cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 74

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Am stat si am citit ce s-a scris, nu chiar tot, dar aproape tot. Nu prea inteleg eu de unde atata indrajire, incrancernare, ura...ce e cu voi? Pastrati-va un pic simtul moderatiei si in acelasi timp nu va focusati numai pe postarile care va convin numai si numai pt a riposta si a va alimenta incrancenarea asta.
Daca ati citi ce s-a scris, ati observa ca majoritatea celor de aici, din tara sunt destul de scarbiti de toate mizeriile umane, de toata coruptia, de tot ce este stramb si urat, ca e sistem de invatamant sau sanitar sau orice altceva. Cred ca am fi complet nerealisti sa nu le vedem, sincer. Si credeti-ne ca incercam sa ne descurcam, fie sa indreptam ceva, cat se poate, fie sa ne gasim o portita de iesire.

In acelasi timp, sunt si lucruri frumoase, familia, mediu de lucru, locuri. Daca multi din noi au ales sa ramana, au ales pt ca se simt deocamdata confortabil aici, sunt inca in acord cu ei insisi. Va dau un exemplu: eu petrec 8 h la munca, unde spre norocul meu am un colectiv super, sefii sunt f ok. Familia mi-o iubesc, deci cand vin acasa cu atat mai mult ma simt f bine. In trafic nu prea ma enervez pt ca eu conduc rar, ma duc pe jos la munca. Prietenii mi i-am ales, deci imi plac. Orasul e ok, nu zic ca nu are multe lacune, dar e destul de curat, concediile mi le petrec in afara, pt ca e clar ca la noi e mai scump si mai prost. Hai sa vedem: cat la % imi petrec timpul unde si cu cine imi place si cat % ma enervez pe lucururile astea anormale de la noi?
Nu zic ca nu ma gandesc la Vlad, baiatul meu, poate pentru el ar fi mai bine in alta parte. Si cand zic asta, ma gandesc la scoala. Aici am dubii, ca in sistemul nostru de invatamant s-ar putea schimba ceva asa rapid. Daca voi vedea ca nu se schimba nimic, cred ca voi face tot ce pot sa studieze in strainatate.

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Iulia - pentru curiozitatea ta, sunt constanteanca, desi locuiesc in Bucuresti pentru moment. Sotul meu este bacauan. Deci in ultimul timpnu am vazut numai Bucurestiul.
Cat despre emigrare, daca ai fi citit pana acum - cum mi se pare mie corect a se face, pentru a participa la o discutie - ai fi vazut ca noi chiar emigram

unde pleci domle? tocmai acum ti-ai gasit si tu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anka1

Am stat si am citit ce s-a scris, nu chiar tot, dar aproape tot. Nu prea inteleg eu de unde atata indrajire, incrancernare, ura...ce e cu voi? Pastrati-va un pic simtul moderatiei si in acelasi timp nu va focusati numai pe postarile care va convin numai si numai pt a riposta si a va alimenta incrancenarea asta.

yo cred ca sint alte probleme in spate si asta cu incrincenarea e asa..o rabufnire de fatada. Nu cred ca poti timp de XX ani sa tot acumulezi si sa vezi numai mizeriile din ro. sint unii aici care numai asta cauta nene...(fac yo un top 10 ladies in curind ) ...
ma intreb cum o fi viata lor de zi cu zi.. ce viata relaxanta duc ele si plina de armonie

parca vad raspunsuri ..."da noi din prea multa iubire facem asta..ne pierdem timpul sa va aratam gropile din pavaj"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pai ce sa fac mai Guestus... Stau aici cat mai profit bine de 85% de la stat, si dupa aia plec, zau

XIO - ceea ce tu nu pari sa intelegi, este ca una e sa faci diverse pe banii altora cum reiese in cazul tau (si zau, nu te judec, nu te critic, doar constat, si daca gresesc, te rog sa ma corectezi!) si alta este sa faci chestiunile respective pe banii tai.

Adica din cate am inteles de la acest subiect, tu primesti bani de la bunici, se pare ca tatal tau e plecat de ani buni, gandesc ca si dumnealui te ajuta financiar,.... Si astfel poti face voluntariat cat vrei. Si e normal sa nu te stranga de gat lipsa. Eu insa am cunostinte care in toata facultatea s-au dat de toti peretii sa lucreze cu ore prin cabinete de stoma ca asistent, ca sa mai castige un ban. Si le erau ochii bulbucati de atata nesomn, ca noaptea invatau si dormeau mai putin. Ziua... scoala si munca. Vacante niciodata.

Eu acum ma uit din perspectiva parintelui, care pun in balanta ce eforturi fac si ce bani castig, cu ce pot oferi copiilor mei de banii astia. Si zau ca prea multe nu le pot oferi. In nici un caz nu le pot oferi studii in strainatate...

Nu e vorba de ce poti tu sau ce pot eu. Discutia era despre ce pot romanii. Unii accepta situatia pentru motive diverse. Altii nu. Eu nu pot sa ma apuc sa laud Bucurestiul, ca vezi doamne sunt salarii mai mari (ca toata lumea are gura plina de mii de euro!) nu pot sa fac asta, pentru ca si chiriile sunt pe masura. Si cand vin pustanii astia proaspat absolventi si muncesc pe trei lei, s-ar putea ca aia cu experienta sa nu mai obtina asa usor miile alea de euro de care tot vorbeste lumea... Ca ce daca astia mici nu au experienta, bagi rapid un training on the job si iesi mai ieftin daca esti manager destept.

Eu m-as bucura insa sa vad ca psihologul face psihologie (si nu marketing sau educatie in gradinite private), ca inginerul face inginerie si nu vanzari la carduri de credit, ca economistul face economie si nu grafica la o revista auto...

Sa vad ca se pune pret pe experienta, pe cunostinte (edit: cunostinte = stiinta, si nu PCR...), ca zau, parca ma doare sa vad ca o coafeza castiga la fel ca un manager si munceste ceva mai putin, macar ca are ture, o zi da o zi ba...
Sa nu credeti ca am ceva cu coafezele!! Ba chiar din contra, ma bucur ca macar ele pot sa practice meseria pentru care s-au pregatit!
Dar parca ma deranjeaza ierarhiile astea anapoda, unde femeia de serviciu de la noi de la firma are salar cat pensia lui taica-miu care a fost profesor 40 de ani...

Si parca ma deranjeaza si sa o aud pe asistenta de la spital zicand "Bai ce obosita sunt, am fost in tura azi-noapte si n-am putut sa dorm deloc de cald!"
Ba mai mult, nu prea ii convine sa fie de noapte, ca are apoi un liber, si daca are un liber, pierde bonu' de masa, si pierde si spaguta.

Ma rog, si cu asta ma retrag. Asa e pana la urma, sa fii fericit cu ce alegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
Eu nu pot sa ma apuc sa laud Bucurestiul, ca vezi doamne sunt salarii mai mari (ca toata lumea are gura plina de mii de euro!) nu pot sa fac asta, pentru ca si chiriile sunt pe masura. Si cand vin pustanii astia proaspat absolventi si muncesc pe trei lei, s-ar putea ca aia cu experienta sa nu mai obtina asa usor miile alea de euro de care tot vorbeste lumea... Ca ce daca astia mici nu au experienta, bagi rapid un training on the job si iesi mai ieftin daca esti manager destept.

Fara ironie: de ce stai in Bucuresti atunci? Te obliga cineva ?Inteleg ca nu-ti place orasul, bani mai multi nu faci din diverse motive (chirie, angajatori oportunisti etc)...

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Am zis ca ma retrag, dar m-am gandit sa raspund intai Ellei.
Ella, nu ai inteles bine. Mie imi place Bucurestiul. Nu imi prea plac oamenii, dar aia sunt la fel peste tot. Nu platesc chirie, am casa mea, platita in rate, dar achitata deja (deh, avem o varsta, era oarecum normal...) Bani fac destui. Fac mai multi decat face cumnata-mea intr-o tara occidentala.
Nu il pot recomanda altora, pentru ca nu am chef sa imi spuna c au facut alegeri in urma spuselor mele.

Gata
Pa

Mergi la inceput

Conditie...te lasam sa pleci daca nu te apuci apoi sa comentezi ca e o mizerie romania. Acum ca stai in Ro ai voie...dupa nu mai ai dreptul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Apar si io la spartu' tirgului si spun ca si eu am aceleasi nedumeriri ca Monabella - cum e viata in România? Sau, ma rog, le aveam. Dupa ce am citit aici am aflat ca românii sint sociopati , deci SIGUR, SIGUR, SIGUR, nimic nu merge bine, societatea se prabuseste, domneste haosul, tara e neguvernabila, societatile sint in faliment, etc, etc

Acu' strict in ceea ce ma priveste :prietenii si familia sint bine, de la OK in sus, au case/apartamente, fac concedii in strainatate, au servicii mai mult decit multumitoare. Pensionarii (tot din familie) se descurca, n-am auzit pe nimeni sa se plinga. Daca citesc pe forumul DC, in afara de circulatia haotica, nu vad multe subiecte de plingere. Poate doar in ceea ce priveste bonele... Dar nu vad (multe) persoane sa se plinga ca si-au pierdut serviciile, ca intreprinderile isi delocalizeaza activitatea, sa sint pe somaj tehnic, ca au crescut preturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:

Am zis ca ma retrag, dar m-am gandit sa raspund intai Ellei.
Ella, nu ai inteles bine. Mie imi place Bucurestiul. Nu imi prea plac oamenii, dar aia sunt la fel peste tot. Nu platesc chirie, am casa mea, platita in rate, dar achitata deja (deh, avem o varsta, era oarecum normal...) Bani fac destui. Fac mai multi decat face cumnata-mea intr-o tara occidentala.
Nu il pot recomanda altora, pentru ca nu am chef sa imi spuna c au facut alegeri in urma spuselor mele.

Gata
Pa

Ok, am inteles. Dar sa stii ca si oamenii in Buc provin de prin toata tara :) doar ca intr-adevar mitocania si stresul sunt mai accentuate pentru ca si viata e mult mai rapida si posibilitatile de eludare a legii sau a bunei cuviinte mai multe decat in comunitatile mai mici. Nu e o scuza, doar o (posibila) explicatie.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Referitor la scoala din Romania, si noi am facut facultate acolo, sotul meu chiar la UMF Tm cea mult laudata de Xio. Parerea noastra este ca a fost dezastru. Coruptie ca la UMF Tm mai greu gasesti in alta parte. Acum, argumentul ca daca vrei inveti l-am mai auzit. Calitatea unei scoli se vede in calitatea absolventilor, a TUTUROR absolventilor nu doar a celor foarte dedicati. Cand o scoala din Romania va putea spune ca fiecare absolvent este cel putin competent, lucrurile vor incepe sa ia o turnura pozitiva. Cu ce il incalzeste pe pacient cand se duce la doctor ca facultatea pe care a absolvit-o a scos 5 medici geniali in acelasi an cu medicul in fata caruia se afla si care este de o incompetenta crasa pentru ca si-a aranjat examenele si nu l-a interesat niciodata scoala? Degeaba ai cativa studenti pe an super-dedicati care termina scoala cu adevarat pregatiti daca primesc aceasi hartie ca si cei care nu au idee pe ce lume traiesc. Din punctul de vedere al consumatorului (pacientului) scoala este proasta pentru ca a uitat sa lipesca un anunt pe fruntea celor incompetenti ca sa stie omul de cine sa se fereasca. Ce mi se pare mai trist este ca cei care declara ca sunt cu adevarat dedicati sunt atat de inradacinati in sistemul ala bolnav ca nici macar nu realizeaza ce deserviciu enorm si ce palma li se da de care scoala prin faptul ca ii aseaza pe aceasi treapa cu cei care platesc sa treaca.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

pai, sa citim mesajul tau, Bird, sa ne amintim tot ce ai spus ieri si sa ne uitam si pe listuta cu proprietati fizico-chimice , da?

1. Incapacitate de a se conforma normelor sociale in legatura cu comportamentele legale.
2. Incorectitudine, mintitul repetat, uzul de alibiuri, mani****rea altora pentru profit sau placerea personala.
3. Impulsivitate, iritabilitate si agrevisitate.
5. Neglijenta nesabuita pentru siguranta sa sau a altora.
6. Iresponsabilitate considerabila, incapacitatea repetata de a avea un comportament consecvent in munca ori de a-si onora obligatiile financiare.
7. Lipsa de remuscare, indicata prin a fi indiferent ori a justifica de ce a facut sa sufere ori a maltratat sau a furat de la altul.

conditia 1 - mesajele tale o indeplinesc.
Exista niste norme de convietuire civilizata care spun ca, nu tot ce iti trece prin minte la un moment dat trebuie discutat in public.
Sunt chestii care se discuta doar cu sotul tau, sunt chestii care se discuta cu sotul si copiii, sunt chestii care se discuta cu familia largita, sunt chestii care se discuta si cu prietenii, sunt chestii care se discuta in public.

conditia 2 - mani****re (pentru placere personala probabil, ca alt motiv nu gasesc), o bifam.

conditia 3 - yeps.
Cum te minunezi tu cu fiecare ocazie cum oare ne-om putea creste copiii pe-aicea si ce naiba le-om oferi bietilor de ei .
Chiar ma mir ca acum nu ai adus vorba despre asta.

conditia 4- nu ne-ai scris-o. Probabil ca aici sociopatii de romani stateau bine :)).

conditia 5 - dap!
Mesaje ce arata neglijenta pentru siguranta emotionala a altora.
Io una, daca vreau sa plec, pot sa plec, deci pe mine nu m-ai neglijat .
Dar sunt oameni care nu au nici o sansa sa plece, sunt condamnati sa traiasca aici si tare mi-e ca nu le pica tocmai bine mesajele si aprecierile tale.

Conditia 7 - ohooo, o dublu bifam, ca de remuscare ca poate superi/jignesti/ranesti grav niste oameni (vezi comentariul pe care l-ai facut despre oamenii cu adevarat dedicati de aici) cred ca duci mare lipsa!

In rest, repet ce a zis LadyJ: da, e destul de nasol in multe domenii de pe-aicea, prea mari sanse sa fie bine curand nu sunt, dar ce scriu unii dintre cei plecati este deja penibil.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput