Dulceturi si papanasi (314) Ramonaiani,vine bb2
Raspunsuri - Pagina 5
cecilia L spune:
Papanash, eu am ajuns la concluzia ca ei constientizeaza foarte bine starile noastre, daca ne vad speriate se sperie si ei, si/sau profita de situatie...de aceea cred ca trebuie sa avem o constanta in fata situatilor mai dificile, daca azi il las sa faca un lucru, degeaba maine incerc sa-i spun ca nu este bine, o sa-l bulversez....de aceea te intreb acum, daca ieri i-ai luat castronul pt ca nu asculat, ca nu are voie sa se joace cu strugurii, iar azi o sa-i vina ideea sa se joace la ragaz( doamne fereste....dar ex asta a trecut prin mintea mea obosita)ce faci..iei aragazul sau iei copilul,il duci de acolo si inchizi usa la bucatarie...(se intelege ca discuti cu el innainte dar nu te asculta)?
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)
asa crestem
danuta36 spune:
Hello!
Mai inainte veniram si noi din parc..in premiera,Miruna mea s-a lasat pupata pe cap de un baietel Andrei,de 2 ani...trebuie sa scriu undeva..![]()
Luy sunt sigura ca se va obisnui Me la gradi,succes!
Gabriela cum te mai simti?
Lia_B spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui papanash Si a zis ca daca vreau sa-i acord o pauza sa ma hotarasc de-acasa, adica sa nu-l duc pur si simplu, nu sa ma intorc din drum. |
Asta e si parerea mea. Nici odata n-am luat-o chiar daca a plans si 20-30 minute in sir (in prima zi de exemplu).
dar eu ma gandesc asa: cand erau mici orice planset era un semn de discomfort pe care cautam cat mai repede sa-l identificam pentru ca plansul sa inceteze. Parintii nostrii ne lasau sa plangem, uneori, cand eram bebelusi, mult mai mult decat o facem noi astazi cu bebelusii nostri.
Deci metodele de ingrijire, modul de intelegere al copilului s-au schimbat.
Adaptarea la gadinita insa se face dupa metoda veche (care este foarte comoda pentru cei de acolo). Lasa-l acolo sa planga ca se adapteaza el. De ce plansul copilului nu mai inseamna un mare discomfort, o mare anxietate, pe care sa incercam sa il alinam cum faceam cand era bebe mic?
Eu cred ca ar trebui gasite metode mai putin stresante pentru copil si pentru parinti privitor la adaptarea la mediul nou al gradinitei.
Nu sunt impacata cu mine pentru faptul ca imi las copilul sa planga in fiecare dimineata si uneori si la pranz (ca astazi), fara sa gasesc o metoda mai buna, mai lina.
Daca missele de la gradi (de la orice gradi) n-au gasit alta metoda mai buna in toata cariera lor inseamna ca nu au cautat destul! (parerea mea)
prisi spune:
apropo de plecat si lasat copii, Miru e innebunita dupa monezi, toata ziua verifiac buzunarasele de la portofele, asa ca a invatat ca mami pleaca la serviciu sa aduca "nusii" si face pa dimineata , iar la intoarcere am 2 banuti de 10 bani pe dulap in bucatarie (aceeasi ca se plictiseste repede de ei) pe care ii ofer la venire, acum sa vedem cat o tine, daca se trezeste si eu sunt deja plecat anu e nici o problema , ii zice lui tati ca sunt plecata dupa banuti si gata
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lia_B Daca missele de la gradi (de la orice gradi) n-au gasit alta metoda mai buna in toata cariera lor inseamna ca nu au cautat destul! (parerea mea) mami de Runi Miruni http://family.webshots.com/album/570277692LybVGe |
Crezi ca ele isi doresc sa le urle in creieri copii nostri sau ca nu au cautat solutii?
Fara nici o suparare, nu vreau sa dau cu rosii, dar cred ca ai fost putin rea in afirmatia''ca nu au cautat destul''.....daca ai gasit o astfel de solutie sa mi-o spui si mie.....sigur incerci toate metodele si solutiile sa ai liniste atunci cand lucrezi cu copii...si nu este deloc usor sa-i mai si inveti ceva....iar la cei mici este mult mai dificil, vedem cu un copil cat trebuie sa muncim ca sa il invatam sa pape singur sau sa ceara la olita...dar cu 10 copii, din care doi urla dupa mami, alti doi nu si-au facut somnul, unul vrea la topogan, altul se catatra te miri pe unde....
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)asa crestem
Roxana_G spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui carpatina
Lol, vai de nora-ta! ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Exact asta am gandit si eu!
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Roxana_G spune:
Dragelor, multumesc de grija. Cu tata nu am rezolvat nimic, acum e racit cobza si se amana operatia. Povestea e lunga si sunt prea obosita sa mai reiau. Dar va tin la curent, sper sa gasim o solutie buna.
Alex e si ea mai bine, tati putin mai bine, doar ca Andrei a cazut pe scari, ma duc mai devreme acasa sa vad care e situatia.
In rest sunt super ocupata la birou, abia astept weekendul.
Rox , mamica
Roxana_G spune:
Papanash, la Iorga te trimite la un ghiseu separat daca ai copii, este chiar in alt corp. Am imoresia ca la 5 nu mai primesc dosare, apoi fac numai eliberari de pasapoarte. Daca ajungi pana in 4 si platesti pasaport la urgenta, il poti lua in 2 ore.
Rox , mamica
miaunici spune:
Buna sa va fie inima... Nu credeam ca va mai aduceti aminte de noi pentru ca nu mai scriu de ceva vreme, dar de citit citesc zilnic (cred ca pot trece cu brio orice test al Carpatinei). Am "rupt-o" cam de multisor cu scrisul din diferite motive (parinti bolnavi, probleme de sanatate la mine, copil mic, renovari prin casa, etc. - lista e lunga si din pacate unele probleme nu si-au gasit inca rezolvarea). Odata intrerupt scrisul mi-a fost greu sa ma mai reinserez.
Vreau sa va multumesc din suflet pentru urararile de bine (o pupic in mod special pe Luy, Carpatina, Adi, Mandarinuta, Prisi, Cecilia) si sa vi le intorc si eu inzecit.
Andrei creste mare si frumos, ne-au iesit si noua primele 4 masele saptamana trecuta, da ne-au iesit toate odata. A facut febra si a fost marait, dar gata a scapat acum. Ieri i-am facut si Varilrix.
Saptamana viitoare ne pregatim sa plecam cateva zile la socrii, la Tulcea, iar cand ne vom intoarce cred ca vom fi colegi de gradinita cu Andrei de Papanash. Sa vedem cum o sa se acomodeze al meu. De felul lui este destul de sociabil, dar inca nu a fost pus in situatia de a sta fara unul dintre parinti alaturi.
Nu pot sa inchei fara sa le felicit din suflet pe toate fetele care sunt deja mamici a doua oara sau care sunt pe cale sa devina.
Pupici si incerc sa pun si un link catre o poza cu Andrei (ceva mai veche poza, ca deh nu m-am invrednicit sa mai descarc camera foto de mult)
http://good-times.webshots.com/photo/2585283410101837621QBWiek

La multi ani mami25_7!