cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 75
giani spune:
Tot aud aiureala asta, ca diplomele din Romania n-ar fi recunoscute. Bineinteles ca sint recunoscute, inclusiv alea de medicina. Absolventii de au terminat medicina in alta parte decit Canada ori Sua dau un examen in plus, Evalutation examination, in rest dau acelasi examene de licenta ca si ceilalti absolventi, in aceleasi centre de examinare. Diplomele sint trimise spre verificare, iar daca diploma se intoarce ca verificata cu cele 3 examene trecute, este acordata licenta. Cind ma refer la studenti straini, ma refer si la cei din Europa vestica, absolventii de medicina de prin Germania ori Anglia ori Franta, treci prin aceleasi proceduri ca cei din Saudi Arabia ori Romania, ori Rusia.
Romanii nu sint geniile examenelor, sint unii de iau examenele din prima, in decurs de doi ani le-au dat gata, altii, ii vad ca se chinuie si cite 10 ani si tot nu au terminat, depinde de situatia fiecaruia. Am o colega de liceu, a luat examenele dintr-un foc, si in timpul asta, pe linga primul copilas, a mai facut si o pereche de gemeni. Intre timp a terminat si rezidentiatul.
XIO spune:
Anka , acum nu mai poti lucra ca asistent decat daca ais coala de asistent. Asta pt. a se evita "conflictele interne" ale omului care e supracalificat si tine sa trateze pacientul din prisma calificarii salee si nu din prisma locului de munca.
Adica un student la medicina , respectiv doctor , nu se mai poate angaja ca si asistent.
De la mine din serie , adica 90 de persoane , sunt maximum 10 care lucreaza. Dar nici nu cred ca sunt atatia.
Eu nu vreau sa lucrez din 2 motive :
-ar insemna sa lipesc de la scoala
-ar insemna sa nu mai merg la spital cand vreau
Am colegi care se plimba in Mercedes, BMW si altele.
Din toata seria asta doar eu si o colega mergem la spital , ea mai rar acum ca are prieten de putin timp.
Un coleg din alta serie ma tot intreaba daca sunt nebuna , si ata din cauza ca merg de bunavoie acolo si muncesc pe gratis.
Chiar am vrut sa ma angajez macar pe perioada verii dar nu se poate.
Ideea e ca daca vrei sa fii cel mai bun sau mai bun te chinui.
Si eu am facut garzi de 24 de ore si a doua zi ma duceam de la 8 la cursuri pana dupa amiaza.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giani Tot aud aiureala asta, ca diplomele din Romania n-ar fi recunoscute. Bineinteles ca sint recunoscute, inclusiv alea de medicina. Absolventii de au terminat medicina in alta parte decit Canada ori Sua dau un examen in plus, Evalutation examination, in rest dau acelasi examene de licenta ca si ceilalti absolventi, in aceleasi centre de examinare. Diplomele sint trimise spre verificare, iar daca diploma se intoarce ca verificata cu cele 3 examene trecute, este acordata licenta. Cind ma refer la studenti straini, ma refer si la cei din Europa vestica, absolventii de medicina de prin Germania ori Anglia ori Franta, treci prin aceleasi proceduri ca cei din Saudi Arabia ori Romania, ori Rusia. Romanii nu sint geniile examenelor, sint unii de iau examenele din prima, in decurs de doi ani le-au dat gata, altii, ii vad ca se chinuie si cite 10 ani si tot nu au terminat, depinde de situatia fiecaruia. Am o colega de liceu, a luat examenele dintr-un foc, si in timpul asta, pe linga primul copilas, a mai facut si o pereche de gemeni. Intre timp a terminat si rezidentiatul. |
Recunoscute e un fel de a spune. Daca ai diploma recunoscuta mergi la job interview ca tot omul si saptamina viitoare incepi lucrul.
In statul NY (de exemplu, ca variaza de la stat la stat) dupa ce iti iei toate examenele mai faci vreo trei ani de scoala (a $50,000 bucata), apoi mai dai niste examene. Asa ca in final daca ai fost foarte studios si ai la indemina macar $200,000 poti incepe sa practici stoma, ca da - e recunoscuta diploma.
giani spune:
Astia cu stomatologia au alt traseu decit aia cu medicina. Pina una alta tre' sa invete meserie. Ziceam mai inainte de prietena mea care a avut cabinet privat in Romania, abia dupa ce a termniat p-aci si-a dat seama ca nu stia meserie.
columbiana spune:
citat din mesajul lui giani Tot aud aiureala asta, ca diplomele din Romania n-ar fi recunoscute. Bineinteles ca sint recunoscute, inclusiv alea de medicina. Absolventii de au terminat medicina in alta parte decit Canada ori Sua dau un examen in plus, Evalutation examination, in rest dau acelasi examene de licenta ca si ceilalti absolventi, in aceleasi centre de examinare. Diplomele sint trimise spre verificare, iar daca diploma se intoarce ca verificata cu cele 3 examene trecute, este acordata licenta. Cind ma refer la studenti straini, ma refer si la cei din Europa vestica, absolventii de medicina de prin Germania ori Anglia ori Franta, treci prin aceleasi proceduri ca cei din Saudi Arabia ori Romania, ori Rusia. Romanii nu sint geniile examenelor, sint unii de iau examenele din prima, in decurs de doi ani le-au dat gata, altii, ii vad ca se chinuie si cite 10 ani si tot nu au terminat, depinde de situatia fiecaruia. Am o colega de liceu, a luat examenele dintr-un foc, si in timpul asta, pe linga primul copilas, a mai facut si o pereche de gemeni. Intre timp a terminat si rezidentiatul. |
Giani, aiureala asta este cit se poate de adevarata; daca tu stii un inginer licentiat in Romania care primeste direct dreptul de a semna aici ca inginer, este primit in ordin fara cele 2-3 examene (patru in cazul sotului meu incluzind cel de limba, licentiat la Iasi si cu experienta in domeniu si acasa si aici din 2004 incoace) mi-as dori sa-l cunosc.
edit: recunoasterea diplomei inseamna acceptarea ei ca atare, deci zero examene in plus aici; dar nu e cazul-in nici o meserie cred, la nivel universitar.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
giani spune:
Pai si asta nu inseamna ca nu i-a fost recunoscuta diploma. Si cu siguranta ca si absolventii facultatilor de p-aci trebuie sa dea examene pentru a fi acceptati in ordin.
columbiana spune:
din cite stiu eu absolventii de inginerie/chimie aici se inscriu direct in ordin fara sa treaca prin cele patru examene; iar contabilii licentiati in Romania ar fi scutiti de cele 14 cursuri de facut inainte sa aiba dreptul sa sustina examenele pentru ordinul contabililor- daca ar fi cum spui-diplomele romanesti recunoscute;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui giani Pai si asta nu inseamna ca nu i-a fost recunoscuta diploma. Si cu siguranta ca si absolventii facultatilor de p-aci trebuie sa dea examene pentru a fi acceptati in ordin. |
La ce-mi foloseste diploma recunoscuta daca nu pot profesa fara a fi in ordinul respectiv? Si daca diploma este recunoscuta de ce trebuie sa mai iei cursuri inainte de a te inscrie la examenele de ordin? Plus ca ptr absolventii de aici nu toate ordinele prevad examene ci doar ptr cei care au dipl recunoscute + alte cursuri facute aici, care in unele cazuri nu sunt deloc putine, am auzit si de 19
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
XIO spune:
Nu e recunoscuta facultatea de medicina in sensul ca trebuie sa dai stepurile, adica 3 examene in decurs de 1 an parca, dupa care intri ca rezident la un spital.
La ingineri din cate stiu eu nu trebie sa faca nimic , doar sa se prezinte la interviu si sa stie limba.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
giani spune:
Da, dar nici celor ce termina medicina in Canada ori USA nu le e recunoscuta si trebuie sa treaca prin pasii de care mentionezi, cu diferenta ca au cu un examen in minus, cel in minus e special pentru studentii internationali. Si nu e cu limita de timp, un an de zile cum ai zis, sint si care se intind pe 10 ani cu ele. Acelasi traseu pentru toata lumea.
Un lucru nu prea imi e clar, de ce trebuie facultate ca sa fii contabil, nu-s de ajuns niste cursuri de specialitate? Si alta intrebare, e contabilitatea p-aci identica cu aia din Romania?