sfaturi de vacanta-Grecia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Lora- bucataria greceasca este extrem de variata si mai ales sanatoasa. Iti recomand in primul rand - ceea ce recomand pe la toate topicurile asemanatoare - socializare cu personalul hotelului.

Aflati unde mananca localnicii. Acolo mancarea este proaspata , gustoasa si ieftina. Indiferent daca sunteti pe insule sau continent.
Mancarea greceasca nu inseamna souvlaki, giros si tzatziki.
Este pacat sa mergeti in Grecia si sa nu fa desfatati cu mancarurile lor. Asa ca recomand pastitio, mousaka, macaroni, fava, horta, miel (coaste de miel, kokoretsi, miel la cuptor) ,soutzoukakia, peste : tsipoura, fagri, katerini, sardine la gratar, creveti, creveti simi (se gasesc in anumite zone), paste cu lobster, paste cu fructe de mare, caracatita, taramosalata (salata icre - total diferita de a noastra), carne de vita , krifaraki cu vita (niste paste micute precum orezul cu rosii si bucati de carne de vita, gatite la cuptor in vas de lut) , placintele de toate felurile :cu spanac, branza,branza si spanac, dulciuri : halva, loukoumades (niste gogosele mici crocante cu miere de albine), cataif, galaktoboureko.

Daca mergeti de 2 ori in aceeasi taverna , a treia oara puteti sa ii rugati sa va gateasca ceva mai special. De exemplu o ciorba de peste asa ca pe la ei.

Pofta buna .

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glont10 spune:

eu sunt cu carnetelul, imi notez.

Meniurile banuiesc ca sunt si in engleza, nu?
Sper.
Altfel poate ca voi manca lucruri pe care daca as stii ce sunt nu le-as manca.

Ceva despre preturi imi puteti spune?

Mergi la inceput

glont - meniurile sunt si in engleza, dar isi pastreaza denumirea din greaca.Repet, daca mergi in locuri turistice o sa fii dezamagita si de preturi si de mancare. Daca mergi in locurile frecventate de localnici totul este ok iar preturile rezonabile. Si cand spun rezonabile inseamna ca se poate manca mult mai ieftin si mai bine decat la un restaurant din Romania.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Yamiiii, Catalina, ce bine sunaaa!!! Abia astept!!! Deja ma gandesc ca 7 zile cat vom sta acolo va fi cam putin...

Lora, mami de Iustina
Teledon pentru Dan

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Mai in gluma mai in serios, o taverna buna o recunoasteti dupa cartofii prajiti. Asa spune barbata'miu care e grec sadea. Daca cartofii sunt din cei congelati fuga in alta parte,este pentru turisti, daca sunt cartofi proaspeti inseamna ca este un loc in care poti sta.

Lora - musai sa mergi in Sani. Este zona de lux din Halkidiki, nisipul este fin, apa calda si limpede. Plaja de acolo a fost ani la rand in topul celor mai bune din lume.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

am citit tot ce-ati scris pe aici despre Grecia

as merge si eu pe o insula a Greciei da nu ma pot hotara pe care .... oofffff ... cine-mi mai povesteste despre insulele grecesti sa ma pot hotara si eu .... va roggggg

ANDANII

"Licuriciul Emma din sufletul meu"

"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici"

s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet cu "MONTIGNAC- stil de viata nu dieta"

www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

andanii, eu am fost anul trecut in Thassos, dar tot cu gandul la Croatia eram. Plaje multe si frumoase, cel mai mult ne-a placut una retrasa, cu apa limepde, un golfulet mic.
Dar: orasele frumoase ca in Croatia - ioc, oamenii nu-s asa civilizati: mai gasesti gunoaie pe marginea drumurilor, toaletele la taverne mai lasau de dorit, spatiile verzi mai putin amenajate, casele nu-s asa impodobite cu flori.
Oamenii nu prea pe gustul meu: binevoitori, "lipiciosi" chiar, pana scoteau banul de la tine, sau pana te asezai la taverna lor, apoi nu le mai pasa asa de tare. Croatii sunt mai reci dar au comportament constant.
Atuul principal al Thassos-ului este natura.

Asta nu inseamna ca nu mai merg in Grecia. Ma tenteaza Corfu data viitoare. Dar Croatia e mai sus in lista mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

offf da, Croatia oricum e in suflet , da mai vreau sa vad si alte chestii

insula Zakynthos ma tenteaza, Thassos, Corfu ... nu stiu ,astept pareri despre insulele astea ,

da vad ca nimeni nu zice nimic doar noi doua bantuim pe aici (ca si la sub cu Croatia mai nou, am aparut eu a disparut lumea din jur )

ANDANII

"Licuriciul Emma din sufletul meu"

"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici"

s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet cu "MONTIGNAC- stil de viata nu dieta"

www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

andanii, eu am fost in creta si rhodos.
in creta nu mi-a placut - n-as putea spune de ce, dar mi s-a parut arida, fara ceva care sa ma atraga.

in schimb in rhodos m-am simtit extraordinar de bine si inca visez la insula aia...am stat intr-un complex mare cu piscine multe...aldemar paradise village (unde totul a fost excelent). de-acolo mergeam in orasul vechi rhodos care este foarte frumos, seara mergeam in faliraki (orasel animat, plin de englezi iesiti la baut, cluburi, discoteci, baruri, restaurante)...tot acolo am vizitat lindos, unul din cele 3 orase cetate ale rodosului...vestigii antice, sat frumos, linistit, cochet, stradute mici, inguste. apa curata si calda, plaja cu nisip peste tot pe unde am fost. Rhodos rulz

despre creta nici nu stiu ce sa povestesc...nu mai am amintiri...dar stiu ca nu mi-a placut.

thassos...acolo merg aproape toti colegii mei de multi ani si se reintorc acolo deci presupun ca este frumos.

mykonos si santorini, sunt iar frumoase, dar cam scumpe, sunt cam in trepte, cred ca e mai ciudat cu plaja. dar astea sunt vazute de mine doar pe discovery

Mergi la inceput

Conteaza foarte mult ce anume iti doresti de la o vacanta in Grecia. Este extrem de important sa te informezi si sa stii cateva lucruri despre locurile pe care le vizitezi. Fiecare insula iti ofera altceva. Grecia inseamna mai mult decat Thassos si Katerini.
Imi este extrem de greu sa inteleg cum sa nu placa cuiva Creta. Creta este una dintre cele mai frumoase insule, un loc mirific, leaganul civilizatiei europene,puteti vizita vestigiile civilizatiei minoice, civilizatie care cu 2000 ani i.e.n avea sisteme de canalizare si apeducte.Locuri superbe , viata de noapte, mancare buna, resorturi de lux si pentru toate buzunarele, orase si peisaje mirifice. Este greu sa te bucuri si sa intelegi frumusetea acestei insule daca nu inchiriezi o masina .Elouda(zona de lux a Cretei, insula Spinalonga), Chania(situat in Portul Venetian,Muntii Lefka Ori),Heraklion (Palatul Knossos,Muzeul de Istorie Naturala,Archanes) ,Agios Nikolaos.
Este un loc pe care il recomand din tot sufletul.
Rhodos, insula soarelui, iar, o locatie care merita vizitata cel putin o data. Santorini, un colt de rai pe care il recomand familiilor fara copii. Paros, Zakynthos -minunat pt familiile cu copii. Mykonos - apa rece, plaja cu nisi[, mancare buna, viata de noapte, de fapt asta este farmecul insulei, nebunia cluburilor si petrecerile 24/24 - nu merge pt copii sub 18 ani .
Korfu - nu cred ca exista un loc mai potrivit sa iti petreci Pastele.

Daca vrei sa te simti ca in Romania - Thassos si Paralia Katerini.

Este foarte greu sa va raspunda cineva - eu unde sa merg? Grecia are cateva mii de insule, fiecare se deosebeste de cealalta, fiecare ofera altceva.

coltul meu de rai

Mergi la inceput