Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (25)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saby spune:

La multi ani Luana
La multi ani Darius
Si un buchet mare de pt mamicile frumoase!!!!

Sabina mamica fericita de Maia Andreea
http://www.flickr.com/photos/39734204@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pisilinca a dormit vreo 2 ceasuri la prinz si s-a trezit cu temperatura 38. Acum dupa o ora are tot atita...noua nu ne iese nici un dintisor, sau nu e vizibil... Sa sun la dr..?

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

[quote]citat din mesajul lui Floric

Fetele azi am trait o experiennta "de debut de diversificare". Manacam linistita caise, preferatele mele. Si dintr-o data tanarul Raru, intoarce capul spre mine, se tot lingea pe la gura si nu-si lua ochii de la caisa. am zis ca io fi pofta copilului, dai cu caisa pe la gura. Si el ce credeti, dai si linge la caisa. Atunci mi-a venit ideea sa iau lingurita si i-am dat pulpa din caisa (asta era fff bine coapta) . Uimire a mancat!!!!! Si chiar a inghitit! Ma asteptam sa tot plimbe prin gura si apoi sa dea afara. A manacat cam o lingurita. Daca imi punea mintea cu el , ramaneam fara caise (care erau pt mine)

Raru, tziparul lui mami

Luana a lins asa pe un mar, si am stiut ca e pregatita pt diversificare. Azi a papat doar laptic mult la bibe. Seara i-am pus o masura de cereale in bibe.

Daaa, nu stiam ca asta e un semn spre diversificare.

Dragelor, am un mare stres ca nu isi tine capul. Desi stiu ca nu se fac comparartii intre copii nu pot sa nu ma abtin. M-am intalnit azi afara cu un bebe nascut pe 17 febr (Raru e pe 5 martie) si vreau sa va spun ca isi tinea capul cum mi-l tin eu. Raru al meu daca il pun pe umar abia daca sta cateva secunde hai sa zic un minut, dar nu mereu. De cele mai multe ori isi pune obrazul pe umarul meu.
Sunt exagerataaaaaaaa????? Calmati-ma ca ma gandesc numai la rele.

Raru, tziparul lui mami

faptul ca linge ceva nu e un semn ca e pregatit pentru diversificare
este daca sta in fund, si inca citeva

un articol http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1331

Iata cateva „semne“ care pot arata ca bebelusul este pregatit pentru inceperea diversificarii:

Pierderea reflexului de supt al limbii (care ii permite bebelusului sa bea si sa inghita lichidele cu usurinta; avand inca reflexul, bebelusul pur si simplu va „suge“ alimentele solide de orice fel care i se dau)

Capacitatea de a va arata ca este satul dupa o „masa“, prin semne ca intoarcerea capului cand i se da biberonul sau sanul. Acest lucru este important pentru ca bebelusul este capabil sa ajusteze singur cantitatea de hrana pe care o mananca si il impiedica sa manance prea mult din greseala in cazul in care parintii ar continua sa-l hraneasca, gandindu-se ca ii este inca foame.

Capacitatea de a sta ridicat si de a-si tine capul fara ajutor.

Interesul fata de mancare (exista o disputa in privinta acestui lucru, deoarece un copil de 4-6 luni incearca sa bage in gura orice!)

Dublarea greutatii de la nastere

Trezirile frecvente in toiul noptii dupa ce isi facuse deja un program stabil de somn in timpul noptii. Acesta poate sa nu fie cel mai bun indicator ca bebelusul este gata de a primi alimente solide! Tineti cont ca de obicei bebelusul are pusee de crestere la 3-4 luni, la 6-7 luni si pe la 9-10 luni. Bebelusul se poate trezi nopatea si din alte motive, cum ar fi o boala sau durerile de gingii

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Floric vorbeste cu pediatra despre cum isi tine capul.
ioana mea isi tine f. bine capul. zilnic o pun e burta cateva minute sa faca exercitii de ridicat capul.
legat de diversificare, mai asteapta 2 zile sa vezi daca nu are nici o reactie de la caisa, si apoi poti continua cu mere, piersici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

poohy nu cred ca exista febra mare 1 singura ora. Daca e cu adevarat febra mare ia mai mult timp sa scada

Vladut al meu s-a nascut prematur si a varsat mult pina cind a inceput sa aiba mese solide. Dar Vladut varsa numai la masa, nu e normal sa verse la 2 ore dupa masa. Te sfatuiesc sa faci niste investigatii.

Multa sanatate!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Luana
Darius

Alina, te rog da-mi si mie pm cu adresa pt suzi.

PetraTudor, vroiam sa te cert de ieri, dar am cam fost plecata. Pai tu care ne consolai pe toate ca e normal sa ia copilul 500-600g pe luna iti fci probleme? La ce urias ai dospit acolo, te astepti sa isi dubleze greutatea la 4 luni? Pai vrei ca la 4 luni sa cari un grasan de 9 kile si?

Floric, m-ai distrat cu caisa. Si al meu balosea cand papam caise, i-am dat s-o linga, dar nu i-a placut. Oricum incepem cu morcovii, nu?

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Azi am avut mai multe premiere: plimbat pe ploaie (in brate la tati, sub umbrela) si iesit in 3 la carciuma. Puiul a avut bunul simt sa adoarma cand ne-a adus mancarea si sa se trezeasca exact cand am terminat - bineinteles, s-a trezit ca sa-si ceara drepturile, cum sa pape mami si tati si puiu' nu? Si bubuiau boxele carciumii, iar pe Cristi il durea fix in suzeta...

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

teoretic, la 4 luni isi dubleaza greutatea cei nascuti cu greutate medie 3-3.5 kg. cei nascuti cu greutate mai mica isi dubleaza greutatea mai repede, iar macrosomii mai tarziu.

andrei s-a nascut cu 4200g. la 4 luni avea 8100g, iar la 5 luni avea 8400g. medicul mi-a spus ca e f bine, mai ales ca unii copii au abia la 1 am 8 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Pisigri, dak temperatura de 38 este luata rectal atunci probabil are 37,2-37,5 axial. Bebelusii pt face un pictz de febra dak se supraincalzesc de la o paturica prea groasa pussa in timpul somnului sau dak e foarte cald in casa.

Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

A scazut....

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput