Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (144)
Raspunsuri - Pagina 6
gaia.nevia spune:
bravoooo Elsa!!!
babymom, ce rusine mi-e, nu-mi gasesc sahul... nici macar tablele, sa-i testez si eu pe ai mei la iq nitzelus...
oana... serioasa? cine? je?
de fapt nici nu ma supar ca n-am fost in parc, mi-era oricum asa de lene... daca nu mi-ar fi fost, m-as fi dus de dimineata... mi-e rusine de copil doar...
nu avem apa calda. ieri am sarit baia lui raducu, dar azi nu se mai poate. noroc cu galeata tummy-tub, fierb apa (cana electrica, 1,5l/3min) si o combin... ce ziceti... super rapidissim... bine ca am curent
oricum, asta ma face sa apreciez mult mai mult zilele cand AM apa calda...
radu a papat fructele (humana, musli-fructe, e lesinat dupa ele) si acum rade in hohote. TV e stins. nasol...
pentru ca nu mai bea tot laptele din biberon, si treptat a scazut de la 1l lapte/zi (aproape, 4 biberoane de 240ml) la mai putin de 750(are 3 mese de lapte, dar nu mai bea tot din bibe, raman mereu cate 50-60ml) m-am gandit ca trebuie sa ii mai dau lichide.
ei ti-ai gasit. nu vrea sa bea. din biberon, gusta, vede ca nu-i lapte, PA!
am incercat din sticla direct, bea, dar te apuca tremuriciul pana reusesti sa-i dai ceva... din pahar la fel, plus ca da cu mana peste el...pana la urma am incercat un pai! fericire mare!!!
a mers din prima! putin messy la inceput, ca tragea mai mult decat ii trebuia, inghitea un pic si restul scuipa pe el (deci ud fleasca in 3 min dupa ce ii dadeam cana cu pai a lui teo) - dar m-a invatat preety un truc, sa ii scot paiul imediat dupa ce inghite, si dupa inca doua zile de exercitiu, merge beton!!!
In concluzie, dupa cele doua mese solide (legume cu ou sau carne la 12, si fructe pe la 5-7) ii dau se bea, din pahar, cu paiul, si bea cam 50ml odata.
pentru diversitate, cititi aici, si minunati-va...http://gaianevia2008.blogspot.com/2009/06/reclama-la-pufuleti.html
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
simodina spune:
Am venit si noi de afara, mi-a venit si baiatul de la gradi. Cea mica e in pat la nani de dupa-amiaza ( vreo juma' de ora sper ) si Serban se joaca de-a razboinicul, adica sare, urla de-mi sparge timpanele hua, cia, cia, sare in toate felurile si se arunca in genunchi pe gresie ( are pantaloni 3/4 dar totusi nu inteleg cum de nu-l doare...) Acum isi face adidasii ca intre timp a descoperit un buretel de pantofi si a trebuit sa-i arat cum si la ce foloseste...
Babymom multumim pt link, e ft misto chestia cu trenuletul, o voi experimenta cu Serban. Cunosc bine perioada de nu vreau, eu am facut atunci o poveste cu "Caria" mica si rea care vine si papa dintisorul si noi o cautam si o indepartam cu periuta. Apropos, chestie haioasa, dupa ce ii tot povestesc eu lui Serban si ma intreaba el cum papa, de ce vine etc. ma trezesc la un moment dat ca ma intreaba " Mami dar si Petru e rau?" In primele secunde am ramas tablou ca nu intelegeam nimic. Apoi am inteles si m-am spart de ras: nasii nostri au 2 copii, Maria si Petru iar pentru Serban Caria=Maria.
Ada vad ca ti-ai gasit cuvintele rpd, stiam eu
kid2003 spune:
Hai ca iar am lipsit toata ziulica dar acum am cateva minute...
Eva sincer nu m-a atacat deloc remarca ta despre sfaturi si altele pentru ca am inteles partea aia f bine. Si mie imi vine sa strang de gat babele din parc care isi dau cu presupusul despre cat de bine e imbracata copilul meu sau ma irita remarci (mai ales de la bunici primite, nu de la mamici tinere) de genul "vaaai, nu are dinti, pai al meu rodea covrigi cu toate maselele la 8 luni" s.a.m.d. Pe mine scena din parc pe care ai vazut-o m-a cutremurat un pic. Pentru ca am fost si eu acolo, pe banca aia, in locul acelei mamici cu puiul de 2 ani care se tavalea pe jos si dadea cu picioarele in ea (sau ii smulgea bluza de pe ea sau o tragea de par)....Atunci mi-era sa nu vada cineva, vreo mamica debutanta, ca sa nu se sperie...acum imi dau seama ca tb sa imi fie rusine sa nu cumva sa traga concluzia ca sunt varza la capitolul educatie...
Ce sa ii faci, nu toti copiii sunt asa, recunosc, am vazut si exemplare mai cuminti, dar f multi dintre ei au si iesiri din alea...Si zau ca nu toti ajung niste razgaiati oribili mai incolo, unora le trece, Alexandrei i-a mai trecut...in primii 2 ani eu nu am simtit ca pot sa educ ceva...era ca un catel din ala de care se zice ca mereu incearca sa preia sefia...Cine are un copil sarit de 2 ani si care nu s-a aruncat niciodata urland pe jos, sa ridice 2 degete si eu personal vin si ii aduc o coronita de mama model! Culeg lotusi din Delta, ma duc inot pana acolo
Ankussa Welcome Home! Si imi pare rau ca Spania nu a fost chiar ca in reclame...sincer ma asteptam la mai multe din partea lor...Bine ca sunteti sanatosi cu totii si ati plimbat bobocelul pe faleza sa traga niste aerosoli pe nas
gaia.nevia spune:
fetelor, luati de radeti la ultima perla a lui Teo... m-a impresionat!!!!
- Doreleeee, ii strig exasperata a mia oara, nu mai sari, ca dai cu genunchii in fierul ala!!!
- HAUSMANN!!!!!! raspunde el, mandru...
el sarea pe parchet, in genunchi, langa fotoliul acela cu picioare de fier....
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
khristin spune:
Ankussa, imi pare rau ca Spania nu a fost pe gustul vostru. Te inteleg cum e sa mergi cu copil mic la mare. Parca ne vad pe noi in Dominicana acum vreo 5 ani, si a mea avea pe vremea aceea 1 an jumate. A fost vacanta tip cosmar, nu manca, nu voia pe plaja, nu voia in nisip, nu voia sa se joace cu jucariile, nimic...de atunci ne-am promis ca daca vom mai avea un copil, nu-l vom mai lua dupa noi pana la 2 ani, cat sa ne intelegem cu ei. Desi am vazut destui copilasi de varsta ei cumintei...deh, fiecare cu norocul lui. Eu sint interesata de Spania, am fi interesati de un concediu acolo poate la anul, asa ca ti-as fi recunoscatoare daca am povesti mai multe pe PM.
Piolica, bravo Elsei...arata tzutz fetita
Kid, uite a mea e trecuta de 6 ani si believe it or not nu s-a tavalit in viata ei pe jos, si asta nu pt. ca as avea eu vreun merit in asta, doar pt. ca nu cred ca i se parea nimic amuzant in chestia asta, asa ca nu tre sa-mi dai coronita, desi mi-ar fi placut una din aia de sfarsit de an , si vezi ca acum tre sa treci inot oceanul, ha . Dar le avea insa pe ale ei... era super activa de se minunau toti prietenii nostri, alerga, sarea, in general ii dadeam friul mai lung cand era cu mine, pt. ca respecta saraca destule reguli la gradinita, nu statea locului, iti impuia capul, si acum tot asa tocaneatza a ramas. Multi copii fac lucrul asta, de aici si numele de terrible twos, doar pt. a testa care sint limitele parintelui, si tocmai reactia parintelui alimenteaza oarecum genul acesta de comportament. Eu am observat lucrul asta la mii de copilasi cu care intru in contact de diverse varste. Cu cat vor sa atraga atentia adultului, cu atata sint mai tentati sa toarne vreo isprava in public. Paradoxal e ca daca vad ca reactia ta nu e pe masura asteptarilor, o lasa imediat balta
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaia.nevia fetelor, luati de radeti la ultima perla a lui Teo... m-a impresionat!!!! - Doreleeee, ii strig exasperata a mia oara, nu mai sari, ca dai cu genunchii in fierul ala!!! - HAUSMANN!!!!!! raspunde el, mandru... el sarea pe parchet, in genunchi, langa fotoliul acela cu picioare de fier.... Gaia, mumã pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |
Clar - doctor il faci!
Mama lui Dragos si a lui Victor
in sfarsit... poze cu noi
Paula-Laura spune:
Neata!
Ada e f. tare Dorel al tau
Kllemi la Mihnea pe caldurile astea merg bine macarurile acrisoare:
Piure de morcov+cartof (50/50)+ 1 lingura branzica de casa+1 lingurita smantana+ iaurt pana la consistenta dorita ( ce-a ramas de la el am terminat eu , dar facusem mai mult)
Paste cu carne de curcan, rosii,morcov si o ceapa mica(m-am inspirat dupa borcanel)condimentat cu putin rozmarin. Rosii+morcovi cam 60% din amestec. Am taiat curcanul,l-am pus in tigaie la perpelit putin, adaugat morcov+ceapa le-am lasat la fos mic in suc propriu si la urma am adaugat rosiile. Dupa ce s-au facut am adaugat pastele fierte.F bun, a mancat ca pe vremuri (cand nu reuseai sa umpli lingurita suficient de repede)
mi s-au parut usor de facut si bune(da retetele imi apartin ). Bafta!
In weekend bag dovleceii cu orez de la Giulianna
Mihnea a inceput sa tuseasca destul de urat, ii dau eurespal si maine mergem la doctor sa il vada, sper sa nu fi coborat raceala la plamani Febra nu are asa ca ar putea fi din cauza mucilor
pup bobocime si ma bag la nani ca m-a trezit cupilu cu tusea de la 6 ...si m-am dus la munca fresh
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
babymom75 spune:
Paula-Laura, nu pleca inca la somn. Interesanta reteta ta. spune-mi ai bagat tot amestecul in blender sau l-ai last bucati mai maricele?
Mama lui Dragos si a lui Victor
in sfarsit... poze cu noi
Paula-Laura spune:
hai ca n-am plecat inca :)
inca ii mai bag la blender mancarea ca e mofturos la bucatele mai mari, dar nu i le dau pe viteza maxima, adica nu iese f.fin
dc Dragos accepta bucatele mai mari cred ca se pot pasa cu furculita destul de ok
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
_giulianna_ spune:
Idee de mancare si pranzul de maine al lui Edi:
Musaca de cartofi
2 cartofi mari
carne de vita sau de pui (tocata in casa)
1/2 pahar lapte
1 bucatica de unt
Se face un piure din cartofi si lapte. Se unge cu unt un vas mic de yena, se pune carnea tocata si se acopera cu un strat de piure. Deasupra piureului se pune unt apoi se baga la cuptor. Se lasa 10-15 minute, se scoate, se blenduieste si se serveste calduta.
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi