Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (131)
Raspunsuri - Pagina 5
moni_or spune:
Mda, eu in timpul sarcinii si pana la cateva sapt. dupa nastere am fost plina de teorii, toba de carte ca sa zic asa si aveam o multime de principii f. clare: fara suzeta ca se strica dintii copilului, alaptat la cerere dar nu mai devreme de 2.5 ore ca sa aiba timp sa se digere laptele, baita pe stomacul gol ca sa nu vomite, pana la un an nu miere, nu sare, nu zahar, facut program la copil de la o varsta frageda, dupa 3-4 luni nu-l luam in brate ori de cate ori plange ca incep sa se "smechereasca" si dupa aia numai in brate vor sta etc etc etc.
Ei, eu recunosc ca nu pot sa-mi cresc copilul ca la carte si nici nu-mi doresc, pt. ca decat o mama si un copil frustrati dar respectand "litera legii" mai bine unii imperfecti dar multumiti. Vreau sa zic ca:
- fara suzeta cred ca de mult eram la balamuc,ca de la multe ne-a salvat, e minunata pentru linistit copilul, mi-e groaza de pe acum cum va dormi cand in sfarsit i-o voi lua, pe la 1.5 ani
-copilul meu nu rezista 2.5 ore fara alaptat, il alaptam uneori si mai devreme de o ora, cu el nu era de glumit, cand plange se invineteste si nu mai are aer
-cat a fost mic nu am putut sa-i fac baita pe stomacul gol ca urla ca din gura de sarpe tot din motiv de foame, asa ca ii dadeam un san inainte de baita si un san dupa si nu pot sa zic ca mi-a vomat vreodata din cauza asta
- eu am dat deja copilului meu alimente sau ingrediente "bau-bau" gen sare, miere (doar de salcam si doar sigilata, din magazin, nu de la nane din piata), ii pun si condimente in mancare (bine, nu piper, da putin usturoi, oregano, busuioc), ii mai fac mancarici inabusite, i-am dat si cremvusti, asta este, decat un copil care nu mananca nimic si eu cu nervii varza mai bine ii fac mancarea cu gust, ca nu pot fi ipocrita sa-l cert de ce nu mananca fierturile fara niciun gust pe care nici eu nu le-as baga in gura. Evident ca nu ii dau prajeli, sarmale,unturi etc, si ii dau si f. multe borncanele de legume, pt. ca asta este, ii plac mai mult decat ce fac eu.
- cu tinutul in brate iar e o prostie ca evident cand poate sa umble si sa exploreze nu mai are chef sa stea ca prostul in brate unde nu poate face nimic
-cu facut program pt. copil recunosc ca ar fi fost minunat, dar ma declar batuta si resemnata, copilul meu si la 11.5 luni doarme haotic, al doilea somn il are pe la 6-7 seara, asa ca se culca noaptea pe la 23-24, ma lupt sa schimb ceva dar inca nu pot, ce sa-i fac daca nu doarme mai devreme? nu pot sa ii dau cu barosul in cap sau sa ii pun somnifer in lapte... 
-ficatel eu am ales sa nu ii dau inca si nici nu o voi face prea curand, e decizia mea personala in urma celor aflate de la cineva in care am incredere (medic neonatolog) si anume ca in ficat se strang cele mai multe toxine la animale, oricum nu e mare pierdere ca nici eu nu pot sa-l sufar, prefer sa asiguram fierul din alte surse
Si mai sunt o multime de teorii care nu-mi vin acum in minte si care s-au facut praf la noi in practica. Dar asta e, atata vreme cat copilul meu pune bine in greutate, e un vulcan de energie si bat in lemn pana acum n-a avut nici febra decat de la vaccinuri, eu sunt multumita asa imperfecta cum sunt.
MAYTREYI, cum ii zice la painica bio din Carrefour?
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
diarux spune:
am ajuns la zi cu citittuuuuuuuuul!!!!!
deci pt CAPRI si IZA, ati incercat cu cianura?????????/ucideti-i fratele meu si gata!!!!ce atata tevatura!

ma duc sa termiun treaba.
pupam pe toata lumea si pe sarbatoriti si pe cei ne. dar revin. de data asta pe bune!![]()
mami Ruxandra, in plina forma
pentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...
flo1980 spune:
Irinuca81
Eteee luuuume nouuuaaaa! Duuuaaaammmnnnmna prefesoaraaaa, ce mai faceti dumneavoastra???
Fuseram si noi la vaccin (cel gratuit) si nu a plans deloc, cu greutatea...hmm ... avem 9530g si 73cm...
Multumim frumos pentru complimente si comentarii! 
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui diarux am ajuns la zi cu citittuuuuuuuuul!!!!! deci pt CAPRI si IZA, ati incercat cu cianura?????????/ucideti-i fratele meu si gata!!!!ce atata tevatura! ![]() ![]() ![]() ma duc sa termiun treaba. pupam pe toata lumea si pe sarbatoriti si pe cei ne. dar revin. de data asta pe bune! mami Ruxandra, in plina forma pentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan![]() poezici pentru mamici si pepenasi![]() www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase ![]() Andrei Tudor- minunea noastra -The Story ![]() ...inseamna ca infinitul si-a gasit limite ii zarisem grimasa zvarcolindu-se-n catuse de fier aripile sunt inutile acum chiar si cenusa... |

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei

n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
20+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!bebe
Flavius CristianPOZE
ankalaura spune:
DIA - nici un mezel si nici o carne din comert nu e nici un pic pe aproape de natural. Nu stiu daca o avea OOKA informatii de pe magazinele BIO de unde se mai aprovizioneaza ei. Eventual daca ai o sursa pe la tara care sa faca muschi afumat, de ex.... La modul ca e conservat natural... La Focsani e o fabrica, Aurora ii zice... Sunt aproape de Carrefour... Ei au chestii oarecum mai aproape de natural dar nu am gasit produsele lor in magazinele de aici 
Poate sunt si altii dar eu nu ii stiu. Nu cred insa ca se vor gasi vreodata in lanturile astea unde au intrat smecherii....
ELLA - ce sa zic, verisoarele mele se straduiesc sa gaseasca o metoda sa ia parintii la ele. Ai mei par de neclintit pentru moment. Dar pe viitor... cine stie?
Alex e inca mic. Pentru cresa are varsta suficienta, nu ar trebui sa iti faci griji pentru el din punctul asta de vedere. Cand insa ar ajunge la scoala, iti doresc sa fii in Italia 
Cu ajutorul... sa stii ca nu e imposibil. Eu mereu am lucrat si Eliza mereu a fost la gradinita (si la cresa, la inceput), si a fost ok. Ma ajuta mult sotul. Si lucrurile merg inainte.
Bafta multa!
Cu mancatul... eu cred ca depinde si de copil. Nepoata-mea a mancat numai borcane pana la 3 ani (plus alelalte, iaurt, branze, fructe, vrajeli) si apoi n-a mai mancat nimic. Si acum are 6 ani jumate si nu mananca nimic. Nu stiu cu ce traieste. Mananca kelloggs cu lapte. Si cate un gratar. Paine. Atat. Cand a venit la mine, a halit orez cu legume.
Acuma... nu mi-e clar daca eu dau la copil mancare de adulti sau mancam noi bebeluseste...
Deci eu am o reactie de-aia naspa... La chestiile prajite, la chestiile asa zis traditionale, cu cepe calite in ulei, cau sosuri de-ala tip rantash... Am si eu piticii mei... 
In rest, nu vad care ar fi retinerea....
Ieri a mancat pastai cu piept de pui. Acum 2 zile dovlecel umplut.
De exemplu cu carnea tocata... Avem noi fixul asta ca "e grea". Pai na, daca o iei din magazin direct tocata, poate are niscaiva tendoane sau zgarciuri... Ca pe vremuri asa era... Omu' era econom, ca statea o noapte la coada pt juma de kil de carne... Si sigur ca baga in chiftele mai multa paine decat carne si mai mult tendoane sau grasime decat muschiulet... Asa cum baga si gris in branza si ce mai facea...
Dar acuma nu vad problema carnii tocate. Noi avem un magazin la bloc, de la o avicola, privat magazinul. Bai au o carne super, si curcan, si pui. Si au si carne gata tocata, din piepti si pulpe. Chiar e super zau! N-are fir de pielita in ea, sau zgarci....
Sau cum zice ooka, si eu fac mult de tot la stemer. De fapt uite, pastaile cu piepr de pui la steamer le-am facut. Si apoi am pus pe aragaz si am extras supa din steamer, am pus si rosie,... Mananca fata de rupe, zau...
Bai da' cu sarmalele ce aveti? Eu i-am dat. Ce diferenta e intre sarma si dovlecel umplut?
Revin. Sa mai invart in ciorba
monalac spune:
LA MULTI ANI,IRINUCA!!!!
eu mai am 2 zile pana la licenta si trag tare....
DIARUX,mai pastreaza frate un glont si pt al meu ca in loc sa stea cu copiii sa ma lase sa invat,statu 4 zile la curte,ca ne bagaram apa curenta si sapa in draci,apoi il ruga mamitica sa i sape si ei si el se conforma...
mamitica lui,care i venita de o saptamana in vizita la fii sa s o ajute cu copilul,ca de,de cand are copil nu mai spala vasele cu saptamanile....bine,nici inainte nu se omora[alcool..io(mircea voievod)ma descurc cu 2 plozi pe cap,unul mai urlacios decat altul,ce daca am licenta...stiti ce mi a zis cand i am sugerat s o lase mai moale cu fii su ca daca l mai munceste ca pe hotii de cai eu pic licenta,ca nu mai vrea sa stea cu copiii?
cica"'hai ca o iei tu,ca esti desteapta"" va dati seama ce desteapta sunt?stiu fara sa invat,ca i mai importanta mamita...asa mi a zis sotul....
hai ca ma duc la invatat,ca mai am 2 zile si tb sa trag tare,iar la franceza e jaleeeeeee!
flo1980 spune:
Io' nu stiu cum manaca ai vostri pastai sau alte alea, ca al meu nici ciorba de la noi cu mai putina sare si ulei nu mananca 
Asa daca ii dau in gura putina carnitza de pui mesteca, ce sa zic, insa baza e piureul de fructe cu branza/iaurt/2 biscuiti mici de bebe, piureul de legume cu ou/carne/ficatel, cereale, iaurt si lapte.
Ii place painea la nebunie, cand mancam vine la masa sa-i dam, chiar daca in urma cu 5 minute tocmai a mancat.
Diferenta dintre sarmale si dovlecei umpluti este varza, cica ar da balonari, dureri de stomac...
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
ankalaura spune:
FLO - na ca nu ma gandisem la varza, ca eu scot varza, sau mai precis, Eliza o scoate, deci cre' ca mecanic am scos-o la Erika... Dar vara maica-mea face mai degraba cu stevie, care e ruda lu' spanacul, ori aia nu cre' ca dauneaza nu? Eu ma gandeam ca are carnea vreo chestie.... 
Pastai - pai sa iti zic cum mananca a mea pastai... Fix cum mananca al tau piure de legume
Ca ii blenduiesc complet, iti dai seama, ca asta scoate tot din gura daca nu e pasat zdravan!
Zici ca e ruda cu Alex a' lu' Ella, nici fructe nu vrea (cu exceptia cireselor) Caisa o scoate urgent, pepenele la fel, cu zmeura am mai pacalit-o... In rest nimic frate, dar nimic!!!
DIARUXULE
Am murit de ra!
MONI -
asemenea!! Mai ai o teorie de demontat! Aia cu scosul suzetei la 1,5 ani. Hai ca mai vorbim pe la 3 (ani)!! 
ElizaClara spune:
Hello!
Ruxi s-a terminat bac-ul? Welcome back!!!
Moni, eu trebuie sa recunosc ca nu avut nici cea mai mica intentie sa fac ce zici...suzeta ne-a fost de folos de la inceput, cu mancatul eram atat de fericita ca mananca incat nici nu ma uitam la ceas cat a trecut intre mese, luatul in brate mi se pare f important, mai nou Filip nici nu mai vrea in brate, deci nu cred ca am gresit, programul l-a facut singur si spre norocul nostru e chiar ok. In privinta alimentatiei, am tinut foarte mult sa manance bio si in afara de lapte (nu exista HA bio)i-am dat numai legume, fructe, lactate bio, carnea de pui si ouale de la ai mei si stiu ca sunt naturale.
Anka nu cred ca e recomandabil sa se dea asa devreme mezeluri afumate.
Ficatel i-am dat de cateva ori, si l-a mancat fiind amestecat in piure-ul de cartof dulce.Filip nu agreaza in mod deosebit legumele, dar astazi m-a surprins mancand toata portia de legume cu somon.
In privinta greutatii noi stam foarte prost, avea 7800g la 10 luni, dar nu am ce sa ii fac, mie mi se pare ca mananca destul de bine:
0ra 10-cereale cu fructe sau iaurt
ora 14-legume cu carnita/ou/peste
ora 17-branzica cu fructe/fructe cu biscuit
ora 21-lapte 240 ml
ora 1-2 - 180 ml lapte
ora 5-6 -180 ml lapte (uneori ii mai pun si cereale)
Mona spor la invatat si bafta la examen!
Pupici la pepenasi!
SunSmile spune:
Buna seara,
La multi ani, Denisa si Alexandru! Sa cresteti mari si sanatosi si sa aveti o viata plina de soare!
La multi, muulti ani Irinuca! Iti doresc tot binele din lume, draga mea!
Sper sa ne revedem curand, sa cunosc si eu minunata Amalia! (poate mergem sa mancam un mic la cocosatu, in 6 asa, ce zici?:) )
Fetele va multumim pentru urarile de bine! Moni, esti o dulcica, de uitat nu avem cum, dar important e sa acceptam ca asta e si sa nu mai doara. Timpul le aseaza pe toate! Multumim mult!
Narcis am raspuns pe mess, scuza-mi intarzierea. (eu am o scoala de vara timp de 2 sapt si sunt full toata ziulica, evident, cu capusha atasata:) )
Cuscri ce-am citit? Spital? Doamne, sper ca sunteti bine! Va pup pe amandoi si va doresc sanatate maxima!
Didisoru multumim. Mai, T a mea e cam "nemteasca" asa, are programul relativ fix (asa si l-a facut ea, ajutata de terapia intensiva de la inceput de viata). Asa ca zilele cand sare somnul, este ca un hopa-mitica, nici echilibru nu prea mai are. Aidelu e petrecareata, da:). Foarte frumos ca ati luat decizia care vi se potriveste, e cel mai bine asa. (noi am hotarat sa-i taiem doar motul si sa sarim peste turta...are vreme si pt asa ceva). Cand va mai vad?
Cu mancarea...subiect greu, dom'le:) Adica, nu e greu dar multa lume se uita crucis la mine cand spun ca eu ii gatesc fara sare si zahar inca vreo cateva luni. Asa simt eu ca e ok pt ea (desi in borcanasele de 12 luni sau in fagaras, mai e sare, dar in cantitati neglijabile si oricum, ea nu mananca decat rar asa ceva). Noi avem cam asa programul: dimineata lapte, 210-250ml; 11-11.30- cereale cu lapte/gris cu lapte/fructe+/-cereale sau branza/; 14-14.30- legume la cuptor cu pui/vita/peste; paste cu sos de roshii/smantana; orez cu legume; tocanite/ficatei cu cascaval/branza; 17.30-18- iaurt cu fructe;fagaras cu mamaliguta;orez cu lapte si scortisoara; clatite cu branza/crema de iaurt fructata;budinca cu branza si mere/banane coapte; omleta cu cascaval vegetal; salata de fructe cu biscuiti, etc. Eu in majoritatea cazurilor ii fac mancarea la cuptor dar si la steamer si fooooarte rar pe aragaz (atunci cand ii fac supe crema de broccoli/dovlecei; roshii); 21-21.30-250-270ml lapte si somn pana la 8.30-9 dimineata. Oricum, imi place la nebunie sa-i gatesc, sa inventez tot soiul de mancaruri, pe care i le asezonez cu ierburi proaspete, usturoi, ceapa, ulei de masline(acu imi facui provizii din Creta si cand se termina, mi-a promis nea caisa ala ca daca-i dau mail imi trimite iar). Oricum, suna cam "omenesc" asa ce mananca T dar zau ca nu e:)...caci sare ioc, zahar ioc, calire/prajire/fierbere in apa ioc; albus nu ; totul e gatit in ziua aia, maxim ziua precedenta, atunci cand avem plecari teleleu (ca acum). Mancare de-a noastra nu pupa multa vreme, nu vad de ce, daca tot isi haleste cu drag omleta ei la cuptor cu ardei gras sau "tocanita" de ardei capia copti, sau somonul cu spanac si usturoi, sau pastele integrale cu sos de rosii (facut pe loc), busuioc verde si bucatele de pui, etc etc etc. Asta este decizia mea in ceea ce o priveste, nu inseamna ca e buna sau rea. Dar altfel nu fac, pt ca eu asa cred ca-i este bine (si-i este, pt ca are analizele minunate). La fel cum va bea cel putin 18 luni humana ha, cu sau fara voia ei:))(glumesc, ea a fost mereu fan lapte)
Camy lasa ca sunt buni si adidasii, o sa vezi! Ma bucur ca totul merge in directia optima. Stii, am luat ceva cu roshu si galben si e chiar ok:)...dar cum pana la botez mai e, am vreme sa mai caut! Ai trecut de jumatate si cu ajutorul lui DD o sa va tineti minunea sanatoasa in brate!
Fetele, eu nu sunt asa priceputa ca Pica dar ma gandeam ca poate spunem fiecare in ce date suntem libere si poate mai facem o intalneala??? Mi-e dor de voi dar, mai ales, de pepenasii nostri mari si frumosi! Ce ziceti?
Aaah, vazui poze cu Maya de Vicky si doamneeee ce dulce e si ce perisor saten are acum. Sa va traiasca, e minunata! Am vazut si fetele mele de suflet, irlandezele adica, superbe si absolvente!:) Frumosi sunteti, zuzMad:); Am vazut si sexi Marioara aranjata pt frumosul ei partener, e o minunata si incepe sa semene cu mami, iupiiiii; Am vazut si Bogdan de Simona si am inceput sa zambesc instantaneu- asa o fetisoara luminoasa are si cu dintisorii lui si ochisorii albastri, e o minune!; Am vazut si familia Mihaita:) si mai, zau, sunteti frumosi si potriviti toti 3, ca niste piese de puzzle iar Mihaita are niste ochisori care vor coplesi mii de inimi!; Am vazut si micul Nicholas, viitor student! Este un pui atat de suav si de dulceee si cu niste parinti asa frumosi! Sunteti tare draguti impreuna!
Cam atat imi amintesc, pt ca spatiul pe hard e limitat, deh:) Si mai vreau poze cu pepenasii in vacanta!
Acu vazui: Moni big big hug! Esti, ca sa ma exprim academic:), misto tare! Ete asa!
Valeuuuu, Profaaaaa! Stiu, stiu ca nu ma crezi dar zau ca mi-e dor de tine...atat de dor ca am inceput sa-l stresez pe D sa mai venim "pi la pensiunea moldovita" la Bc. Sper sa fie usor stresabil si sa zica da mai repede:). Fi-tu si Ioana sunt armele mele de atac, ca vrea sa-i vada cum au crescut!(in alta ordine de idei, fata, tu n-ai toate tiglele pe casa)
Mona, succesuri!:) Nu, serios, iti tin pumnii sa fie totul bine si fix pe subiectele pe care le stapanesti tu!
Ankule contractii, ceva?:))
Pupinshain! Pusai si poze, io ca ardeleanu, mai catinel asa:)
p.s. eu noaptea, ca atunci mai apuc sa am vreme doar pt mine in liniste, citesc intensiv. asta cu mancarea mi se pare floare la ureche dar cu educatia...uhhh, face atat de multe lucruri noi, incat de n ori am impresia ca nu stiu nimic, ca nu sunt cea mai pregatita mamica...asa ca lecturez la greu, pt ca e nevoie. E challenging!:)
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá