cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

Fomalhauti, sincer, m-ar interesa parerea ta

mama, care abia a venit din tara, zice ca romancele sunt tare impopotonate comparativ cu canadiencele (si umbla cam dezbracate...) Da mama e de la tara, ce stie ea...

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mama cand a venit in Germania, a spus ca romancele sant mult mai aranjate si elegante, la fel si un prieten care venise sa cumpere o masina.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Hop si eu la spartul targului....

Deja s-a spus ce era de spus, si anume ca in RO se poate trai si bine, spre foarte bine

Ce vroiam sa spun e ca trebuie privita cu o oarecare circumspectie parerea celor care traiesc inafara si vin in RO doar in vacanta, stau 2-3 saptamani si apoi au pretentia ca stiu ei cum e in RO....

Ma dau exemplu personal. Dupa ce m-am intors dupa o perioada de sedere lunga inafara, prima luna a fost groaznica. Parca aveam niste simturi in plus. Imi sarea in ochi in special ce era rau. Remarcam fiecare groapa, analizam cu lupa fiecare vanzatoare, sa vad daca zambeste sau nu , de abia asteptam sa greseasca un functionar public cu ceva ca sa-i atrag atentia, ca asa ceva numai in RO e posibil , ma uitam in jurul meu cu ochii cat cepele, sa vad ce s-a mai facut, cum s-a facut, daca s-a facut bine etc. etc. Cu siguranta, ca printre cunoscuti, paream o ciudata, una din aia care vin cu aere dinafara care mai tot timpul gaseste motiv sa strambe din nas

Ei, dupa o perioada, lucrurile s-au mai asezat. Ajungi sa-ti spui ca totusi dracu' nu-i chiar asa de negru. Incepi treptat sa descoperi farmecul locului si sa te simti cu adevarat acasa, printre ai tai.

E firesc, ca dupa ce vii din strainataturi, sa te gasesti inca intr-o inertie, intr-o stare din aia in care in fiecare secunda compari cum e in RO cu ce e "dincolo"....

De abia dupa 2-3 luni vezi mai obiectiv lucrurile si chiar sunt sanse mari sa ajungi la concluzia ca in Romania e OK! We are fine!

Alina

ai pus punctul pe i. sa stii ca asa e si rectia emigrantului cand ajunge in tara de adoptie, cauta asemanari cu ce a lasat acasa si e oripilat de deosebiri. dar n-as numi obiectiva parerea insiderului, e doar insider si tocmai ca, implicat in poveste, nu poate s-o priveasca/analizeze cu detasare. dupa o vreme, din instinct de supravietuire cred, tendinta e sa descoperi si sa vezi partile bune. ca daca le-ai vedea tot pe cele rele, iar s-ar lasa cu bocceluta in spinare si bilete de avion. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Experienta mea a fost diferita de a lui Copiloi. Am stat in Romania mai bine de un an, spre finalul anului nu ma mai vedeam plecata de acolo!
Au fost si bune, au fost si rele, in final la mine relele au inclinat balanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

si bine si rau :)

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

ALESSIA 1/08/2007
http://tatto.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Experienta mea a fost diferita de a lui Copiloi. Am stat in Romania mai bine de un an, spre finalul anului nu ma mai vedeam plecata de acolo!
Au fost si bune, au fost si rele, in final la mine relele au inclinat balanta.

Lume multa, oameni putini

Depinde in ce perioada ai fost! RO in 2009 difera mult (in bine) de RO din 2000-2003, de exemplu.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Ca sa simplific, e mult mai bine in alte parti unde civilizatia si democratia au radacini mai vechi si au fost deja exersate. In Romania domneste din pacate doar aparenta acestora iar de exersare mai va! Daca ai singe de martir insa, poti spera ca totul va fi bine... cu multa rabdare si odata cu trecerea timpului... poate peste 50, 100 de ani...cine stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Ca sa simplific, e mult mai bine in alte parti unde civilizatia si democratia au radacini mai vechi si au fost deja exersate. In Romania domneste din pacate doar aparenta acestora iar de exersare mai va! Daca ai singe de martir insa, poti spera ca totul va fi bine... cu multa rabdare si odata cu trecerea timpului... poate peste 50, 100 de ani...cine stie...

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Asta e ceva atata de relativ si izolat ....

Pentru un individ, "mult mai bine" inseamna acolo unde e el (mai) fericit.

Uite www.nd.edu/~adutt/activities/documents/InglehartHappinessandDemocracy1.pdf" target="_blank">aici un articol despre legatura dintre democratie si happiness .

Concluzia articolului este:

But it is clear that democratization does not necessarily bring happiness.

Este prezentat si cazul Romaniei, unde nivelul de democratie nu influenteaza happiness-ul lui pipal .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Stiu ca exista oameni saraci. Dar mi-a spus o prietena, care a emigrat in USA ca ea, inainte de a emigra, credea ca acolo nu sunt saraci si a constatat ca sunt.

Saracii din America poarta adidasi Nike:-)

Ca sa fiu la subiect, eu am trait bine-mersi un an in Romania. Si acum regretam (sotul si eu) acel an, unde am stat acasa, a muncit doar sotul de acasa si am dus-o tare bine.
Dar, tin minte cand am ajuns la aeroport am spus fara sa ma gandesc ceva de genul: ce gri pare totul!
Mi-a fost greu sa ma acomodez si sa invat sa imi stapanesc frica de cainii vagabonzi, sa ajung la spital si sa ma trimita de la spital la spital (ca-n filmul cu Moartea domnului Lazarescu). Culmea e ca am fost la un spital privat care m-a trimis de colo-colo:-). Bine ca nu era nimic grav.

Mie viata mi se pare boema. Iesiri in oras cu prietenii, sentimentul ca esti acasa iti umple sufletul de bucurie. Am acceptat toate chestiile mai putin frumoase.

Personal, in Romania nu mai am ce sa fac, nu cred ca mi-as gasi o slujba care sa se potriveasca studiilor.
Anul acesta e primul an in 9 ani cand nu am ajuns acasa. Dar mergem iar in Europa sa mai luam pulsul vietii latine:-)

Prietenii nostri se descurca. O duc binisor, dar sunt abia la inceput. Ii admir - si-au luat fiecare cate un apartament, platesc rate, fac studii ca sa se perfectioneze..se descurca. Nu fac excese si reusesc sa economiseasca de o vacanta frumoasa. Ne mai povestesc una-alta din ce li se mai intampla, dar mereu rad cand povestesc. Cred ca aici e secretul - sa privesti viata cu optimism si sa te bucuri de ceea ce ai, indiferent ca acasa e in Romania sau in alta tara.

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Rau maica...:) glumesc of course.
Azi am ras cu sotul meu, am vazut ceva haios si ne-am gandit sa facem o poza pentru voi, dar mi-a fost teama ca primesc niste suturi...la blocul vecin locuiesc cateva familii de tigani florari. Pasnici, stau in fiecare seara pe bancuta si mananca o tona de seminte. Strang dupa ei odata la doua zile:)
Azi si-au montat un parasolar legat de un pom...ca in filmele italiene de dupa razboi:)

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Asta e ceva atata de relativ si izolat ....

Pentru un individ, "mult mai bine" inseamna acolo unde e el (mai) fericit.

Uite www.nd.edu/~adutt/activities/documents/InglehartHappinessandDemocracy1.pdf" target="_blank">aici un articol despre legatura dintre democratie si happiness .

Concluzia articolului este:

But it is clear that democratization does not necessarily bring happiness.

Este prezentat si cazul Romaniei, unde nivelul de democratie nu influenteaza happiness-ul lui pipal .

Alina

Teoretic, ai dreptate ca pentru un individ, "mult mai bine" inseamna acolo unde e el (mai) fericit (ca sa te citez), insa practic, fericirea e inconstanta si relativa fata de prosperitate, multumire (Wohlstand, ca tot venisi din Germania ) si care pina la urma acestea confera confort si securitate (vezi democratia). Pragmatic, omul are nevoie mai mult de securitate decit de fericire. Fericirea e un sentiment flu, pe cind sentimentul de siguranta e material, il simti mai des sau il cauti tot timpul.

Mergi la inceput