Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (47)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

ha ha ha ha.....dana.n, si al nostru tot david va fi, daca ii baietel.....plin de davidutzi va fi pe la noi

toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .

17+

strumfulet + poza strumfulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Am gasit ceva interesant pe net, in legatura cu alimentatia femeii insarcinate:

dieta sanatoasa este unul din cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a va hrani copilasul in crestere - multe fructe si legume si foarte multe proteine ( mai ales peste, carne, pui, fasole si soia).
Asigurati-va ca luati Acid Folic in primele trei luni de sarcina. Acidul Folic este o vitamina din grupul Vitaminelor B. A fost dovedit faptul ca folatul previne anumite malformatii congenitale cum ar fi Spina Bifida ( aceasta insemnand o deschidere la nivelul partii posterioare a coloanei vertebrale, ceea ce duce la paralizii si alte probleme neurologice.)

EVITATI ANUMITE SUBSTANTE SI ALIMENTE

Exact asa cum substantele nutritive si oxigenul trec prin placenta catre copilul dumneavoastra, parazitii, virusii, bacteriile pot trece si ei prin placenta. Chiar si unele alimente, care in alte conditii nu sunt daunatoare, pot constitui o problema pentru bebelus.
Urmatoarele alimente trebuie evitate:

>> CARNEA DE PESTE MARIN
Contine cantitati crescute de mercur. Alternative : pastrav de crescatorie, somon, ton conservat mancat o data pe saptamana nu constituie o problema. Cantitati mari de mercur pot provoca leziuni cerebrale sau nervoase. Bebelusul nenascut are sistemul nervos in plina dezvoltare si este mai susceptibil decat adultii.

Stridii, moluste, midii crude-Bolile pe care le puteti contacta datorita acestor alimente nu sunt specifice sarcinii, dar pot afecta sever pe oricine si trebuiesc excluse in acesta perioadai. Aceste boli pot fi infectii cu Salmonella, Hepatita Virala A, alte infectii parazitare sau virale. Gatitul previne o parte din aceste infectii dar se recomanda pentru siguranta sa evitati aceste alimente atat crude cat si gatite.

>> CARNEA CRUDA SAU INSUFICIENT GATITA
Poate transmite Toxoplasmoza ( boala parazitara), Escherichia Coli, Salmonella. Cum puteti evita: cand gatiti asigurati-va ca incalziti carnea la temperaturi peste 80 C. Toxoplasmoza poate determina o infectie fetala intrauterina grava, putand astfel cauza nastere prematura, subdezvoltarea fatului, retard mintal si alte probleme grave. Infectia cu Escherichia Coli este periculoasa in general pentru adulti si copii si in mod special pentru femeile gravide.
Asigurati-va ca spalati bine cu apa calda si sapun toate ustensilele de mani****t carnea cruda ( cutite, suport, farfurie).

>> OUALE CRUDE
Pot transmite Salmonella. Gatiti intotdeauna bine ouale si intrebati daca au fost folosite oua crude la prepararea vreunui aliment atunci cand luati masa in oras. Evitati sa gustati aluatul care contine oua crude, inainte de coacere sau salate cu maioneza.

>> LAPTELE NEPASTEURIZAT SAU BRANZETURILE USOR PASTEURIZATE (Camembert, Brie, branzeturi mexicane-queso fresco)
Pot transmite Listeria. Adultii cu Listerioza nu prezinta nici un semn de boala sau doar simptome pseudogripale (stranut, curge nasul, dureri de cap, de muschi etc.), dar bacteria Listeria are capacitatea de a traversa placenta si de a infecta fatul. Listerioza poate determina avort spontan, nastere prematura si infectii severe la bebelus.

>> PATE DE FICAT
Poate transmite Listeria. Nu mancati pate decat dupa ce ati nascut.

>> LEGUME NESPALATE
pot transmite Toxoplasmoza, Listeria, E. Coli, Salmonela. Spalati toate legumele! Legumele nespalate pot transmite aceste microorganisme deoarece pot fi contaminate de pamant. Din acelasi motiv, femeile insarcinate ar tebui sa poarte manusi cand efectueaza lucrari de gradinarit si ar trebui sa se spele pe maini cu sapun cand au terminat lucrul.

CE AR MAI TREBUI EVITAT IN SARCINA

>> MEDICAMENTELE
Unele medicamente nu prezinta nici un risc in sarcina, iar cele mai multe din ele nu au fost testate in sarcina. Daca aveti vreo problema de sanatate in sarcina, sau utilizati medicamente in general, intrebati-va medicul care va urmareste sarcina ce este sigur pentru bebelusul dumneavoastra. Cea mai vulnerabila perioada pentru bebelus este in primul trimestru de sarcina ( primele trei luni).

>> BAUTURILE ALCOOLICE
S-a demonstrat ca alcoolul determina aparitia de anomalii fetale dupa consum cronic (cantitati mici in fiecare zi) sau dupa consum masiv ocazional. Acest lucru este valabil pe tot parcursul sarcinii, dar mai ales in primul trimestru. Cel mai bine este sa nu consumati bauturi alcoolice nici macar in cantitati reduse. Principalele caracteristici ale Sindromului Fetal Alcoolic sunt: lipsa de dezvoltare corporala, anomalii ale fetei, tulburari de invatare , de atentie , retard mintal sever. Multi copii care nu au tabloul complet al acestui sindrom, pot avea doar o forma usoara, cu probleme de invatare insa fara semnele fizice de boala.

>> TIGARILE
Efectele negative se datoreaza nicotinei care determina spasmul arterelor care furnizeaza Oxigen si substante nutritive copilului dumneavoastra, dar si monoxidului de carbon (care reduce aportul de oxigen al fatului), si altor toxine. Avortul, dezlipirea prematura de placenta, ruptura prematura a membranelor, nasterea prematura si greutatea redusa la nastere a copilului, toate aceste complicatii sunt mai frecvente la femeile care au fumat in sarcina. Renuntati la fumat ! Reduceti cat mai mult numarul de tigari fumate pe zi. Fumatul pasiv (statul in mediu cu fum de tigara) reprezinta deasemenea un risc real. Mai mult de cat atat, daca un parinte fumeaza, copilul este mult mai probabil sa devina la randul lui fumator.

ALIMENTE PENTRU CARE VERDICTUL ESTE NECLAR

>> ASPARTAMUL
un indulcitor artificial care se gaseste in NutraSweet si in alte asemenea produse, contine Fenilalanina, un aminoacid care este toxic pentru copii care prezinta o boala genetica rara denumita fenilcetonurie. Cel mai prudent sfat este sa consumati aspartam doar in cantitati moderate in afara sarcinii.

>> CAFEINA
Pe langa cafea sau diferite ceaiuri, multe bauturi alcoolice dar si ciocolata, contin cafeina, iar cantitati crescute din aceasta substanta au fost asociate cu avorturi in primul trimestru de sarcina. Totusi o cantitate mica de cafeina nu s-a dovedit daunatoare. Asa ca daca tanjiti dupa o ceasca de cafea sau de Coca-Cola, probabil ca nu este nici o problema sa va satisfaceti aceasta dorinta ocazional.

CE ALTCEVA TREBUIE EVITAT IN SARCINA?

>> RAZELE X
Doze mari de radiatii pot provoca avort sau malformatii congenitale. Daca sunteti insarcinata sau incercati sa ramaneti insarcinata, mentionati neaparat acest lucru inainte de a fii iradiata, chiar pentru radiografii dentare. Expunerea partii inferioare a abdomenului trebuie in special evitata.

>> FEBRA
Daca temperatura corpului vostru creste foarte mult, poate creste riscul de malformatii congenitale pentru copilul dumneavoastra. Daca faceti febra, mai ales in primul trimestru, puteti lua Paracetamol. Consumati multe lichide. Feriti-va de baile fierbinti, cand apa depaseste 38C.

>> ASTERNUTUL PISICII
Materiile fecale ale pisicii pot sa contina protozoare care produc toxoplasmoza, boala care la adulti nu are repercursiuni atat de grave, dar poate avea un efect devastator asupra fatului (cum ar fi leziuni cerebrale sau orbire), acest lucru este cu atat mai riscant cu cat fatul se infecteaza mai devreme in cursul sarinii. Daca aveti pisica, spalati-va pe maini dupa ce o mangaiati si rugati pe altcineva sa schimbe si sa faca curat dupa ea.

------------------------
21+ David

Albume foto

Mergi la inceput

Chiar ca vom avea multi Daviduti
Ce conteaza? Sanatosi sa fie.

------------------------
21+ David

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana n.

Mai fetelor, pai eu am pofta acum...pana maine imi trece.
Am acasa pate Scandia Sibiu adus din tara. Am dat de el si imi face cu ochiul. Dar daca ziceti ca nu este bine, imi pun pofta in cui.

------------------------
21+ David

Albume foto

Eu mananc cand am pofta

19+ cu Andreea

Mariana
bebe

www.youtube.com/watch?v=oc_rSsZri9g" target="_blank">Pentru iubirea mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui A_driana

fetelor eu parca as fi din alta lume decat a voastra....sau doar azi m-am pus ,,impotriva'' voastra.......eu nu tin cont nici de kg, nici de mancare.....ziceati de pate ca nu-i indicat.......si ii mai bine sa te abtii daca ti pofta, decat sa mananci o felie de paine cu pate? ce se poate intampla daca mananci rar?.....
eu zic ca putem manca ABSOLUT orice ne pica bine, si din cele mai ,,neindicate'' cate putin si mai rar.......mie doctoru tot asa imi zice sa mananc tot ce imi place mie, putin din fiecare, cat sa ma simt eu bine.......

scuzati-ma daca v-am suparat cu ceva....puteti sa ma si certati, dar eu asa zic....

toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .

17+

strumfulet + poza strumfulet

Ca bine zici

19+ cu Andreea

Mariana
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Citat:

------------------------
21+ David

Albume foto

Mie imi placea numele asta de vreo 3 ani si acu e o adevarata moda..dar asta e...daca nu am ramas insarcinata pana acu..

miany
20+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lidia74

SIMINA poate ar fi bine sa il suni pe medicul tau si sa ii spui ce simti. Asa scapi si de stresul ca nu stii ce se intampla.

Lidia

Nu mai am nimic acum....de 2 ore sunt in bucatarie.Meniu:
-ciorbita de pui cu taitei de casa si legume de sezon
-vinete cu maioneza
-ficatei in sos
Stiu ca nu se leaga intre ele, da asta am vrut sa fac!!

VESTE MARE:
-MI-AU TRIMIS REZ DE LA DRYTEST SI SUNT FFF BUNE
-AM RAMAS SINGURA ACASA (BINE PANA SE INTOARCE SOTUL SI FRATELE DE LA TARA) AM SCAPAT DE MAMA SI MAMAIA PT O SAPTAMANA

dam bairam

19+ cu Andreea

Mariana
bebe

Mergi la inceput

AAhhh Kreliutooo pa mine iar nu ma bagi in seama, si io care imi faceam griji pt tine(mai exact ultima pag a cap trecut si primul mes din cap asta, ca sa te convingi)

19+ cu Andreea

Mariana
bebe

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miany75

Citat:

------------------------
21+ David

Albume foto

Mie imi placea numele asta de vreo 3 ani si acu e o adevarata moda..dar asta e...daca nu am ramas insarcinata pana acu..

miany
20+

Pai si noua la fel. Tot de acum trei ani, de cand incercam sa facem un bebe, ne alesesm si noi numele: David sau Maria.

------------------------
21+ David

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_r spune:

Dana n, eu sunt in tabara cu putin din fiecare - ca doar nu suntem bolnave !!!

Am "gustat" ieri 2 felii de paine cu pate de ficat si cu muuuuuulti castraveti in otet tinuti la frigider .
A FOST BESTIAL ! De cand am aflat ca sunt gravida am rezistat stoic - dar ieri am capitulat.
A, inca un articol la care mai calc stramb : branza telemea de la sibieni; sunt nascuta in Sibiu si cred ca o am in sange - nu ma simt bine daca nu mananc branza de aia adevarata, grasa...

Sunt foarte bune toate grijile noastre, sunt laudabile toate descoperirile medicinei dar stau cateodata si ma intreb daca nu cumva ne stresam noi cam mult cu ce teste trebuie sa facem, cu ce trebuie sa mancam si ce sa nu mancam, ce sa facem si ce sa nu facem....
Va dau un singur exemplu : Cami. Sa stiti ca va citesc de mult, de cand am aflat de bebel...cunosc povestile voastre. Cu ce a ajutat-o pe draga de Cami toata tehnologia??? Tot dr a fost de vina ca nu a vazut ce trebuia sa vada...Nu sunt fatalista dar vreau sa zic ca prea ne consumam cu orice flecustet. Poate ca totusi este un sambure de adevar in bancul ala ....la primul copil daca ii cade suzeta pe jos o iei, o sterilizezi, i-o dai inpoi copilului, la al doilea, stergi suzeta de pantaloni si o dai copilului si la al treilea lasi cainele sa i-o aduca.

Nu sunt nebuna si chiar nu vreau sa mi-o luati in nume de rau - oare mamele noastre isi faceau atatea probleme?

Va rog sa nu aruncati cu pietre...

14+

I'm the root of all that's evil...but you can call me cookie

Mergi la inceput