cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

off topic: Grace, e o bucurie sa te recitesc, nu te-am mai "vazut" demult...

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Ca sa simplific, e mult mai bine in alte parti unde civilizatia si democratia au radacini mai vechi si au fost deja exersate. In Romania domneste din pacate doar aparenta acestora iar de exersare mai va! Daca ai singe de martir insa, poti spera ca totul va fi bine... cu multa rabdare si odata cu trecerea timpului... poate peste 50, 100 de ani...cine stie...

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
Bird70 - acuzele tale sunt total nedrepte si lipsite de fair play. Trist este ca la umbra anonimatului poti sa acuzi si sa terfelesi efortul oamenilor onesti.

Nu am acuzat pe nimeni!!!! Eu personal nu am incredere, e problema mea, parte din problema tine de experientele mele din Romania si nu are nimic de-a face cu acest forum. Dar am vazut si aici fete care au ajutat ca apoi sa afle ca nu era chiar asa cum au crezut. Si eu trimit bani in Romania asa cum cred ca toata lumea de afara trimite, dar trimit la persoane pe care le cunosc. Am apreciat intotdeauna pe cei care se ocupa de aceste cazuri si fac o mare diferenta in viata oamenilor.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

off topic: Grace, e o bucurie sa te recitesc, nu te-am mai "vazut" demult...

Bucuria e reciproca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Deus daca nu vrei sa pui pozele aici poti sa mi le trimiti pe pm? Nu int igura ca stiu ce e ala parasolar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Experienta mea a fost diferita de a lui Copiloi. Am stat in Romania mai bine de un an, spre finalul anului nu ma mai vedeam plecata de acolo!
Au fost si bune, au fost si rele, in final la mine relele au inclinat balanta.

Depinde in ce perioada ai fost! RO in 2009 difera mult (in bine) de RO din 2000-2003, de exemplu.

Alina

2005-2006
Nu-i asta, chiar nu mi se potriveste. A fost bine ca m-am lamurit clar si definitiv unde vreau sa locuiesc. Acum nu mai am nici o umbra de regret, sint acasa si e bine.
Asta nu inseamna ca Romania nu-mi e draga. E cam cum o iubesti pe soacra, preferi s-o vizitezi din cind in cind, fara sa locuiti in aceeasi casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ma gandeam si eu, ca Formalhauti, ca ma asteapta niste rufe...
Monabella - nu ai PM activat.
Eu nu cred ca se traieste bine in Romania. Se traieste de azi pe maine.
Nu vorbesc de figurantii care au "bani cu caruta" si de familiile lor care au avut intotdeauna "bani cu caruta" - cine naiba avea caruta asta plina din munca cinstita???
Ma rog...

Discutiile (sa spun dialogul in doua personaje?) despre medici nu ma intereseaza. Ma oboseste.

Despre eleganta romancelor si despre coafurile lor aranjate periodic... Pai da, poti sa vezi asta daca te plimbi prin mall.
Daca iei metroul cateva statii si daca te uiti LA TOATA LUMEA, vei vedea, de fapt, ce pantofi scalciati, prafuiti si jupuiti au majoritatea, ce haine de second hand, ce par netuns, nevopsit si nearanjat, ce dinti stricati... Desigur, printe acestia, cate un personaj mirosind a D&G sau chiar ceva mult mai de soi, cu lantuguri de aur la incheieturi, ochelari de firma si... de ce nu... un Vuitton pe umar...

Dar despre ce si cum, despre pro si contra, despre greu si usor, despre bogatie si saracie, n-are sens sa povestesc eu aici.

Ma gandeam insa sa raspund la singura intrebare pe care nimeni nu a abordat-o pana acum - sau a abordat-o doar din perspectiva datului cu parerea

Da, mai emigreaza lumea.
Noi cunoastem cateva familii care tocmai fac asta
Mai cunoastem cateva familii care se gandesc serios ca ar fi cazul ca emigreze, insa nu au luat decizia deja.
Mai cunoastem o familie care s-a intors, deh, satui de emigrare, si-au zis ca tot acasa e mai bine. Sunt aici de 6 luni. Tocmai si-au programat data, la zbor, sa plece inapoi, ca aici, zic ei, nu e de trait...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucamea spune:

despre cum traiesc in RO am scris la pag 2.

off topic am ceva de spus si anume:

imi plac oamenii destepti, oamenii care stiu ce spun si isi sustin pdv (din RO sau din alta parte).

conchita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Experienta mea a fost diferita de a lui Copiloi. Am stat in Romania mai bine de un an, spre finalul anului nu ma mai vedeam plecata de acolo!
Au fost si bune, au fost si rele, in final la mine relele au inclinat balanta.

Lume multa, oameni putini

Depinde in ce perioada ai fost! RO in 2009 difera mult (in bine) de RO din 2000-2003, de exemplu.

Alina

Copiloi -Alina eu sunt de parere total opusa! In ochii nostri, societatea romaneasca s-a degradat pe zi ce trece, incepand din 2002-2003 incoace....te rog, zi-mi si mie unde simti tu imbunatatirea (te rog, nu pomeni de chestii comerciale - ca sunt mai multe mall-uri, mincare diversa si chestii de-astea). Spune-mi de calitatea vietii cetatenilor pe total tara. Poate eu nu vad imbunatatirea

Dana mama lu'Radu Stefan

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Ca sa simplific, e mult mai bine in alte parti unde civilizatia si democratia au radacini mai vechi si au fost deja exersate. In Romania domneste din pacate doar aparenta acestora iar de exersare mai va! Daca ai singe de martir insa, poti spera ca totul va fi bine... cu multa rabdare si odata cu trecerea timpului... poate peste 50, 100 de ani...cine stie...

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Suuuper ai zis-o Grace! M-a uns pe suflet

Dana mama lu'Radu Stefan

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Copiloi -Alina eu sunt de parere total opusa! In ochii nostri, societatea romaneasca s-a degradat pe zi ce trece, incepand din 2002-2003 incoace....te rog, zi-mi si mie unde simti tu imbunatatirea (te rog, nu pomeni de chestii comerciale - ca sunt mai multe mall-uri, mincare diversa si chestii de-astea). Spune-mi de calitatea vietii cetatenilor pe total tara. Poate eu nu vad imbunatatirea

E greu sa vezi imbunatatirea plecata din tara fiind si cu ceva resentimente la purtator :-)
Si nu as da la o parte multele mall-uri si mancarea diversa pentru ca si ele pot fi un indicator.. Unde e prea mare saracia te asigur ca nu se inghesuie mall-urile
Si in Romania ca si in toate celelalta tari exista desigur diferite paturi in randul po****tiei: exista cei extrem de saraci care isi duc zilele de la o zi la alta, exista de asemenea o clasa de mijloc in crestere (si ma refer la familiile care isi permit sa aiba o casa, o masina si vacante in locuri exotice) si mai exista patura de sus a societatii, cei care intr-un fel mai mult sau mai putin ortodox au reusit sa faca niste averi impresionante, eventual detin mai multe companii, case prin Europa si nu au griji in legatura cu felul in care isi vor finanta batranetea.
Relevant ar fi sa vezi evolutia si din punctul asta de vedere te asigur ca este in crestere clasa de mijloc pe care o descriam mai sus si care acum vreo 10 -15 ani era aproape inexistenta. Este clasa pe care se bazeaza initiativa privata si societatea civila in general.
Ca sa fiu strict la subiect.. viata in Romania poate sa fie foarte, foarte buna. Daca ai un job bun si ai reusit sa iti negociezi bine salariul, la un moment dat poti sa iti cumperi o casa, viata culturala este foarte bogata, oportunitati de afaceri sunt slava Domnului, exista acces (destul de ieftin as spune eu) la clinici private unde esti tratat foarte bine si tot asa. Daca vrei o educatie de calitate pentru copilul tau poti sa il trimiti foarte bine in Europa pentru ca intr-adevar eu cred ca avem ceva restante la calitatea invatamantului universitar. (Liga Studentilor Romani din Strainatate s-a infiintat anul asta si au deja 1'800 de membri - tineri romani scoliti prin strainatate care s-au intors in Romania pentru ca iubesc tara asta ).

Si iata cum aceeasi realitate poate fi vazuta diferit in functie de ochii privitorului. Adevarata fizica cuantica as zice, desi eu cred ca are a face mai degraba cu asteptarile fiecaruia si cu felul in care isi imagineaza ca poate sau trebuie sa fie fericit.

Mergi la inceput