Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (58)
Raspunsuri - Pagina 9
lucialu spune:
Off Meleea,Blanca!Aveti grija.Cand simtiti ca nu mai puteti de moleaseala si caldura,puneti mainile pana la coate sub jet de apa rece.Nu stati mult,dar cata mai ajuta.Eu am membrele in special foarte fierbinti.
Alinutza multumim mult de tot pt tot ce faci pt noi!
Si eu stiu ca laptele la inceput e pt sete,mai apos si apoi vine cel tip hrana si chestia ca le trebuie fff putin papa dupa nastere,fo 20-30 de ml. Dar o ora sa stai pt o tura de alaptat primele saptamani???-clar tre sa ne odinim cat inca se mai poate.Si cine ne pune noua BBle in spitalele de stat la piept in prima ora?Zici merci daca apuci sa-l vezi un pic(tocmai de-asta i-am spus si lui al meu sa se uite bine la ea si sa-i faca poze,sa o recunoastem).De unde piele pe piele?Astea-s vise taichi,eu acasa aveam in plan sa o fac.Asta-i chestia care imi place cel mai mult in spitalele de dincolo,ce povestea Mqqm si ca poti sa faci travaliul in ce pozitii vrei tu.Nu mai vb de alte conditii,dar nah!macar ce e f important pt mama si copil. Acum trec pe copy/paste
I-am citit si sosului ce au patit parintii respectivi.Vom incerca sa vorbim,sa ne descurcam...Trebuia sa astepti si tu sa iti mai tragi sufletul inainte sa ne scrii,,mai-mai...
aaa pe langa creme si sa te ungi cu lapte e foarte important sa stam cu sanii la aer cat mai mult,ca sa vindecam ragadele.Tot la aer vor sta si fundicurile BBlesurilor iritati. Super chestia cu linguritza!!!Deci exista un tric
aaa Moni eu de obicei la mana simt un funduletz
,apropo de ce spui tu cum le simti.
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
adrianafedorca spune:
fetelor a fost ceva azi ca si mie mi-a fost tare rau, si acum imi bubuie capul de durere, plus ca am nasul infundat si parca nu pot respira
cred ca a fost tare cald,
cand am plecat la dr am luat un taxi si avea aer conditionat dar la intoarcere am nimerit fara si am crezut ca mor pana acasa cred ca de acolo mi se trage
blanca sa ai pofta, dar nu papa ca mine toata pizza sa nu ti se faca si tie rau
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
37+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adrianafedorca spune:
lucia la Cezar in primele saptamani stateam cam 20-30 min la un san deci aprox 1 ora la ambii sani, asta se intampla pt ca Cezar papa putin si adormea, iar il trezeam iar papa si tot asa pana nu se mai trezea era satul si dormea cam 2-3-4 ore, noaptea papa foarte putin 10-15 min la un san dar atunci era alta problema tb sa ma mulg pt ca nu golea sanii si se umflau pana la urmatorul supt si dadeam in altele
aveam prietene care in 10 minute terminau cu alaptatul , boierie nene, eu n-am avut noroc, poate am de data asta
pt ranile de la sani si eu am citit ca e bun lapticul, am pus si laptic , garmastan, de toate tot am facut, sper de data asta sa scap ca e cumplit, p emine m-au tinut cam o saptamana , oricum durea lainceput pana prindea el bine dupa aia nu mai simteam ufff cand imi amintesc ma trec caldurile, dar nu e obligatoriu sa faceti rani
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
37+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
Motana spune:
alinutza, multumim
.
lucilau, da e buna alternativa cu lingurita, aici in spital asa dau daca e nevoie, nu se folosesc biberoane (oricum le baga imediat mamele cand ajung acasa
) si se mai poate folosi o canita sau o seringa. Vezi ca pe la raioanele de biberoane si de astea adesea apare o seringa asa, are atasat ceva de plastic moale la final, cred ca sa apuce bb un pic, nici eu nu stiu exact cum functioneaza, dar vreau sa aflu. De aia ma gandeam nici sa nu cumpar vreun biberon, dar deja am primit un set cu pooh cu biberon, suzeta si alte accesorii (proaste) pe care nu intentionez sa le folosesc.
Si cum zicea si Alinutza, daca ai bibe in casa si formula, tentatia e dubla sa recurgi la ele, mai ales cand ti se pare ca bb nu haleste suficient.
Exact ce ai mentionat mi se pare si mie ca face c m mare diferenta: nu neaparat ca am gel de dus la baie si e mereu dat cu parfum, dar lucrurile esentiale: ca iti pune bb pe piept, ca nasti in orice pozitie, ca ai consultanta permanenta de La Leche League (wow) si chestii intr-adevar importante. Abia astept sa intreb pe aici "ce imi ofera", dar nu cred ca chiar atatea. Confort, mda... e bun si ala.
Fetelor, aveti grija ca maine o sa fie si mai cald in Bucuresti, stati la adapost! ![]()
mica, uite din listele mele ce am copiat pt episiotomie: dau copy paste, de obicei is amestecate in toate limbile, deh, dupa cum citesc si le adun:
Episiotomy
Add 2 handfuls each of yarrow flowers, calendula flowers, rosemary leaves, and comfrey root to 2 pints of just boiled water. Cover, steep for 10-15 minutes, and strain. This herbal solution will soothe tenderness, relieve inflammation, improve circulation, protect against bacteria, and aid cell repair. Any leftover solution can be stored in the refrigerator for 2-3 days.
You can also add salt, witch hazel, or essential oils (comfrey oil, tea tree oil, or lavender oil) to your sitz bath to relieve episiotomy pain and speed up the healing process.
Iodine - fill the bottle with as hot of water as you can stand and shake well. Sit on the toilet seat while leaning as forward as possible and gently squeeze the concoction from just past your anal area and let the solution run over your episiotomy site. It will relieve the tightness when the stitches begin to dissolve, relieve itching and pain while keeping the area free from infection.
(-Arnica
- Calendula sau Galbenele
- spray cu lidocaina)
Apoi se mai recomanda se pare alternativ si bai mai reci si mai calde, cele reci pt constrangerea vaselor cele calde.. nu mai stiu ![]()
Cum mai gasesc ceva interesant mai postez. Pusesem mai demult despre cum se fac sitz bath...
35+
Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
Motana spune:
Expertii in lactatie zic ca se fac rani numai si numai daca bb nu apuca corect sanul, in rest nu ar trebui sa apara. E normal insa o usoara "durere", mai mult inconfort, pana te obisnuiesti cu procesul, cred eu.
Sa caut un video in care zicea una... si apoi dau edit ![]()
GATA: www.youtube.com/watch?v=VkfR9xlQFi4&feature=channel" target="_blank">AICI
35+
Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
MC2008 spune:
buna fetele,
M-am mai linistit un pic. Oricum, maine ma voi duce la dr, si sper sa imi spune ce au fost "pulsatiile" alea de aseara. De asemenea, o sa ii cer mai multe infor despre Polizu, asa ca voi posta noutati maine seara.
Sunt fericita ca in fata casei mele s-au mutat unii cu pepeni, si cica stau toata vara aici
. Asa ca o sa ma satur !!! Am bagat deja jumate de pepene, si drumurile mele spre baita s-au triplat
. Poftesc foarte mult la lapte, am observat. Mereu am o cutie de Fulga in dulap la birou. Rad colegii de mine ca ma duc in sedinte cu paharelul de lapte dupa mine.
Mi-am facut si reducerea prg de lucru, asa ca acum stau doar cate 6 ore pe la birou, si este mult mai bine. Nu mai prind asa de aglomerat in trafic in drum spre casa, si ma relaxez mai mult cand ajung. Soacra si-a intrat in rol, si deja imi calca ea, si imi face curat si mancarica etc. Azi, ea mi-a luat pepene, ca stia ca poftesc la el.
Oare ma lasa cu laptopul in spital?
O seara excelenta va doresc tuturor!
Mami de Tudor !!!!
AMR 8 saptamani
adrianafedorca spune:
Motana pai la mine l-a apucat bine de la inceput ca mi-au aratat in spital dar tot am facut rani, cred ca depinde de fiecare, poate eu am fost mai sensibila cine stie, oricum sper de data asta sa numai fac si daca fac asta e strang din dinti ca si prima oara
macar sa am laptic destul sa nu tb sa-i dau lapte praf
cat despre biberoane si suzete asa ziceam si eu prima data , nici n-am vrut sa aud de ele, dar acum am luat , mai trebuie sa ma decid la laptic , in cazul in care raman fara laptic sa nu ma mai stresez, ii dau putin lapte praf intre timp se face iar laptic , eu nu ma mai stresez sa pierd de tot laptele copilul doarme toata lumea fericita
am avut si eu biberon cu lingurita de la chicco dar n-am reusit sa-i dau cu el, poate n-am avut eu rabdare, in spital le dadeau cu seringa de plastic, eu ia-m dat direct cu biberon cu tetina si nu a fost nicio problema, era super fericit cand il puneam la san si papa cu placere si la bibe la fel, am auzit cazuri cand le-au dat bibe si n-au mai vrut san , eu am fost norocoasa ca le vroia pe amandoua
oricum eu sper sa nu aveti nevoie de biberon si sa aveti laptic suficient si sa puteti alapta exclusiv pana la 6 luni
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
37+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

adrianafedorca spune:
MC2008 ce fericire pe tine cu pepenii, mi-ai facut pofta, maine ma duc si-mi cumpar si eu vreo 5 , imi plac si mie la nebnie, as manca dimi la pranz si seara numai pepene verde
in schim lactate n-am pus gura sarcina asta, nu pot, decat branzica , lapte sau iaurt sa nu le vad
cat despre laptop...cred ca te lasa dar sincer nu cred ca o sa-ti mai arda de laptop , o sa te gandesti numaila bebe si n-o sa te mai intereseze altceva, imi aduc aminte ca abia asteptam sa treaca alea 3 ore sa ma duc la el la alaptat nici nu puteam sa dorm de emotii
vai ce-as manca niste pepene rece...cred ca maine la prima ora sunt in piata...macar au gust sunt buni? eu am mai tot luat din supermarketuri dar nu prea erau asa gustosi
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
37+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

nusy spune:
Adriana: sa-ti raspund la intrebari:
-anestezicul a trebuit sa-l cumpar eu pentru ca li se terminase datorita numarului foarte mare de nasteri din ziua precedenta,in mod normal nu il cumperi,stai linistita,il au ei.
-am facut anestezie rahidiana+peridurala, a durut putin cand mi-a facut-o,apoi nu am simtit nici o durere,doar simteam ca umbla acolo si ma clatinau cand trageau sa scoata copilul afara.
-cred ca operatia a durat in jur de o ora,la mine s-au cam chinuit si la scos(era coborata deja,plus ca a avut si capul cam marisor) si la cusut(am avut un uter cam ciudat,ca un burete mai vechi,cand bagau acul sa coasa se rupea si sangera,asa mi-a explicat dr.,dar in cele din urma au reusit cu brio).
-in urmatoarele ore de dupa operatie,cat am stat la terapie intensiva,nu a mai durut intrucat bagau calmante pe epidurala mereu,mereu.A durut a doua zi cel mai tare cand te pune sa te dai jos din pat,sa te urci in carut ca sa te duca la salon...atunci simti ca iti baga cutitele de care spuneai,dar...deh,asta e,operatie,e normal sa doara taietura.In aceeasi zi,cateva ore mai tarziu mergeam deja singura prin salon,iar spre seara si la toaleta.Totul e sa te mobilizezi sa te plimbi cat mai des..cu cat stai in pat e mai rau.
-calmante iti baga pe epidurala cat stai la terapie intensiva,apoi dupa ce te muta in salon iti scoate epidurala (si sonda urinara) si iti dau algocalmin injectabil prin branula,de cate ori ai nevoie.
- deci,cu operatia e cel mai greu a doua zi cand te muta la salon,apoi doare din ce in ce mai putin(dar trebuie neaparat sa faci efortul de a merge,te recuperezi mult,mult mai rapid decat daca stai in pat).Eu,la externare,tineam landoul cu fata,pentru poza si era greu nu gluma,plus ca tot drumul pana acasa am mers cu ea in brate,pe burta mea,deci iti dai seama cat de repede te recuperezi.
Acum,la o saptamana fix,nu mai am nici o durere,absolut nici una,ma dau jos din pat fara probleme(caci asta e lucrul cel mai greu de facut dupa operatie),stau in ce pozitii vreau cand alaptez,fac treaba,mancare...am frecat si cabina de dus...deci recuperare totala.
- la anestezist am dat 300 ron.
- baneocinul pudra este pentru buricul copilului, iar acasa iti mai trebuie in plus si betadina.Intai se sterge cu compresa sterila cu betadina,apoi se pudreaza cu baneocin, de 3 ori pe zi.
Sper ca am cuprins toate intrebarile...voiam sa-ti mai spun sa nu te miri,toaletarea se face de catre asistente la ora 5 dimineata
Te trezesc din somn,te duci si te spala,apoi esti fresh pentru alaptatul de 6....
Va
pe toate,ma duc acum sa dorm...
Mami fericita de Ingrid Cristiana - 09.06.2009
MC2008 spune:
adrianafedorca, pepenele este bun. L-a ales soacramea, cred ca se pricepe.
Dar, de cat timp ma gandeam la el, cerd ca mi se pare si mai bun decat este
Acum kg este 3 lei, dar o sa scada in curand. Si eu sunt la fel, as manca non-stop, deja mi-am pus in casoleta ptr la birou
. O sa mananc la greu vara asta. acum astept porumbul, care imi place f mult (si fiert, si copt), dar mai dureaza la ala.
Laptele imi placea si inainte, dar de cand cu bebe bag la greu. Nu prea imi mai place carnea, ceea ce nu e bine.
Cu laptele am gasit si un articol interesant:
Conform unor studii recente, cantitatea de lapte consumata de femeile insarcinate influenteaza direct masa nou-nascutilor.
Femeile care nu beau destul lapte in timpul sarcinii pot afecta negativ cresterea copiilor in , sugereaza cercetatorii.
Acestia au comparat greutatea copiilor nascuti de catre mame care au baut o ceasca sau mai multe de lapte pe zi cu cea a copiilor nascuti de catre mame care nu au consumat lapte, aratand ca sunt mai grei copiii ale caror mame au baut lapte.
Cercetatorii de la Universitatea McGill din Canada au demonstrat ca vitamina D poate fi un regulator important in ceea ce priveste dezvoltarea fatului. Studiul a luat in considerare 300 femei insarcinate care au completat chestionare referitoare la regimul lor de viata, fiind intrebate si despre cantitatea de lapte consumata si despre suplimentele nutritive pe care le iau.
Femeile erau nefumatoare si au urmat sfaturile conventionale ce li se dadeau in timpul sarcinii. Vitamina D, continuta de catre lapte, este considerata importanta in dezvoltarea scheletului si in fortificarea oaselor si este folosita pentru transportarea calciului catre fat.
La fiecare 250 ml de lapte in plus pe zi s-a observat o crestere de 41g la greutatea de la nastere.
"Acesta este un studiu interesant si de actualitate. In Canada, laptele este fortificat si o parte considerabila din vitamina D administrata pare sa provina de aici. In alte tari, lumina soarelui sau suplimentele sunt sursa principala din moment ce vitamina nu se afla in alimentele de baza, dar exista o disputa intre oamenii de stiinta, referitoare la cantitatea optima zilnica", a declarat Dr Gail Goldberg, nutritionist de la Centrul de Nutritie din Cambridge, Marea Britanie
Mami de Tudor !!!!
AMR 8 saptamani