ii fac fetei dovlecei si ardei umpluti, reteta ca la cei obisnuiti dar fara sare si albus, carnea de pasare sau vita tocata in casa si in loc de bulion, suc de rosii. Sa vedem daca ii vor placea. Mai citeam ca la varsta asta pot manca perisoare in ciorba sau papanasi pt cine are rabdare sa faca

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

As...de unde, nu iau nici un contraceptiv nimic. Iar nenea libidoul e mort si ingropat si are si pomana facuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
diana, tot respectul, insa eu cred ca prea multa citeala prosteste (nu da cu paruuu'! )
parerea mea e ca trebuie sa ne bazam mai mult pe instincte si pe ce poate copilul nostru. eu am crescut pe laura dupa propriu cap mai mult si la partea de alimentatie numai de bine am de zis. e adevarat ca in jur de 3 ani a inceput sa isi faca scarba cu copiii la scoala din diverse (cica patrunjelu in supa e "broaste") insa tot mananca mult mai bine fata de colegii de scoala/cresa, mananca multe lucruri si mult cruditati, ii plac mult fructele. legume a mancat din toate felurile pana la 3 ani, acum mai putin insa cu scheme de genul "piticii mananca brocoli si cresc mari" incepem sa ne reimprietenim cu ele din nou.

Da, Alra, ai perfecta dreptate, si eu zic ca acolo unde e multa desteptaciune, e si multa prostie . De ce ziceam eu ca am gresit pt. ca nu am citit mai mult, pt. ca in cazul meu, instinctul a dat gres in pb. legata de alimentatie. Instinctul mie imi zicea ca o sa moara copchilu' de foame pt. ca avea 2.300 cand am adus-o acasa si ea nu voia neam sa suga!!! Dupa cinci zile, din cauza icterului, nu am mai putut s-o trezesc, era moale ca o carpa, si am ajuns cu ea la spital. Apoi scopul meu in viata a fost sa hranesc copilul. Daca as fi stiut pr vremea aia ce zice madam Culcer, cu alaptat la cerere (eu nu ii dadeam niciodata la juma' de ora sau la o ora, de ex., era de neconceput pt. mine sa pape chiar asa haotic, iar daca treceau patru ore si nu se trezea, intram in panica. La o luna si o saptamana nu a mai vrut sa suga deloc. DAca stiam de puseele de crestere, poate ca as fi fost mai relaxata si nu ii dadeam completare. Ea dormea si patru ore jumate fara sa pape, timp in care eu eram in agonie, iti dai seama! Asta ziceam, ca in cazul meu, daca as fi citit ce trebuia sa citesc, sa pricep ca nu e ok pe termen lung sa amestec legume cu lapte ca sa le accepte, sa pacalesc cu reclame, cu chei, cu tot ce aveam in poseta , ci sa las copilul in pace cu blidul de mancare in fata, poate ar fi fost mai bine. Nu stiu, zic...eu ma simt vinovata pt. felul in care s-a "imprietenit" ea cu ideea de mancare. Nu zic ca nu mananca, sau nu a mancat, insa are cateva pe care le accepta, prin cateva ma refer la cartof si carne . Eu nu am tinut cont ca ea nu voia, de ex., piersica, i-o dadeam ascunsa in mar ras si eram tare mandra de isprava mea. Numai ca pe masura ce a crescut, a inceput sa se prinda de unele trucuri, si a trebuit sa vin cu altele si cu altele. Acum nu mi se pare deloc ok metoda asta. Trebuia sa o las in pace cu piersica si sa incerc peste o perioada din nou. De pus la masa cu noi, o puneam, insa ea NICIODATA nu a intins mana spre mancare, indiferent ce mancam noi. Niciodata nu a dus la gura mancarea pusa in mana. Pe la doi ani, a stat cateva ore cu o cireasa in gura, daca poti sa crezi, si mi-a dat=o inapoi intacta cand s-a plictisit de ea.
Sa stii ca nu ii gateam separat feluri complicate, ci gateam ciorba noastra fara sare si condimente, ii scoteam ei separat, si apoi puneam si restul. Ea a fost un copil mai dificil, iar anxietatea mea legata de alimentatie a accentuat refuzul ei si "fixurile" alimentare pe care le are azi. Patrunjelul in supa e "broaste" la voi? La noi e "iarba" !
In general, ce nu ii place e "olibil" sau "o plostie" !

Anes, , da, sunt o mama buna, insa, in acelasi timp, si cam...nebuna!

Mergi la inceput

Ancule superbe pozele! Mi-ai placut cu tocurile pe ulita

Uitasem de Sara ca si ea e blonduta. Mie mi se pare ca seamana mai mult cu Nicole, Miruna parca seamana mai mult cu Elisa. bianca Alexia e mai satena dar tot inspre Elisa bate

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui leeloo5979

As...de unde, nu iau nici un contraceptiv nimic. Iar nenea libidoul e mort si ingropat si are si pomana facuta!

Leeloo
Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008)

http://community.webshots.com/user/leeloo5979

Ei, nu stiu mama atunci ce l-a apucat saracu. Trageti si voi e escapada macar de o zi, lasati copilu la o bunica si fugi fara sa te uiti in urma altfel nu mai pleci.

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Mamiseli, mersi de retete. mancaricile astea le faci pt o singura zi?

Eu inca nu i-am dat rosie si nici galbenus de ou, tot aman...in fiecare zi ma andesc sa-i bag si rosie in mancare dar o las pe maine...
aici galbenusul de ou cica e recomandat de la 9 luni ..

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

diana nu iti ma fa atata "mea culpa" ca la tine nici "materialul" nu a fost de calitate
pai laura (nascuta cu 2.5kg) manca de iesea din scheme de cand a iesit din maternitate (san si biberoane mari) iar nicole de cand a trecut peste faza de oboseala de la gaurile de la inima mananca foarte bine.
eu insa nu sunt de acord cu lasatul sa doarma pe zi fara sa manance mai mult de 4 ore caci am eu asa o vaga impresie ca noaptea platesti cu varf si indesat orele astea. si nici nu sunt de acord cu ne-datul de mancare doar pentru ca nu a trecut suficient timp de la masa anterioara.
pediatra mi-a zis pe nicole (cand avea probleme) sa o scol la maxim 4 ore de la inceputul mesei anterioare, eu am sculat-o la 3. si seara avea intr-adevar un puseu de mancare, manca non stop timp de 3-4 ore, asistenta mi-a zis ca e perfect normal

da, fetele mele au tipat/tipa cand ne vad mancand, trebuie deja sa ii dam biscuite sau ceva de ros lui nicole la masa noastra de seara si ieri mi-a vamuit inghetata! era la mine in brate si mi-a prins-o pe drum spre gura cu manutele ei grase si a inceput sa suga la ea! (dupa care a luat-o sor-sa mai mare si a mancat-o pe toata, deci adio inghetata alina)

ha, tin minte, si eu incepusem sa ma stresez cand nu manca laura legume, ma stresam mai mult ca munceam sa le fac si ea nu manca. de atunci i-am dat borcan: cantitate mica, sterila, foloseam numai o parte din el si restul la frigider, si asa nu m-am mai stresat

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput