Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (58)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Buna ziua la zmeurici
De vreo 2 zile a fost ceva mai racoare pe la noi si am dormit asa de bine,dar de azi iar s-a incalzit,deja simt ca nu mai pot sa suport caldurile astea.Si eu sunt innebunita dupa pepene,mananc de vreo 2 saptamani zilnic,aici sunt 0,69 euro kg in supermarket si tare buni mai sunt,ma duc sa mai bag o felie.Sotul meu zicea ca s-a saturat de carat bidoane de apa plata si pepeni,niciodata nu am baut asa de multa apa ca pe timpul sarcinii.

Azi am schimbat si noi semnatuta

Dienuta 38+ ALBERT ANDREI
AMR 2 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Hello gravidutze

Nu am mai intrat aseara...dupa dus, la o analiza mai amanuntita am descoperit primele inceputuri de vergeturi pe burtica si m-am deprimat rau. Si am folosit in sarcina asta toate cremele posibile: Mustela, Chico, Colliers, ulei de migdale dulci, Elancyl, crema de catina de la plafar. Si unge-te dimineata...unge-te seara..unge-te la masaj...am fost o unsuroasaaaa...schimbam lenjeria de pat si de doua ori pe saptamana. Da' asta e...material prost...cu toate ca mama mea la cei 57 de ani nu prezinta nici o vergetura...oi fi semanand cu bunica, ca aia era o acritura. Plus ca mi s-a pus pata rau de tot pe reclama asta falsa la marcile de renume...i-as strange de gat pe toti producatorii astia de cosmetice pentru ca ne vand iluzii

Lucialu cand mergi la medic? Iti spun eu ca o sa ai un soc...gata cu filmele SF si imagini alien...te indragostesti subit...ma rog erai inamorata si inainte...dar de o idee, de senzatia cand misca...acum cand vezi ca prinde contur, o iei razna la propriu. Eu stau de ieri cu cele doua poze din 4D (am incercat sa le scanez dar efectiv nu se vd clar)...si ma minunez si oftez ca nu-mi vine sa cred ca eu am putut sa fac asa ceva.
Cat despre epilat la "dansa"...eu am avut probeme cu iritatia aia inghinala si am zis ca pana la nastere nu ma mai epilez deloc...si l-am anuntat pe sot ca intram intr-o noua era, cea a pilozitatii....ca e mai tentant asa, iti ia mai mult timp sa descoperi......se uita saracu' la mine prostit si nu crancnea nimic. A invatat saracu' de la inceputul sarcinii sa nu te pui cu o gravidutza si face ce spun eu...mai crancneste el cateodata, dar nu din rautate ca e baiat bun. Ei si...la un moment dat ma manca dumneaei...si de la iritatie si de la par de-mi venea sa ma urc pe pereti, asa ca m-am dus la cosmeticiana si i-am trasat sarcina sa nu vad nici un fir de par....si am scapat..si de iritatie, si de mancarime. Si acum alerg ca o gazela la 3 saptamani ca tare bine ma simt cu ea cheala pe caldura asta. Paradoxul? Am devenit o nesimititoareeee...o fi vascularizata zona, dar moi nu simt dureri de nici un fel.

Giova tot ma tin sa zic de zilele trecute....am vazut pozele de la plaja...ai o burta super frumoasa si tu te-ai mentinut bine (cred ca ai pus alea 11 kg doar la burta)...insa m-a induiosat atat de mult cum iti pupa Marco burta..

Alina si Patricia multumesc pentru aprecieri. Apropo de tocuri...pana zilele trecute eu am trait o chestie anapoda...ma simteam mai bine pe tocuri decat pe sandale cu talpa joasa. Cand purtam sandale cu talpa joasa ma dureau calcaiele de muream, plus ca imi intepenea spatele. Acu'...ce sa zic, nu ma mai bag la tocuri ca nu mai am echilibru.

Cat despre ce spuneau fetele (Adriana, Pogos, Cornelia) ca nu prea se pupa realitatea cu teoria (legat de alaptare), asta ne-a atentionat si moasa. Bebelusii sunt unici..sunt niste mici personalitati..si trebuie tratati ca atare. Vor avea nevoi diferite...si noi trebuie sa fim atente la semnalele pe care ni le dau. Nu exista o reteta universal valabila...dar informatia este esentiala...sa stim ca exista metode (speranta) care pot fi aplicate. Am bagat la tartacuta si ce spuneati voi...sa nu fim stresate...in definitiv, daca nu se poate si nu se poate, asta e...exista laptele praf..important e ca bebelusul sa fie ok si daca mama e in prag de isterie, astea doua nu se impaca. Spun eu asa...dar in mod sigur o sa am nevoie si de ajutorul vostru moral cand o sa o iau razna ca mi-au luat sanii foc sau ca nu pot sa alaptez.

Aaaa..si apropo de ce spunea Eumada. Asa ziceam si eu inainte de sarcina...disciplina este totul. O sa-mi disciplinez copiii din scutece..si o sa pastrez un echilibru in toate: cariera, viata persoanal, copii. Mamaaa....dupa ce l-am vazut ieri la echo, am niste intentii criminale vis a vis de toti cei care imi dau sfaturi cum sa tratez un bebelus (in speta cumnata'mea care are doi copii si care nu se opreste in a-mi trasa planuri de bataie, de parca copilul meu va fi cel mai mare inamic), pentru ca sunt niste mici mani****tori si speculanti...Nu ma intereseaza daca ma manipuleaza..daca sta o ora la san...macar primele trei din viata lui vor fi in intregime afectate lui...apoi mai vedem de program si disciplina.

mai revin...

Alinutza s32 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

MC2008, multumim pentru articol!
Acum am aflat si eu explicatia pentru ca bebele nostru a depasit cu mult graficul. Lapticul! Eu beam cam 3-4 cani pe zi, lapte bun de la tarani, plus branzica si unt si iaurt. A crescut bebele cat altii in 10! Si eu care o intrebam pe dr daca trebuie sa renunt la vitamine si la omega 3 (la care am si renuntat pana la urma, din decizie proprie) ca sa nu se mai ingrase bb. Oricum, de saptamana asta a inceput postul si nu ne mai ingrasam asa. Le asaza Dumnezeu pe toate!

Citat:
citat din mesajul lui MC2008
Cu laptele am gasit si un articol interesant:

Conform unor studii recente, cantitatea de lapte consumata de femeile insarcinate influenteaza direct masa nou-nascutilor.

Femeile care nu beau destul lapte in timpul sarcinii pot afecta negativ cresterea copiilor in , sugereaza cercetatorii.

Acestia au comparat greutatea copiilor nascuti de catre mame care au baut o ceasca sau mai multe de lapte pe zi cu cea a copiilor nascuti de catre mame care nu au consumat lapte, aratand ca sunt mai grei copiii ale caror mame au baut lapte.

Cercetatorii de la Universitatea McGill din Canada au demonstrat ca vitamina D poate fi un regulator important in ceea ce priveste dezvoltarea fatului. Studiul a luat in considerare 300 femei insarcinate care au completat chestionare referitoare la regimul lor de viata, fiind intrebate si despre cantitatea de lapte consumata si despre suplimentele nutritive pe care le iau.

La fiecare 250 ml de lapte in plus pe zi s-a observat o crestere de 41g la greutatea de la nastere.

"Acesta este un studiu interesant si de actualitate. In Canada, laptele este fortificat si o parte considerabila din vitamina D administrata pare sa provina de aici. In alte tari, lumina soarelui sau suplimentele sunt sursa principala din moment ce vitamina nu se afla in alimentele de baza, dar exista o disputa intre oamenii de stiinta, referitoare la cantitatea optima zilnica", a declarat Dr Gail Goldberg, nutritionist de la Centrul de Nutritie din Cambridge, Marea Britanie
Mami de Tudor !!!!

AMR 8 saptamani

35+ Filip
Minunea Sfantului Nectarie

AMR 5 sapt!!!

http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Eumada, Alinutza sa stiti ca eu am fost cam stricta cu bb. Il alaptam din 3 in 3 ore, programul i l-am facut dupa prima noapte acasa, cand sugea tot la 30 min. M-a tampit de tot atunci si am zis gata. In brate nu l-am prea luat, mai bine in patut sau bouncer. Culcat la el in patut, doar la inceput cu mine, caci imi era greu sa ma ridic la alaptat noaptea.
Asta am zis si eu...ca nu suport sa stau cu el legat de san...cine mai facea treaba in casa, mancare si spalat?
Nu regret deloc ca am fost asa stricta in chestiile astea...caci alintat a fost pe alte parti.
Acum, imi ziceau cunostintele ca la bb2 se schimba roata...ca voi incalca toate regulile, ca voi fi mai maleabila si mai lasatoare. sper sa nu fie asa...acum sa vedem si cum e facut materialul.
Alinutza mersi. este intr-adevar asa de dulce si se poarta asa frumos cu burtica...iar in orice zice il include si pe Edi. sa vedem dupa ce vine daca se schimba roata sau nu.
Imi pare rau ca s-au facut vergeturi, cu orice crema te-ai da, daca e sa se faca tot se fac...si nu se mai duc...asta e partea proasta.
eu am facut doar pe sani, de la prima sarcina. pe burta nici acum nu am, dar eu am avut grasime si colacei...a avut de unde sa se intinda pielea.
Muffi fetele vorbeau de pompa Avent Issis manuala. La noi se gaseste sub diferite varinate, adica cu o groaza de accesorii in plus sau minus.

eu mor de foame...si pana se face carnita mai este putin.....

_
Gio34+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

noce..chiar...eu cred ca sunt un caz mai aparte. Eu nu mai beau lapte din copilarie...efectiv nu-mi place gustul..asta e. Si nici nu sunt fan lactate...mai beau sporadic un iaurt cu un fursec sau o placintuta cu branza...ca ma seaca sotu' ca nu dau calciu bebelusului. Concluzie: am calciu la greu, aproape de limita superioara, iar bebelusul este dezvoltat peste termen...asa a fost de la inceput. Deci cred ca sunt mai multi factori care influenteaza dezvoltarea lui peste varsta sarcinii decat paharul de lapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetitele de Pooh si Anisiap,La multi ani!Sa fiti sanatoase,fericite si norocoase!

Alinutza,las'ca eu is colega ta de suferinta cu vergeturi pe burta .Faza e ca eu mai am o sarcina la activ unde m-am uns cam juma'de cit am facut-o acum si nu am avut nika,nici pe fund,nici pe burta,nicaieri...acum am pus de toate:uleiuri(masline,migdale,frei öl),shea butter,crema Hipp speciala pt burtoase...nik nu ajuta.
In fine,ma consolez ca mi-a zis dr ca nu-i rau ,adica la alte gravidute pielea arata si mai rau,rani,pur si simplu .
Las',vedem noi dupa aceea cum ne dregem .

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Buna burticutelor si mamicutelor
eu ieri nu am mai ajuns sa intru ca am avut niste dureri de bazin de ziceai ca ma rup in paishpe .Si nesi de tati a lasat laptopul la birou ca a mai treut pe undeva in drum spre casa si ii e frica sa il lase in masina .Asa ca sunt cu restante maaari la citit ca la ce debit aveti ......nu reusesc sa ma pun la curent cu discutiile de pe aici.
Eu am fost luni seara la dr,nu a facut nicio garagatie ca nu am fost la el pana acum,nici nu m-a intrebat la cine am fost,i-am dus eco facute la Iosup si gata.Si m-a consultat pe masa(asta imi place la el ca si la celelalte sarcini o data eco,o data pe masa )si mi-a zis ca am umpiculut de candidoza si mi-a dat ovule de Cervugid 12 buc seara cate unul si dupa 2 sapt sa merg la spital sa imi ia si culturi din col sa fiu pregatita pt internare ca si el zice ca bebita nu v-a sta pana la termen .Uofffffffff,sper sa fie totul bine pana la urma si sa stea cat mai mult in cuptoras sa se coaca zmeurica mea,ca nu o sa fie gata renovarea de care inca nici nu ne-am apucat.L-am sunat pe baiatul cu care am mai lucrat si aici si la tzara,are o firma de constructii si renovari,si din pacate nu e disponibil pana peste vreo luna jumate ca acum are 2 case-una de ridicat si una de finisat .Si nu mai stim pe nimeni care sa fie ok si la lucrare si la pret.O sa ma apuc de intrebat in stg si dreapta ca in maxim o sapt sa ne apucam,sa pot veni acasa cu bebelina ca daca o sa trebuiasca sa stam la tzarania,o sa fac o super mega depresie ca nimic nu ma va scoate din starea aia
Fetelor care au controale-ecografii azi,le tinem pumnii sa vina numai cu vesti bune.
Gata,pauza mea s-a terminat ca trebuie sa ii fac un biberon de laptic Sarei sa ii bag un smecta in el ca a facut de 2 ori kk tare uratel azi si e cam maraita.
Pupici tuturor

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

33sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Giova,ce faci bun de mancare?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 37+AMR 3 Sapt.

Mergi la inceput

Alina...eu deja fac search pe internet sa vad ce metode exista de atenuare/scoatere a vergeturilor. Si am asa un feeling ca daca ma incapatanez sa scap de uratele astea (ca acu' 3 saptamani mi-au aparut si pe interiorul coapselor) ajung la bisturiu sau la laser Apropo..ca spuneai ca ai probleme cu noada...am gravidutze la centru care spun ca au renuntat de mult la scaun si stau pe mingile de travaliu...si e boierie

Patricia ma bucur ca ti-a priit la munte...pacat ca te intorci atat de repede..ca nu ai pierdut nimic...aaa, ba daaa...o canicula ieri in Bucuresti de tampeai la propriu..eu dupa o ora in trafic nici acum dupa 24 de ore nu pot sa strang mainile ca lumea iar picioarele parca sunt pernite cu ace. Im pare rau ca nu ti-au iesit analizele grozav...dar poate sunt astea care de obicei sunt date peste cap in perioada de sarcina...sper sa nu fie nimic mai grav..multa sanatate

tre' sa schimb si eu semnatura...azi intram in 33 de saptamani.

elenada cum te mai simti? ai fost la medic? parca zilele astea, din cate retin, aveai programare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

buna seara!

am uitat sa spun ca noaptea ma doare burta jos,dupa ce urinez,in timpul zilei nu am nimic,oare pt ca tin prea mult noaptea si deaia sa ma doara?
spunea cineva de mancare,nici eu nu prea m-ai mananc,cel putin la masa nu mai imi trebuie paine,si imi e de ajuns,si culmea ca ma umflu in continuare ca un balon.oare de ce?in 4 zile deja am luat un kg!
ma aflu si eu printre fetele cu picioarele umflate,cel m-ai mult mi se umfla piciorul drept si sunt asa de comica ,de zici ca am niste gogosi infuriate,in loc de picioare.
la voi face la fel?

stiam ca in ultima perioada bebele nu prea mai are loc sa miste,al meu lucreaza toata ziulica si noaptea,pe acolo ,ba pe sus cu piciorusele,ba pe jos boxeaza la vezica mea,sau cine stie ce mestereste el acolo!e un neastamparat.

Mergi la inceput