Burtici fericite de septembrie-octombrie (82)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Eu stiu de obiceiul cu datul peste prag, si se spune: "l-am luat pagan si l-am adus crestin" (sau ceva de genul )
Oricum, mie mi se pare nedreapt sa nu fie mama la botez. Adica dupa atata chin (ca sa-l nasti)!!Eu voi fi pe metereze!!
Trebuie facuta o deosebire cand vorbim de botez. Din cate stiu eu, crestinarea in biserica se poate face aproape oricand (in zona Moldovei, la mine, se merge joi la biserica), insa nu si petrecerea de dupa. Sper sa nu va informez gresit

Gianina 26+ cu Loris Stefan

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

cica s-ar face botezuri in post, dar fara petrecere. nu mai inteleg nimik.

MangaGirl :-) 26+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

parerea mea despre religie , nu de alta dar nu e la fel peste tot

Alaturi de Sebi

Aida ... 28+ ... cica
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MangaGirl

este normal sa fie asa de asta tot insist. daca, de exemplu DOamne fereste, copilul este bolnav si speranta de viata este redusa atunci se boteaza la 3 zile, indiferent de data la care a fost nascut.

Ioana 27+ cu bebe Carol Ioan

album Webshots

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Mai fetelor ...eu ador locul asta....de cate ori reusesc sa ma linistesc si eu putin si sa ma mai calmez, fiind extrem de agitata din fire. din toate punctele de vedere....mai apare cate ceva.
Pai eu la toate botezurile la care am fost mergeam la biserica sambata sau duminica cu flori pentru doamna mama si doamna nasa, asistam si faceam poze la bebelache cum face baldabac si apoi ne urcam in masina si mergeam sa papam papa bun, sa bem, sa dansam si toata lumea sa traga in disperare de bietul copilas, sa se pozeze cu el ...si sa nu-l lase sa doarme (exagerez si eu acum ca mai apuca sa doarma intr-un colt fara fum de tigare, in carucior).
A doua zi dupa chermeza vin nasii acasa si i se face acea celebra baita in care i se pun floricele, orez, banuti, fulgi, aur...ma rog, fiecare cu cate o semnificatie care mie personal imi plac.

Si acum aflu ca mai sunt si alte variante de botez .....ignoranta ce sunt

PS - am uitat sa precizez ca luam si pentru bebelache un cadou mic si dragut, o felicitare dinaceea sugestiva (imi place foarte mult sa scriu felicitari) si cotizam si cu un banut pentru acoperirea cheltuielilor cu meniul (faze clasice...stiti voi...cat credeam eu si ceva in plus )

Cea mai fericita 28 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana

Mai fetelor ...eu ador locul asta....de cate ori reusesc sa ma linistesc si eu putin si sa ma mai calmez, fiind extrem de agitata din fire. din toate punctele de vedere....mai apare cate ceva.
Pai eu la toate botezurile la care am fost mergeam la biserica sambata sau duminica cu flori pentru doamna mama si doamna nasa, asistam si faceam poze la bebelache cum face baldabac si apoi ne urcam in masina si mergeam sa papam papa bun, sa bem, sa dansam si toata lumea sa traga in disperare de bietul copilas, sa se pozeze cu el ...si sa nu-l lase sa doarme (exagerez si eu acum ca mai apuca sa doarma intr-un colt fara fum de tigare, in carucior).
A doua zi dupa chermeza vin nasii acasa si i se face acea celebra baita in care i se pun floricele, orez, banuti, fulgi, aur...ma rog, fiecare cu cate o semnificatie care mie personal imi plac.

Si acum aflu ca mai sunt si alte variante de botez .....ignoranta ce sunt

Cea mai fericita 28 + cu

hehehe , pai in mare asa stiu si eu , dar mai sunt si niste substraturi bine tainuite si ascunse.
si acum mai serios , pe mine ce ma nelinisteste e ca daca ar fi sa botez pe bebe Erin la ortoxi nu cred ca gasesc nasi ortodoxi ceea ce e obligatoriu din cate stiu , si daca gasesc si nici nasii nu stiu cam cum sunt oranduielile in zona asta (ca doar nu am pretentii sa stie din zona mea) atunci clar este bai mare ... cred ca merg sa imi scot o bere fara alcool si sa ca eu oricum ma imbat si de la asta

Alaturi de Sebi

Aida ... 28+ ... cica
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Sa stiti ca am incercat sa dorm si eu putin pana plec la lucru dar nu se poate in casa asta, suna telefonul de imi vine sa dau cu el de pereti.
L-as inchide dar asteptam si ceva telefoane importante asa ca....m-am trezit si hai sa mai palavragim.

Apropos de nasi, eu as vrea sa fie cei de la cununie ca ne sunt foarte buni prieteni si ne impacam minunat doar ca s-au cam suparat putin ca am plecat si nu stiu daca vor accepta. Dar ma bazez pe nasa ca ea e mai sentimentala si adora copilasii...mai are un card de finuti si mereu le cumpara niste lucrusoare cu atata bun gust nu cum am mai vazut la altii, dantele si broderii care zgarie copilul pe cap

Daca nu vor vrea sa ni-l boteze ne reprofilam si noi cumva.

Cea mai fericita 28 + cu

Mergi la inceput

Pai Aida , daca nu stiu cum e mersul te implici tu si le explici ce au de facut.
Oricum stiti ce mi se pare mie interesant ca la cununie nu se ingramadeste nimeni sa se ofere pe cand la botez eu am cateva cunostinte chiar si o prietena care au sarit imediat: daca nu ai nasi, ti-l botez eu.
Cum va explicati asta ?
Sa fie numai latura financiara ? Mai stiam ceva de genul ca daca botezi un copil ti se sterg din pacate....si poate fiecare in adancul sufletului ar vrea sa mai taie de pe lista.....pentru cand va ajunge sus, la raport

Cea mai fericita 28 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

nu mai am chef de munca pe ziua de azi asa ca plec acasa! va pupez

album Webshots

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

Citat:
citat din mesajul lui MangaGirl

este normal sa fie asa de asta tot insist. daca, de exemplu DOamne fereste, copilul este bolnav si speranta de viata este redusa atunci se boteaza la 3 zile, indiferent de data la care a fost nascut.

album Webshots

nu, scuze ioana. nu la asta ma referisem. pe unele websiteuri zice asa, pe altele altceva. de aia era confuz ca daca nici preotii nu se mai inteleg...d'apoi restul.

MangaGirl :-) 26+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput