Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (58)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Vad ca vorbiti delapte..eu beau zilnic macar cate o cana..imi place gustul, e bun..asa rece din frigider neindulcit. Il beau ca pe apa cand imi e sete.

Luni ma duc si eu la luat culturile de col..sper sa iasa bune, ca numai de infectie nu am eu chef acum.

Azi am dormit a doua tura de la 11:00 pana pe la 13:00 asa...ce bine e, in sufra caci e mai racoare acolo. De maine cica vin caldurile iarasi .

De gatit nu mai am chef deloc, imi e cald si nu am usa la bucatarie..e desfacut asa cu hol cu tot si cu sufra..nic de stat in picioare...pur si simplu nu mai am chef. Aseara am comandat pizza..azi ?!?!

As baga o masina de rufe..sa zic ca am facut ceva astazi.

s35 Eva Ilinca

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Giova,ce harnicuta esti!!!!Eu am facut o ciorbica si caut pe net niste retete de paste,poate o prostesc pe fiica mea,ca nu prea se omoara cu elePooh,mami de Timea(15.06.05) si 37+AMR 3 Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Elenada,ma bucur ca sunteti cat-de cat ok....hai ca mai este un pic!Moni,felicitari pt. saptamana 34!La cat mai multe!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 37+AMR 3 Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Moniland felicitari!!!! sa dea Dumnezeu sa stea gemenutele pana la 37 saptamani

Elenada multa bafta si tie. Cu putin noroc sa vezi cum intri si tu in saptamana 37

tin pumnii la ambele mame de gemenuti

Alinutza s33 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

muffinuta eu nu am o pofta de manacare de speriat, nu am avut toata sarcina desi am tot luat vitamine. Fructe mananc la greu, de ex ieri dupa pranz am mancat o farfurie mareee de cirese si mi-a fost suficient pana cand m-am culcat.

elenada bafta si stai cuminte in pat!

35+ Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MC2008 spune:

Fetelor, ma bucur ca articolul meu despre lapte vi s-a parut ok. De cand am ramas gravi, tot caut articole de genul asta ca sa vad ce e bun ptr bebe. Acum nu stiu cat de corecte sunt, insa e un inceput, nu?

Am mai gasit si acesta despre mere (de cand cu bebe am mancat un deal de mere, imi plac mult, si sunt foarte sanatoase).

"Merele mâncate în timpul sarcinii sunt benefice pentru copii"

"Copiii ai c#259;ror mame au avut o diet#259; bogat#259; în mere pe durata sarcinii prezint#259; un risc mai sc#259;zut de a suferi de astm.

Proiectul Universit#259;#355;ii din Aberdeen are la baz#259; 2000 chestionare referitoare la dieta viitoarelor mame, iar dup#259; cinci ani a fost investigat#259; s#259;n#259;tatea copiilor acestora.

S-a constatat c#259; acele mame care mâncaser#259; mai mult de patru mere pe s#259;pt#259;mân#259; aveau doar jum#259;tate #351;anse de a avea un copil astmatic în compara#355;ie cu cele care mâncaser#259; mai pu#355;ine.

Studiul a fost prezentat la conferin#355;a Societ#259;#355;ii Americane de Studii Toracice.

Cercet#259;torii au descoperit de asemenea o leg#259;tur#259; între cantitatea de pe#351;te consumat în timpul sarcinii #351;i riscul de apari#355;ie a eczemelor de piele alergice.

Femeile care au mâncat cel pu#355;in o por#355;ie pe s#259;pt#259;mân#259; din orice tip de pe#351;te în timpul sarcinii prezint#259; #351;anse înjum#259;t#259;#355;ite de a avea copilul diagnosticat cu eczem#259; în primii cinci ani.

Nu exist#259; indicii ferme care s#259; explice de ce merele #351;i pe#351;tele pot produce acest efect, niciun alt tip de alimente nu a putut fi identificat ca putând mic#351;ora riscul de cancer #351;i eczem#259;.

Totu#351;i, merele deja se #351;tie c#259; influen#355;eaz#259; s#259;n#259;tatea pl#259;mânilor când sunt consumate de adul#355;i, probabil datorit#259; propriet#259;#355;ilor antioxidante, iar uleiul de pe#351;te în special datorit#259; uleiurilor omega-3, care se presupune c#259; sunt benefice s#259;n#259;t#259;#355;ii.

Este totu#351;i foarte dificil s#259; se descopere o leg#259;tur#259; între dieta matern#259; #351;i s#259;n#259;tatea copilului din cauza numero#351;ilor altor factori care influen#355;eaz#259; apari#355;ia bolilor cum sunt astmul #351;i eczemele.

Echipa de la Aberdeen a studiat un grup de 2000 de femei care în urm#259; cu cinci ani #351;i-au monitorizat consumul de alimente în timpul sarcinii, iar apoi au permis cercet#259;torilor s#259; vad#259; cum au evoluat copiii lor.

Proiectul, finan#355;at de organiza#355;ia caritabil#259; Asthma UK, a identificat în trecut leg#259;turi între consumul de vitamine în timpul sarcinii #351;i nivelurile sc#259;zute de astm."

Dezavantajul este ca dau pofta de mancare

Lapticul este foarte bun, mai ales caldut inainte de culcare. Si pe mine cel putin ma ajuta mult si la arsuri. cand mai am mai dau o dusca de laptic.

32 saptamani Mami de Tudor !!!!

AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steadya spune:

Am venit si noi de la eco, noroc cu vremea ca a tinut cu noi, caci ora programarii a fost cam periculoasa...
bebe e bine, raportam 1500g (sare cu 200g din parametrii potrivit varstei- aici am o nedumerire la fiecare eco dr. imi indica o varsta cu minim o saptamana mai mare fara a preciza ca difera masuratorile de calculul cf. UM, in speta ar fi in saptamana 30 spre 31, iar dupa calculele mele 29 spre 30?!), pozitia pelviana si tot cu capsorul in sus (se pare ca nu este nici o problema daca nu s-a intors inca), flux sanguin artera ombilicala in regula, lichid amniotic ok, placenta laterala si "foarte imbatranita" - nu mi-a precizat gradul.
Ca si recomandari (in afara de ati ghicit dieta) mai multa apa si mai putina sare...si bineinteles analizele obligatorii de trim.3. In plus dr. mi-a explicat binevoitor riscurile obezitatii in sarcina: diabetul, preeclampsia, diversele complicatii operatorii ca raspunsul neadecvat la medicamente/ anestezice, plus posibilitatea de sarcina postmatura (>40saptamani)...
In rest numai de bine!

Adya 29

Mergi la inceput

Fete...m-am apucat de facut tampoane din vata cu fasa sterila..e bun asa?

Am vata din aceea de la Sensi Blue care nu e compacta ci delimitata in "tampoane" am pus doua delimitari de acelea una langa alta si apoi suprapuse pe alte doua..si a iesit asa? E ok?

s35 Eva Ilinca

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blanca000

Fete...m-am apucat de facut tampoane din vata cu fasa sterila..e bun asa?

Am vata din aceea de la Sensi Blue care nu e compacta ci delimitata in "tampoane" am pus doua delimitari de acelea una langa alta si apoi suprapuse pe alte doua..si a iesit asa? E ok?

s35 Eva Ilinca

Nunta noastra 2004

blanca,poate putin mai lungi sa fie.

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)

Mergi la inceput

Pai nu am cum sa le fac mai lungi..vata fiind delimitata are marginile gata facute...pot sa le fac mai late..dar mai lungi nu :(..

s35 Eva Ilinca

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput