Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (58)
Raspunsuri - Pagina 8
adrianafedorca spune:
ufff eu am mancat asa multa pizza ca abia mai respir si mi s-a si aplecat...cine m-o fi pus...si m-a luat si o durere de cap de nu mai pot, probabil de la caldura de afara mi se trage la dr am fost exact cand era mai nasol intre 1 si 4
am incercat sa dorm dar nu pot neam si mi-e asa soooomnnn
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
37+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
noce spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinutza78 noce sa nu uit...a intervenit o urgenta intre timp (o sedinta importanta la minister) si sotul nu a mai plecat week-endul asta la Iasi. Insa trebuie sa plece cat de curand..ptr ca trebuie sa-si scoata actele..a avut nenorocul sa i se fure borseta cu acte, bani si carduri dintr-o cladire de birouri de la etajul 6 ..si cum toate actele sunt de Iasi, trebuie sa se deplaseze acolo . Asa ca..promit ca nu te las balta si nu ramai fara minge de travaliu![]() |
Alinutza, imi pare rau pentru sotul tau. Numai de alergat dupa acte cred ca nu-i arde. Multumesc pentru minge, astept cumintica
35+
FilipMinunea Sfantului Nectarie
AMR 5 sapt!!!
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
monica2008 spune:
buna fetele
ANNE_MARY felicitari sa_ti traiasaca printesa
NUSY vrem pozici
FETELOR MULTUMESC PT URARI

nu am mai intrat ca am avut probleme cu netu nici acum nu merge prea bine
.eu ma simt bine bebe il simt din ce in ce mai jos dar in rest suntem bine.va pup si va lasa ca am musafiri
monica mamica in devenire
+36
denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi
amr 4sap
monica2008 spune:
aha am uitat vroiam sa va intreb daca mai stiti ceva de BIA?
monica mamica in devenire
+37
denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi
amr 3sap
lucialu spune:
La cat mai multe saptamani BB Ingrid,fara numar sa fii sanatoasa!
Rallu,Grishca sa aveti aniversari frumoase.La multi ani!
Alinutza si eu de-abia astept sa o vad pe pupa,mi-ai facut si mai mare pofta dupa cum ai povestit.Felicitari pt Eric bucalatul,frumuselul,carnul si somnorosul
(pai da!cam asta e serviciul lor-nani sa ne facem mari)!M-ai topit
Despre alte alea stiu ce spun,v-am spus ca am pus si eu chestii mai onorabile
si nu suntem bune de azil,suntem bune de vedete TV,ca mai nou toti n...ii se duc acolo![]()
![]()
Nasol moment cu furacitul de portofel la sos.Asta e cea mai mare belea cand se fura actele,capiezi cat ai de umbalt sa le refaci.Imi pare f rau.
Adriana felicitari pt grasumica in grafic!

de-abia astept sa mergem si noi,numar zilele pana la urmatoarea vizionare.Si parca-parca mi-ai facut
si de pizza,asa o feliutza ca e prea cald.
Ionik imi pare rau ca nu sunteti tocmai bine si ca ai avut necazuri cu TA si contractiile.Iti tinem pumnii sa fie bine.Ai grija de voi.
Pooh cu lama da,ca ceara nu suport amu si ultima crema probata de mine acu' 100 de ani pe langa ca mirosea ca naiba,plus ca facea sa creasca parul mai des si mai negru.Cremele de le Weet nu sunt pe culori?Ce semnifica?
Ma simt mai bine.Am dormit un pic. Pana la jumatea zilei inca aveam dureri menstruale s-au dus,duca-se!
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
Moniland spune:
Adriana, bravo pt grasunica!!!!!
Pooh, tu cand mai mergi al dr.?
33+
Laura Ioana
Irina Maria
alinutza78 spune:
uff...am ajuns si eu acasa de pe drumuri...am parcurs jumatate de Bucuresti cu masina si acum vad stelute multicolore in fata ochilor
...sincer nu stiu cum ma voi descurca pe caldurile lunii iulie si cu un bebe de peste 3 kg
...fetelor aflate pe ultima suta de metri tot respectul meu
.
Motana am promis ca vin cu informatii de la cursul de alaptare. Sincer...informatii noi nu prea au fost, fata de ce s-a vehiculat pe forum, ce exista pe net...si chiar ce-a relatat mqqm de la cursurile prenatale. Marele atu al cursului a fost informatia furnizata intr-o maniera unitara si structurata. Incerc sa redau din amintiri..si cu mentiunea ca sunt beata la propriu de caldura de afara (cred ca mai bine beam o bere rece ca macar stiam o treaba
):
- moasa ne-a explicat in primul rand mecanismul producerii laptelui. Legat de declansarea lactatiei, ni s-a atras atentia ca prima ora din viata bebelusului are un rol important in acest proces. Exact cum spunea si mqqm, este important contactul piele la piele dintre mama si bebelus, pentru ca tocmai acest contact declanseaza producerea de oxitocina si prolactina. Prolactina are rol clar in declansarea lactatiei iar oxitocina si in declansarea lactatiei, in retragerea uterului si in minimizarea riscului de hemoragii. De aceea ne-a sfatuit sa vorbim cu medicii nostri pentru a sti care este practica spitalului respectiv si chiar solicitat acest aspect intrucat este dreptul mamei de a veni in contact cu bebelusul....acu' practica nu prea confirma acest drept, dar incercarea moarte nu are, nu??![]()
- colostru din primele 48 de ore este extrem de important pentru bebelus - anticorpii pe care ii contine si asa cum spunea si mqqm asigura suficienta hrana pentru bebelus;
- daca se face alaptare exclusiva nu este necesara si administrarea de ceaiuri, deoarece laptele in primele 5 minute are rol hidratant (cica are si un aspect mai apos), urmand ca dupa aceste prime minute sa vina si lapte mai gros ca aspect cu rol nutritiv. De aceea ne-a sfatuit sa avem rabdare la alaptarea bebelusului, cel putin primele saptamani de viata..intrucat sunt nenumarate cazuri cand mama acuza ca laptele sau nu este suficient de hranitor si nu se satura copilul. De fapt, bebelusul a avut timp doar sa se hidrateze
;
- timpul de alaptare - primele saptamani durata alaptarii poate ajunge si la o ora - jumatate de ora un san si jumatate la celalalt;
- perna de gravidutza este foarte eficienta in alaptare (mai ales daca mamica a nascut si prin cezariana);
- ne-a aratat pozitii de alaptat...mai greu sa explic
. Oricum bebelusul se intoarce pe o parte, si degetul mare deasupra sanului si doua degete sub san. Bebelusul se poate tine ori pe mana din partea sanului, ori pe mana opusa sanului, ori sub brat
;
- asa cum am citit si pe DC si am vazut si in filmulete este esential ca bebelusul sa apuce si aureola;
- aaa...daca se declanseaza mai tarziu lactatia..ni s-a sugerat urmatoarele metode, metode care sunt valabile si in cazul problemelor ulterioare de lactatie: se pune copilul la san cat mai des (e cea mai eficienta metoda de declansare a lactatiei), pompa de san si masajul;
- daca copilul a fost deja obisnuit cu biberon din maternitate
...si nu se acomodeaza ulterior cu sanul se incearca administrarea laptelui matern cu o lingurita de silicon (cica se gaseste in farmacii) pentru a-l dezobisnui de biberon;
- probleme legate de lactatie: sani angorjati, furia laptelui, noduli cu lapte, ragade. Si aici o gramada de metode: masaj, de pus copilul des la san, protectii de silicon, dusuri fierbinti sau prosoape fierbinti. Pentru ragade se aplica Garmastan, Bephanten si lapte de mama. Daca mama are febra de peste 38 de grade nu se mai alapteaza copilul;
- nu exista studii care sa demonstreze o legatura clara intre colici si alimentatia mamei. Asa cum spunea dr Karp, colicii sunt mai degraba corelati cu faptul ca copilul nu este pregatit pentru viata exterioara in primele trei luni....si metodele le-am mai amintit (important este reproducerea vietii uterine). Ca argument ni s-a spus ca studiile americane releva ca prematurii inregistreaza primii colici la doua saptamani dupa data la care ar fi trebuit nascuti;
- oricum ca sfaturi generale legate de alimentatie - regula generala este sa se evite alimentele care nu ii priesc mamei. Apoi, cel putin pentru prima luna de viata: evitarea de fasole, linte, mazare, varza...se manaca fructe dar nu in cantitati industriale si se incearca sa NU se amestece fructele. Se evita laptele de vaca nepasteurizat, branzeturi nepasteurizate, bauturi alcoolice tari, bauturi acidulate si cofeinizate. Si bineinteles se bea la greu ceai de chimen si anason....si cam cu o ora inainte de alaptare se beau lichide (apa, sucuri naturale, supe, ciorbe). Patrunjelul in mancare este de asemenea foarte bun;
- se are grija la parfumuri si deodorante - sunt bebelusi care au refuzat sanul din cauza mirosului schimbat al mamei;
- cica practica generala este ca bebelusul sa fie culcat pe o parte pentru a putea regurgita surplusul de lapte;
- nu prea este indicata suzeta intrucat are un rol negativ in regurgitare...insa nici nu este indicat folosirea sanului pe post de suzeta. Deci...moderatie in folosirea suzetei;
- de batut pe spate bebelusul dupa masa...dar un batut mai sanatos ..nu mangaiere
;
- cica laptele care reproduce cel mai fidel laptele de mama este laptele de capra
;
- studiile indica ca cel mai optim este ca bebelusul sa fie alaptat la cerere...ulterior isi va forma singur sau com incerca sa-i formam noi un program, insa in primele saptamani de viata este indicat ca alaptarea sa fie la cerere.
Oricum ideea generala era ca tot ce e legat de alaptare nu este fix stabilit si suporta o sumedenie de variatiuni, intrucat bebelusii sunt imprevizibili.![]()
Daca imi mai aduc aminte amanunte interesante revin...
Ce vroiam sa mai adaug...initial nici nu eram decisa sa relatez intamplarea pe forum, dar m-am gandit ca nu strica informatia. Moasa ne-a relatat un caz recent al unei gravidutze care a nascut prematur (gravidutza pe care o cunosteam de la cursuri). Joi seara, gravidutza s-a trezit cu membranele fisurate...a dat telefon la doctor si s-a prezentat la spital (ora 23...spital CFR2). A ajuns si medicul..cica asa au spus asistentele, pentru ca viitorii parinti nu l-au vazut..de fapt nu l-au mai vazut urmatoarele 7 ore. Ei au fost lasati de izbeliste intr-un salon. Saracul tatic si-a intrat in rol si a incercat sa aplice tehnicile invatate la curs pentru a o relaxa pe gravidutza care intrase in panica. La un moment dat a aparut o asistenta care l-a dat afara fara drept de apel. De aici incepe cosmarul...in sensul ca omul nu mai stie nimic in urmatoarele ore...nimeni nu i-a mai dat o informatie...Afla spre pranz ca sotia a nascut...cu cezariana. A luat medicul la intrebari pentru ca totusi era vorba de o operatie cu risc...macar sa fi vorbit cu sotia inainte de a intra in operatie
. Copilul i-a fost adus mamei de 2-3 ori pentru alaptat in urmatoarele 48 de ore. Explicatie: sunt prea putine moase/asistente la numarul de copii. Moasa a incercat sa nu ne dea prea multe detalii ca sa nu ne speriem...desi marea majoritate am incercat sa aflam mai multe. Ideea de baza...pentru ca femeia a lucrat in spitale ca Universitar, Elias, Municipal - este ca gravidutzele care nasc in spitale de stat sa faca aranjamente ferme cu medicii care nasc, tocmai pentru a evita astfel de cazuri. Proaspata mamica cica este inca in stare de soc si a pierdut laptele sau nu mai are lapte suficient, pentru ca s-a panicat cand s-a vazut si fara medic si fara sot. La curs se afla un alt cuplu...prieten cu parintii si au spus ca deja s-a facut plangere la Colegiul Medicilor. Acum...suntem doar in Romanica...nu stiu ce rezolva ei..dar e o metoda de a reactiona si a nu sta impasibil in fata deficientelor sistemului sanitar.
Ok...m-am intins...ca de obicei...ma duc la dus si revin![]()
Alinutza
s32 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
blanca000 spune:
Mie imi este foarte cald..stau cu usa inchisa caci pe hol se zugraveste (atat am ales sa facem acum : camera lui bebe si un holisor, mai mult nu as fi suportat) asa ca aer nu am...sa deschid geamul cred ca intra caldura mai rau.
Ma simt si umflata..picioarele, degetele de la maini...ma uit si oglinda si parca si fatza...mi-am luat tensiunea e mica ca de obicei 10 cu 5 si ceva, puls 100...e ok...doar ca e cald...AC e pe hol asa ca nu am nici o sansa. Nici dus ca baia da inspre holul in zugraveli...uffff....
Am comandat si eu pizza..ca v-am auzit
..vine ea...
s35
Eva Ilinca
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
lorelay_28 spune:
Felicitari Anne Mary pentru zmeurica. Asteptam fotografii cu bblina.
Nusy de cate ori ma uit la pozele cu micuta ta ma trec lacrimile. Este asa de mica si scumpa. Abia astept sa o strang si eu pe a mea in brate. Cine i-a facut prima baita?
Alinutza ma bucur ca ne-ai impartasit si noua informatii de la curs. Le-am citit k o sugativa. Eu nu am ajuns la nici un curs pana acum( program incarcat la servici) dar sper ca macar din 1 iulie sa merg si eu.
de 2 ore citesc ce s-a scris de aseara pana acum. Am intepenit pe scaun.
Azi bblina mea a fost mai cumintica. a dormit si ea mai mult, ca ieri s-a miscat toata ziua.
merg acum sa stau in pat ca ma doare spatele...
30+viitoare mami de
Maya Larisa
meleea spune:
Blanca si eu astazi am zis ca mor de cald,am plecat de la depozit pe la 3 ,sa ma duc acasa sa fac un dus si dupa sa ajung la epilat, dar pe la jumatatea drumului aerul conditionat de la masina a cinceput sa bage ccald,oricum simteam ca nu am aer si ca imi bubuie inima,cand a cedat si aerul am zis ca pana aici mi-a fost ca lesin la volan. Nu stiu cum am ajuns acasa ca abia am urcat scarile ,ca noi nu avem lift,soacramea dormea si cheia era in usa ,imi venea sa ma intind pe jos. Abia m-a auzit....,m-am asezat in canapea si acolo am ramas ca nu am mai fost la epilat.Mi-am revenit dupa 3 ore. nu cred ca mai ies pe caldurile astea,decat dimineata si seara ca nu e de gluma, mai ales ca eu nu am avut pb cu caldura pana acum.
aveti grija ,fiti cuminti nu ca mine pe toate drumurile

Meleea
34
AMR 6 sapt pana la DPN
AMR 4 sapt pana la cezariana
http://picasaweb.google.ro/meleea9/20090411?authkey=Gv1sRgCIfljvvPyfiGIg#