Cati mc de apa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

3 persoane - 10-15 mc apa

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

La casa,3 bai,5 persoane,caine,pisica,gradina,40mc/luna.
Eu cu gazele am o problema, imi vine sa-mi iau panouri solare!La asa preturi in 2-3 ani amortizez investitia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

La casa,3 bai,5 persoane,caine,pisica,gradina,40mc/luna.
Eu cu gazele am o problema, imi vine sa-mi iau panouri solare!La asa preturi in 2-3 ani amortizez investitia.

nu-i cam mare consumul? noi consumam intre 18, 20mc/ luna. si udam gradina, curtea. suntem 4 persoane, trei bai, masina de spalat vase/rufe. spalat auto fiecare saptamana. copii baie zilnic, nu cada plina. noi dusuri zilnice. si nu-s pentru economie!

TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM
**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Kariguld,de aceea am postat; mi se pare si mie ca este cam mare consumul comparandu-l cu ce s-a scris pana acum.
Cred ca mi se trage de la udatul gradinii,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Una-i gradina b.nicii si alta gradina kariguldei!
Rosiile vor apa, canepa - nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Trebuie sa-mi verific contoarele: 2 adulti care pleaca la serviciu, un copil care pleaca la bunici de duminica seara pana joi seara, un caine, o pisica si 7-8 ghivece cu flori, o masina de spalat rufe care spala cam de 4 ori/saptamana. Fara ca adultii sa faca baie in cada, ci doar dus, scorul este 8 mc de apa rece + 8 mc de apa calda.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Revin cu cateva intrebari in plus:

Ellinia, cum tii evidenta la consumul de apa ? Eu mi-am facut pe calculator un fel de tabel cu toate lunile anului, cu coloane pentru baie si bucatarie, fiecare coloana e impartita in 2 - index vechi si index nou. Citesc la inceptul fiecarei luni apometrele si prin diferenta fata de luna trecuta aflu consumul. Este cel mai bine asa, sa ai undeva scris, luna de luna.

Pe de alta parte, sa nu uitam ca in majoritatea blocurilor exista pierderi sau se constata diferente intre totalul mc consumati de locatari si totalul mc facturati de furnizorul de apa (in parte pentru ca ideal ar fi ca toti locatarii sa citeasca apometrele in aceeasi zi in care citeste si furnizorul apometrele de la baza blocului - ceea ce nu se intampla decat foarte rar sau deloc, pe de alta parte difera clasa de precizie intre apometrele de apartament si cele montate de furnizor, cica apometrele furnizorului au clasa superioara de precizie si inregistreaza tot...a, si mai apar diferente deoarece unii locatari nu se mai deranjeaza sa citeasca efectiv apometrele, trec "dupa ureche" bazandu-se pe un consum mediu constatat de ei pe parcursul timpului ).

Am inteles de la un instalator ca ar conta foarte mult si modul in care sunt montate apometrele, stiu cazul unei asociatii de locatari la care s-a pus problema ca pentru toate apometrele montate cu cadranul vertical sa se faca modificari, astfel incat ecranul sa fie pe orizontala, pentru ca asa se inregistreaza corect consumul - cat de corecta sau plauzibila e treaba asta, nu stiu, inclin sa cred ca este doar din "folclorul" instalatorilor...

Conform legii si hotararii adunarii generale a locatarilor, diferentele de consum se repartizeaza pe nr apartamente sau nr de persoane sau nr de surse de consum.

Asadar, pe langa consumul raportat de fiecare apartament se mai pot adauga pierderile/diferentele, astfel incat suma totala de plata (implicit si cantitatea de apa trecuta in tabelul de la avizier) sa fie mai mari decat ar trebui.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Corina, da, se inregistreaza si diferente la nivel de scara care se factureaza separat. Noi avem un singur apometru (care are ecranul pe orizontala), situat in afara apartamentului. Locuim de putina vreme aici, inca nu era asociatie, cam nebuneala. Am sa le citesc si am sa tin evidenta de acum incolo. Pana acum venea administratorul si le citea, fara sa-mi notez eu ce si cum.

Multumesc pentru raspunsuri. Vad ca mai sunt si familii care consuma cat noi, dar, totusi, ma mira cum sunt familii care nu fac economie si consuma totusi 8,9 mc de apa pe luna. Nici noi nu facem des baie in cada, fecioru-meu vrea in fiecare zi in cada, eu stiu, apa pe sfert, ca emic, in rest noi dusuri. Cred ca m-as plictisi sa stau in cada ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu ma mir cum de reusiti sa consumati peste 15-20 mc. Chiar nu am idee. Pentru noi am dat valorile cele mai mari de consum.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Corina, da, se inregistreaza si diferente la nivel de scara care se factureaza separat. Noi avem un singur apometru (care are ecranul pe orizontala), situat in afara apartamentului. Locuim de putina vreme aici, inca nu era asociatie, cam nebuneala. Am sa le citesc si am sa tin evidenta de acum incolo. Pana acum venea administratorul si le citea, fara sa-mi notez eu ce si cum.

Multumesc pentru raspunsuri. Vad ca mai sunt si familii care consuma cat noi, dar, totusi, ma mira cum sunt familii care nu fac economie si consuma totusi 8,9 mc de apa pe luna. Nici noi nu facem des baie in cada, fecioru-meu vrea in fiecare zi in cada, eu stiu, apa pe sfert, ca emic, in rest noi dusuri. Cred ca m-as plictisi sa stau in cada ...

Pai, cred ca misterul s-a elucidat partial, respectiv faptul ca administratorul citea el apometrul exterior, fara ca tu sa-ti notezi ce si cum. O mai fi incurcat si el borcanele, o mai fi bagat la voi si a scazut de la el sau de la altii...

Fa si tu un mic experiment : noteaza-ti indexul astazi si saptamana viitoare, tot luni, la aceeasi ora. Intre timp consumati apa ca de obicei, fara restrictii sau monitorizari. La finalul celor 7 zile vei vedea cam cat consumi pe saptamana si vei putea calcula cu aproximatie cati mc consumati pe luna - s-ar putea sa ai surpriza sa nu "pici" pe consumul de 20-25 mc, ci mult mai putin...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput