Nasterea naturala fara epiziotomie in Romania

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns birth_reborn spune:

Iti sunt draga? Ironia nu o gust de fel...

Daca esti curioasa unde voi fi moasa, iti raspund cu drag. Intr-un Centru de Nasteri, inspirat de cel al lui Michel Odent, din Franta. In septembrie el va veni in Romania, deci schimbul de experienta este posibil. Voi lucra intr-un loc in care familia va primi respectul si intimitatea care se cuvine unui asemena moment.
Nu-i tarziu pentru medici sa-si schimbe incet, dar sigur, felul de a privi lucrurile. Iar de infruntat nu ma infrunt cu nimeni, ci pur si simplu ma asociez doar cu cei cu care impart aceleasi valori. Conosc cativa, asa ca sunt f optimista.

O moasa licentiata este autonoma, dar eu imi doresc sa lucrez cu medici, pentru a avea un back-up pentru orice situatie. Sunt gata in felul acesta pentru orice patologie, dar nu intervin pana nu apare. Adica ma astept la ce e mai bun, dar sunt pregatita pt ce e mai rau.

Statistica ta nu e bazata pe dovezi medicale, poate doar daca ai inversat procentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela603 spune:

Citat:
citat din mesajul lui birth_reborn

Felicitari, Izabela!
Mult succes cu alaptarea!

Legat de 42 de sapt, eu as spune ca a fost ok cum a procedat medicul tau, termen este considerat a fi 37- 42 de sapt. Daca apare stresul fetal, daca lichidul este prea putin, sau daca intervine orice alta patologie, atunci are rost grabirea nasterii, daca nu, nu. Asta e parerea mea.

Este posibil ca doza de Oxiton sa fi cauzat niste contractii f puternice care sa fi dus la stres fetal. Nici pt mama nu e prea placut, am vazut de atatea ori cum se schimba totul dupa administrarea de Oxiton, e clar ca si pt bebe e greu sa faca fata la noile contractii, mult mai lungi, mai intense.
Aici eu cred ca epiziotomia a fost justificata, la fel si ajutorul moasei. Insa de aici si pana la a aplica aceste tehnici de rutina.. e mult.

Nu ma-ndoiesc ca medicul meu a procedat corect mai ales ca asa cum spuneam fatul aparea in regula la ecografii, lichidul in cantitate suficienta...dar la o a doua sarcina nu cred ca as mai avea curajul sa stau peste 41 de saptamani. In ceea ce priveste epiziotomia, ar fi fost o nebunie sa n-o faca...oricum a lucrat f bine pt ca deja nu ma mai jeneaza aproape deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonuta spune:

Birth_reborn sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem pe mana celor care gandesc ca tine! Eu am nascut acum 2 ani cu o "cucuvea" si am ramas cu o gramada de probleme din cauza epiziotomiei.
Te felicit pentru bunele tale intentii! Sunt convinsa ca vei fi o moasa minunata!

Mergi la inceput

Izabela, felicitari! Sa-ti fie bebita sanatoasa si sa-ti aduca numai bucurii!

Mergi la inceput

Cucuveao, n-am de spus decat atat: ti-ai ales un nick-name in totala armonie cu personalitatea ta.
Si... nu inteleg de ce atata "pasiune" in toate comentariile tale. Esti cumva una dintre acelea(nu le pot spune medici) care vor cu tot dinadinsul sa ne convinga ca macelarirea corpurilor nostre este pt. binele nostru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

isabela, felicitari si tot binele din lume; insista cu alaptatul, au reusit multe mamici.
birth si celelalte fete, de ce ii dati satisfactie raspunzandu-i??? daca o sa cititi de la inceput sub. o sa vedeti ca la orice e contra plus ca mai si jigneste. eu si carla ne-am luat avertisment ca ne-am aparat.
35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonuta

Cucuveao, n-am de spus decat atat: ti-ai ales un nick-name in totala armonie cu personalitatea ta.
Si... nu inteleg de ce atata "pasiune" in toate comentariile tale. Esti cumva una dintre acelea(nu le pot spune medici) care vor cu tot dinadinsul sa ne convinga ca macelarirea corpurilor nostre este pt. binele nostru?

Pentru asemenea catalogari primesti avertisment portocaliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Cucuveao, presupunand ca nu aberezi, daca-s necesare la 80% din cazuri, de ce se fac la 99.99%? iar povestea cu perineul mai prost al romancelor am mai auzit-o la nentu tutunaru. n-om fi noi chiar p..dele pamantului. iar daca tu crezi in necesitatea mare a epiziotomiei, crezi de asemenea si ca Dumnezeu a fost baiat prost...

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

In afara de pus palmele in sold si atacuri inutile la adresa altor useri acest subiect nu mai are absolut nimic de a face cu ceea ce s-a dorit initial: o discutie inteligenta, argumentata cu informatii pertinente (si nu sfaturi babesti), eventual cu experiente personale si nu din ceea ce se vorbeste la sezatoarea din sat.
Din nefericire, nimeni nu a vorbit despre faptul ca epiziotomia este o necesitate in cele mai multe cazuri, ca are ca orice act medical avantaje si efecte adverse, ca de obicei acestea nu sunt chiar atat de serioase precum vrea opinia po****ra (chestia cu "te-a taiat si te-a cusut si acum ti s-a lasat vaginul si numai simte barbatul nimic" e o mare gogorita).
Nimeni nu a vorbit insa despre prolapsul vaginal, despre incontinenta urinara, despre toate problemele cu care femeile se lupta dupa o anumita varsta, foarte greu tratabile si care se datoreaza si unor nasteri naturale, fara epiziotomie, cu mari rupturi.
Nu sunt pro si nici contra, de altfel am destula educatie cat sa consider ca nu sunt pregatita sa imi dau cu parerea despre un act medical si cred ca, daca as fi avut norocul sa nasc natural, as fi lasat la atitudinea ginecologului meu decizia de a face sau nu epiziotomia sau alte manevre, pentru ca, cel mai adesea, aceasta specie atat de hulita de medici (dupa ce numai ai nevoie de ei evident) isi doreste binele pacientei si a copilului ei si nu vrea sa ii faca rau supunand-o la acte inutile.
Dar in fine, asa sunt eu educata, sa respect lumea.
Iarasi mi se pare oribil sa arunci cu noroi in mediciii care te-au ajutat sa nasti copilul sanatos si sa treci peste aceasta fara complicatii.
Concluzionand, subiectul se va inchide datorita mesajelor off-topic si a atacurilor la persoana.

Mergi la inceput