le-ati facut Moldamin injectabil?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Moldaminul se dizolva in apa distilata deoarece cu ser fiziologi se cristalizeaza f repede. Trebuie schimbat acul dupa ce s-a dizolvat si pus altul pentru injectat. Durerea cred ca-i la fel...
Se poate pune putina Xilina, cat tragi pe ac, nu-i chiar asa dureros.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Oricum nu cred ca o sa-i faca ea Moldaminul, ci asistenta, si banuiesc ca stie sa faca un Moldamin.

Liviana - sa stii ca si mie mi-au fost totusi foarte bune injectiile cu M. Pana la varsta aia raceam odata la 2 saptamani iarna, mama era innebunita.
De atunci, adica de 14 ani, n-am mai avut probleme cu racelile, doar ocazional si cand am cautat-o cu lumanarea, ca sa zic asa.
Iar atunci ni s-a spus ca trebuie sa respectam perioada de timp de cativa ani, pt ca tratamentul sa aiba intr-adevar efectul scontat.
Imi pare rau ca o baietelul tau o sa treaca prin asa ceva, dar beneficiile pe termen lung depasesc neplacerile de acum cu mult.

Mi s-a spus si mie atunci de reumatism (pe care incepusem deja sa-l dezvolt), probleme cu inima, si in plus se pare ca tot ASLO marit a fost cauza unei crize de epilepsie pe care am facut-o atunci. Cel putin asta mi-au zis medicii, dupa n-spe investigatii in care nu reuseau sa-si dea seama de ce am facut-o.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Va multumesc inca o data tuturor pt sfaturi, maine mergem la intepat.
Alinamoro, sfaturile tale imi sunt utile, o sa cumpar pana la urma apa distilata si o sa monitorizez f atent miscarile asistentei. Sper sa nimeresc una priceputa si cu experienta la Moldamin.
Andira, multumesc, si eu sper sa ne rezolvam problemele cu moldaminul.
Floricele pt toate mamicile. Va povestesc luni cum a fost.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

I-am facut moldaminul, a plans in timpul injectiei si 5 min dupa. Apoi s-a linistit si nici nu a amintit de vreo durere. Sper sa fie ok si de acum incolo.
Ca fapt divers, o alta pediatra mi-a transmis ca dupa parerea ei, ASLO scade singur in cateva luni si ca nu ar trebui sa ii fac aceste injectii. Nu o contrazic, insa alti 2 pediatri mi-au recomandat acest tratament si eu am sentimentul ca nu am gresit. Ii mai fac o doza dupa 10 zile si pe urma ii repet analizele.

Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Eu trebuia sa ii fac fiica-mii dupa scarlatina, asa a recomandat si medicul de la Babes. Numai ca medicul pediatru mi-a spus ca acest tratament este de generatie "veche" si i-am dat Ospen, pe gura cam o luna si jumatate. Asa se face dupa scarlatina. La 2 saptamani ii faceam analizele, si i le-am tot facut cam 6 luni dupa, numai ASLO si sumarul de urina.Dar nu i-am facut moldamin. Sunt sigura ca exista si altceva mai putin traumatizant.

Mergi la inceput

lalilu, am scris ca si Matei al meu a luat Ospen vreo 10 zile insa ASLO a ramas mare. Ca sa inteleg mai bine situatia voastra, cat a fost ASLO initial si cat a devenit dupa 6 luni? Din 2 in 2 saptamani o duceai la intepat pt recoltare sange ca sa afli cat e ASLO sau cum ca nu pricep.

Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Asta vroiam sa-ti zic, cred ca 10 zile de Ospen a fost prea putin. I-am facut aslo la 2 sapt, timp de o luna jumate cat a luat Ospen si apoi, pana la 6 luni, i-am facut aslo si urina la 2 luni o data. Nu mai stiu exact cat a fost initial aslo, marit in mod sigur, dar in urma ultimelor 2 analize era normal.

Si din cate mi-amintesc, stiu ca Aslo nu se normalizeaza imediat, se rtepeta analiza la cca 2 sapt de la intreruperea tratamentului.

Mergi la inceput

lalilu, mie imi pare f mult 40 zile de Ospen. In fine, multumesc pt raspuns, am decis ca dupa inca o doza de Moldamin sa-i repet analizele de sange la o luna diferenta.

Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Liviana, si eu i-am facut lui Victor aum vreo 5 ani Moldamin parca 4 doze in fiecare sapt.
Aceeasi poveste, scarlatina la gradi, raceli repetate, care alternau cu dureri de burta, in orice caz, avea o stare proasta, asa ca i-am facut analizele si a iesit ASLO mare.

Eu il luam la plimbare pe jos la cateva ore dupa injectii, ca altminteri avea piciorul amortit.
Si eu sunt convinsa ca au fost necesare injectiile astea.

Ii tinem pumnii lui Matei sa nu il doara prea tare.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput