Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (58)
Raspunsuri - Pagina 13
lucialu spune:
Ania,LMA fetiei tale,Ale!!!
Sa fie sanatoasa si iubita!
Asteptam pozici![]()
Nusy multumesc
Cum sunteti? Ce face ciucalata ta?![]()
Adriana am inteles.
Deci va fi legat si de cum simti ca e nevoie la momentul respectiv.Si silicoanele poa sa fie cu folos au ba...noh ne inarmam cu de toate si vedem ce-o vrea si sefa.![]()
Eumada lasa ca mai aveti un pic.O tzarica si gata.
Daria si eu am mult de multumit Macutii Sfinte pt pupa mea.Nemarginit de mult.Bea o cafelutza daca vezi ca se ingroasa gluma si nu te simti ok.
Crixia,Pooh pai eu cred ca avem alti senzori la caldura decat po****tia negravida.Si pe mine arde pielea si al meu se mai vaita de gat dureros dimineata
Ne tin BBeii de cald
Probabil e legat tot de circulatie,tensiune,habar nu am...flux marit sanguin...Si la noi a plouat.
Mie nu-mi place laptele.Nu-l suport de mica.Asa ca sunt pe derivate.![]()
Ufff de-abia astept sa mergem la dr.Asa dor imi e sa o vad si ca de obicei inainte cu o saptamana de fiecare revedere incep sa ma stresez rau" o fi bine?are tot ce-i trebuie?s-o fi ingrasat suficient?o crescut in grafic?unde e cordonul?" si asa mai departe...si se intensifica chestiile astea si incerc sa le controlez dar e tare greu...
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
danielle02 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anisiap neatza fetele azi e ziua ALESSIEI ma simt asa de mandra de ea abia astept sa se trezeasca sa o pupacesc revin cu poze pe vineri cred Tudor ,Ale , si 31+ KEVIN |
LA MULTI ANI!!! Alessia

pozici

vine BEBE 2

Ebonee (02.10.2007)

Melissa (09.08.2009 DPN)

dariaioanaxx spune:
nusy- sa ti traiasca zmeurica, e frumusica foc ! si faza cu cercelusii a fost tare, dar ma intreb daca era o greseala ireparabila? ma ingrozeste personalul asta din spitale ! de unde gasim PureLAN , la ce farmacii adica, ca la cele mai mari am cautat pe site si nu este;
referitor la produsele pt. bebe, am aflat de o crena f. f buna pt. prevenirea eritemului la bebelusi, se numeste Pediatril de la Avene, costa 28,00 ron si se gaseste la sensiblu;
Asteptand a doua binecuvantare de la Tine ! si binecuvantarea, a venit...
sapt.31 cu Daria Nichola Miryam,
INIMA, A INIMII MELE!
danielle02 spune:
`nata,aveti spor la scris nu gluma fetelor.eu am dormit de la 10 jumate pana la 8 jumate
va las o
aburinda
sa aveti o zi minunata 
pozici
vine BEBE 2 
Ebonee (02.10.2007) 
Melissa (09.08.2009 DPN) 
Alina spune:
`neatza,fetele!
Mama mia,ce mult ati mai scris ieri!
Nu am apucat sa citesc chiar tot...
Felicitari celor care au fost la eco si s-au intors cu vesti bune!

Vad ca vorbiti de caldura,hm,ce mi-ar trebui si mie.Aici nu-i prea cald,as putea zice ca vara e pe drum...acum chiar mi-am us sosete in picioare,va dati seama ce cald e
.
Muffinuta,aici,dupa cezariana mi-au adus imediat copilul la sin,la supt colostrul.Adica cam la 40 min,pt ca am dormit.Acum,daca fac pda,mi-l pun direct pe burta,sotul taie cordonul,apoi il spala,il cintaresc,etc si mi-l aduc iarasi.Am stat cu el cit am vrut,am avut in camera masa de infasat,cadita,cosmetice,haine,de toateeee,doar cind am dormit,l-am trimis la camera de bebelusi.
Pogos,Cornelia voi aveti dreptate,e diferenta intre dorinta arzatoare de a alapta exclusiv si de a realiza asta.
La prima nastere si eu am fost ffff informata dar dorinta de-acasa nu s-a potrivit cu cea din tirg
...am facut niste ragade la sani de urlam de durere la fiecare alaptat,am primit gel cu aloe vera,lanolina dar cel mai bine imi facea lasatul sanilor la aer...sigur,daca exista posibilitatea si nu-s inca 100 pers in salon
.
Laptele mi-a venit a doua seara dar am facut febra mare,4o de grade ,furia laptelui cu dureri
,au venit o armata de doctori si asistente sa-mi faca analize sa se asigure ca febra nu vine de la altceva.La Garmastan m-am uitat si e naturala parca,mai caut inca o data,Motana tu ce stii?Mie mi-au zis in spital sa nu ma dau cu orice crema de san,sunt cu zecile in farmacii ci trebuie sa consult un medic,multe au chimicale cam nepermise pt un bebe asa mic...
In spital nici nu am apucat sa ma odihnesc prea bine,ba veneau cu ora de masaj,ba ora de gimnastica,ba suna tel"bebelui dvs ii e foame",mereu era cite ceva si nu dormeam macar 4 ore legate...
Nusy,f dragalasa printesa ta,are o claita de par,exact asa cum era si fiica-mea.Bebeii cu par par mai maturi
.
Totusi vreau sa-ti zic ceva,sper sa nu-mi pun restul mamicilor in cap...am citit ca ai transportat-o multi km pe burta ta,banuiesc ca in cosuletul de carucior,hm,nu suna deloc bine ca nu a stat in scaunelul de bebei ancorat in centuri.In fine,tu stii mai bine dar cred ca tre'sa ne gindim mai mult la siguranta lor,nu e o teorie ca scaunelul de bebei salveaza vieti.
Le facem asigurari de viata,recoltam cel stem pt eventualele probleme pt urmatorii 20 si de ani ....dar ii expunem unui risc atit de mare,zilnic sau aproape zilnic...in fine.
Chiar zilele trecute citeam despre o mamica po****ra aici pe dc care a avut un accident de masina destul de serios si daca nu ari fi fost toti 4 legati(adultii si 2 copii)erau deja morti
.
Scaunelul de masina nu le strica spatele,imita exact curbura fiziologica din burtica si oricum nu ii tinem decit citeva ore,putem face pauze,solutii exista,sta in puterea noastra sa luam cele mai bune decizii.
mQQm,am deschis ieri un sobiect despre cel stem aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138735
Sigur,subiectul se adreseaza tuturor mamicilor dar cu precadere celor din afara tarii,punctul de vedere al doctorilor din tara este unanim pro.Sigur,eu nu caut argumente contra ci doar informare obiectiva
.
Alinutza si Lucialu,spor la incuscrire 

.Va spun eu ca iese ceva bun intre un moldovean si o banateanca,e exact ca la noi,tata si mama,si sunt impreuna de 48 de ani
.
V-am vazut in poze,sunteti 2 mamicute tare tinerele si frumoase.
Alinutza,mama mia,ce tocuri aveai!
Rallu si Grischa,aniversare frumoasa,multi ani impreuna fericiti va doresc.
Crixia si Cornelia,voi nasteti in aceeasi clinica privata?
eumada,sincer,nu vreau sa-ti sar in cap
insa zau daca pricep de ce nu copil e rau sa fie alintat si rasfatat?Si eu am fost si nu vad nimic rau in asta,mi-am vazut de treburile mele dar am simtit mereu dragostea si disponibilitatea parintilor mei si la rindul meu,imi iubesc de mooor fetita,nu am simtit niciodata ca am alintat-o prea mult sau ca am facut prea mult pt ea.Sigur,prin rasfat nu inteleg sa-i cumpar toate jucariile din lumea asta sau sa-i fac toate poftele prostesti sau mai putin prostesti ci inseamna ca imi petrec tot timpul liber cu ea,ne jucam,scriem,desenam,invatam sa alegem ce e bine si ce e rau cu argumente si ii oferim siguranta ca se poate baza oricind pe noi,vrem sa-i fim cei mai buni prieteni,primele pers pe care le va alege sa discute cund va avea probleme sau hotariri majore de luat.
L multi ani fericiti,Monica!
Nastere usoara si un bebe asa cum ti-l doresti!
Giova,la ce strand mergeti?Era unul deschis la Julius Moll,e fain? Eu am fost duminica la strand cu ai mei dar nu am avut curaj sa intru in apa desi pe alte gravidute le-am vazut.Ma tot gindesc ca suntem cam cu imunitatea la pamint si sa nu ma procopsesc cu ceva desi apa e in cele mai bune conditii de curatenie si dezinfectie.De pe margine m-am cam plictisit...
Gata,mai vin io...
Alina,mami de printesa si
baby 
Cornelia spune:
Dupa cum ma asteptam, azi nu sunt buna de nimic. Azi noapte, am dat drumul la AC si l-am invelit si eu bine pe tati
, dar degeaba. Eram leorca. Intr-un final am adormit si azi ma doare capul...
Crix, bineinteles ca nu pot sta in fund
. Parca nu am fost niciodata asa. Multumesc pentru sfaturi! Poate se amelioreaza in urmatoarele zile, ca e tot ce imi lipsea.
Lucialu
!
Alina, da, eu si Crix vom naste la aceeasi clinica.
Referitor la scaunul de masina, cu riscul de a repeta si a ma repeta: chiar salveaza vieti! Mie imi e groaza mai ales in traficul de la noi. O frana mai brusca si bebe poate zbura din brate sau va fi turtit de scaunele din fata... De vreo luna de zile eu am probleme cu Stefan. Daca pana acum nu a comentat in scaunel (adica a plans putin cand era bebe si ar fi vrut in brate, daa nu am cedat si s-a obisnuit), a inceput sa isi scoata centura
. Imi bat gura intr-una cat de periculos e si chiar si Maria il mustruluieste... dar vad ca el tot repeta figura. Sper sa uite repede, ca si asa sunt tare stresata in perioada asta in trafic (ma uit si la airbagul de pe volan si mi-l imaginez turtindu-mi burta
).
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
Giova spune:

aseara nu am mai intrat caci am fost varza. tare fain a fost la strand. marco a fost putin socat de apa rece din bazinele pt. copii. La ei la piscina e apa calda, peste 30 grade, pe cand la strand...
. dar s-a acomodat repede si numai pe tobogane a fost si cu capul pe sub apa. de Inotat, prea putin, aici se joaca, la sabin la piscina inoata
.
Am intrat si eu in bazinul mare, doamne ce bine este sa inoti...nu mai simti nicio greutate. si lui bebe cred ca i-a placut...tare mai dadea din fundic si din picioruse
.
Nu am luat aparatul cu noi, si cu tel. nu am facut poze. chiar nu vroiam sa-i mai purtam de grija si la ala.
E fain sa ai copil marisor, noi stateam pe sezlonguri langa piscina, el se balacea
.
ati scris la greu....am ce recupera
.
Alina am fost la heaven, langa stadionul Poli. am auzit ca nu e asa aglomerat, e super fain.
eu nu m-am gandit ca ma procopsesc cu ceva
, sper sa fie ok, caci mai vreau sa repet experienta, tare bine mi-a prins.
Spune-i mamei tale ca sunt body inscriptionate in Kapa3, la mag. iana. am vazut ca mai au din cele de la A. Esca.
Anisiap sa-ti traiasca printesa. gata a scapat de bebelusie, e o adevarata domnisoara acum
.
Danielle mersi de
.
Grischa multi ani fericiti impreuna!
Adriana super vesti! mama ce mare e bebelusha. sa-ti fie de bine pizza.
Blanca super ca v-ati apucat de camera. abia astept si eu pozele cu ea.
Steadya mersi de site. sper sa ajung azi sa arunc o privire peste el.
Adriana, Pooh se pare ca ieri a fost ziua pizzelor. si eu am halit una pe strand.
Dienutza bine ca totul e ok, saracul de el...o fi fost foarte obosit
. Frumos nume ati ales.
Lucialu al meu pitic a fost un haplea, in 10 min. devora un san si gata. am avut lapte consistent si mult si nu-i golea pe amandoi. In primele luni vine lapte foarte multe, dr. mi-a zis ca trebuie goliti sanii dupa fiecare alaptat sa se produca altul proaspat si sa nu am eu dureri. cam dupa 2 luni laptele s-a reglat si venea in functie de cat papa bebe.
Fina mi-a zis ca al ei sta cate o ora la ambii sani, cu pauza de rigoare intre ei. Sper sa fie si bb2 la fel de rapid ca frate-su', eu as muri sa stea agatat de mine asa mult timp. nu as mai putea face nimic....
trimit mesajul, mai citesc si revin....
_
Gio
34+ si Marco(06.01.2006)
poze
MC2008 spune:
Neatza fetelor!
Eu m-am hotarat ca vara asta sa atac tarabele cu pepeni. O sa mananc in fiecare zi. Ia uite ce am gasit:
" Odinioara, pepenele verde era considerat doar o tratatie suculenta, cu valori nutritionale limitate. La ora actuala, nutritionistii au descoperit ca este unul dintre cele mai sanatoase fructe.
In cazul femeii insarcinate, pepenele verde sau lubenita are beneficii miraculoase asupra sanatatii viitoarei mame si a bebelusului din burtica. Pepenele verde ajuta la ameliorarea problemelor digestive precum arsurile si balonarile, des intalnite in timpul perioadei de graviditate, iar continutul sau bogat in apa (92% apa) impreuna cu zaharurile din fruct sunt ideale pentru combaterea greturilor matinale si a deshidratarii.
Acest fruct contine foarte multe minerale importante ce ajuta la prevenirea crampelor musculare care apar de obicei in al treilea trimestru de sarcina.
Despre pepenele verde s-a descoperit ca este mult mai bogat in licopen decat rosiile, un antioxidant care lupta impotriva aparitiei cancerului si a bolilor cardiovasculare, sporeste imunitatea corporala si creste gradul natural de protectie al pielii impotriva razelor ultraviolete.
Mai mult, un studiu publicat in anul 2003 in „Jurnalul International de Obstetrica si Ginecologie“ arata ca un supliment zilnic de licopen reduce incidenta preeclampsiei cu aproape 50 de procente. Subiectii testati au primit zilnic cate 4 miligrame de licopen, iar o singura portie de pepene verde asigura triplul acestei cantitati. Cercetatorii au descoperit ca lubenita contine vitaminele A, C si B6, precum si importante cantitati de potasiu si magneziu. Aceste nutriente joaca un rol foarte important in dezvoltarea creierului si a sistemelor nervos si imunitar ale bebelusului.
--------------------------------------------------------------------------------
BENEFICII
Daca esti insarcinata pe perioada verii, poti profita de toate calitatile nutritionale pe care le indeplineste pepenele verde, fara restrictii. Este un fruct care se gaseste la toate colturile, nu e foarte scump si, cel mai important, o felie de pepene verde nu contine decat 50 de calorii."
Acum sunt la al doilea paar de lapte de la birou. Azi mi-am luat degresat
, nu semidegresat ca pana acum. La pranz am salata si limonada. Sa vad ce ii gatesc sotului diseara, ca el nus e prea omoara dupa mancarea asta "normala"
.
Si abea astept sa ma duc la dr diseara. Sa imi vad ingerasul, si sa mai intreb unele lucruri.
32 saptamani
Mami de Tudor
!!!!
AMR 8 saptamani 
steadya spune:
buna burtici,
azi mergem si noi la doctor, nu ne-am vazut de o luna, asa ca avem emotii...sper insa nu atat de mari incat sa uit iar sa intreb cate grame are bebe, etc
va rog nu ma uitati si pe mine cu parola de la mail-ul comun (mi-am activat mesajele private)
Adya
29 
Cornelia spune:
La multi ani Alessia!
Si cu ceva intarziere: La multi ani Timea, fetita de Pooh!
Cornelia

,Ale ,
si