ALIMENTATIA BEBELUSULUI LA 4 LUNI

ALIMENTATIA BEBELUSULUI LA 4 LUNI | Autor: kryna

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor! Am si eu o intrebare: am inceput sa-i dau fetitei mele in varsta de 4 luni suc de mere ,dar am observat ca este agitata si ii fermenteaza burtica.Tin sa precizez k este a doua oara cand ii dau suc( 3 lingurite) si nu stiu ce sa fac! Este ceva normal? si ce ar trebui sa fac...Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

bebelusul la 4 luni trebuie sa pape doar laptic(ideal san)...de asta ii si fermenteaza burtica nu e pregatita pt asa ceva...mai las-o macar vreo luna doar pe lapte

de David
Poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

pana la 6 luni bebelusii ar trebui sa pape DOAR LAPTE. daca e de la sanul mamei e super, daca e lapte praf ... asta e. dar sigur pana la 6 luni doar lapte.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Ar trebui sa amani diversificarea. Nu e pregatita si oricum prea mica acum.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Sucul de mar proaspat stors produce fermentatie, de aceea se si da la nevoie in constipatie. Eu i-am dat suc de la Hipp pt ca este pasteurizat. Si am inceput cu suc de morcov, nu de mar prima data.

_.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Exclusiv lapte de mama pana la 6 luni. Dc e pe lapte praf, mai amana putin diversificarea macar pt 3 sapt dc nu pt o luna...

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Aici, nu se incepe diversificarea cu sucuri. Noi incepem cu morcovi pasati sau cartofi. Se recomanda mai mult morcovi pt ca exista f rar alergii la ei si mai sunt si putin dulci, iar bebelusului ii plac.
Si tot aici, copii care papa lapte praf, incep in jur de 4- 4 luni jumate diversificarea, iar bebei ce papa tzitzi la 6 luni.
Aici nu se recomanda sucurile sau ceaiurile, doar apa fiarta si racita sai apa plata.
Eu scriu cum am facut eu si ce stiu eu, nu stiu absolut deloc cum se face in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Claudia, exact asa am procedat si eu la diversificare la recomandarea pediatrului.

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Claudi@
Si tot aici, copii care papa lapte praf, incep in jur de 4- 4 luni jumate diversificarea, iar bebei ce papa tzitzi la 6 luni.

aici = Germania in post citat.

si totusi OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii http://www.who.int/en/ , recomanda DOAR LAPTE (matern sau praf) pana la 6 LUNI

inteleg ca nici medicii din Germania nu respecta toate recomandarile OMS

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Noi am inceput diversificarea la 6 luni, cu cereale, desi baietelul meu e pe formula iar greutatea lui era peste medie (cand a inceput sa mearga de-a busilea a slabit, acum e in grafic).

Rec OMS sunt recente, si asta pt ca s-a obs procentul mare de alergii determinat de diversificare. Alergii datorate pesticidelor si E-urilor din alimente.

Pustiul meu are acum 13 luni si suntem exact in ac faza ca la 6 luni - nu accepta decat fructe si cereale, iar mai nou nu mai vrea nici iaurt. In consecinta ii dau dimineata un piure din avocado, banana si cereale iar dupa aceea lapte. A avut o perioda in care a acceptat si carnea, conopida, broccoli, ma rog, cateva legume; de cand cu caldurile astea nu mai vrea decat lapte si fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Eu ce stiu este ca se recomanda sa incepi de la patru luni, pt ca in laptele praf nu se gasesc toate vitaminele necesare pt bebe, cum se gasesc in laptele matern. (asa am citit eu, asta zic)

Mergi la inceput