laparoscopie 11

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilenusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui nicole10

Buna...am revenit...sa inteleg ca nu a facut nimeni interventia la CMU (Centrul Medical Unirea)....asa am vazut pe aici cam in ce consta operatia...dar m-ar fi interesat daca a facut cineva la CMU si cum a fost...cum s-au comportat cei de acolo....
Daca stie cineva ceva mi-ar fi de mare ajutor!
Multumesc mult!

Buna!
Eu am facut-o duminica, de ieri sunt acasa si ma simt foarte bine. Du-te fara grija si cu toata increderea, totul a fost de exceptie!. De la analizele premergatoare pe care le-am facut cu cateva zile inainte de interventie, pana cand am plecat acasa, ba nu... pana azi cand m-au sunat sa-mi confirme ca mi-au trimis concediul medical direct medicului meu de familie (tot din cadrul CMU), dupa cum ii rugasem eu.
Parca nici nu am fost intr-un spital, parca nici nu am trecut printr-o interventie chirurgicala , au fost foarte atenti si foarte amabili.
Si o pentru tine si ... mult succes! Vineri cand ajungi acasa sper sa fii cel putin la fel de bine cum am fost eu ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole10 spune:

Ce bine imi pare ca am dat de cineva care a fost acolo...pe mine ma va opera doctorul Niculescu. Pe tine cine te-a operat? Ai facut laparoscp doar pt diagnostic? Eu am si un chist endometriozic si se pare ca va fi nevoie sa-mi scoata ovarul stang....dar acum mi-ai mai dat curaj.
Daca mai esti te rog sa-mi mai dai si mie cateva detalii:
- ce medic te-a operat
- a 2 a zi ai plecat acasa?
- ai facut interventia la sediul de la Arcul de Triumf?
Tot ce poti sa-mi spui este bine venit....
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

si mie mi-a spus medicul ca trebuie sa fac o laparoscopie si sunt speriata rau . nu am fost internata niciodata si in afara de masele - care dor ca dracu - si injectii-de care mi-e frica de mor- nu am avut niciodata probleme . acum mor de frica iar sotul meu insista sa fac asta . daca nu ar fi o trompa infundata , nu m-ar prinde de-ar fi sa fac ocolul pamantului .

alta idee ar fi ca cei 1.300 de euro cat costa mi se pare cam mult . voi cat ati dat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

gabriela,laparoscopia poti sa o faci si intr-un spital,este decontat de CAS ,doar cit cotizezi tu...eu am dat 5 mil dr si 1.5 anestezist si am fost f multumita de cum am fost tratata
cit despre durere,stai fara grija se face cu anestezie generala si nu stii/simti absolut nimik,maseaua doare dar laparo nu...
fara frica,dupa ce o s-o faci ai sa rizi de tine ca-ti era frica
mult succes,hai ca la capatul ei te asteapta un bebe si merita..

dumnezeu ma va ajuta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nicole10

Ce bine imi pare ca am dat de cineva care a fost acolo...pe mine ma va opera doctorul Niculescu. Pe tine cine te-a operat? Ai facut laparoscp doar pt diagnostic? Eu am si un chist endometriozic si se pare ca va fi nevoie sa-mi scoata ovarul stang....dar acum mi-ai mai dat curaj.
Daca mai esti te rog sa-mi mai dai si mie cateva detalii:
- ce medic te-a operat
- a 2 a zi ai plecat acasa?
- ai facut interventia la sediul de la Arcul de Triumf?
Tot ce poti sa-mi spui este bine venit....
Multumesc mult!

Neata! Am facut laparoscopia cu dr Cezara Bucur. La un HSG facut tot la ei cu o luna inainte descoperisem o trompa nepermeabila(aspect sugestiv sactosalpinx). Dna doctor a spus ca daca tot intra sa curete o sa se uite la tot. Surpriza placuta a fost ca nu a mai gasit nimic altceva cu probleme.

Am stat cateva ore la terapie intensiva, doamna care era de garda a fost foarte draguta. Am fost permanent monitorizata, ma intreba tot timpul daca am nevoie de ceva, mi-a dat si ceva de citit. Sotul meu a putut sta tot timpul cu mine; l-au rugat sa iasa putin cat au pregatit de plecare din salon pe o doamna care nascuse in dimneata aceea. Am avut tensiunea scazuta la inceput, dar era din cauza lipsei de lichide, am primit perfuzii si a revenit la normal.

Am putut bea apa si ceai inca de la terapie intensiva. Cu aproximativ 2 ore inainte de ora la care era stabilit sa merg in salon, m-a vizitat si anestezistul. Mai tarziu m-au "mobilizat" ( m-am ridicat si am stat putin pe marginea patului), doamna din reanimanre m-a sters cu servetele umede pe unde aveam urme de iod. La ora stabilita, m-a ajutat sa merg intr-o camera alaturata, m-a improspatat din nou, mi-a schimbat camasuta, mi-a scos sonda si am fost gata de dus la salon. Abia ce ma asezasem in pat, ca a si venit cineva cu o cana cu ceai, apoi mai tarziu cu o cana de supa (nu-ti spun cum imi sclipeau ochii la supa aceea .

Eu nu am mai dormit deloc dupa ce m-am trezit din antestezie, avem un chef de vorba de zile mari si eram bucuroasa ca nu ma durea mai nimic (aveam doar o usoara jena la cele trei taieturi si la sonda, dar totul suportabil).

Dna dr. Bucur a venit sa ma vada seara si am stat de vorba despre cum a decurs interventia, ce am voie, ce nu am voie, ce facem in continuare. Pe la 10 si jumatate seara mi s-a mai luat o tensiune iar pe la 12 am facut un tratament inainte de a adormi. A doua zi am primit un mic dejun consistent, pe care pur si simplu l-am savurat.

Cand m-am simtit pregatita, am spus ca vreau sa merg acasa, mi-au facut fisa de externare si dusa am fost. De ieri dimineata, mananc orice, dar trebuie sa stau cuminte si sa nu fac efort.

Interventia am facut-o la Regina Maria in Baneasa (maternitate si spital de obstretica si ginecologie).

Cu o zi inainte de interventie am mancat normal pana la pranz, apoi pe la 6 seara am baut un iaurt si pe la 8 un ceai. Nu am mancat si nu am mai baut nimic apoi, ceea ce cred eu ca a fost bine. Cand am redevenit constienta am avut reflexul de voma, dar nu aveam ce, asa ca am ramas doar cu intentia

Nu stiu ce sa mai spun, mai intrebati-ma.
Curaj tuturor si mult succes! O sa fie bine!

Mergi la inceput

gabriela, bytzi are dreptate! eu am suferit ingrozitor cand mi-am scos maseaua de minte, dar la laparo, mai deloc

Nu-ti fie frica, trece repede si te refaci la fel de repede

Daca ca ai o trompa infundata,nu mai sta pe ganduri; mie mi s-a spus ca lichidul din hidrosalpinx este toxic pentru embrion si asa m-am hotarat; marti am discutat cu medicul, duminica m-am executat.

Daca te hotarasti sa o faci la o clinica privata, oricare ar fi ea, poate te ajuta sa stii ca o parte din costul interventiei (200 EUR) se deconteaza cu CAS-ul.

Succes, curaj si gandeste-te ca e pentru o cauza nobila!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole10 spune:

Multumesc mult pentru raspunsurile tale....m-am mai linistit...acum sper ca totul sa decurga bine si sa nu mai gaseasca si altceva pe acolo!
O sa va scriu si eu cand ma intorc!

Multumesc de sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

iilenus , tot la cezara fac si eu laparo marti, imi poti spune te rog "tariful ei" la anestezist cat ai dat?

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MACARIE

iilenus , tot la cezara fac si eu laparo marti, imi poti spune te rog "tariful ei" la anestezist cat ai dat?

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

eu am facut-o la unirea si am platit tariful clinicii (putin peste 1000 eurp, incluzand toate serviciile) imi pare rau ca nu te pot ajuta aici.

sa-i tinem pumnii lui nicole10! te asteptam cu vesti cat mai bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

Ilenusa, multumesc mult oricum.......

---------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput