cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 22
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinadana Pai daca i cald cum ai vrea sa umble?! Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca |
eu am scris clar: copmarativ cu canadiencele (si crede-ma, aici peste 10 grade celsius dau drumul la AC, considera ca e hot weather). am mai scris ca mama traieste la tara, deci opinia ei e oarecum mai...obtuza, sa zic asa!
Incercati sa cititi cu atentie mesajele, nu sa selectati numai ce convine spiritului de harta!
corinadana spune:
Romancele sunt si mai frumusele, mai chic , si f bine, fiecare umbla imbracat cum doreste.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
maru spune:
citat din mesajul lui corinadana Romancele sunt si mai frumusele, mai chic , si f bine, fiecare umbla imbracat cum doreste. Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca |
andaluna spune:
vai, permiteti-imi inca o remarca (dupa ce azi v-am plictisit suficient):
romancele sunt extrem de aranjate, chic, frumoase ! au un stil vestimentar care combina tendintele franceze cu cele italiene...ca stil spun. foarte , foarte frumoase!
si da: sunt cochete, vanitoase, dar si au ce arata!
ma simt extrem de complexata dupa o vizita in ro, dar si inspirata sa ma ferchezuiesc si eu putin.
Fomalhauti spune:
Multumesc de interes....
Eu cred ca in Romania e bine. Da, eu asa cred, ca se traieste bine. Asta simt eu, despre mine (o familie cu 6 copii si cu un singur salariat - foarte calificat, destept si frumos, sotul meu) si asta e ce vad in jurul meu.
Stiu ca exista oameni saraci. Dar mi-a spus o prietena, care a emigrat in USA ca ea, inainte de a emigra, credea ca acolo nu sunt saraci si a constatat ca sunt. Si, imi spunea, de exemplu, ca o parte dintre acesti oameni nu beneficiaza de sistemul sanitar (poate am inteles gresit, nu beneficiaza de ingrijirea "de top" la care noi privim cu gura cascata...). Revenind la Romania. Exista saraci, nu contest. Exista si bogati, cu iahturi si avioane, dar nici la ei nu ma refer - daca toti ar fi ca ei as scrie ca in Romania se traieste in lux exagerat....
Cei mai multi romani traiesc bine...Asa vad eu. Locuiesc in Bucuresti, intr-un cartier obisnuit. Pe strada mea multi si-au facut case. Cei care nu si-au facut, macar si-au mai ridicat un etaj, o mansarda sau macar si-au facut o termoizolatie. Numai mie imi ploua in casa (doar ca eu am alte prioritati - macar recunosc). Mama mea locuieste intr-un alt cartier obisnuit, intr-un bloc de pensionari. Asta nu inseamna ca toti sunt pensionari, dar cei mai multi sunt, este un bloc construit in 1967 si "repartizat" conform obiceiului din acea perioada, unor familii tinere. Pot sa spun ca practic nu exista niciun "caz social" in bloc. Toti se descurca, unii mai lucreaza ceva, altii sunt ajutati de copii si altii de descurca cu pensia. Nu am zis ca traiesc in lux, nu (prea) pleaca in excursii (dar in Europa de vest, de exemplu, cred ca e un cult in acest sens...) dar isi platesc intretinerea, cei mai multi isi dau acordul imediat la diferite lucrari in bloc (schimbat tevi...) care mie nu mi se par chiar...."vitale", doamnele sunt coafate...
La supermarket se gasesc tot felul de produse, vinuri bune, branzeturi scumpe, carne deja preparata sau semipreparata. Presupun ca aceste lucruri sunt acolo fiindca se vand. Sunt si numeroase oferte de excursii - exista firme care ofera patru chartere pe saptamana pentru Turcia. In week-end-uri soselele sunt pline...
Pe de alta parte exista un "sport national": sa te plangi ca nu ai bani. Mie mi se pare...ridicol, in primul rand nu inteleg de ce i-ar interesa pe vecini sau pe colegii de servici ca tu nu ai bani. In al doilea rand mi se pare...aiurea sa spui tot timpul cat de "stramtorat" esti si apoi sa spui ca ti-ai luat cine stie ce masina "da' a fost o ocazie, acum chiar nu stiu cum ma mai descurc cu banii" si luna viitoare "plec in concediu in Turcia, da' chiar nu stiu cum ma descurc cu banii..."
"Sportul national" este atat de po****r incat mie, fiindca nu il practic, mi-au iesit vorbe pe strada (si imi iesisera si la servici) ca am o gramada de bani. "A, plecati in concediu...Noi nu ne permitem." (Bine, mai omule, dar tocmai ti-ai renovat casa sau/si ti-ai cumparat masina...)
Concluzie: eu cred ca in Romania se traieste bine dar e la moda sa te plangi ca traiesti rau de tot...
vikinga spune:
citat din mesajul lui desprecopii Eu am cunoscut foarte multi oameni de caracter pe acest forum. Tzuni este una din acei oameni - mereu dispusa sa intanda o mana de ajutor, si mai ales discreta. Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/ |
vikinga spune:
Nu ca as agreea faptul ca subiectul s-a pliat numai despre ce stie, crede si intelege XIO si iar trebuie sa citim a mia oara despre unchii si matusile ei cum bine a zis cineva, dar uite ca intru si eu in hora atentiei jucata in jurul ei si remarc ca acum nu-i mai place in romania cine stie ce;). Pai tu care ne-ai batut la cap de americanii care sunt asa si pe dincolo si de excursia la tatal tau si cum le stii tu pe toate in viata americanilor vai de capul lor doar pt ca ai gresit restaurantul si nu ti-au dat suc, pai se poate:)?Is extrem de obositor-plicticoase subiectele astea in care toata lumea se chinuie sa o convinga pe XIO de ..ce? Ca multi dr iau spaga? Ca in spitale e cum e? La ce bun?Eu cred ca daca ar studia/munci intr-un spital in alta tara sa zicem asa vreo 2-3 ani, in acelasi mod fixist ar trece de cealalta baricada.Nu cred ca e o tipa rea, eu vad f multe calitati in ea doar ca nu are un orizont destul de larg, atita tot.Dar vina e a voastra ca ati facut din ea asa un mare VIP.Vikinga 10+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
XIO spune:
citat din mesajul lui vikinga Nu ca as agreea faptul ca subiectul s-a pliat numai despre ce stie, crede si intelege XIO si iar trebuie sa citim a mia oara despre unchii si matusile ei cum bine a zis cineva, dar uite ca intru si eu in hora atentiei jucata in jurul ei si remarc ca acum nu-i mai place in romania cine stie ce;). Pai tu care ne-ai batut la cap de americanii care sunt asa si pe dincolo si de excursia la tatal tau si cum le stii tu pe toate in viata americanilor vai de capul lor doar pt ca ai gresit restaurantul si nu ti-au dat suc, pai se poate:)? Is extrem de obositor-plicticoase subiectele astea in care toata lumea se chinuie sa o convinga pe XIO de ..ce? Ca multi dr iau spaga? Ca in spitale e cum e? La ce bun? Eu cred ca daca ar studia/munci intr-un spital in alta tara sa zicem asa vreo 2-3 ani, in acelasi mod fixist ar trece de cealalta baricada. Nu cred ca e o tipa rea, eu vad f multe calitati in ea doar ca nu are un orizont destul de larg, atita tot. Dar vina e a voastra ca ati facut din ea asa un mare VIP. Vikinga 10+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo |
Vikinga , ca sa fiu eu un mare VIP trebuie sa fie si cineva care sa ma stimuleze sa explic de 100 de ori acelasi lucru(vezi Bird).
Probabil ca daca eu m-as lua de prietenii tai si i-as face pe toti prosti ai incerca si tu sa-mi deschizi ochii , cam asta tot fac eu la discutiile despre doctori , si spre marea mea bucurie s-a schimbat totusi ceva in bine.
Nu sunt oarba sau beata , stiu ca exista medici care nu merita sa practice aceasta meserie, eu iau apararea doar acelora care merita din plin si care ar trebui sa primeasca multumiri , nu sa fie bagati in aceeasi oala si facuti in toate felurile.
Tinand cont de faptul ca am trecut si eu prin ideile pe care le au unii oameni , dar am trecut si de partea cealalta a baricadei , si anume in spital , tind sa cred ca sunt indreptatita sa deschid un ochi unei persoane care nu stie despre ce este vorba sa zicem.
Asa cum si eu , habarnista in politica m-as bucura sa fie cineva care sa explice cum stau lucrurile de partea cealalta a baricadei.
Referitor la schimbarea mea brusca. Nu este nici o schimbare.
Daca imi place tara mea nu inseamna ca nu ii vad si minusurile. Asa cum am vazut si minusurilre altor tari.
P.S: daca nu ma mentionai, acest mesaj nu aparea , si nu contribuiai si tu la statutul meu de "VIP"
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
monabella spune:
Multumesc pt raspunsuri. Fomalhauti chiar ma intrebam daca cineva di Ro priveste lucururile in felul asta si ma bucur ca ai raspuns.
Andaluna, raspunsul tau e plin de poezie. mersi mult
copiloi spune:
Hop si eu la spartul targului....
Deja s-a spus ce era de spus, si anume ca in RO se poate trai si bine, spre foarte bine
Ce vroiam sa spun e ca trebuie privita cu o oarecare circumspectie parerea celor care traiesc inafara si vin in RO doar in vacanta, stau 2-3 saptamani si apoi au pretentia ca stiu ei cum e in RO....
Ma dau exemplu personal. Dupa ce m-am intors dupa o perioada de sedere lunga inafara, prima luna a fost groaznica. Parca aveam niste simturi in plus. Imi sarea in ochi in special ce era rau. Remarcam fiecare groapa, analizam cu lupa fiecare vanzatoare, sa vad daca zambeste sau nu , de abia asteptam sa greseasca un functionar public cu ceva ca sa-i atrag atentia, ca asa ceva numai in RO e posibil , ma uitam in jurul meu cu ochii cat cepele, sa vad ce s-a mai facut, cum s-a facut, daca s-a facut bine etc. etc. Cu siguranta, ca printre cunoscuti, paream o ciudata, una din aia care vin cu aere dinafara care mai tot timpul gaseste motiv sa strambe din nas
Ei, dupa o perioada, lucrurile s-au mai asezat. Ajungi sa-ti spui ca totusi dracu' nu-i chiar asa de negru. Incepi treptat sa descoperi farmecul locului si sa te simti cu adevarat acasa, printre ai tai.
E firesc, ca dupa ce vii din strainataturi, sa te gasesti inca intr-o inertie, intr-o stare din aia in care in fiecare secunda compari cum e in RO cu ce e "dincolo"....
De abia dupa 2-3 luni vezi mai obiectiv lucrurile si chiar sunt sanse mari sa ajungi la concluzia ca in Romania e OK! We are fine!
Alina