cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 76
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giani Da, dar nici celor ce termina medicina in Canada ori USA nu le e recunoscuta si trebuie sa treaca prin pasii de care mentionezi, cu diferenta ca au cu un examen in minus, cel in minus e special pentru studentii internationali. Si nu e cu limita de timp, un an de zile cum ai zis, sint si care se intind pe 10 ani cu ele. Acelasi traseu pentru toata lumea. Un lucru nu prea imi e clar, de ce trebuie facultate ca sa fii contabil, nu-s de ajuns niste cursuri de specialitate? Si alta intrebare, e contabilitatea p-aci identica cu aia din Romania? |
Aproape, cu mici diferenta la starile financiare, insa astea le face progr contabil. Contabil sunt cei cu titlu, ceilalti sunt tehnicieni sau chiar mai jos, aici le spune commis comptablé.
Sunt de acord cu o parte din cursuri sa zicem, de specialitate efectiv, dar alea de sist de operare si contabilitate de baza sau altele basic nu le vad rostul. Oricum daca nu stii nu poti face fata la cele avansate sau ex de ordin.
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
troll-hey spune:
Bird, as vrea sa iti dau un pm dar e dezactivat la tine. Pot sa te intreb ceva despre gold coast?
Ca sa fie quid pro quo, raspund si eu la orice intrebare
mamitzica spune:
La ingineri daca vrei sa ai titlul de professional iti trebuie mai mult decit limba si un interviu.
La doctori e la fel-nu ai licenta nu poti practica.Poate din Romania chestia cu se dau citeva examene si mergi la rezidentiat se vede mai simplu decit de aici;e ceva mai mult decit asta.Mai ales in Canada e greu sa ajungi rezident,de-aia multi se duc in State pentru ca sint acceptati mai usor,in sensul ca sint mai multe job-uri.
mikiion spune:
In cazul unui inginer constructor, ca sa aiba drept de semnatura pe proiecte trebuie sa fie acceptat in ordin ( fratele meu a avut 3 examene de specialitate + limba+cel legislativ) si sa ai si 2 ani vechime in Canada. Acum el lucreaza dar nu are dreptul sa semneze proiectele.
Ca profesoara daca nu ai numarul de ore de pedagogie cerut de minister( cazul meu) trebuie sa refaci 2 ani de facultate. Diploma mea e recunoscuta dar nu ca profesoara ci doar ca absolventa de facultate.....
Colegii mei , multi algerieni si marocani, aveau deja facultate de 4 ani in noua mea specializare. Nu sunt recunoscuti aici( decat ca tehnicieni) asa ca au facut alaturi de mine un master. Astea ca exemple concrete ca sa sprijin ce au zis Ana si Ica. Dar sa nu uitati ca vorbim de Quebec.Sunt diferente mari de la provincie la provincie.
Nu e usor sa practici meseria ta dar nici imposibil . In cazul meu a fost mult mai usor sa ma reprofilez. E ca a doua sansa in viata. Tragi linie si o iei de la inceput.
La restul subiectului ma abtin pentru ca eu cred ca fiecare percepe lucrurile din prisma realitatii lui cotidiene. Si nu sunt doua situatii identice. Nici in Romania nici in afara tarii.
Hilde spune:
Facultatea de medicina e recunoscuta, in sensul ca esti egal cu cel care a terminat facultatea aici. Dai examenele-stepurile(fara limita de timp), mergi in rezidentiat si apoi cauti loc de munca.
La angajat e foarte important CV-ul, bineinteles. :) E importanta scoala pe care ai facut-o, sunt importante recomandarile de la oamenii care lucreaza in sistem, preferabil din US. Apoi trebuie sa recuperezi multe activitati pe care ar fi trebuit sa le faci in timpul facultatii in US: voluntariat in spitale, research,(asistent de profesor sau chiar sa faci teaching daca poti), etc. E multa munca si cere mult timp.
Am obosit numai enumarand. : )
Daca nu le ai pe toate astea, ai numai scoala din Romania, iei ce ti se ofera. Lucky them, inca e nevoie de doctori si isi gasesc locul cat de cat.
Cum e in Romania - (2) >>>