sfaturi de vacanta-Grecia
Raspunsuri - Pagina 3
ymca spune:
merci Catalina...uite asa imi aduc aminte ca am fost la Knossos si ca m-am indragostit de Agios Nikolaos...as fi ramas acolo forever. cred ca eram intr-o perioada mai proasta, altfel nu-mi explic de ce am ramas cu impresia asta urata despre Creta. Stiu ca m-am simtit bine acolo, dar ca nu mi-a hranit sufletul cu nimic, a trecut sejurul ala asa pe langa mine fara sa ma atinga si sa retin mare lucru...m-am uitat azi pe pozele de acolo si vad ca eram fericita, am rememorat momentele...dar tot nu m-as intoarce acolo. In Rhodos da, dar dupa ce incerc o data si Corfu. Imi pare rau!
catalina2307 spune:
ymca - eu sunt sigura ca nu ai fost pe unde trebuie. Si probabil aveai si o stare de cacao. Si mie mi se intampla la fel. Daca sunt cu fundu' in sus nu imi intra nimic in voie. De exemplu mie nu mi-a placut Sardinia desi toti spun ca este mirific. Numaram zilele de zici ca eram acolo sa-mi ispasesc vreo pedeapsa .
Parerea mea este ca gresesti cand spui ca nu te-ai mai intoarce acolo. Daca ai vazut Knossos si Agios Nikolaos inseamna ca ai stat pe langa Heraklion. Incearca si Chania .
coltul meu de rai
natynic spune:
Catalina, noi mergem peste 2 sapt in Zakynthos. Vad ca zici ca e o alegere buna pt familiile cu copii (noi mergem cu fetita noastra si cu inca 2 copii). Poti te rog frumos sa detaliezi, ce e de vazut, ce e de facut?
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 naty - in ce zona sunteti cazati? Inchiriati masina? Catalina coltul meu de rai |
La Alykanas. Noi vom merge cu avionul insa vin niste prieteni carora le dam pt drum masina noastra, cu intelegerea ca acolo sa ne-o lase pt plimbat-deci da, vom avea masina....
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
andanii spune:
ce tare ai fost catalina cu faza daca vrei sa te simti ca-n romania alege thasos sau paralia am ras
eu intrebam ce se poate vedea ... nu vreau sa mergem in Grecia sa stam la plaja , vrem sa vedem cat mai multe chestii , de aceea intrebam unde sa merg undeva unde sa vad ceva frumos, sa raman cu amintiri frumoase , nu ma intereseaza doar hotel si plaja
multumesc pentru impresii la toate fetele
ANDANII
"Licuriciul Emma din sufletul meu"
"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici"
s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet cu "MONTIGNAC- stil de viata nu dieta"
www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba"
catalina2307 spune:
Naty - daca aveti masina totul este foarte simplu .
Ca sa vedeti epava (banuiesc ca stii despre ce vorbesc, este imaginea reprezentativa a insulei) mergeti spre Argasi, ajungeti in Dafni - si acolo intrebati care este drumul spre Navagio. La intoarcere musai sa opriti in Kampi (Kabi) sa mancati.In Dafni este si rezervatia testoaselor carretas-carretas .Locatiile sunt apropiate. (La epava puteti ajunge si cu vaporul - in zilele fara vant- dar si cu masina prin munte ceea ce va si sfatuiesc sa faceti.)
Un apus senzational de soare este in Gerakas dar si in Faros Keriou.Va sugerez al doilea loc, acolo este iar o taverna cu mancare senzationala,traditionala, bio (legumele, animalele sunt productia lor).Aici puteti incerca cocosul in sos de vin sau cocosul cu paste - faimoase in Zakynthos).Mai puteti vizita Keri lac, un peisaj minunat.
Laganas - ideal pentru copii. Este plaja de lux a insulei, nisip fin si apa curata si mica. Nu vreau sa exagerez dar cred ca poti merge cam 1 km in apa fara sa fie pericol Pentru balaceala piticilor este excelent.O alta plaja frumoasa cu apa curata este Alykes.
Un alt loc unde trebuie sa mancati este Dimarhou. (plaja primarului cred ca se traduce). Acolo puteti manca ziua, totul este proaspat si gustos(peste cumparat de la pescari in aceeasi zi, deci fara teama) iar seara vis a vis - unde trebuie sa faceti rezervare. (in fiecare seara este spectacol, muzica life cu cele mai cunoscute cantece grecesti). Si aici puteti incerca cocosul si iepurele.
Mai puteti vizita Grotele albastre - aici puteti merge cu vaporul, este mult mai frumos decat cu masina.
Eu iti sugerez sa notezi toate aceste locatii iar la receptie cereti toate indicatiile necesare pentru a fixa rutele sa puteti vizita mai multe locatii in aceeasi zi.Evita mancarea in locurile turistice mai ales daca sunteti cu copiii. Tavernele mentionate de mine sunt de incredere, sunt pentru localnici si nu o sa aveti nici un fel de probleme. Preturile sunt mai mult decat rezonabile.
Te pup si iti doresc o vacanta frumoasa.
coltul meu de rai
catalina2307 spune:
andanii - chiar si asa este greu sa iti raspund . Peste tot in Grecia ai ce vizita. Mergeti cu avionul? Inchiriati masina? Aveti copii?In ce perioada vreti sa mergeti?
Pentru inceput eu cred ca Rhodos, Creta sau Zakynthos sunt locatii care nu au cum sa te dezamageasca. Eu cred ca in Grecia lucrurile sunt foarte simple. Ori te indragostesti de aceasta tara ori nu o sa mai vrei sa calci pe acolo. Nu exista cale de mijloc .
coltul meu de rai
andanii spune:
Mergem cu masina, eu sotul si un copil de 12 ani
Vrem sa mergem sfarsitul lui august , inceputul lui septembrie
Vrem sa vedem cat mai multe frumuseti ale Greciei, nu vreau sa stam pe loc doar la plaja.
Noua ne place Croatia mult de tot , doi ani la rand am fost i Croatia si anul asta mai exact vineri merg din nou la Trogir , Croatia .... dar am auzit , citit pe net ca si Grecia are locuri minunate ne-am hotarat sa mergem si pe acolo in toamna.
In Grecia am fost doar acuma 5 ani in urma in Olimpic Beach , langa Paralia Katerini si nu am fost prea impresionata , vreau sa vad ceva specific Greciei , nu multi romani, manele si plaja aglomerata ca la noi si-atat
Data trecuta am fost la MEteora si ne-a placut teribil de mult pe acolo prin zona
M-am gandit ca insulele sunt mai inedite , mai deosebite de aceea am zis ca vreau pe insule
Multumesc pentru sugestii catalina
ANDANII
"Licuriciul Emma din sufletul meu"
"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici"
s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet cu "MONTIGNAC- stil de viata nu dieta"
www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba"
Carmon spune:
Buna Andani,
Si eu ca si Catalina, sunt de acord ca ori iubesti la nebunie Grecia, ori o urasti :). Eu fac parte din prima categorie, am trait in Grecia 8 ani, si tare n-as fi plecat, dar ce sa-i faci.. jobul :). Daca exista o viata viitoare, as vrea sa fiu grecoaica :).
Daca te-ai gandit la insulele grecesti, unde vrei sa ajungi cu masina, inafara de Zakynthos (care e o alegere buna, mai putin in Laganas) - pot recomanda Lefkada - si mai usor de ajuns cu masina, si iara o insula de care sunt indragostita (sau chiar Kefalonia). Avantajul e in ca Lefkada ajungi foarte usor cu masina (insula e legata de un ponton de continent, pana la Igoumenita e autostrada, iar de la Igoumenitza mai sunt doar vreo 90 km pana pe insula), plus... insula in sine: munte, mare, viata de noapte in unele zone (cel putin in estul insulei, in Nidri) si seri linistite in vest, plaje cu nisip in nord-vestul insulei (Agios Ioannis parca), plaja si priveliste super la Porto Katsiki. In plus, de la Nidri puteti inchiria barci mici cu motor (45 sau 50 de euro, depinde de puterea motorului), si plecati singurei in cautarea unei plaje perfecte, sau pur si simplu naviga printre celelalte insulite (Scorpio, Meganissi, etc).. . In munti exista o cascada super, si mai aveti si posibilitatea de a face croaziere de o zi in Kefalonia sau Ithaka.
Recunosc ca insulele ionice sunt favoritele mele, Lefkada si Zakynthos in special, iar daca in rest asculti sfaturile Catalinei si descoperi tavernele mai "ne-turistice" (chiar daca arata altfel, nu asa luxos, fiind simple afaceri de familie), o sa ai cu siguranta un concediu de neuitat.