Nasterea naturala fara epiziotomie in Romania

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Andreea, multumesc! Doamne ajuta sa avem toate bebelusi sanatosi, cumintei si frumusei!

39+ Filip
dpn 20 iulie
Minunea Sfantului Nectarie

http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Presupun ca toata lumea de aici este contra epiziotomie... Eu am fost pro De ce ? pentru ca maica-mii nu i-au facut, au zis ca poate, si s-a rup diagonal, rau, a stat 6 sapt in spital dupa nastere...eu cu ea. Drept ptr care eu i-am spus doctoritei ca daca intrevede orice risc MINOR de rupere sa ma taie. Am avut o taietura de 1 cm lungime, suficient cat sa iasa fetita f rapid si fara complicatii. Recuperarea a fost rapida, nici un fel de problema/durere dupa 2 sapt, daor un mic discomfort pana la 6 sapt de la nastere.

Mentionez ca am nascut la spitalul nr 1 din craiova, si nu se faceau taieturi pe banda. Eu nu stiu cum e in Buc si in alte orase, dar aici e pe dos...Adica stau fetele 48 de ore in travaliu pana nu mai pot plange macar si nimeni (nici un doctor) nu accepta cezariana nici la rugaminti, se rup f multe la nastere pentru ca nu prea le taie daca nu sunt de acord...etc etc...

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

cucuveao, nascura toate bunicile si matusile mele mai in varsta, care n-au avut ghinionul sa fie asistate de gincelogi, ci doar noroc de moasa satului, absolut intacte. le-am intrebat io pe toate. dar in toate cazurile le-a facut moasa crowning. o matusa a nascut primul fecior 4.500, intacta. al doilea, 4.800, idem. pai ce ginecolog statea sa-i faca ei crowning?

uf de ce nu i-oi fi facut eu plangere penala lui tutunaru? macar sa-mi lasat sansa de a alege...io am aflat dupa nastere ce dracu e cu epiziotomia asta, trebuia sa-mi fi spus...il urasc tot mai tare si a expirat termenul pt plangere penala...

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cucuveaua spune:

perfect
sa revenim la moasele satului!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

macar sa avem posibilitatea de a alege
eu daca as putea da timpul inapoi, as naste cu o moasa.
tie iti doresc cat mai multe epiziotomii

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns birth_reborn spune:

Eu inteleg ca un medic care se ocupa de nasteri invata ceva care este gresit, facultatea este la pamant, programa incarcata si lipsita de tehnici noi de predare. Iar in rezidentiat inveti de la cei de langa tine, care de multe ori nu sunt cele mai bune exemple, iar in felul acesta se perpetueaza o medicalizare excesiva a nasterii, pt ca asa se face, asa trebuie, asa au vazut in jurul lor.
Dar, privind lucrurile din alta perspectiva, nu vad ce ne impiedica sa avem un studiu individual, sa facem un schimb de experienta, sa vedem cum se naste in Olanda, in Franta, Anglia sau Germania. Exista carti, internet, filme, sunt dovezi la tot pasul care vorbesc despre nevoile unei femei care naste. Despre cele ale copilului care se naste.

Nu inteleg argumentul: In alte tari se poate, la noi nu. Dar de ce ? Spuneti-mi si mie de ce ne blazam sub fraza asta, de ce ne gasim atat de usor scuze, de ce continuam sa facem ceva care este impotriva dovezilor medicale, doar pt ca traim in Romania?!
In intelegerea mea, daca ceva nu merge, nu ma pot opri sa spun: asta este , eu nu am ce sa fac, nu tine de mine sa schimb asta, sa plece in alta tara sa nasca daca isi doresc asa ceva

Eu am ales sa raman in tara asta, nu dintr-un patriotism uscat, ci pt ca am convingerea ca este nevoie de schimbare in domeniul nasterii si al alaptarii. Nu pot muta muntii, dar pot schimba bucatica din jurul meu, pot sa dau un exemplu pozitiv, sa explic, sa aduc dovezi. Iar ceea mai mare dovada este feed-backul, bucuria unei familii care are o experienta pozitiva legata de nastere.

Iar ca raspuns la exclamtia de mai sus, eu cred ca nu este necesar sa apelam la moasa comunala, ci la cea licentiata, printre care voi fi mandra sa ma numar si eu.
Moasele moderne sunt pregatite din punct de vedere medical sa asiste nasterea naturala. Ce aduc in plus ar fi ca, pe langa asta, sunt si niste consilieri f buni. Gestionarea unui travaliu este mai grea decat prinderea copilului. E nevoie de mult discernamant pentru a lasa lucrurile sa mearga, pt a nu interveni sa perturbi o femeie care da nastere. La fel e nevoie sa stii cand s-o incurajezi, sa-i aduci inceredere in fortele proprii.

Pentru ca eu cred ca nasterea apartine mamei, apartine copilului, apartine tatalui, dar nu apartine medicului, care doar asista, supravegheaza. Intervine, DACA este cazul.
As vrea ca mamele sa simta ca ele nasc, ca au puterea asta si ca nimeni nu le-o poate lua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela603 spune:

Buna fetelor,
Am nascut miercuri o fetita de 3200 gr, 51 cm, postmatur 42 saptamani. A luat doar nota 7 si a fost dusa la terapie intensiva, dar dupa 2 h era stabila si a fost mutata la salonul de nou nascuti...am trait clipe de cosmar cand am realizat ce ceva nu este in ordine cu copilul...din fericire moasa si medicul au realizat asta la timp si au grabit nasterea (moasa m-a apasat pe burta si dr a facut epiziotomia mult NEDORITA). Personalul medical a fost extraordinar, moasele au fost in permanenta alaturi de mine. Pana la urma a fost o nastere provocata deoarece aveam contractii f dureroase dar nesistematizate inca de duminica seara dar nu ma dilatam deloc si nu mai puteam astepta sa se intample in mod natural tocmai datorita varstei sarcinii. Sincer nu prea inteleg de ce practica medicala este de a lasa sarcina pana spre 42 de saptamani pentru ca in cazul meu putea fi fatala bebelusului. Cu toate acestea inclusiv la ecografia facuta in dimineata zilei de miercuri fatul nu era in suferinta si era foarte vioi. Ma gandesc ca poate a suferit si de pe urma travaliului deoarece dupa ce mi s-a facut oxitocina am inceput s aam imediat contractii f f dese (nici nu apucam sa cronometrez timpul dintre ele), f f lungi si f f dureroase.
DAR, fetita mea este o minune, este f vioaie, doarme si mananca bine iar eu sunt in culmea fericirii. Ma chinui putin cu alaptatul dar sunt convinsa ca o sa trecem si prin asta cu bine.
Izabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns christinam spune:

Izabela Felicitari Multa sanatate va doresc la amandoua, sa-ti aduca bebita toata fericirea din lume!!!!

18 , mamica de David 5 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns birth_reborn spune:

Felicitari, Izabela!
Mult succes cu alaptarea!

Legat de 42 de sapt, eu as spune ca a fost ok cum a procedat medicul tau, termen este considerat a fi 37- 42 de sapt. Daca apare stresul fetal, daca lichidul este prea putin, sau daca intervine orice alta patologie, atunci are rost grabirea nasterii, daca nu, nu. Asta e parerea mea.

Este posibil ca doza de Oxiton sa fi cauzat niste contractii f puternice care sa fi dus la stres fetal. Nici pt mama nu e prea placut, am vazut de atatea ori cum se schimba totul dupa administrarea de Oxiton, e clar ca si pt bebe e greu sa faca fata la noile contractii, mult mai lungi, mai intense.
Aici eu cred ca epiziotomia a fost justificata, la fel si ajutorul moasei. Insa de aici si pana la a aplica aceste tehnici de rutina.. e mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cucuveaua spune:

si unde vei fi tu moasa, draga birth reborn???
iti doresc sa poti decide tu ce e mai bine pt mama si sa infrunti cu succes obsesia medicilor romani de a taia numai de dragul de a avea ce coase
epiziotomia nu este o rutina, din pacate e necesara cam la 80% din mamele aflate la prima nastere

Mergi la inceput