Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (131)
Raspunsuri - Pagina 4
mcoca spune:
MAi eu nu inteleg ce e graba asta cu trecutul la mancare pt adulti cum au facut 1 an. Pana la 3 ani bb are nevoi specifice, nu tot ce mancam noi ii e adaptat.E chiar atat de important sa manance mezeluri, checuri, si mai stiu eu ce? Ca mananca lapte cu cereale dimineatza pt el nu e monoton, e un reper, cred ca e mai monoton pt parintzi .... Eu merg pe variatziuni pe aceeasi tema : mai schimb iaurtul cu branzica, cerealele cu o fidea cu lapte, dar fructele sunt sfinte, si alea goale, fara cereale sau mai stiu eu ce.
Ella, nu e nici o regula cu alaptatul, continui atata timp cat crezi tu ca e ok pt voi
. Eu am intarcat-o la 11 luni.
Vicky si
Maya (27.06.2008)
ooka spune:
Vicky io is intru tot de acord cu tini referitoare la mancarea lui bebe, au intr'adevar nevoi specifice si as spune ca si conduita ca se poate prelungi cit mai mult, cit tine de fapt. Io una is si mai sadica
, porcului nu'i dau decit legume fierte la aburi
, ea ca sa se razbune probabil nu mananca fructe crude
, ou doar fiert, rar de tot omleta fara albus si fara ulei, paine as vrea sa manance cite o felie numai dupa ce ii fac eu, nu din ce cumpar. Acu' am trecut'o pe carne de vita si desi nu'i place io ma incapatanez sa'i dau. Mancarici nu'i fac si nu mananca dintr'ale noastre. Cred ca s'a si obisnuit cu gustul putin mai aspru al legumelor fierte la aburi.
Una peste alta cit o tine, io as vrea sa'i dictez gama de produse din care ea sa aleaga ce ii place si sa manance.
Ah, si pe cit posibil, tot chestii bio mananca, deci se poate
.
mami de Sofi
AnnaBaby spune:
Pentru cine vrea cartile pt copii Disney de la Adevarul, se pot comanda si on line pe site-ul lor, volumele care au aparut pana acum. Eu una nu am reusit sa prind nici una pana acum, asa ca le-am comandat de acolo. Din pacate insa dureaza cam mult livrarea, din cate zic ei. Asta e.
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
maitreyi spune:
nu urmeaza sa ii dau de-acu mezeluri, sarmale, etc. vroiam sa ii dau si altceva in completarea cerealelelor de dimineata pt ca e vizibil ca nu ii mai convin. la fel si la masa de seara unde mananca de 4 luni numai iaurt. restu' le mai jonglez. acum i-am facut supa la primul fel si dovlecei umpluti si ficatel. paine eu am gasit una bio in carrefour si ii place.
dia tin minte ca maica-mea ii dadea sora-mii o sunca de pui 100%. era ultra fada si alba da' ei ii placea.
ooka vita nu se da pana dupa 1 an sau chiar mai mult pt ca are proteine pe care puiul sau pestele nu le contin care sunt greu de digerat pt ei neavanad echipamentul enzimatic complet dezvoltat. poate de aia nu ii place.
-------
mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
mcoca spune:
Ooka, eu de cand i-am introdus carnea i-am dat de tot felul (i-am dat 2-3 saptamanani numai pui si apoi curca, vita, miel). Nu am treaba cu ea, dar e clar cel mai mult ii place ficatul, de departe.
Mai3, noua pediatrul ne-a zic ca putem sa-i dam tot felul de carnuri, numai pestele l-am introdus mai tarziu, pe la 8 luni parca.
Vicky si
Maya (27.06.2008)
ooka spune:
Mai3 si mie mi'a spus pediatrul, si nu numai, io m'am ghidat multa vreme pe retetele de pe borcanelele de mancarici adecvate varstei, si sunt gramada de retete cu vita. Acu' c'o fi vita, vitel, nu stiu. Io merg la arabi si cer vita frageda si ala imi da ceva carne acolo.
Desi eu sunt increzatoare in felul omului de a alege ce e bun pentru el, ce nu, pe baza de cunoastere inconstienta a propriului organism, sincera sa fiu nu cred ca nu'i place vita ca are nu stu ce si ca nu o poate digera decit dupa un an cind ii apare brusc mecanismul de digerare
, cred ca nu'i place ca e mai fibroasa. Ea in general mananca pulpa de pui blenduita incomparabil iese mai fina decit vaca Domnului.
Vicky asa tu, lauda'te ca acu merg sa'mi caut funie
, so, porcu zice sictir la peste, sictir da cu juma de gura la vita, baga numa' pulpa de pui, piept nu. Am mai incercat curcan, ficatii inca ii serveste doar pe ai mei. Io n'am rude la tara ca sa se milostiveasca cu o gaina sau ceva si atunci m'am gindit ca mai bine o trec pe vita. Mi'e frica de hormonii din pui mai nou
, ca deh, timpu liber naste monstrii cei rai.
Si noi oricum tot la anemie ne'am lovit de subiectul carne. Tot Tomescu mi'a spus sa'i dau carne, pui vita ce'o fi. Numa' carne sa fie zilnic. Si sa o fierb separat de legume. Pana una alta io nu vreau sa'l laud sau ceva ca nu prea stiu mare lucru despre el. Da' cind io eram disperata ca donshoara nu manca mai nimic, omu a venit, a consultat'o si cind a iesit pe usa mi'a spus soptit si linistitor ' nu e de la boala'. Nu l'a interesat ca e sub greutate, ca si'a depasit curba sau logica greutatii. A linistit'o pe ma'sa si fara nici un fel de vitamina/medicament. Asa ca bou nu cred ca e![]()
mami de Sofi
ella81it spune:
VICKY si al meu pediatru l-a fel mi-a spus pot sa-i dau tot felul de carnuri chiar si prosciuto cotto,care e de porc.
La inceput i-am dat carnita la borcanas ,omogenizata,dar acum fiarta si pasata.
Nu ii place ficatelu si nici dupa peste nu e mort![]()
I-am facut paste cu peste si rosii si a mancat dar ficatelu#537;l nu stiu cum sa-l fac sa -l accepte.
Cum il gatiti voi?
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
dana81 spune:
La multi ani IRINUCA, sa fii sanatoasa si iubita!!!
Ella eu ii dau ficatelul cu piure de cartof il amestec pana ce iese piureul maro, nu stiu daca isi mai da seama ca e si carne acolo..dar mie mi se pare ca il prefera, apoi l-am facut cu galbenus si unt ca un pate si l-am dat pe paine, si combinatia asta a fost reusita si l-am mai pus in orez si asa i-a placut.
VIO mi-am adus aminte
...noi iesim pe la 10-10-30 si stam afara pana la 12..ies aici la statia lui 9 pt ca e umbra si suntem mai departe de masini.Poate vii si tu intr-o zi daca nu e prea departe
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
mcoca spune:
Ella, eu i-l dau cu spanac, dar spanacul i-l cumpar la borcanas
. Pana acum nu m-am dat peste cap cu masa, a mancat 98% borcanase. De ceva timp seara mananca la masa familiala, dar nu ce mancam noi, ci noi mancam ce mananca ea (fac in gen legume inabusite, fara sare si cu putina grasime).
Vicky si
Maya (27.06.2008)
ella81it spune:
DANA cu piure de cartof i-am dat si a vomat
am sa incerc cu galbenus de ou si unt poate ii place .Daca nu rabdare o sa manancel el si ficatel.![]()
VICKY nici cu spanac nu am incercat.Eu ii gatesc zilnic lui Alex ,mai rar ptr noi.Cu scuza ca sotul e destul de des plecat eu sunt la cura
nu trebuie sa stau mult in bucatarie.
As vrea sa manance si Alex din mancarea noastra,nu sarmale sau mezeluri,ci tocanite de legume,mamaliguta cu branza ,etc. dar el nu vrea
Prefera legumele lui ,fructele si iaurtul.Am incercat sa-i dau si lucruri mai nesanatoase cascaval crenwusti dar se stramba si le arunca.
A...
si mai am o problema
nu vrea sa manance daca nu e pasat bine,nu mesteca
Mesteca doar ce vrea el biscuiti, covrigi , nici macar fructele moi nu vrea sa le mestece, e un smecheras mic!
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex