ALIMENTATIA BEBELUSULUI LA 4 LUNI

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Claudia,
Aici,adica tot in germania se recomanda ceai pt bebei in cazul in care este alimentat cu lapte praf,adica daca ii dai sa manance la 4 -5 ore lapte,intre mese trebuie sa bea si ceai ,de exemplu eu cumpar Bubchen baby tee ,este pe baza de fenicul ,anason si macese.
Cred ca depinde si de pediatru,oricum eu voi incepe diversificarea doar dupa 6 luni ,asa am facut si cu primul copil si i-a mers f bine.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Ionica sigur ca depinde si de pediatru, unii sunt total impotriva ceaiului si nu-l recomanda deloc, cum e al meu si altii pe la care am fost plus cateva moase.Eu i-am dat numai apa intre mese, la cel mare, iar cel mic inca alaptez (voi incepe si eu tot la 6 luni cu diversificare).

FELICITARI ptr micuta Sarah. Sa-ti traiasca, sa creasca mare , frumoasa, sanatoasa si mancacioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kryna spune:

Citat:
citat din mesajul lui kryna

Buna ziua tuturor! Am si eu o intrebare: am inceput sa-i dau fetitei mele in varsta de 4 luni suc de mere ,dar am observat ca este agitata si ii fermenteaza burtica.Tin sa precizez k este a doua oara cand ii dau suc( 3 lingurite) si nu stiu ce sa fac! Este ceva normal? si ce ar trebui sa fac...Multumesc!

multumesc fetelor ptr sfat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deni08 spune:

buna fetita mea are 5 luni si daca vede pe cineva ca mananca nu-si mai ea ochii de la el?!cred ca este pofticioasa si nu stiu daca este bine sa incep diversificarea?voi ce-mi recomandati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacraalex spune:

buna,

eu am inceput diversificarea aproape cu o luna in urma, precizez ca bebelusul meu are aproape 5 luni, si ii merge f. bine.
Am inceput devreme pt ca Alex voma(regurgita) f. mult si pt ca tot asa se uita la noi si acum face la fel si incerc sa-i dau sa manance chiar inainte sa mancam noi.Oricum eu nu prea am sanse sa manac pt ca atunci se gandeste el sa o faca pe nazdravanul.
OK. eu ii dau dimineata la 10 pireu se fructe si la 15-16 pireu de legume, in rest lapte nan 1 la cerere la 2 ore 100-150 ml depinde de el.
Eu am inceput cu o lingurita de suc mar+ morcov si am pus in fiecare zi in plus si dupa 2 saptamani am introdus si supa clara tot asa cate putin pana am inceput cu piureu de fructe si nu mai vroia suc.De cand am inceput diversificarea a luat cel mai bine in greutate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deni08 spune:

am sa incerc si eu si sper sa manance lapte matern in continuare pt ca eu din cauza asta vroian sa mai aman diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciccolina spune:

Avand in vedere ca nu am avut deloc lapte si cea mica a fost pe lapte praf inca de la 3 zile, am inceput diversif la 5 luni tot la recomandarea pediatrei. Asta nu inseamna ca daca observati si mai devreme ca bb pofteste la o fructa (sau ceva pertinent) nu puteti sa-l lasati sa mozolesca putin fructa respectiva.
Noi am inceput cu banana si piersica dar si-a manifestat repede preferinta pentru citrice pe care le-a tolerat f bine.
Sucul de morcovi si de mar nu a vrut sa=l vada niciodata.
Incearca sa=i dai cat se poate de natural (deci mancarea HIPP, Nestle etc este f bine s=o eviti).
Cerealele, recomandate des pentru faptul ca nu produc gaze si arsuri bbeilor, au o alta buba: ingrasa destul de mult si constipa.
Trebuie sa te orientezi in functie de organismul copilului.

Claudia nu am inteles de ce nu este recomandat ceaiul? Ce i-ar putea face rau un pliculet de ceai de tei?
Intreb pentru ca a mea nu bea apa/suc de fructe/ etc si singurul lucru este ceaiul.
merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Buna mamici! Si bebele meu are 4 luni, insa alaptez la san si nu am de gand sa incep diversificarea deocamdata. Insa daca fetita krynei papa lapte formula, e indicat sa inceapa de-acum etapa cu sucuri-supe. Pana la hrana solida/pireuri mai e cale de mers. Am inteles ca trebuie inceput cu morcovi pt ca nu prezinta risc de alergie...eu si acum ii dau baietelului meu zeama concentrata de morcovi (adica morcovi fierti mult timp in apa putina)atunci cand consider ca are nevoie de ajutor sa faca caca (alternativa mea la supozitor/termometru). In privinta sucului de mere, eu stiu ca trebuie tinut sa stea putin, sa oxideze bine ca sa nu mai fie acid pt burtica de bebe. Despre ceai, ca am vazut ca s-a discutat aici daca e bine sau nu sa-i dai ceai in mod regulat, parerile sunt impartite insa eu am observat ca 50-60ml de ceai pe zi il ajuta la digestie mai bine decat apa fiarta si racita (care nu mai are nici o proprietate in urma fierberii, nu mai e "vie"). Plus ca daca bebe se obisnuieste zilnic cu ceai neindulcit de sunatoare, o sa aiba garantat un ficat si un psihic sanatos cate zile o avea el. Parerea mea. Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna_16 spune:

eu am inceput diversificarea de 1 luna ....bebita are 3.5 luni si ii dau biberon- Nan1
suc de portocale, in biberon, cu tetina mai mare - 3 de la Avent
de o sapt ii dau mar+morcov suc si azi le-am combinat pe toate trei
morcov simplu nu mananca.am mai testat-o cu piersica, cirese, visine.
piersica ok, la cirese scaun mai moale, visina i-am dat o data ca nu facuse kk de 2 zile si cu 2 visine-suc am rezolvat pb:)

am citit mult despre diversificare si am consultat atat 2 medici pediatrii cat si prietene cu copii mici.

parerile sunt f impartite....de aceea cred in instinctul meu ca m-a condus bine pana acum.este 1 primul copilasa ca experienta personala nu am.

ce pot spune e ca manaca bine, nu are dureri de burta, obs cateodata ca nu mai mananca lapte in cant constanta 130-150 ml/masa, dar e f cald afara , bea ceai (humana cu fenicul sau nopti linistite - cu tei)destul de mult - 350-500 ml / zi...si bea ceai din a-2- sapt de viata.

are 6400 si 65 cm si s-a nascut la 38 sapt cu 3,400 si 50 cm

deci, eu zic ca depinde de copil si mai ales de modul de hranire- san sau biberon si de asemenea daca este copil nascut la termen sau prematur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_love spune:

BUNA FETELOR!NOI AM FOST LA VACCIN IERI,NE UITASE DR .........A TREBUIT SA SUN EU SA INTREB,CA PE 14 AUGUST FACE 3 LUNI,NU NE MAI VACCINATI?/?
ORICUM AM TRECUT CU BINE,DOAR MORMAITURI SI ACUM CAND AM SCHIMBAT-O AM VAZUT CA UNUL DIN PICORUSELE VACCINATE E MAI TARE ,STIU CA ASA SE FACE UNEORI DAR CE POT FACE?
DAR AM INTRAT VRAND SA VA ZIC CA DR NOASTRA SA MIRAT TARE MULT CA NU II DAU INCA NIMIC AFARA DE SAN SI NAN1????!!!!!!!!!!
DAR MA MIR EU :ASA REPEDE????????
IAR EA IMI ZICE CA EA DADEA FETEI EI LA 3 LUNI SI CARNE??!!??MA,EU STIU CA E O DR TAREEEEEEEE DE CAP CA TOT SATUL AVEM NECAZURI CU EA.DE,EU MERG LA VAVVINARILE DE RIGOARE CA IN REST AM PEDIATRU IN ORAS DAR CE SA FAC DACA SUNTEM LA EA INSCRISI CA DR DE FAMILIE?!ASA E LA SATE,SUNT MULTUMITA CA E ORASUL APROAPE DE NOI SI IN CAZ DE VEVA FUG REPEDE LA DR DRAGUTA ,CUM II ZICE FIIMEA CEA MARE(5 ANI).SPERAM SA O INDRAGEASCA SI CEA MICA....DECI IN CONCLUZIE,EU AM INCEPUT DIVERSIFICARE LA CEA MARE PE LA 5,6 LUNI ASA USOR ACEEA FIIND ALIMENTATA DOAR CU SAN ATUNCI.
CEA MICA NU AM SAN DE AJUNS SI PAPA SI NAN1.DAR TOT NU AS INCEPE ASA REPEDE,MAI ALES MAR CU BISCUITI SAU CARNE PASATA CUM IMI RECOMANDA DR NEBUNA.........SPER SA AVETI COPIII SANATOSI SI PAPACIOSI

alexa

Mergi la inceput