Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (59)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

eumada, cam asa se explica (nu de mine, ci de altii mai cu experienta): bebe inceteaza sa mai planga pt ca isi satisface o nevoie, dar nu fizica, ci emotionala, atunci cand il iei in brate. Unii tind sa zica ca asta e "rasfat", dar atunci rasfat e si cand sotul iti aduce bani, mancare iti pune si femeie la gatit, da nu iti da un pupic sau o mangaiere sau iti zice 2-3 vorbe frumoase, sau nici o imbratisare si se culca cu fundu la tine. E pur si simplu la nivel emotional. Ca sa nu mai zicem ca pana a iesi din pantece, bebe a fost "tinut" in brate 24/24 nu lasat, deci oricum simte diferenta. Mie teoria celui de-al 4lea trmestru mi se pare atat de logica si frumoasa, incat numai din comoditate poate gasi cineva scuza ca nu e de acord (fara sa acuz, ok?!)

Pardon, dar ma repet: bbelusii nu sunt smecheri, toddler-ii DA, POT FI! daca e sa ii acuzam pe ei, suntem liberi sa o facem, dar nu onest.

Ah, tot la alptat la tips gen mqqm,(foarte folositoare), cand bebe termina de supt la san, ca sa nu ranesti sfarcurile, nu se trage bebe direct ci i se deschide usor gurita cu degetul mic, si apoi tragi sanul. Nu stiam asta si mi se pare f. important.

alinutza am vb cu sora, pt vergeturi rosiatice mai merge una alta, pt cele albe nu prea. O sa iti mai zic daca merita intr-adevar ceva, ea e in general f amabila cu oricine, daca e, sa treci pe colo daca au aparut la tine, la cat sport bagi si masaje si uleiuri, of... de hidratat ai grija, poate de la asta e? su pur si simplu, sa admitem.. shit happens si gata. E lasa ca poate nu e chiar asa rau, te pup!

Despre copii, stiu ca se incep discutii, insa cand nu esti in sensul valului e mult mai greu, si in general zici lucrurile mai timid, din jena sau prea mult simt comun, de aia mi se pare aiurea.
Normal ca fiecare isi creste plodul um vrea, dar daca suntem cinstiti, spun clar: nu ma duc sa il schimb de scutec ca mi-e lene, n-am chef, dar nu ca.. nu are nimic, ii e bine si asa. That's all!

Galarina hahah! ce tare copilasull, cu fratii Gri si "Slaba Domnului ca a venit seara ca-mi era un sooomn" am murit de ras! Ar trebui sa le treci la Perlutele copiilor pe acolo mai citeam niste faze de ma tavaleam pe jos

Hera , ce bb frumusel! Si pentru tine, un monument ridicat pt 40 de ore de travaliu!!!!!!!!!!! Eu as fi strigat dupa cezariana imediat. Dupa asta creka orice pare un fleac in viata, asa ne calim!

muffin, e draga tare semnatura ta, cand citesc imi vine in minte leutul ala mic si drag de il purau astia pe la mare, si toata lumea era incantata de el.

Nusy, chiar asa, ai nascut?? Bravo, arati f bine! Si fetita e o dulce, tot asa cumintica, eh? Aaa si pisica!!!!!!!!!! , ia zi cum s-a comportat cand ai venit cu bb acasa?
Auzi, rade deja? oh... e o dulce!

blanca, stilata tare camera, imi place mult, foarte tranquil, asa!

35+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luanambro spune:

Buna seara si de la mine dragi "zmeurici"!

In primul rand FELICITARI si Herei si Anei - Mary !!!
Nusy , energia si forma ta dupa nastere sunt formidabile si iti multumesc ca ne incurajezi chiar fara sa iti fi propus asta.

Cum va urmaresc mereu dar scriu mai rar, doar in cazul in care simt ca am ceva de comentat, am intrat si in seara asta sa va spun ca am mai facut putin curat prin G-mailul nostru la capitolul poze.

Asadar, va iau in ordinea in care v-am salvat pozele in albumul nostru: Lucialu, Alynakis, Andreea_1979, Alinutza78, Elenada, Clara J, Buburuza1979, Anemona, Ylla, Romanitza si ...eu. Am trimis si in INBOX invitatia de vizionare, asta ca sa fie mai usor accesul la album.

In rest noi 2 suntem bine, in grafic de crestere (2400 gr), col lung (4cm) si complet inchis..eu nici macar nu ma trezesc noaptea de pipi, ci fac atunci cand ma trezesc, inainte de serviciu. Apropo de asta, pot "sa ma laud" ca eu sunt inka pe baricade de la 9 pana la 18h00 la serviciu..pauza de pranz o am insa lunga si imi permite sa "alerg" pana la piscina o ora. Aici, pe langa vizitele la gineco mai am si sedinte la "kyne" unde am primit multe informatii de genul celor date de Alinutza plus gimnastica de rigoare: antrenament de travaliu.

Pana la urmatorul post-it, va imbratisez pe toate, cu mult drag!

Luana s34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

la capitolul "alintat bebelusi" sunt de acord cu mqqm si motana.
eu pe ana am tinut-o in brate foarte mult cand era mica. si pe la 5-6 luni o tineam in marsupiu si mai faceam cateva ceva prin casa sau dansam cu ea in fata oglinzii. si nu este un copil alintat. din contra...in brate de-abia daca mai vrea sa stea, este independenta, stie sa te alinte, sa te iubeasca. este o neastamparata insa daca ii explici ceva intelege.
si cel mai important, nu am avut de-a face cu crize gen tavalit pe jos sau mai stiu eu ce urlete interminabile.

daca si puiul mic va simti nevoia sa-l tin in brate, o voi face. mie mi-a fost tare draga perioada aia.

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si cu Tudor Petru
AMR aprox 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Hera, m-a topit scumpul mic!!!
nusy, foarte fain ti-ai revenit. Eu nu-mi mai amintesc de mine din perioada dupa nastere...
blanca, e de vis camera bblui! Multe momente fericite sa aveti acolo.

Motana, e ok si asa, 10 minute la un san, apoi cat doreste la al doilea, data viitoare invers. Uite, nusy, tace si face, chiar fara atata teorie, unora le vine alaptatul ca o manusa. Altele trebuie sa munceasca pt asta. E o vorba, ca la alaptat doar bebe stie ce face, mama trebuie sa invete.

Mony, stati cuminti si relaxati, sa treaca timpul!

Cu rasfatatul, eu am sa pun lucrurile un pic in perspectiva, who knows... Din ce avem noi de petrecut cu copilasii astia, vreo 18 ani, primul e cel mai scurt si cel mai "rewarding". Nu va fie frica sa fiti 100% la dispozitia lor in primele luni de viata, trec asa de repede, ei se schimba in fiecare zi, la inceput in fiecare ora. Saturati-va de ei si ganditi-va cat de greu le e lor sa schimbe conditiile alea constante din primele 9 luni intrauterine. Unii se adapteaza mai usor, altii mai greu. In fine, cel putin eu asa gandesc. Si sa mai tineti minte ca alea cateva luni de la inceput, poate un an, e nimic comparat cu anii in care vom tanji sa mai fie dependenti de noi macar un pic, asta nu se va mai intampla niciodata. Ajungem cu ei la 12-13 ani, se intoarce foaia. Cersim noi atentie si ei au alte prioritati. Atunci va veti aminti de zilele cand erau mici si depindeau 100% de noi. Si fiecare isi va avea amintirile proprii. Al meu, la 18, e pe picioarele lui deja, si-asa as vrea sa mai fie mic si cald si lipit de mine uneori. Cursul vietii... Noh, ca iar m-apuca hormonii umezi. Nu ma bagati in seama, dar poate am reusit sa transmit o idee macar din ce am in taratacutza.

Cu Paul am fost si eu tough cookie, ca deh, bineviotori in sfaturi de bebelusi teroristi si smecheri cat cuprinde in zona si eu mai verde asa pe la etaj, noroc ca mi-a trecut repede... Fiu-meu a avut toata viata pana acum un nivel f ridicat de anxietate, de multe ori m-am intrebat daca nu cumva e din cauza ca am incercat sa-l dresez cand nu era pregatit inca.

Acu' wrapu sa traiasca, n-are decat sa locuiasca acolo pana pe la cateva luni, sper sa vrea...

Nu din dorinta de polemica, asta e doar filozofia mea bazata pe experienta.

Mai vin acu fug cu Denisa la shopping, ca m-a asteptat un pic pana a scris.

Sper sa nu uit sa va pun intr-o zi linkul la o carte minunata scrisa de un obgyn francez, e scurta, dar tare emotionanta pe alocuri. Ma trageti de maneca daca uit.

Si va pun mai tarziu niste poze haioase, stay tunned...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

mq deci asa e, ai inceput dresajul inainte de vreme cu feciorul? Aha, vezi, te iau la rost plozii, imagine astia de acum, chiar radeam odata cu sotul (vorbeam despre vaccinuri) ce crezi, mare ti-ar fi mirarea sa zica la un moment dat "duuuuuh! asa de prosti ati putut fi sa faci asta sau asta?!"

2 chestii: 1. cartea cartea cartea de care ziceai si
2. "the vaccine book" o ai in ce format, electronic sau nu?

Have fun la cumparaturi! Io ma bag sa vad dvd.ul cu The Happiest Toddler on the Block, abia am facut rost de el, le zice "cave men" la todleri.. haha!

35+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Blanca, f frumoasa camera.

Acum sa va povestesc ce am mai patit azi cu al meu sot care cred ca are ceva pb ,nu mai vrea sa ne mutam nici la nasi,dupa ce s-au apucat oamenii de zugravit si de golit casa de ce mai aveau pe acolo,ca cica e prea mare chiria...... pai eu cand ziceam ....vb cu peretii ca asa se intampla mereu; acum s-a hotarat sa ne mutam la mama, care v-am zis sta singura intr-un apartament cu 5 camere,duplex,la etaj sunt 3 caere ,o baie si terasa ,camerele sunt mici dar totusi sunt 3 si la dispozitia noastra sa facem ce vrem in ele . Mama ,saraca ,a insistat sa ne mutam la ea, chiar ne-a zis ca daca vrem sa stam singuri se muta ea la o prietena (lucru care nici prin cap nu i-ar trece soacrei,bine nici nu vreau sa plece nimeni din casa lui ,dar zic asa,ca idee) i-a explicat ca o sa ne coste prea mult la iarna cam 4000 lei pe luna ,plus ca acum o sa fie si bebe si nu are rost sa aruncam cu banii.....in sfarsit l-a convins ca asa e cel mai bine . Acum sa-l vad maine cum le zice nasilor .......

Bine ca s-a terminat si cu asta.....sau sper sa nu-i mai vina alta idee. Cel mai greu o sa-mi fie sa urc pana la etj 4 cu copil si carut, ca nu are lift blocul (e doar cu 4 etaje) si sunt f obobsitoare scarile alea
dar de sambata ma apuc de treaba sa fac amenajarile de rigoare , in sfarsit!

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN
AMR 4 sapt pana la cezariana

http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

neata burtici de zmeurici

Da vedeti bine, la mine este ora locala 4.13 si nu dorm........hehehe pai voi crederi ca mai dormiti dupa ce vine bebe?cata naivitate
Uite asa mai recupar si eu din ce se mai scrie pe DC
Muffinuta, travaliul l-am avut de la 3cm cu epidurala deci chiar asa de rau nu a fost numai ca m-au cam lasat cu 3 cm vreo 33 de ore pana s-a plictisit doctorul si mi-a pus o perfuzie ptr dilatate care in mai putin de o ora era 10 cm dupa care catererul cu epidurala se inchide si totul tbe facut in stare''naturala''.
La mine nu a fost dilatatia , Roan nu putea sa iasa(sa faca curba) si m-au lasata sa ma chinui 2 ore pana au bagat foarfeca si pompa in functiune, si pe asta chiar ca nu o sa o uit toata viata mea.
Ieri vine vecina in vizita si spune ''Lasa draga ca in momentul in care copil este pus pe pieptul mamei le uiti pe toate''i-am raspuns ca asta numai in cazul in care ati moare si o parte din creier in timpul nasterii.
In fine , durerea este subiectiva, nu tbe sa fie la fel ptr toata lumea.
Cat despre baita, aici ati vine moasa vreo 10 zile x 3/4 ore pe zi acasa (plateste asigurarea app tot)dupa nastere ca sa te ajute si sa te invete ce sa faci cu bebica dar si sa-ti faca un pic de menaj si a spus ca atat timp cat funduletul este curat si sters bine cu servetele umede in prealabil ca apa sa nu fie murdara NU este nici o problema, din contra ca se usuca mai repede si cade.Nu se foloseste nimic, fara tifon , alocol, cremde dezinfectante etc..........pur natura
Doamnelor, eu ma duc sa ma bag in pat intre barbatii mei preferati ca acusica ami da destepatea flacaul ptr a lua micul dejun.

o zi buna

Mergi la inceput

Buna dimineata, fetele,

Hera , lasa ca a meritat ,totusi imi pare rau ca te-ai chinuit atata. E normal sa te lase atat de mult timp fara sa faca nimic,daca erai in tara mai ziceam..... eeehhh lasa voi sa fiti sanatosi

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN

Mergi la inceput

azi la 2.30 avem programare la doc. sotul zicea ca uite ce ne face asta mic, deacum trebuie sa-l platim ca sa-l vedem, i-am zis sa stea linistit ca pun taxa la intrarea in camera lui sa ne scoatem cheltuiala si mergem sa vedem si nepotica dupa
Am emotii de fiecare data cand mergem sa-l vedem, sa nu zica ceva rau , incerc sa nu ma mai gandesc la asta dar imi apare mereu un "si daca"

Meleea 34

AMR 6 sapt pana la DPN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Hello zmeurici

Astazi am revenit pe linia de plutire

Blanca foarte frumoasa camera...niste culori calde, tot sa dormi. Sa o stapaneasca bebelina sanatoasa

alynakiss sa dea Dumnezeu sa stea bebele la caldurica cat mai mult

Motana...si eu mi-am comandat zilele astea cartea dr Karp. Am gasit-o la Editura Curtea Veche, tradusa - Bebelusul meu e cel mai fericit. Cum sa va linistiti nou-nascutul care plānge si sa-l faceti sa doarma mai mult. Sper sa fie o traducere cat mai fidela. DVD-ul l-am vazut la curs....moasa ne-a spus ca l-a primit cadou de la Bianca Brad, care era pur si simplu extaziata de eficienta metodelor. Sper sa dea si la noi roade..si sa avem cei mai fericiti bebelusi

Luanambro felicitari pentru vestile bune si pentru grasunel. Super ca mai poti sa mergi si la birou...cred ca ora aia de inot de la pranz face minuni

Meleea imi pare rau ca s-a razgandit sotul...da e bine ca totusi va mutati. Cat despre etajul 4...il pui pe sot la greu la treaba...doar el a ales pana la urma varianta...si cand esti singura si tre' sa tragi o fuga la supermarket sau in parc poti sa folosesti un wrap...mie mi se pare tare practic in astfel de situatii.

hera imi pare rau pentru travaliu prelungit..chiar ca esti o eroina Si sunt perfect de acord cu parerea ta ca vis a vis de travaliu - ar trebui sa ti se faca lobotomie ca sa uiti. Intreb si eu ca Meleea: de ce totusi nu ai fost caz de cezariana? Nu ai vrut tu sau asa e procedura in Olanda? Bebe Roan este dulce..un mic print..poate ai noroc si este cumincior, mancacios si nu o sa va chinuie mult cu colicii

mqqm...tare e bine cand vine ceva cu experienta si ne trage de manecuta ce ne asteapta pe viitor. Oricum...foarte edificator..si convingator

meleea bafta multa la echo. Sa ai o intalnire placuta cu strumful si te asteptam cu vesti bune

O zi buna gravidutze

Alinutza s33 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput