le-ati facut Moldamin injectabil?
Baietelul de 4,5 ani trebuie sa faca moldamin injectabil datorita unui streptococ care face ca ASLO sa aiba valoarea mare. As dori sa stiu la ce sa ma astept dat fiind ca moldaminul e f dureros... Matei al meu plange la o injectie clasica si de asta imi e teama de reactia lui...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
Raspunsuri
spic de grau spune:
Eu faceam cred in fiecare toamna moldamin si penicilina.
Aici nu am pomenit antibiotic injectabil! Chiar ma intrebam daca mai exista! Nu poti cere pe cale orala??
Ii nenorocesti poponeata. Primele 4 mai merg cu mai merg, de la a 5a insa nu mai sta jos. Plus ca o va ura din tot sufletul pe asistenta cu pricina.
Doamne ce cosmar!
lbelciug spune:
nu am ce face, i-am dat pe gura destul insa are ASLO f mare datorita unui streptococ. e singura cale de a-mi ajuta copilul, daca nu moare streptocoul, pot apare complicatii la inima etc in timp si nu vreau sa risc. deocamdata ii fac 4 doze, una la 10 zile, deci e ok.
cine stie sa-mi spuna caci nu imi e clar: se dizolva in apa distilata sau in ser fiziologic?
Vara 2009
andira spune:
Eu am facut 3 ani moldamin injectabil, in prima faza o data pe saptamana, pentru ASLO la val de 630.. Trebuia sa fac 5, dar dupa 3 mi-a ajuns.
Nu mi-a facut "poponeata" chiar praf, depinde de priceperea asistentei. Oricum, nu e nici o placere.
Parca in ser fiziologic se dizolva, trebuie facut foarte repede pentru ca se cristalizeaza foarte repede, si stiu ca mie imi punea si putina xilina. Am incercat si varianta fara xilina, si mi-au cam iesit ochii din cap.
Multa sanatate, eu credeam ca totusi apar si alte metode intre timp. Eu am inceput Moldaminul cand aveam 14 ani, acu' ceva vreme.
lbelciug spune:
Multumesc frumos, de sambata incepem. Matei are aslo 750 fata de max 150 cat e normal, deci nu mai stau pe ganduri.
Vara 2009
Deianira spune:
Liviana, si eu am avut probleme cu aslo pe la 14 ani, l-am avut 800.
Am facut injectii cu Moldamin, si a fost groaznic... asistenta avea mana foarte buna (o stiam de ani intregi), dar pur si simplu durerile de dupa au fost infioratoare - dupa prima vreo doua nopti nu am dormit si plageam de durere, iar dupa a doua "doar" o noapte m-au tinut durerile alea crunte, de la a 3-a la a 5-a ma tineau ore bune si reuseam sa dorm in noaptea de dupa injectie.
Nu exista alta solutie? Ma gandesc cat de greu mi-a fost mie la 14 ani sa accept asa o durere, dar el care e asa micut . Sau intreaba la medic daca poate sa ii dea ceva pe langa Moldamin ca sa evite durerile...
Multa sanatate ii doresc baietelului tau .
diana spune:
Si Alin a facut moldamin acum un an / avea 6 ani. Trebuia sa faca 3-4 injectii fiindca avusese scarlatina. Dupa tratamentul cu Ospen facut acasa avea aslo marit *dar nu mai stiu valoarea* asa ca am trecut pe moldamin. Prima injectie a fost destul de dureroasa dar a doua (la 10 zile, facuta de alta asistenta) a fost de groaza!!! A plans si l/a durut piciorul si locul vreo 5 ziele. Deci depinde si de cine face injectia. Pe urmatoarele nu le/am mai facut fiindca am preferat sa ii fac analize sa vad cum e aslo si a iesit bine. Acum dupa un an i/am mai repetat aslo si a iesit din nou bine.
Asa ca eu zic sa ii faci aslo dupa cateva injectii cu moldamin si vezi daca a scazut, apoi te decizi (impreuna cu dr) daca mai continuati sau nu cu moldaminul.]
Sanatate multa !!
Te pup
Editez sa spun ca streptococul era beta hemolitc de tip A care declanseaza scarlatina
lbelciug spune:
Diana,multumesc mult pt raspuns, si la noi tot de pe ramura cu scarlatina e streptocoul, insa nu mai stiu exact tipul. L-a luat de la gradi cand a fost scarlatina, insa el nu a avut eruptia. A luat Ospen vreo 10 zile ca avea ASLO 1600 si dupa o luna ii scazuse la 750. De asta zic ca imi e teama sa-l las asa, pana la urma se pare ca merge diluat si in ser fiziologic, vom incerca ambele variante, sa vedem si cum reactioneaza mititelul... Of, tare o sa-mi fie mila de el.
Vara 2009
geniest spune:
Eu stiu ca Moldaminul nu se dizolva in ser, ci in APA DISTILATA. Poate d'aia si doare asa tare.
monu spune:
Buna,
noi am facut moldamin 4 doze din cauza ca a facut scarlatina. a fost dizolvat in ser fiziologic. doare al naibii de tare. culmea ca dupa mmoldamin cateva luni bune nu a mai racit deloc.
Streptococul "infractor" este streptococ beta hemolitic.