Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (184)
Raspunsuri - Pagina 9
laura1713 spune:
si daca nu vreti sa vorbiti cu mine, ma duc si citesc din urma 
Laura si
Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas
adra_bell spune:
Miha votat! Yum-yum! Nici nu stiu ce tort sa-mi aleg, sa-mi prepari, asta cand oi veni io la Iasi![]()
Petro, aidi bre! Adica reiese ca ne pedepsesti pe noi...
Rox, tot la chinezi sunteti? Ati venit in Ro si v-ati intors?
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
adra_bell spune:
Laura, bine ai revenit!
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
adinag spune:
Buna,
iarasi nu am mai reusit sa scriu, iar de citit doar ultimele pagini. Pozele lui Pussi inca le caut!
Laura, imi pare rau de experienta asta tare urata...
Capusele sunt aiurea tare. Nu prea au de-a face cu cainii, cel mai usor se agata de tine prin padure. In general traiesc printre tufisuri.
Cel mai bine este de controlat copiii. Iar daca se gaseste o capusa, mare atentie la modul cum o extrageti. Trebuie extrasa cat mai rapid si cu grija, incat sa nu i se apese abdomenul. Se recomanda cu o penseta cu capul mai latut, care se pune sub capul capusei, adica caum unde ar fi gatul. Nu stiu cum sa explic. Si se extrage printr-o miscare rapida. Daca se apasa pe burta ei, ea foarte probabil isi va "voma" continutul intestinelor si asa se produce infectia cu borelioza (in cazul in care era o capusa infectata). OSa nu se suceasca capusa la extragere (cum se zice deseori gresit), sa nu se toarne ulei sau creme pe locul respectiv (cica asa iese mai usor sau singura - eroare, asa "i se face rau" si din nou varsa continutul intestinelor - in intestine este bacteria asta).
Dupa indepartarea ei, sa se dezinfecteze locul si urmarit urmatoarele zile bine. In caz ca se inroseste, neaparat mers la doctor. Cu cat se incepe mai repede tratamentul, cu atat este mai scurt si usor.
Cam asta stiu eu despre nesuferitele astea de capuse :-(
Si acum ma retrag, ca deja incep sa le simt si eu :-) - stiti voi, puterea imaginatiei
laura1713 spune:
Buna dimineata! Cafeluta e gataaaa

Multumesc Adra!
Adina, ai dreptate in legtura cu capusele. Lui Rares i-a aparut eritemul dupa aproximativ o luna si asa am reusit sa "convingem" doctorii ca ceva nu e in regula. Initial analizele ii iesisera negative!
Am scris si aici despre asta pentru ca sa stiti toate (cele care nu stiati deja) despre cat de periculoase sunt capusele si sa protejati copilasii cat mai bine. Sa ne fereasca DD pe toti de asa ceva! Am sa trimit si pe mail-ul comun un document in legatura cu asta, pentru ca sa stiti exact despre ce e vorba.
Si pentru ca probabil acolo sunteti mai in tema cu mijloacele de protectie, am si o intrebare: stii vreun spray contra capuselor care sa poata fi folosit si la copilasii sub 2 ani? Ca tot ce am gasit se poate folosi doar peste 2 anisori... si eu deja am o obsesie (de care nu cred ca mai scap).
Pupicei si TREZIREA SOMNOROASELOR!!!
Laura si
Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas
abramburika spune:
Neata!!!
Multumesc in primul rand pt. urarile de onomastica!! 
adra -
aidi bre, te-ai dat pe moldovenisme?
adina - chiar le simt si eu capusele ale din ce povestesti ... bbbrrrr .. sper sa n-am de-a face cu ele.
pussi - sunt delicioase tustele ratustele!!!
Tare mi-au placut pozele de la mare!!!
bb_yasmi spune:
neata
laura, bine ai revenit!! pai ei acum au aproaope 2 ani, nu??
noli ne pregatim sa plecam in concediu.....
maine noapte plecam!!!

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi &
ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007 
eladea2005 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adinag Buna, iarasi nu am mai reusit sa scriu, iar de citit doar ultimele pagini. Pozele lui Pussi inca le caut! Laura, imi pare rau de experienta asta tare urata... Capusele sunt aiurea tare. Nu prea au de-a face cu cainii, cel mai usor se agata de tine prin padure. In general traiesc printre tufisuri. Cel mai bine este de controlat copiii. Iar daca se gaseste o capusa, mare atentie la modul cum o extrageti. Trebuie extrasa cat mai rapid si cu grija, incat sa nu i se apese abdomenul. Se recomanda cu o penseta cu capul mai latut, care se pune sub capul capusei, adica caum unde ar fi gatul. Nu stiu cum sa explic. Si se extrage printr-o miscare rapida. Daca se apasa pe burta ei, ea foarte probabil isi va "voma" continutul intestinelor si asa se produce infectia cu borelioza (in cazul in care era o capusa infectata). OSa nu se suceasca capusa la extragere (cum se zice deseori gresit), sa nu se toarne ulei sau creme pe locul respectiv (cica asa iese mai usor sau singura - eroare, asa "i se face rau" si din nou varsa continutul intestinelor - in intestine este bacteria asta). Dupa indepartarea ei, sa se dezinfecteze locul si urmarit urmatoarele zile bine. In caz ca se inroseste, neaparat mers la doctor. Cu cat se incepe mai repede tratamentul, cu atat este mai scurt si usor. Cam asta stiu eu despre nesuferitele astea de capuse :-( Si acum ma retrag, ca deja incep sa le simt si eu :-) - stiti voi, puterea imaginatiei Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007) |
referitor la capuse, chiar de curand am auzit la o emisiune, zicea un medic ca trebuie sa pui putina acetona pe ea si va iesi singura...sa nu incercati sa o scoateti voi ca e periculos....eu peste tot voi duce acetona cu mine de acum incolo, cand vom merge in locuri prielnice capuselor.....
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
HAIDETI SA-I AJUTAM! DONATII:
SMS 858 - 2 EURO (ASOCIATIA INIMA COPIILOR)
SMS 877 - 2 EURO (FUNDATIA MEREU APROAPE)
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
bb_yasmi spune:
intreb si eu, poate parea stupid, dar nu am vazut niciodata o capusa, cum arata?? se observa imediat??
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi &
ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007 
eladea2005 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui abramburika Neata!!! Multumesc in primul rand pt. urarile de onomastica!! ![]() adra - aidi bre, te-ai dat pe moldovenisme?adina - chiar le simt si eu capusele ale din ce povestesti ... bbbrrrr .. sper sa n-am de-a face cu ele. pussi - sunt delicioase tustele ratustele!!! Tare mi-au placut pozele de la mare!!!Am avut si noi printr-un episod nu tocmai placut, dar ... a trecut. In rest, nimic nou ... |
of, Petro...am citit ce a patiti mititica, saracuta...doamne fereste...eu una intru in panica rapid...nici nu vreau sa ma gandesc...
si acum sunteti bine??? totusi, de la ce sa fi fost asa rosie urina??? nu e nici o infectie urinara sau ceva de genu, nu? pupici SIlviutei!*********************************************************
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
HAIDETI SA-I AJUTAM! DONATII:
SMS 858 - 2 EURO (ASOCIATIA INIMA COPIILOR)
SMS 877 - 2 EURO (FUNDATIA MEREU APROAPE)
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...