Mamici de zmeurici de iulie-august (60)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Buna seara gravidutze

Andreea c bine ai revenit printre noi

Mamilivia
am vazut camera bebelushei…foarte frumoasa….felicitari pentru culorile curajoase..imi plac foarte mult si de asemenea felicitari (sau bataita) pentru efortul depus singurica. Iar de silueta ce sa mai zic…o gravidutza tare frumusica

Meleea spor la zugravit camera…sa nu te obosesti prea mult..si munca de coordonare da dureri de cap si …umflaturi de picioare

Hehehe…lume noua…Alina si Patricia..imi pare bine sa va aud/citesc
Alina felicitari pentru rezultatele la echo…si ptr bebe grasunel. Nici eu nu am pregatit nimic pentru spital. Eu inca mai astept sa-mi vina comanda de la Next de hainute si cea din Italia pentru patut si comoda…ca altfel parca nu ma mobilizez…Si eu am inceput sa ma misc destul de greu…sunt total dependenta de sport…in ziua in care nu am activitate fizica simt ca ma rup in doua…daca stau mai mult pe scaun sau in pat cand ma ridic am senzatia ca aluneca bebele printre picioare…urata senzatie..Am fost ieri la Bookfest si ptr ca nu se mai poate parca in interiorul Romexpo, a parcat sotul pe langa parcul Herastrau…asa ca am mers pe jos (in ritmul meu) cam 20 de minute dus, 20 minute intors. Uff…ziceam ca nu mai ajung...plus ca am experimentat pentru prima data mersul de rata…radea sotul de mine..radeam si eu (dar nu cu gura mea)…cam grele ultimele luni

Patricia ma bucur ca ti-a priit vacanta la munte…. Cand am auzit de kilogramul pierdut mai ca m-ar tenta si pe mine o fuguta la vreo pensiune… La mine caldura …si probabil si sarcina mare are un efect puternic asupra digestiei…in ultima saptamana am experimentat urmatorul fenomen: cate mese am avut, cam tot atatea scaune…No…acum de ce sa ma plang ca am digestie rapida…dar ma cam ustura …si cantarul nici un semn in jos.. Bafta maine la doctor..si sper sa nu fie nimic iesit din grafic referitor la rezultatele de la analize (glicemia chiar ca nu mi se pare relevanta mai ales ca nu te-ai ingrasat si ai avut si la prima sarcina acelasi rezultat).

Giovaaaa….ce faci doamna cu retetele astea??? A fost fobia cu dovleceii…si acum a inceput fobia cu prajiturile cu visine, cu caise…Imi ploua in gura la propriu..si eu la facut prajituri am doua maini stangi…plus ca daca ma bag la bucatarie intru in sevraj de la caldura…

Motana…am reusit sa citesc in mare principiile de baza aferente AP si continuum concept (apropo mi-am comandat si cartea Manualul parintilor eficace – Dr Thomas Gordon) si postarile de pe forum DC si cele de pe attachment parenting.ro. Tantea aia – Gazzella – e maestra in intelegerea fenomenului AP si implementarea lui la proprii copii…..si imi place ca este si sincera si deschisa (mi-a placut in particular relatarea ei vis a vis de compromisurile pe care le-a facut atat ea cat si sotul ei dupa nasterea bebelusului) – insa relatarile ei m-au cam pus pe ganduri ca sa nu zic speriat….Cand ai timp, m-ar interesa ce anume din principiile AP ti se par tie dificil de aplicat….inca nu vreau sa ma pronunt pentru ca efectiv de doua zile bag ca MIG-ul informatiile si nu am reusit sa le sedimentez..in schimb mi-au creat o stare…cred ca de angoasa (cam dur spus)..pentru ca am impresia ca nu o sa pot sa mentin un echilibru intre ceea ce vreau eu sa aplic in cresterea bebelusului, viata personala/sociala…si nu mai spun de cariera.

Lucialu iar te stresez...esti ok? Mai ai contractii? Sper doar ca stai cumintica in pat pana marti si casti ochii la TV

Alinutza s33 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

dragi burtici si proaspete mamici,

imi cer scuze ca dau buzna in topic, vreau sa informez de bazarele deschise pe forum, poate este cineva
interesata.

Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Cornelia eu sunt bine,bebele se lasa asteptat,v-am citit zilnic ,dar mai greu cu scrisul
Mai devreme am vazut la emisiunea aia Cireasa de pe tort,gatise cineva placinta cu mere si mi s-a facut pofta,nu mai mancasem de mult timp si am facut si eu si cu mere si cu branza.
Stati linistite cand e sa vina ,va anunt ori prin mesaj ,ori o sa intre sora mea sa va anunte.
Adriana tu esti bine,ca am vazut ca nu ai mai intrat nici tu de vreo cateva zile?

Dienuta 38+ ALBERT ANDREI
AMR 2 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Alex@Sara, Cornelia, ce nasteri frumoase ati avut! La asa viteza, cred ca orice maternitate era buna. Doamne ajuta sa nasteti la fel de usor si rapid si de data asta.

Alex@Sara, multumim pentru detaliile despre Polizu. Intra-adevar nu e suna rau. Eu eram cumva pregatita psihic pentru CF2 inca dinainte de a ramane insarcinata. Azi am fost sa o si vizitez (ca tot nu aveam alt program duminica dupa amiaza) si m-am intors foarte placut impresionata. Daca nu ar fi disponibilitatea lor atat de mare catre cezariene (cand am ajuns m-au intrebat cum vreau sa nasc, ca sa stie ce sa-mi arate), as spune ca e maternitatea perfecta.

Acum nici nu stiu ce sa fac. Sa raman la doctorita mea si sa sper ca o sa fiu printre pacientele care au parte de o nastere frumoasa si o lauda dupa sau sa abordez o dr noua din Polizu in speranta ca aceea nu-mi va face cezariana doar pt ca bb depaseste 3,600 sau alt motiv banal.

Apropo, la maternitate mi-au zis sa aduc pentru bb doar 3-4 body-uri fara manecuta, pe langa pampersi si servetele umede.

MC2008, ai scris corect? 50 de lei un pachet de vata in Polizu? Mama mia! Si daca nu ai trusa de epidurala cat or lua pe ea, 500 lei? Ce oameni!

Fetelor, a inceput vreuna dintre voi sa bea ceai de frunze de zmeur pentru scurtarea travaliului. Eu am citit pe net ca se bea cam din s36. Eu am inceput de ieri, cu cate o cana pe zi si probabil ca o sa ajung la 3 la zi, nu stiu sigur. Trebuie sa mai bat netul.

36+ Filip
Luna a 9a
Minunea Sfantului Nectarie

http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Am intrat sa va arat cum arata burtica mea la 9 luni,de vreo 2 saptamani mi-au aparut si mie niste vergeturi pe langa buric,sunt rosii,cu toate ca m-am dat si eu cu toate cremele

http://family.webshots.com/photo/2014138580105115818RKORzo

Dienuta 38+ ALBERT ANDREI
AMR 2 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Am citit mai de dimineata si deja am uitat ce si cui voiam sa (ii) raspund.

Patricia, am pus pe contul comul linkul cu burtica. Cand aud ca ai slabit si asa tu luasei cel mai putin in greutate, nu, ne faci sa ni se rascoale invidia in adancul sufletului, hehe!
Cred ca asa e si firesc cu informatiile, tu deja le ai "in sange" cred, acuma numai apesi pe buton si le aplici, cu al 2 lea copil, noi deh, tre sa muncim, dar ne place tare!

Alina, nu am luat cosmetice pt bebe, dar o sa iau un sapun neutru, am gasit unul singur care intr-adevar e neutru, caci pe cate scrie dar cand le citesti ingredientele, au tot felul de chestii. Nu miroase prea fain, deh, asta e si un semn ca nu are parfumuri si etc, dar am gasit cum sa il rad pe razatoare sau sa il tai cubulete, apoi il pun cu 2 pahare de apa distilata, aici intervin si ii adaug cateva picaturi de ulei esential, lavanda sau musetel (amestecat cu un pic de ulei de masline sau migdale dulci) si voilá! Probabil ca o sa fac ceva sapun dar mai incolo, ma cam streseaza ca trebuie lasat 4 saptamani ca sa se implineasca procesul de saponificare, si vine bb intre timp. Ce o sa fac o sa fie simplu, cu ulei de masline... e tipicul SAPUN DE CASTILIA sau de Marsilia, se gaseste de cumparat.
Nu stiu ce sa iti zic despre rafinat sau ne- ca idee cum zici si tu, orice produs nerafinat e mai bun, ca isi pastreaza mai multe proprietati, ca cerealele integrale, zaharul nerafinat si etc. La uleiuri nu am dat inca peste info asta , bine ca tu ai de unde alege, io stiu ca tre sa cer... migdale DULCI, ca sa nu fie "otravitoare" si cam atat.

Alinutza, hai ca m-ai pus sa caut cartea aia TOTUL SE ÎNTAMPLA ÎNAINTE DE 6 ANI, de care nu stiam, thx, numai ca lacoma cum sunt, am ajuns sa descarc iar o gramada de chestii, de am juma de desktop plin iar, thx mai gasit niste .pdf-uri daca vrei, ti le trimit, desi nu is triate inca, sa vad ce presc ce arunc, sau daca e pot sa le pun pe contul comun, si apoi fiecare isi alege, ca la licitatie.
Cu Ap.ul, Nix ne-a starnit (by the way, unde esti, ce mai faci??) si de atunci io m-am lasat dusa de val, si mie mi se potriveste atat e bine, si ma bucur el mai tare ca si sotul e pe aceeasi unda, citeste si el pe separatelea si apoi ne "razboim" in idei, e cool asa. Pare-se ca cu cartile alea io doar ma impresionez, ca nu apuc sa le si cumpar ca aici nu le gasesc si imi e putin peste mana sa comand pe fiecare in USA, dar cred ca o sa ti le cer cand vin acasa .

Ai vazut pe forum la ce faze penibile s-a ajuns, fiecare e cu ideile lui, dar cel mai nasol e cand vine cate unul super agresiv si cu aer de superioritate. oricum, multe linkuri si de pa acolo, f. bune. Nu te imacienta, fiecare isi adapteaza AP-ul dupa stilul de viata, unii (dupa cum mentionai) iau totul, altii doar parti, de ex. faza cu vaccinurile, multi sunt NO vaccine at all.... si au argumente si sunt fericiti cu decizia. F bine, eu vreau ceva de mijloc (in cazul asta), si e mai greu de decis care da care nu si cand.

Ah, de www.4shared.com/dir/3504628/ca3aa0f8/sharing.html" target="_blank">AICI am rapuit o gramada de .pdf-uri si www.scribd.com/" target="_blank">aici se mai gasesc carti de tot felul.

36+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Despre Attachemnt parenting, s-a inceput cu cartea www.amazon.com/Baby-Book-Everything-Revised-Updated/dp/0316778001/ref=pd_sim_b_5" target="_blank">asta, ca Sears i-a si dat numele de AP si multi mi-au recomandat-o, nu o am inca if ever! Si toata familia lui de medici, au mers pe conceptul asta, aia cu the vacine book e scrisa de unul din feciori.
Ce imi place de amazon e ca mereu ai la final si alte recomandari, si uite asa ma emotionez cu mai multe carti (doar dupa ce citesc toate review.urile) ca de nu, nu. Da' cum zicea si mQQm, ca over research nu e bun. Am deja stoc de citit, apoi nu o sa am timp sa mai sedimentez informatia.
Oricum, as vrea The Baby Book daca as gasi-o si atat, promise myself! M-am pus pe cautat Dr. Thomas Gordon, Parent Effectiveness Training, pe care ai zis ca ai comandat-o tu, Alinutza.

36+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

BAU...
va era dor de mine? am aparut si eu ...de vreo ora stau cu ochii-n tavan asa ca m-am decis sa ma dau jos sa pap niste piersici ca ma luase o foameeeee
plus ca Cezar a vrut sa doarma cu noi aseara , "doar in seara asta mami te rogggg" si n-am dormit prea bine

Dienuta suntem bine doar ca n-am avut timp de scris, am tot fost plecati si cand ajungeam acasa eram rupta
we asta am recuperat si eu patutul pt bebelina, cadita, caruciorul care au fost imprumutat la un finut
am spalat totul mai putin caruciorul care-l vor spala ai mei ca e prea multa munca si nu mai am putere
am primit si noi o scoica de imprumut asa ca am scapta nu mai dam banii pe alta, totul e gata
marti mergem la dr sa vedem cum stam si poate poate o scoatem pe bubulina mai repede

cu casa suntem in stadiul de curatenie, dar nu cred ca apuc sa ma mut inainte si mor de ciuda

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 37+ Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

Dienuta si mie mi-au aparut niste vergituri tot in zona buricului, acolo e zona mai sensibila si probabil de aia aparut, asta e, bine ca nu-s si prin alte parti , bine ca in rest suntem bine, eu de data asta ma asteptam sa-mi aparaa mai multe dar am avut noroc, am scapat ieftin
tu mai poti? vad ca si tu ai burtica destul de mare, eu abia reusesc sa ma mai imbrac

pe mine m-a luat foamea serios ma duc sa bag la ghiozdan dupa care ma apuc de calcat a iar am un munte si n-as vrea sa raman cu ele

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 37+ Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Ola, hihihihi eu cred ca o sa-mi fac niste chiloti cu manere sa nu mai topai cu ei in mana

Meleea 35

AMR 5 sapt pana la DPN
AMR 3 sapt pana la cezariana

http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

Mergi la inceput