program mese la 4 ani
eu ma contrazic cu socrii mei despre orele la care baiatul meu trebuie sa manince. el maninca asa
mic dejun cind se scoala
fructe la 11
prinz la 13:30-14
cina pe la 18-19
iaurt si fructe seara
nu prea am idei despre ce ar trebui sa manince la mic dejun (in afara de ou si cereale si lapte) sau seara la cina - ceva dulce ca de ex o budinca dulce sau un fel de mincare ca la prinz
multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Raspunsuri
szivarvany spune:
Nu suntem un bun exemplu, dar scriu si eu sa-ti faci o idee ce mananca fi`mea la aproape 5 ani:
la 7 bibe cu lapte si nesquick
in vacanta: daca e pe afara, ori un fruct ori o briosa/covrig/corn
la gradi: sandwich la ora 10,00
la 12 pranz: felul 1 + 2 si desert
la 13 bibe, dupa care doarme
la 18,00 ceva fruct
cand revenim din parc, cina este ori ce a papat la pranz si-i place mult - de ex. nu refuza sarmalele, ori la cerere ce pofte are, de la lapte cu cereal / paine prajita / paine cu ou / paste cu sos / salate / orice ii trece prin cap si avem pe stoc
dupa care, bibele
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
StMihaela spune:
sirimie - in mare avem si noi acelasi program. Noi avem 4,5 si 7,5 ani.
Ne sculam pe la 8 si luam micul dejun: ousoare sau semvici cu branza, sunculita, dinastea
la 11 un iaurt, o prajiturica sau un fruct
pranzul intre 13 si 14
pe la 6 un iaurt, o prajiturica sau un fruct (nu ce am mancat la 11)
seara cereale cu lapte, o clatita cu branza, cu miere sau dulceata (sau jumate din fiecare daca nu se pot hotara)
Mai schimbam uneori meniul sa nu ne plicti, mai facem nebunii de mancarici dar in mare asta e.
Daca suntem in oras se cam da peste cap programul, dar macar ne distram
_Ralu_ spune:
mie mi se pare foarte bine cum papa copilul tau!
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Deus spune:
al meu la 4 ani si 3 luni
md : paine cu gem / miere sau cereale cu lapte sau ou fiert si branza
gustare : iaurt sau fructe
pranz: supa si felul doi de data asta fara paine
gustare : fructe
cina: paste cu branza sau cu pesto sau pizza sau sandwich cald sau mamalita cu branza/lapte sau gris cu lapte sau salata asortata
primeste de doua ori pe zi ceva dulce, inghetata sau cioco - portii normale, nu mananca la fast food ii place mult apa si bea cu usurinta...
am noroc, nu este dificil, singurul lucru care nu-i place este ficatul:(
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Bic spune:
Dimineata avem urmatoarele variante la dispozitie:
cereale integrale cu lapte
fulgi de ovaz fierti cu sos de mere, nuci si ce fructe se gasesc prin casa
French toast cu cele expuse mai sus
Omleta - multumesc pt. ideea de ou fiert.
Fructe.
Destul de plicticos, dar sanatos.
La cina, e cam greu. Eu nu gatesc separat pentru ea si in general pentru toata familia am o proteina - fie animala, fie vegetala - o cereala - orez, ovaz, quinoa, sau ce se mai gaseste pe la camara omului - si neaparat ceva verde. Fii-mea nu maninca intotdeauna tot ce mincam si noi, dar intotdeauna am la indemina "rescue foods," adica mincare pe care in 90% cazuri o maninca (la noi acele mincaruri sint avocado, somon, sardine sau masline). Am observat ca recurg mai des la rescue foods pentru prinz decit pentru cina. La noi cina este masa principala.
Pofta buna va dorim!
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
lorellay spune:
mamagiuliei..vrei sa spui ca la 5 ani bea cu bibe?
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorellay mamagiuliei..vrei sa spui ca la 5 ani bea cu bibe? |
Da
Vreti sa stiti dc ?
Pentru ca in perioada in care s-a lasat de bibe nu a mai baut lapte. Deloc. A spus ca e prea greu si nu-si poate pune picioarele pe pereti intinsa-n pat.
Si am stat si am meditat si am intrebat pediatra si medicul stomatolog ... si am decis, noi toate, ca mai bine sa-i las bibele decat sa nu mai bea deloc
Edit: pt cei interesati: am gasit din silicon si "cioc"
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
fritz spune:
Nu radeti, fetita mea cea mare are 6 ani jumate, iar cea mica face 4 in septembrie si amandoua beau laptele la biberon. Daca am plecat de acasa fara biberoane si le-am pus laptele in cana erau gata sa vomite!! Asa ca am ajuns la aceeasi concluzie ca mamagiuliei, mai bine la biberon, decat deloc! Si nu imi fac probleme din cauza asta, ca amandoua dau gata 250 ml de lapte intr-un minut! La cana am incercat sa le dau lapte cu nesquik, dar mai mult de 150 ml bauti cu chiu cu vai, nu am reusit!
rivali spune:
sirimie dimineata ai mai putea sa-i dai paine cu unt si gem/miere;pateu de ficat facut in casa ( eu ii dau foarte rar); almette ( si asta destul de rar)
seara ai mai putea sa-i dai mamaliguta cu branza si smanta, papanasi fierti nu prajiti, paste...
http://picasaweb.google.com/valna76/Poze#5330010653208223746