Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (48)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Am intrebat-o e prietenutza mea, care a nascut in decembrie, cum a facut cu frigul. Mi-a spus ca la 3 saptamani a inceput sa deschida geamu putin cate putin, apoi sa o imbrace pe bebelina cu un costum cosmonaut (pe care mi-l trimite ) si sa o scoata cat 10 minute in curte / balcon, iar la o luna si ceva a inceput cu plimbari de cate 10 minute si tot asa a crescut timpii afara. Azi bebelina ei era in apa marii si o durea la basca. 17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isaelena spune:

buna

sunt o mamica de nov/dec 2008....

si burtica simona a intrat la noi cu rugamintea daca putem intra la voi sa va mai dam cate un sfat.

am vazut din postul ei ca sunteti ingrijorate cum veti iesi afara cu bb...stati linistite nu va mai ingrijorati o sa fiti uimite cat de pregatite veti fi!

bebelina mea este nascuta pe 15.12...pe 18.12 am mers acasa...cred ca prima oara am iesit afara la balcon, pe 25.12....noi am inceput sa o imbracam de iesit afara si sa stam cate 5 min pe zi cu geamul deschis, apoi cate 10 min, apoi cate 15 min, apoi 20 min....
apoi am scos/o afara pe balcon la geam...tot asa crescand...
apoi am iesit prin jurul blocului cum zicea tati...care de fapt era pana in parc....
pediatra mi/a zis ca sa ies cu ea afara din casa cat mai curand, dar nu in locuri aglomerate...noi am mers la bunci in curte...

daca mai aveti intrebari, oricand!

fiti vesele s bucurati/va de burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

MULTUMIM MULT MAMICO

20+ cu Andreea

Mariana
bebe

www.youtube.com/watch?v=oc_rSsZri9g" target="_blank">Pentru iubirea mea!Poate ca nu stiai cat TE IUBESC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

ISAELENA, multumim mult... ai o fetita superba. Ai si poze afara cu ea la 9 saptamani stiam eu ca se poate

17+
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"

Mergi la inceput

Multumim, Isaelena. Dar ce fetita frummoasa! sa-ti traiasca in multa multa dragoste si sanatate! 17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrecluj

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

M-am intors

Bai...eu am o problema....ma gandeam eu asa , ce-o sa fac eu cu copilul in primele 2 luni ca afara o sa fie ger , si eu nu-mi dau seama dc este imbracat suficient de gros sau poate prea gros.
Dc nasc la inceputul lui noiembrie o sa tot fie ger afara 3 luni...ce-o sa fac??..o sa-l scot doar asa cand ne-om duce in vizita (DACA o sa-mi arda de vizita), si asta insemnand pana la masina???

Eu nu sunt genul care sa-l sufoc cu caldura , mai ales in casa, da mi-e teama de necunoscut

20+ cu Andreea

Mariana
bebe

www.youtube.com/watch?v=oc_rSsZri9g" target="_blank">Pentru iubirea mea!Poate ca nu stiai cat TE IUBESC!!

N-ai sa crezi, dar de 3 trei zile despre asta citesc. Habar nu as avea can ii e frig, cand ii e cald,cum sa-l imbraci, plus ca ofertele sunt scarboase. Singurul sfat util pe care l-am primit a fost sa nu ii cumpar paturi, ci macar 2 saci de dormit de iarna. Ne-arprinde bine niste sfaturi de la mamici care au nascut iarna.

17 +

Eu am doi copii nascuti iarna si pe amandoi i-am scos afara de la o saptamana! Cred ca atunci iti dai seama instinctiv cat de gros trebuoe sa-l imbraci! Iar noaptea e ok si daca il invelesti cu o paturica, ei nu se intorc in primele luni! Afara ideea e sa fie imbracati lejer ca sa nu transpire sau sa se sufoce.....Evident ca atunci cand e viscol sau ger nu iesi aafara cu bb!
Il imbraci bine si deschizi fereastra....sau iesi un pic pe balcon!

mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)si acum cu bb 3 in
15+
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Hop si eu la apelul Siminei.
Ca tot sunt de 2 x mamica de decembrie.

Cu prima fetita nascuta la Bucuresti, externare la 5 zile, tac-pac in masina. Cand avea 12 zile am mers cu ea la niste prieteni la revelion. Si in rest ieseam la doctor, chiar des in primele 2 luni. Carut nu aveam asa ca nu am facut plimbari lungi pana in martie cred, o scoteam la aer pe balcon 10-20 de minute in functie de cum rezista ea sau cat tineau bratele mele. O singura data stiu ca era ger si am mers in oras fara ea. Ger in definitia mea adica sub -5°C.
Cu a doua fetita nascuta in Norvegia, externare la 3 zile, stat la aer vreo 10 minute cautand masina in parcare. Primele poze cu ea afara le am pe 20 decembrie in carut, dar stiu clar ca am mai scos-o si inainte in gradina. Imediat dupa externare am mers la cumparaturi ca era aniversarea celei mari. Atunci nu tin minte daca am luat-o cu noi, dar de Craciun am fost cu ea la cumparaturi si am luat-o pe jos pana la magazin. Deci la 2 saptamani o tineam si 2 ore afara la plimbari lungi cu carutul, si era uneori si zapada.
Nici nu se punea problema sa nu o scot afara primele luni. Pai ea la 7 saptamani a venit cu avionul din Norvegia la Bucuresti.
De regula o imbracam cu un body, salopeta de casa si un costumas gros, am aici o poza de la Bucuresti. In landou toata iarna am avut si o paturica cu fermoar. Daca o scoteam in scoica nu avea paturica si ii puneam peste salopeta de casa un costumas de lana subtirel. Nu mi-a racit deloc desi am scos-o chiar si cand se vedeau aburi de la respiratie.
Inca ceva depinde si de carut. Landoul meu are o captuseala pe interior, se vede bine aici plus un sistem de recirculare a aerului si temperatura constanta.

Copilasi sanatosi sa aveti.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Multumim Otiliav. Sa-ti creasca mari si sanatosi copii.

17+
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"

Mergi la inceput

Multumim, Otiliav, sa-ti creaasca fetele sanatoase ca tare dragalase sunt.Cred ca are dreptate Simonette, ve exista cu siguranta un instinct care ne va spune ce si cum sa facem. Plus un medic de familie, plus mamici, si in final iernile chiar nu mai sunt cum erau alta data. Pe mine disutia ma interesa mai mult ca sa nu fac cumparaturi inutile, dar si de asta cred ca ne vom prinde pe parcurs. 17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Multumim fetelor de la nov/dec 08 pentru informatii!

In legatura cu imbracat bebe mic, asa cum a zis si Camy am citit si eu - un strat de hainute in plus fata de ce purtam noi, pentru ca nu sunt prea activi la varsta mica.

Legat de paturica in pat, eu nu voi folosi pentru ca am citit si auzit prea multe, asa ca la noi sacii de dormit vor fi sfinti

De dormit pe burta chiar l-am intrebat pe doctorul meu acum doua saptamani si mi-a zis ca e ok, bebe nu pateste nimic. Eu nu dorm total pe burta, ci pe o parte, dar partial pe burta (undeva intre pe o parte si pe burta ).

Krelia, ai grija de tine. Nu cred ca trebuie sa renuntam sa bem apa, pentru ca e foarte important sa ne hidratam. Eventual sa nu bem un litru pe nerasuflate

Andre, imi place mult Chiara. Eu am luat Utrogestan 6 pe zi dupa FIV, iar din sapt 12 am inceput sa reduc cu 1 pe saptamana pana le-am oprit dupa sapt 16. Doctorul imi spusese sa le opresc la 12 sapt, dar mi-a fost frica sa opresc 'cold turkey', asa ca faci foarte bine ce faci

Simina, felicitari pentru cele 20 de saptamani! Sa dea Domnul sa ajungem toate cu bine la 40 (sau macar 38)

Noi ieri am facut curatenie, iar azi vreau sa gatesc si mai tarziu sa iesim dupa branza de vaci (ca acum stiu unde sa ma duc si ce sa iau ) si sa fac papanasi. Sper sa iasa de data asta! Apropo, imi da si mie cineva o reteta buna, incercata, de papanasi fierti? Merci!

Va ! Duminica placuta in continuare!

Laura 20+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)

Mergi la inceput