Incepem scoala-2009-2010
Raspunsuri - Pagina 13
alina023 spune:
Ieri a inceput si Luca scoala! 156, Sf Mucenic Gherorghe, Militari, sector 6. Emotii, temeri, bucurie, lacrimi....cunoasteti si voi amalgamul de sentimente.
Am avut tot ieri sedinta cu parintii. Doamna invatatoare imi place ff mult si sunt sigura ca Luca va colabora f bine cu ea.
Cat despre coperti, Lala, dau o berica si o pizza cum ne vedem! Excelenta ideea! O voi folosi si eu!
Sabina, iei autocoland transparent. Practic copertile se vor vedea exact asa cum sunt ele, doar ca vor fi protejate de acest autocolant. Si peste autocolant eu voi lipi eticheta autoadeziva ca sa-i scriu numele si clasa pe ea. Abia astept!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina023 Ieri a inceput si Luca scoala! 156, Sf Mucenic Gherorghe, Militari, sector 6. Emotii, temeri, bucurie, lacrimi....cunoasteti si voi amalgamul de sentimente. Am avut tot ieri sedinta cu parintii. Doamna invatatoare imi place ff mult si sunt sigura ca Luca va colabora f bine cu ea. Cat despre coperti, Lala, dau o berica si o pizza cum ne vedem! Excelenta ideea! O voi folosi si eu! Sabina, iei autocoland transparent. Practic copertile se vor vedea exact asa cum sunt ele, doar ca vor fi protejate de acest autocolant. Si peste autocolant eu voi lipi eticheta autoadeziva ca sa-i scriu numele si clasa pe ea. Abia astept! Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag! Povestea nasterii Anei ************************** Emma este iubire! |
Alina lipeste eticheta cu numele sub foaia autocolanta daca o cumperi transparenta. Nu prea stau etichetele peste
Eu anul asta nu am gasit transparent autocolantul si am luat cu desene animate . Si deja au inceput sa zboare un pic colturile de la etichete.
Bafta multa lui Luca si dai un suc cand ne vedem
happiness spune:
A doua zi de scoala...A iesit si azi foarte incantata,zambitoare,bucuroasa ca au jucat jocuri si a castigat cinci banuti de hartie cu puisori,drept premiu ca a raspuns foarte frumos.Cine aduna mai multi banuti in 2 saptamani are dreptul sa deschida o comoara,asa incat va dati seama de ce sunt copiii motovati.Maine avem si noi sedinta,astept lista de rechizite sa cumpar ce ii trebuie.Bafta si maine,sa se intoarca veseli boboceii!
loryi1974 spune:
Aseara,dupa scoala si dupa after,a fost un pic mai obosita.Am luat-o si cam tarziu e adevarat.
Tot aseara am avut si sedinta cu parintii.Desfasurarea a fost previzibila:cateva mamici guralive si pline de initiative nu neaparat laudabile au preluat controlul asupra sedintei,s-au ales singure in Comitetul de parinti(din punctul meu de vedere perfect),au adunat pana au capiat niste preturi la caietele speciale,intr-un final au ajuns cu toatele la un rezultat comun,acelasi spus chiar la inceput de invatatoare si deja acceptat de ceilalti parinti),au facut tabele si tabelase si la final,cand oficial sedinta se terminase,au tabarat pe biata invatatoare cu intrebari despre toate cele.Sedinta a durat doua ore si ceva,cea oficiala,prelungirile nu le-am vizionat dar era o gramada ca la rugby la catedra peste invatatoare,deci presupun ca s-a mai stat ceva,macar o jumate de ora.
Avem profesori la religie,engleza si sport.Am primit orarul provizoriu cu citire-scriere in fiecare zi si matematica de patru ori cred pe saptamana,ni s-au prezentat caietele speciale(in ton cu manualele) si rechizitele pentru fiecare materie in parte.Normal ca s-a discutat si despre consumabile ca asa e scoala romaneasca cea gratuita si se dau niste bani.
dinubebe spune:
A fost si la noi sedinta cu parintii. Parintii, destul de cuminti, ascultau resemnati previziunile pentru noul an scolar. M-a nemultumit sa regasesc la cei mai multi dintre ei stilul "ascult si ma supun". Avantajul in asta e ca se evita initiativele aiuristice, dar dezavantajul este, dupa parerea mea, mult mai mare, pentru ca practic tot ce se propune de catre invatatoare se aproba tacit, fara comentarii.
Doamna invatatoare nu mi-a parut tocmai pregatita pentru aceasta intalnire, avea un stil destul de haotic de a conduce sedinta, ratacindu-se intre luarile de cuvant ale parintilor si propriile idei, asa ca m-am simtit obligata de mai multe ori sa reiau un anumit subiect sau o intrebare pentru a obtine o informatie sau un raspuns mai concret.
In prima faza, doamna ne-a impartit niste fluturasi de la un club de dans sportiv, mentionand ca isi face datoria de a ne informa. Deoarece cunosteam din propria experienta acest club, care, desi lucreaza profesionist si are premii mari la diverse competitii, acorda prioritate perechilor, neglijand pe ceilalti copii, am povestit parintilor cum stau lucrurile, ca sa fie pregatiti. Mi s-a parut corect sa povestesc ce stiam, pentru ca un parinte sa ia o decizie in cunostinta de cauza, asa cum si eu as fi apreciat daca mi-ar fi spus cineva dinainte cum este. Oricum doamna tot a tinut sa ne imparta fluturasii.
Un alt subiect de discutie: uniforma. Deocamdata, copiii nostri merg cu uniforma traditionala, sortuletul albastru si uniforma pepit la fetite si costumul bleumarin/negru si camasa alba la baieti. La inceputul scolii, doamna directoare ne-a prezentat la deschidere o propunere de uniforma, purtata de o fetita: sarafan mov inchis, camasa alba, si cravata de un lila ceva mai deschis. La fetite, combinatia nu arata rau, am experimentat-o si eu de mai demult la Ioana mea, dar nu mi-o imaginez pe baiatul meu care intra si el la anul la aceeasi scoala. Usor, usor, au inceput sa se auda si alte voci, care au explicat ca aceasta schimbare presupune totusi costuri mari, caci trebuie achizitionate cel putin doua uniforme, una de purtat si una de schimb, asa ca se pare ca nu se va renunta la cea traditionala, cel putin anul acesta. In orice caz, povestea cu uniforma se pare ca e cauzata in primul rand de lipsa obligativitatii acesteia la gimnaziu, ceea ce da loc la combinatii cat mai pestrite si la tinute de o extravaganta uneori chiar sfidatoare.
Alt punct al "ordinii de zi": caietele speciale & co. Si aici se puncteaza asa: 50 lei caietele speciale: caiet de scriere la lb. romana + "Sa invatam tainele abecedarului" - un fel de culegere de exercitii + caiet special de matematica partea I - tot un fel de culegere de exercitii pt. clasa I + caiet special educatie pentru sanatate + caiet special cunoasterea mediului. Caietele, stam fara griji, le comanda doamna (cum altfel ?), noi dam doar banii.
Se mai adauga 10 lei fondul clasei, 10 lei/luna engleza, si posibil sa ne mai astepte inca alti 20 lei pentru manualul de matematica, care cica ar trebui schimbat cu un altul, care nu prea se mai gaseste.
Am intrebat de vaccinuri si se pare ca vor fi doua in clasa I, asa ca am rugat pe doamna sa ne anunte din timp cand se vor face, subliniind si faptul ca este nevoie de acordul nostru pentru asta. Atunci mi-a fost dat sa aud din partea unei mamici urmatoarea replica: "Ei, ce sa ne mai ceara acordul, daca asa e sistemul, trebuie sa il facem". Asa ca evident a urmat o scurta discutie - speram eu, mobilizatoare - despre faptul ca nu poate decide altcineva pentru copilul tau.
A fost interesant si la discutia despre obiectele optionale:
Cu engleza parea sa fie toata lumea de acord. Spun "parea", pentru ca nu s-a supus la nici un fel de vot. Insa, cum nimeni nu a avut vreun comentariu in sens negativ, s-a considerat propunerea ca si aprobata. Ba chiar o bunica ne-a informat ca nepotica ei vorbeste cursiv in engleza, dupa ce a facut doi ani la gradinita cu aceeasi doamna care le va preda si acum. Eu am tacut aici, caci Ioana mea, desi a facut si ea trei ani la gradinita, tot cu aceeasi doamna, nu a ramas cu prea multe.
Educatia pentru sanatate era optionalul al doilea. Doamna ne-a intrebat daca suntem de acord cu el, caci in principiu nu prea aveam ce altceva sa alegem. Fara insa sa stim care erau celalte optiuni. Evident, am intrebat: "dar, totusi, care ar fi optiunile?" Doamna ne-a spus din varful buzelor vreo doua, hulindu-le groaznic, asa ca nu a avut nimeni nici o sansa sa contrazica propunerea doamnei.
Una peste alta, sedinta noastra a tinut vreo doua ore si, cu cateva exceptii la care am contribuit din greu, s-a derulat dupa tipicul mostenit de generatii: doamna propune, parintii accepta.
Am zambit amar in sinea mea dupa toate astea, caci realizez ca inca suntem departe de a ne obisnui cu libertatea de gandi singuri, de a avea opiniile noastre si mai ales de a le exprima in fata celorlalti. Am intalnit asta si la gradinita, la parintii copiilor de acolo, care nu scoteau un cuvintel la sedinte, insa se exprimau ulterior, in discutii particulare cu doamnele educatoare. La inceputul gradinitei credeam sincer in rolul intalnirilor cu parintii si intre parinti. Acum, m-a mai temperat si pe mine "sistemul".
Si, apropo, avem si comitet de parinti. Fac si eu parte din el. Presedinte e mamica cu replica "sa ne supunem sistemului". Prietenii stiu de ce. :PPPPP
Am uitat sa mai spun: doamna ne-a impartit niste chestionare pentru parinti, ca sa ne cunoasca mai bine pe noi, dar mai ales pe copil. Eu gasesc initiativa salutara. Erau si intrebari clasice, de genul adresa, locul de munca al parintilor, probleme medicale anterioare si actuale, dar si intrebari la care nu m-as fi asteptat si la care am raspuns cu drag, de tipul: Care este cel mai mare motiv de mandrie privind copilul dvs. ?, Cum reactioneaza cand este suparat ? Ce il alina?, Ce jocuri, activitati ii plac cel mai mult ?, Ce locuri de joaca prefera ?, Ce credeti ca ar mai trebui sa stiu despre copilul dvs. la inceput de drum ? etc. M-a uimit, insa, sa vad ca o parte din parinti nu au dat raspuns la aceste intrebari. Si mi-am amintit atunci de parintii mei care nu cunosteau mare lucru despre mine decat rezultatele de la scoala si lectiile pe care le aveam de facut. Dar, despre asta, va dau intalnire sa vorbim mai pe indelete pe blog.
Si cu asta, am punctat si prima sedinta de mamica de bobocel. Va doresc mult succes in noul an scolar.
xenocid spune:
Ducandu'l ieri pe Bogdan la scoala am asistat la o secventa incredibila. Mamele de fete (pe cuvant ) au inconjurat'o pe femela alfa (invatatoarea) intr'o miscare ca de www.outsports.com/news/2007/paris_rugby_ad_poster1.jpg" target="_blank">Turneul celor 5 natiuni. incepand o incredibila actiune de linguseala prin interpusi.
Deschiderea a venit de pe partea dreapta:
-Fata mea a plans ieri dupa ce s'a despartit de dumneavoastra
Pachidermele din flancul stang ramase brusc descoperite se lanseaza spre centru:
-Ciresica mea s'a trezit la ora 5 ca sa ajunga mai repede langa dumneavoastra
Cu o privire care ar fi putut secera castanii din curtea scolii pachetul de inaintare raspunde cu un incredibil:
-Capsunica ieri, cand se juca cu fratiorul ei, Dovlecel ii spunea ca sinteti cea mai frumoasa si cea mai desteapta din lume.
Brusc, de pe linia de fund simtind ca pierde teren o alta posesoare de legume-fructe pluseaza timid:
- ... si cea mai eleganta
moment in care am simtit ca nu se poate sa pun in pericol viitorul copilului meu motiv pentru care am strigat si eu:
-Sinteti casatorita doamna invatatoare?
denizel spune:
Xeno, yeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Intrebarea de final m-a dat gata :)))))))))))))))))))) (si nu pot spune ca nu eram pregatita sa mor de ras :))))))).
Exact asa se intampla!!!! Si... inca nu ai vazut nimica, iti dai seama... :D.
Asa...
Sabina, abia astepatm sa vad primele impresii ale inceputului Sofiei :).
Mult succes si curaj si noroc tuturor boboceilor!
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
anya spune:
Xeno, la noi s-a nimerit o domnisoara invatatoare - asa ca daca te bate gandu' facem lipeala
Maine e sedinta, asa ca plec inarmata cu pataniile voastre. Am descoperit deocamdata doar o mamica agresiva - cum o vede pe invatatoare, sare pe ea. Sa vad ce specimene mai recunosc.
Dinubebe, la voi se plateste engleza? Nu e "de la stat"? Si educatia sanitara e optional? In locul religiei sau...?
clauditzadennis spune:
citat din mesajul lui xenocid Ducandu'l ieri pe Bogdan la scoala am asistat la o secventa incredibila. Mamele de fete (pe cuvant ) au inconjurat'o pe femela alfa (invatatoarea) intr'o miscare ca de www.outsports.com/news/2007/paris_rugby_ad_poster1.jpg" target="_blank">Turneul celor 5 natiuni. incepand o incredibila actiune de linguseala prin interpusi. Deschiderea a venit de pe partea dreapta: -Fata mea a plans ieri dupa ce s'a despartit de dumneavoastra Pachidermele din flancul stang ramase brusc descoperite se lanseaza spre centru: -Ciresica mea s'a trezit la ora 5 ca sa ajunga mai repede langa dumneavoastra Cu o privire care ar fi putut secera castanii din curtea scolii pachetul de inaintare raspunde cu un incredibil: -Capsunica ieri, cand se juca cu fratiorul ei, Dovlecel ii spunea ca sinteti cea mai frumoasa si cea mai desteapta din lume. Brusc, de pe linia de fund simtind ca pierde teren o alta posesoare de legume-fructe pluseaza timid: - ... si cea mai eleganta moment in care am simtit ca nu se poate sa pun in pericol viitorul copilului meu motiv pentru care am strigat si eu: -Sinteti casatorita doamna invatatoare? Come to The Dark Side ... we have cookies! |
You made my day!
Sunt unele fete pe DC cu un stil foarte fain! Efectiv iti descretesc fruntea! Acuma serios, sa fiu in ton (sau nu), nu va ganditi deloc sa scrieti (carti, ceva)? Eu v-as citi!
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui xenocid Ducandu'l ieri pe Bogdan la scoala am asistat la o secventa incredibila. Mamele de fete (pe cuvant ) au inconjurat'o pe femela alfa (invatatoarea) intr'o miscare ca de www.outsports.com/news/2007/paris_rugby_ad_poster1.jpg" target="_blank">Turneul celor 5 natiuni. incepand o incredibila actiune de linguseala prin interpusi. Deschiderea a venit de pe partea dreapta: -Fata mea a plans ieri dupa ce s'a despartit de dumneavoastra Pachidermele din flancul stang ramase brusc descoperite se lanseaza spre centru: -Ciresica mea s'a trezit la ora 5 ca sa ajunga mai repede langa dumneavoastra Cu o privire care ar fi putut secera castanii din curtea scolii pachetul de inaintare raspunde cu un incredibil: -Capsunica ieri, cand se juca cu fratiorul ei, Dovlecel ii spunea ca sinteti cea mai frumoasa si cea mai desteapta din lume. Brusc, de pe linia de fund simtind ca pierde teren o alta posesoare de legume-fructe pluseaza timid: - ... si cea mai eleganta moment in care am simtit ca nu se poate sa pun in pericol viitorul copilului meu motiv pentru care am strigat si eu: -Sinteti casatorita doamna invatatoare? Come to The Dark Side ... we have cookies! |
Poate aranjam un meci de rugby Chiar daca sunt mama de fetita,nu ma bag in partida,poate cel mult arbitru.
Te pomenesti ca asta se petrecea aseara dupa terminarea sedintei oficiale.Auzi,ai 2 ore si ceva timp sa vorbesti,sa intrebi si tu te duci dupa -aproape de 9 seara-injurau si femeile de serviciu si badigarzii-sa mai zici ceva.Pe bune,mie imi era mila de biata invatatoare.Oricum am admirat foarte mult desenele de pe pereti in timpul in care guralivele isi expuneau ideile revolutionare.S-a mers pana acolo incat s-a propus mutarea prin rotatie a randurilor pentru ca in prima zi s-au bulucit sa-i puna in cel mai bun loc fara sa tina cont de inaltime si problemele de vedere ale altor copii.Noroc ca Doamna s-a sesizat si de aici scandal.Fiica-mea a ramas pe locul pe care am pus-o ,pe la mijloc,exact cum trebuie.
Dimineata nu era inca gata tabelul oficial,se rasfoiau dosarele copiilor intr-o veselie pana le-a atentionat un pic Doamna.Nu auzisera de confidentialitate etc.