Mamici de zmeurici de iulie-august (62)
Raspunsuri - Pagina 11
jojo_miha spune:
Buna dimineata,dupa cum vedeti tare matinala sunt,m-am trezit cu o senzatie de usturime,am luat un no-spa dar vad ca nu ma lasa.Oare sa sun doctora sau pana luni nu e bai?
Felicitari proaspetelor mamici Alfa_Anca si Ralu!Sa va traiasca zmeuricile si sa va lase sa dormiti
.
Hera sper sa va treaca icterul cat mai repede.
Referitor la intalnire,nu pot ajunge ca de abea merg,pana luni cand mergem sa programam cezariana mi se pare o eternitate.
Azi o sa spal si eu geanta,sunt toate calcate si aranjate in dulap .
Eu intepenesc de mijloc daca stau intinsa,iar daca desfac picioarele e un chin.
Va pup si va doresc o zi buna.
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si
35+
Erica Gabriela
AMR 2 SAPTAMANI !
adrianafedorca spune:
neata
am reusit sa dorm de la 11 noaptea la 6 dimineata, tot e bine, oricum ma simt super odihnita,
mi-ati facut o pofta cu proaji cu visine de mor, azi o fac si eu, abia astept, cred ca o tava o pap doar eu si bubulina
Clara am vazut pozici frumoase de la baby shower, super, totul super, ce pacat ca la noi nu se face, mi-a placut foarte mult atmosfera si cadourile si camera lui Bryce 
jojo_miha si eu la fel patesc daca stauin pat prea mult amortesc toata si daca trebuie sa ridic un picior parca am oasele
rupte e groaznic, bine ca mai e asa putin 
meleea spor la zugravit, abia astept pozici sunt sigura ca o sa iasa superb
nu te obosi prea tare
vally sa va fie de bine vacanta , vreau si eu la mareeeee, ce bine ca ai avut curaj sa te duci, poate prin septembrie dau si eu o fuga cu bebelina cateva zile , macar sa vad marea
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
38+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adrianafedorca spune:
off enervanta rau reclama la quelle, nu pot sa fac nimic ca apare , mi-am schimbat semnatura , am trecut de la saptamani la zile , parca pare mai putin asa
azi ma duc sa-mi caut carucior, cred ca o sa iau de la chicco cel cu scoica , CT02 mi se pare dragut si au si pe rosu , as fi vrut ceva mai usor dar nu gasesc , de 2 zile tot bat internetul in lung si-n lat si nu-mi place nimic
mai trebuie sa caut si niste cercelusi pt bubulina
ceva zmeurici azi??? bag niste majorete poate poate

_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
38+
Anastasia Ioana
AMR12 zile

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
CriPOD spune:
Felicit din suflet proaspetele, vitezele si mandrele mamici, alfa_anca, rallu, sa va traiasca fericite zmeurelele si sa va bucurati de ele pana la adanci batraneti!!!

Bag si eu niste agitate in cazu-n care: 

Ziceam sa verific ce-i cu fetele consemnate, sa vad ca sunteti bine, dar nu prea am gasit vesti. Eu va pup, sa stati cuminti si sa fie bine, inca o zi.
Am ajuns si eu in faza in care daca deschid gura nu fac altceva decat sa ma plang, asa ca n-am nimic interesant de zis. Si m-a pus entuziasmul sa iau de la un client ceva de facut, asa vreo saptamana, deh, sambata eram viteaza, acu imi vine sa ma dau cu capul de pereti, abia astept sa termin odata, dar n-am nici un spor...
Asadar, va citesc constant, nu prea am timp de scris cateva zile, revin io dupa ce ma mai eliberez.
Fiti cuminti si scrieti mult!
pooh spune:
Neata!!Azi dau eu cafeluta,poate se trezesc fetele de la mirosul de cefea....

Noi am dormit bine,as mai fi dormit dar
e rau de foame,ma trezeste sa-i dau sa pape....asa ca am balotat 3 felii de praji cu o cana de lapte![]()
![]()
Adriana,succes la cumparat caruciorul...il comanzi de pe net sau il iei din magazin?Meleea,spor la lucru,mie numai de la gandul zugravitului mi se face rau
Incerc azi sa ajung la pedichiura fara programare,dar cand ma gandesc ca ma tine 1.5h pe scaun,ma iau durerile de spate
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
38+
AMR 2 Sapt.
hera01 spune:
Icterul
este o afectiune caracterizata prin colorarea in galben a pielii si a partii albe a globului ocular (sclera) si este consecinta acumularii unei cantitati mari de bilirubina in sange (hiperbilirubinemia). Bilirubina este produsa prin distrugerea celulelor rosii din sange (hematii) si a hemoglobinei.
Hemoglobina este o proteina care se gaseste in hematii si care are rolul de a transporta oxigenul de la plamani la tesuturile din restul corpului.
Icterul la nou-nascut apare de obicei dupa aproximativ 24 de ore de la nastere. In cazul nou-nascutilor sanatosi, hraniti cu lapte de mama, apare un anumit grad de coloratie tegumentara galbena la aproximativ 2-4 zile de la nastere. Icterul dispare sau scade in intensitate de la sine, fara tratament si fara urmari in 1-2 saptamani.
In cazul nou-nascutilor alimentati la san, un icter usor se poate mentine 10-14 zile dupa nastere sau pot aparea recurente in timpul perioadei de alaptare. Atat timp cat copilul primeste suficient lapte si este hranit frecvent (de 8-10 sau mai multe ori in decurs de 24 de ore), icterul nu este o problema.
Cu toate acestea copilul trebuie supravegheat. Rareori cantitati foarte mari de bilirubina se acumuleaza in sange si determina leziuni cerebrale, situatia fiind cunoscuta sub denumirea de icter nuclear. Aceste leziuni pot fi urmate de pierderi ale auzului, retard mintal si tulburari de comportament.
Cauze
Icterul apare ca urmare a dezechilibrului intre productia si eliminarea bilirubinei. Acesta se elimina din organismul uman prin urina si scaun (fecale). In timpul sarcinii, corpul mamei indeparteaza bilirubina fatului prin intermediul placentei. Dupa nastere nou-nascutul trebuie sa indeparteze singur bilirubina din sange. La nou-nascut, bilirubina poate inregistra valori crescute, pana la concentratii ce determina coloratia galbena a tegumentelor si mucoaselor, datorita imaturitatii organelor care nu pot face fata ritmului in care bilirubina trebuie sa fie eliminata din organism. Deshidratarea poate aparea usor la nou-nascut si conduce la incetinirea formarii urinii si a fecalelor, ceea ce are ca rezultat cresterea timpului de eliminare a bilirubinei.
Metabolismul bilirubinei este influentat si de unele substante care intra in compozitia laptelui matern. In cazuri rare, hiperbilirubinemia poate fi cauzata de alte afectiuni sau boli, cum sunt bolile aparatului digestiv, infectiile sau incompatibilitatile grupelor sanguine.
Simptome
Cea mai frecventa manifestare a icterului la nou-nascut este colorarea in galben a pielii si sclerelor sau a mucoasei bucale. De obicei, culoarea galbena apare prima data pe fata si pe piept, in primele 5 zile dupa nastere, desi ziua aparitiei variaza de la un nou-nascut la altul sau in functie de tipul de icter.
Icterul fiziologic apare la toti copiii (la unii este de intensitate redusa si trece neobservat) cu debut dupa prima zi de viata, pentru ca organele copilului nu sunt inca capabile sa elimine eficient excesul de bilirubina. Intensitatea icterului creste dupa prima zi de la nastere pana in ziua 3-4 de viata. De obicei nivelul bilirubinei in sange ajunge la un nivel de platou (constant pentru mai multe zile) si apoi scade treptat, astfel incat coloratia scade sau chiar dispare in aproximativ 1 saptamana fara a fi urmata de nici o complicatie.
Icterul aparut in timpul alaptarii la san este determinat de o deshidratare usoara care prelungeste si intensifica icterul fiziologic. Deshidratarea contribuie la aparitia icterului, deoarece ingreuneaza eliminarea bilirubinei din organism de catre sistemele specifice, dar imature ale nou-nascutului. Acest tip de icter poate aparea atunci cand nou-nascutul nu primeste destule lichide. Aceasta se intampla de obicei cand mesele sunt la intervale de timp prea mari. Tipic, cresterea frecventei meselor copilulul are ca urmare scaderea sau disparitia acestui tip de icter intre zilele 5-7 de viata.
Icterul determinat de laptele de mama are ca si cauza cresterea nivelului circulant de bilirubina, ce apare in jurul zilelor 10-14 de viata. Nu este cunoscut mecanismul prin care unele componente ale laptelui de mama afecteaza eliminarea bilirubinei de catre nou-nascut. Acest tip de icter incepe sa dispara in luna a doua, desi o usoara nuanta galbuie poate persista pe toata durata alaptarii.
Rar, icterul nou-nascutului poate fi determinat de unele afectiuni asociate ale acestuia. Coloratia in galben a tegumentelor care apare in mai putin de 24 de ore de la nastere, are rar ca si cauza icterul neonatal si acesti copii trebuie investigati pentru alte cauze.
Daca aceasta coloratie continua sa creasca in intensitate dupa a treia zi de viata sau nu scade dupa a cincea zi de viata, se recomanda un consult medical de specialitate. De retinut este faptul ca marirea frecventei meselor copilului poate fi de ajutor si poate fi urmata de scaderea nivelelor de bilirubina. Daca nivele foarte mari de bilirubina nu sunt tratate, pot aparea complicatii.
Aici au o scala ptr masura nivelul de bilirubina , 500 este max si daca depaseste pot aparea afectiuni ale creerului care sunt ireversibile.Cand a fost tesat sambata Roan era deja la 485,doctorul neonatolog s-a speriat cand a vazut cum si cat de repede a crescut nivelul.
La externare avea 235 si sper ca maine cand o sa fie testat din nou sa nu fi crescut !
ylla2009 spune:
Neatza si de la noi.
POOH multumim de cafea !!
Noi suntem bine ..am dormit bine doar ca incepe morcovul sa creasca pe zi ce trece .
MQQM succes cu noul proiect si sa-l dai gata cat mai curand ca tu si pepitul sa va puteti relaxa in voie.
Ma duc sa pun masina la spalat ca cu ploaia si cu sarbatoarea de ieri s-a adunat ceva ceva.
Va
si va doresc o zi super!!
Ylla
36+Luca Andrei si mami de
Carmen,8.10.2003
pozicile mele si ale ingerasilor
Lucrusoarele lui Luca
Burtik 34+

AMR 7 ZILE!!!! 

adrianafedorca spune:
pooh sper sa-l gasesc in magazin , as vrea sa-l manevrez putin inainte , asa in poza pare ok, model mai vechi a aavut o prietena si stiu ca mergea usor sper sa fie la fel, daca nu-l gasesc o sa-l comand totusi de pe net pt ca vreau neaparat rosu , sa nu se deoache fata![]()
tu de care ai luat?
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
38+
Anastasia Ioana
AMR12 zile

Giova spune:
Neatza!
Urasc de-a dreptul reclama asta la Quelle
.
Ieri am facut o praji cu visine dupa reteta bunicii, iar dupa amiaza au venit nasii lui Marco cu sora nasului din Italia, ne cunoastem si cu ea de cativa ani, e in acelasi oras cu sorella.
asa ca au fost 3 baieti in casa....nu va zic cum arata ap. dupa ce au plecat
.
Marco era tot dupa Ale, care are 1 an si 3 luni...il pupa la greu, ii dadea manuta, ii dadea grisine....aveam impresia ca-l sufoca nu alta cu atata dragoste. ma gandesc ca va fii tot calare pe bbvEDi, vai de capul meu ca trebuie sa fiu cu ochii pe el.
Ne mai laudam cu o sapt. incheiata
. AMR-ul scade pe zi ce trece...si pe mine ma apuca panica
.
Pooh mersi de
. Tocmai am terminat de papat vreo 4 feli de paine in ou cu o cana mare de lapte cu Inka. acum vreau sa-mi facv si un espresso cu putina completa si gata....sunt ok pana la pranz.
Adriana spor la gasit carucior si cercei pt. bebelina. poate gasesti la mag. Chicco unul asemanator, macar il probezi. Mai sunt produse de la ei si in Metro/Selgros si alte en-gros-uri.
ma pun sa citesc din urma si revin......
_
Gio
36+ si Marco(06.01.2006)
poze
hera01 spune:
neata
Cine ma poate ajuta cu numele la medicamentul ptr colici?Am incercat sa iau ultimele capitole la purici ptr stiu ca scris ceva dar nu am reusit sa gasesc nimic.![]()