sfaturi de vacanta-Grecia
Raspunsuri - Pagina 4
catalina2307 spune:
Carmon - Ai dreptate, Kefalonia este o insula superba , am vrut sa mergem si noi anul asta dar deja prin martie cand am cautat cazare era totul plin. Dar este o sugestie excelenta.
andanii - carmon,are dreptate iar locatiile amintite sunt minunate. In alte insule este mai greu cu masina. De exemplu pana in Creta numai din Atena ai nevoie de 12 ore. Este destul de obositor....
coltul meu de rai
maraki spune:
In Creta se ajunge numai pe cale aeriana sau cu vaporul.Poti sa iti iei masina ca este in siguranta pe vas.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
andanii spune:
multumesc pentru sugestii
ANDANII
"Licuriciul Emma din sufletul meu"
"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici"
s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet cu "MONTIGNAC- stil de viata nu dieta"
www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba"
gabitza2005 spune:
Vacanta a luat sfarsit!
Dupa cum spuneam in primele postari am fost in Creta. Eu iubesc Grecia asa ca pentru mine Creta a fost de vis dar din pacate satisfactia concediului a fost asa de 60% (as fi vrut sa vizitez mult mai multe). Sa mergi numai o saptamana in Creta si cu copil mic e prea putin . Spre deosebire de anul trecut cand ne-am plimbat 6/7 zile acum decat 3/7 -in rest plaja si odihna.(Nu cred ca e corect fata de copil sa il tin in concediu numai in masina-plus ca acolo cu toate ca distantele par scurte nu poti sa gonesti aiurea pe strazi tinand cont ca in unele sate oamenii ieseau din case direct in strada in fata ta). Cea mai frumoasa zi a fost excursia pe Santorini (pret cam piperat dar a meritat toti banii) In alta zi am strabatut insula de la nord la sud si am trecut prin diferite sate, pana la plaja Matala iar in cealalta zi am vizitat Elounda Spinalonga Agios Nikolaos (Elounda peisaj si apa superbe dar te simti ca si cum te-ai uita in curtea vecinului bogat). In sfarsit Creta a fost o eperienta extraordinara pentru noi as reveni oricand acolo pentru un sejur de 2-3 saptamani.
Vreau sa fac o completare la primul mesaj apropo de amenzile de anul trecut:
-in Bulgaria intr-adevar aveam depasire de viteza-nu suntem spagari de felul nostru dar decat sa pierd o zi printr-un oras de-al lor sa platesc amenda am preferat sa-i facem cadou politistului 15E. Dar trebuie sa recunoastem ca politistii bulgari vaneaza pur si simplu turistii romani in zilele de sambata cand stiu ca se face schimb de serii in Grecia si nu cred ca are vreo importanta ce tip de masina ai
-in Grecia din nou amenda era meritata dar cred ca ar trebui ca acele panouri pe care le afiseaza in legatura cu programul de parcare ar trebui sa fie si in engleza (inca nu am invatat greaca)-amenda am platit-o la o primarie pe acolo. Am inteles ca anul acesta (ne spuneau niste prieteni) in Paralia daca incalci regulile iti iau numerele de la masina ...sa fie siguri ca platesti
anne`mary spune:
buna;
eu si sotul meu vrem sa mergem in grecia de sarbatori. A fot cineva iarna in grecia?
Nu am apucat sa imi fac un itinerariu dar m-am gandit cam asa:
Z 1 - Salonic
Z 2-3 - Atena
Z4-5 - Santorini (aici vrea sotul sa faca revelionul)
Z6 - Peloponis
Pot de pe Santorini sa fac o croaziera printre insule? Dar nu o sa inghet de frig?
http://community.webshots.com/album/575216482hirmjp
catalina2307 spune:
Cu ce mijloc de transport vreti sa faceti voi tot itinerariul asta in 6 zile? Cu masina este practic imposibil. Cu avionul....cam greut.
Lasand de-o parte ca revelionul in Santorini foarte posibil sa va dezamageasca. (puteti sa va declarati fericiti daca gasiti un magazin care sa vanda paine).
In ceea ce priveste croaziera printre insule iarna, nu se poate.
Daca vreti revelionul in Grecia, ramaneti pe continent sau alegeti o insula mare si uitati de croaziere in decembrie.
maraki spune:
Eu am inghetat in Grecia de sarbatori, iti intra frigul in oase pt ca este umezeala in atmosfera din cauza marii...asta a fost impresia mea, prefer frigul din Ro iarna. In insule este bine sa fiti vara, iarna este pustiu, doar localnicii sant acolo. In Atena si Salonic este frumos, indiferent de perioada
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
celi-bia spune:
Deci si Thassos arata ca in Romania? Īn ritmul acesta nu o sa ajung īn veci īn Grecia...
La Paralia/Olympic Beach nu am mai mers pentru ca toata lumea mi-a zis ca o fi ea ieftina, dar e mai rau ca la Mamaia.
Thassos a fost prima obtiune pentru vacanta din aceasta vara, dar am amanat-o pentru ca am mers in Italia.
Imi pare nespus de rau ca nu am vazut Grecia pana acum. Dar oriunde am vrut sa ajung m-am trezit ca obtiunea e naspa. Vreau sa vad Atena cateva zile, iar apoi alte cateva sa zac la soare si sa ma balacesc. Nu sunt pretentioasa, dar tare nu vreau sa semene cu statiunile de pe la noi locurile in care o sa ajung.
Blogul meu:www.celina-bianca.blogspot.com/" target="_blank"> http://www.celina-bianca.blogspot.com/
anne`mary spune:
vrem sa mergem cu masina. Atat mie cat si sotului ne este frica de avion. Am zis ca in prima zi stam la Salonic, apoi zilele 2 si 3 la Atena; vroiam ca urmatoarele 2 zile sa le facem pe o insula dar m-ati convins sa renunt la ideea asta.
In principiu ce este de vazut in Atena se poate vedea in 2 zile? caci ma gandesc sa ma cazez 4 nopti in atena dar de aici sa ma duc ... in peloponesia de exemplu.
Cu vremea nu cred ca as avea probleme desi eu sunt foarte friguroasa. Anu` trecut am fost de sarbatori in praga unde erau -3 grade si ne-am plimbat pe jos in tot orasul. Nu am pus piciorul in niciun mijloc de transport si , surprinzator, nu am inghetat. Deci vremea ar fi ultimul impediment.
Am zis ca ne ducem in grecia pt ca este aproape, este relativ ieftin iar ruinele nu sunt influnentate de vreme.
Dar nu sunt rezervarile facute asa ca daca imi dati suficiente motive, renunt la idee.
http://community.webshots.com/album/575216482hirmjp
catalina2307 spune:
Parerea mea este sa stati in Atena pe toata durata vacantei mai ales ca aveti si masina si va puteti plimba. Sunt locuri foarte frumoase si pe langa Atena unde se ajunge usor cu masina (la distanta de o ora, doua). Singura problema va fi cu parcarea, dar daca perseverati si aveti nervii tari, va descurcati. Parcarile private sunt foarte scumpe. Puteti sta si in Salonic o zi -doua mai ales daca vreti sa faceti cumparaturi (este mai ieftin decat in Atena) .