Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (58)
Raspunsuri - Pagina 11
adrianafedorca spune:
eu nu pot sa dorm
, ma doare capul rauuu de-mi vine sa ma dau cu le de pereti...am dat drumu l aAC in dormitor , e racorica e bine degeaba tot nu pot sa dorm , bebelusa doarme pana acum o ora s-a tot fatzait si ea acum vad ca doarme
si maine imi propusesem sa ma trezesc devreem sa plec mai de dimineata sa nu mai prin caldurile alea mari, maine vreau sa termin toate cumparaturile pt bebe si pt mine
pt mine mai tb doar o pompa de muls sipt ea cercelusi de aur si chestii de la farmacie
si pt mine niste pepeni ![]()
cred ca de maine trec la cura de pepeni
Cornelia nici tu nu poti sa dormi?
mai e cineva prin zona?![]()
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
37+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
Cornelia spune:
Bantui pe aici. Mor de cald. Nu stiu ce am, ca imi e cald si daca dau drumul la aerul conditonat.
Ma duc totusi la nani, nu de alta dar maine la 7 Stefan da trezirea. Au trecut doar doua zile de vacanta si deja mi-au scos peri albi
. Nu stiu ce program sa le fac, mai ales acum ca nu ma mai incumet sa plec nicaieri cu ei.
Noapte buna!
Cornelia
adrianafedorca spune:
Noapte buna, sper sa reusesti sa adormi, stiu cum e si cezarica al meu tot la 7 ne da trezirea cand e somnul mai dulce
eu tot nu pot sa dorm am papat ceva ca ma luase si o foameeeee mai bantui putin pe aici si ma duc si eu in pat poate poate adorm
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
37+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
matcha-oana spune:
buna dimineata la mine,noapte buna la voi ,nici nu stiu cum sa va spun
!
fetele ,am o problema nu mereu dar dupa ce fac pipi,dupa,ma doare rau burtica jos!aproape ca la cilcu si ma lasa dupa vreo 5 minute asa,dar chiar doare nu gluma,a mai patit cineva asa ceva?
nusy spune:
Multumesc mult pentru modificare!

Matcha-Oana: e posibil sa ai vreo infectie urinara,ar trebui o urocultura ca sa vezi.
Am vazut ca vorbiti de rani la sani...si eu am reusit sa fac una,insa o vindec cu succes cu PureLan 100 de la Medela, este mult mai buna decat Garmastanul(am dat si cu Garmastan,dar asta e mult mai buna,e lanolina pura,foarte vascoasa,pui un bob mic de tot si ungi tot mamelonul...mie mi-a dat-o cineva(careia ii ramasese dupa ce a folosit din ea) si mi-a spus ca e excelenta si asa e...iar in spital,la Elias,am vazut ca aveau si ei produse(de vanzare..de exemplu mameloane de silicon) tot de la aceasta firma,Medela.
Adriana,am uitat sa-ti spun ca ne-au dat din spital la toate mamicile si cadou: o crema cu oxid de zinc de la Nivea, o vitamina D3(care se administreaza incepand de la 2 saptamani pana la 3 ani,zilnic),si de la Pampers o sacosica cu un scutec absorbant,un pachet de servetele umede de 12 buc. si o carte foarte faina si utila: "Tu si copilul tau",unde ai tot ce trebuie sa faci legat de ingrijirea ta si a copilului.
Mami fericita de Ingrid Cristiana - 09.06.2009
anisiap spune:
neatza fetele azi e ziua ALESSIEI ma simt asa de mandra de ea abia astept sa se trezeasca sa o pupacesc
revin cu poze pe vineri cred
Tudor
,Ale ,
si
31+
KEVIN
ayda_m spune:
Neatza burtici si mamici!
Matcha-oana si eu mai simt asa cand ma duc la toaleta dar am observat ca mai mult noaptea cand vezica e plina....ma pun in pat si trece in cateva min...sau uneori iau nospa....am facut urocultura acum o luna si am mai facut-o si acum o sapt si e negativa....ma gandesc ca preseaza vezica plina pe acolo si de aceea durerile astea....
Anisiap la multi ani Alessiei
Nusy Multumim ca esti langa noi si ne mai dai informatii f utile
si pe Ingrid
Ayda
36+

CriPOD spune:
Bantui si eu cu voi!![]()
Felicitari pt grasunei ce i-ati vazut, si un hug mare pt toate durerile si neplacerile!
Am tot citit azi cum a trecut ziua, dar cum n-am avut timp sa raspund, in cazuri de-astea de obicei imi mai amintesc la sfarsitul zile vreo cateva idei si nu pot raspunde punctual, doar asa cand mi-a zis cineva ceva cu adresa si nici aia tot... sorry.
Motana, buna a fost banana breadu, ceapa lui ca nu tine mai mult de cateva ore. Tabaresc astia ca termitele. Hehe, da' nici io nu ma las! Ma bucur ca ti-a iesit, ca mie mai nou chiar imi vine za-i zic banana crap, ca sa te citez! Am avut un weekend de-am facut 3 in 3 zile.![]()
Despre prietena ta din Montreal, eu am doua explicatii. Prima ca Quebecu nu-i Ontario, adica fiecare provincie-i stat in stat, cardul meu de sanatate nu merge la ei. Deci nu stiu cum e sistemul. A doua e ca in general romanii asa mai nouti in canada sunt nemultumiti pt ca n-au incredere in sistem. E atat de diferit, se dau in ro atat de multe analize si atat de usor medicamente, ca pana se obisnuiesc aici traiesc cu impreasia ca astia e mai prosti asa si nu stie sa fie doctori si nu le face si nu le da, vin cu antibioticele dupa ei din ro, sa aiba. Ceea ce nu e cazul. Se fac greseli si-aci, nu e totul perfect, nu e nici pe departe luxul din sistemele private, dar e mai mult decat decent, sistemul merge bine si in caz de ceva grav, esti pe mainile cele mai bune. Asa ca nu stiu din astea care o fi despre ea.
danielle, nu ma mira, metoda Dick-Read e printre primele din lume care vine cu ideile astea despre nastere, si asta se intampla in anglia.
pooh, hai ca mi-au dat lacrimile si cand te-am citit pe tine, ce frumos si ce bine ca se mai misca lucrurile si acolo. Am vazut o poza cu voi pe-o straduta, cred ca spre centrul Mediasului, asa-i? Of ce nostalgii.![]()
Mai nou tare ma mai lacrimez, cre'ca ca sunt hormonata da' rau de tot, de obicei sunt o cutra fara suflet.![]()
Alinutza, foarte fain si la obiect ai scris, ti-am sorbit info, desi aflu asta a cata oara?, vad ca filozofia e la fel ca pe aici, chiar nu inteleg, daca se stie, daca se propavaduieste, de ce nu se aplica??? Devin dr mai putin zei si mai mult umani? No offence, da'...
Alinutza si noce, de ce nu comandati online mingile alea, au am dat pe a mea 15 $ canadieni, cam ala e pretul. Cat poate fi transportul sa ajunga la 190 de lei?
Cat despre intamplarea povestita, este crunt ca au fost despartiti, mama de tata, mama de copil, e f trist. Dar va trebui sa nu se mai streseze si sa fie fericita daca copilul e ok si daca ea se reface ok. Tot restul tine de flexibilitate. Am zis cred ca, iti faci planul, asa ca sa te simti in control, dar trebuie sa accepti ca acolo, la fata locului lucrurile se intampla, sa nu faci caz mare daca nu iese dupa plan. Oricum e tare fara suflet cum au fost tratati ca pacienti...
Azi am fost la control, de-acu merg saptamanal, mai am 4 rubrici in pregnancy book, asa ca, i-am zis si dr meu, in max 4 sapt treb sa iasa, ca nu mai e loc in carnetelul meu. Ne-am socializat vreo 5 minute, nu m-am plans prea tare, ca asta e, n-are ce sa-mi faca, sunt ultimele sapt, il las sa-si consume energia cu cele la prima sarcina. Tensiunea ok, greutatea aceeasi de acum 2 sapt, bataile inimii ok, urme de proteina in urina, inaltimea fundului uterului s-a mentinut avansata fata de varsta dupa UM, astazi la 36 era 40. Cu alte cuvinte am o burta "la termen". Si zau ca-mi vine s-o iau in spinare uneori, ca nu mai incap de ea. Si ma mai mir ca deja ma bully copilul asta, ma pocneste, ma ciupeste, ma cauta sub coaste. E total cand il mut de pe stanga pe dreapta, ca suna, scartaie, I dunno. Iar i-am amintit la dr ca mai mult de 3250 io nu pot si rade de mine, dar eu foarte serios vorbesc, ca n-am pe unde...
Sa incerc sa va amuz un pic, ca la noi, la nimenea.![]()
La 36 de sapt aici se face un test obligatoriu, se ia un swab de proba din vagin ca sa testeze pt strep B, in cazul in care exista acolo, trebuie sa primesti antibiotic in travaliu sa protejeze bebe. E total benign la noi, il are cam 15% din popu latie si nu se trateaza, ca se reface rapid si nu dauneaza la nimic altceva. Dar sa revin... Ma steptam sa-mi faca azi testul, asa ca m-am pregatit sufleteste. Pana azi nu m-a controlat nici macar odata dr cu tuseu. Ce credeti? M-am dus acolo, asistenta a scos testul, mi-a explicat cum se face si mi l-am facut. Da-da, eu mie, ea a inchis usa si a plecat, a zis sa-l bag in cutie si sa-l duc la receptie. A fost super relax situatia. Acu' stau si ma gandesc... oare daca ma rup o sa trebuiasca sa-mi fac sutura singura? Sa iau si masina de cusut cu mine, iese mai uniform!
Despre burice. Aici se recomanda lasatul in pace. Oare de ce nu ma mira?... Cat mai mult la aer, descoperit. De fapt si scutecele de nou nascuti au in dreptul ombilicului o decupatura, sa nu il acopere. Iar daca e prea mare scutecul sau nu are aia, se indoaie marginea de sus sa nu atinga. Nu creme, pudre alifii, plasturi, etc. Zice ca unele mame se simt ele mai bine sa faca ceva acolo. Si-atunci astia le recomanda swaburi cu un pic de spirt sa tamponeze si ele un picutz acolo, cica nu strica.
Despre tampoane. La curs ne-a zis sa ne luam de-alea maaari, dar sa fie cu aripioare. Io m-am dotat cu overnight maxi. Cu aripioare.
In primele ore dupa nastere dau ei 2 tampoane speciale care au in ele ceva care se face rece ca gheata, pt ca zona e imflamata si in special daca e sutura, rana se reface si aduna fluid in tesuturi, asa ca se pun tampoanele astea cu gheata sa nu se umfle si sa doara prea tare. O prietena mi-a zis ca-s super eficiente. Dup-aia intra maxi ale mele pe rol.
Despre "coafura"...
Uite ca ziceti c-ati vazut paduri prin filme americane cu nasteri, interesant. Chiar s-a discutat ca intrebau, si majoritatea tipelor acolo pareau sa stie de asta, ceva legat de faptul ca-n ultimele 4 saptamani e bine sa fie lasata in pace zona aia. Asta al meu facea tot felul de chestii la vremea aia, ca-i e foame si ca-i plictisit si n-am prins ideea. Ce sa fie oare cu asta? Ce explicatie? Babism sau bazat pe ceva?
Eu cu ceara inghinal, trim un pic pe ici pe colo, nimic fancy, dar din cauza ca-i super vascularizata zona, ma doare ca ultima data era sa-i bag un genunchi in gura cosmeticienei.
lucialu, ofcors ca te "aranjezi", dar tu, acasa, asa frumos, nu ei acolo. Eu asta ziceam, ca te lasa cu freza ce ti-o faci tu, e tare degradant, sa stii, sa te dai pe mana lor cu lama.![]()
giova, stiu ce zici, ca preferi sa iti faca clisma decat sa faci ceva. Organismul insa cam face singur treaba asta. Diareea e foarte prezenta acolo la sfarsit, tocmai pt a-i face loc lui bebe sa coboare, in mod normal nu ar mai fi necesar sa faca. Desi au zis ca daca nu s-a curatat de la natura ajuta ei. Si ti se spune clar sa nu-ti fie jena sau macar sa te intrebi daca a mai iesit altceva, cica inhibitia e cel mai rau serviciu pe care ti-l poti face in travaliu.
Eu deja-s cu nostalgii. Ieri am intrat la gravi de nov-dec, urmarind un nick si apareau primele carucioare. Erau exact discutiile de pe la noi din ianuarie-februarie.
Ce repede trece timpul!!!
Gata, trimit cearceaful, ca iar ma hormonesc...
La multi ani, monica2008!
Edit: la multi ani fetitei, anisiap!
Cati ani face?
blanca000 spune:
Buna dimineata si de la noi,
Aseara m-am invartit pe toate partile, caldura mare monser..sau a fost aerul de vina...ca am dat drumul la AC si degeaba..abia spre dimineata cand sa mai racorit afara a fost bine..cu geamul larg deschis am dormit. Cred ca e si de la burtica..pe ce parte ma pun nu e bine, pe spate nici atat ca ma sufoc..mai incalec perna, mai adaug alte pernite dar tot degeaba..somn profund nu mai am.
Azi sper sa punem prin camera, a pus sotul ieri aplicele si lustra si mobilierul pe pozitie..arata
..dar detaliile fac totul..abia astept sa terminam...si va arat dupa
.
Ce bine e azi..racoare..
s35
Eva Ilinca
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
adrianafedorca spune:
neata
am reusit sa adorm si eu pe la 3 dimineata, groaznic, bine macar ca mi-a trecut durerea de cap, bine ca azi e racoare , sper sa tina cateva zile
blanca abia astept pozici cu camera lui bebe, sunt convinsa ca o sa iasa super
Matcha-oana neaparat fa o urocultura din ce spui tu suna a infectie urinara, oricum spune-i dr si vezi ce zice, dar nu mai amana
nusymersi , o sa cut si eu crema aia de la medela daca zici ca e asa buna 
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
37+
Anastasia Ioana
AMR 2 saptamani