cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andaluna spune:

spiritul de echitate sociala e greu de concordat cu micile noastre vanitati si mofturi. asta e general valabil pentru toti. e greu de luat aer, in fond, constientizand cam ce orori si ce grozavii de intampla pe lumea asta. un nivel ridicat de constientizare nu duce insa neaparat la o actiune umanitara care sa REZOLVE ceva. se pot face mici chestii. si toate mofturile si excesele de vanitate de fapt ne distrag atentia ca nu prea avem timp, energie si resurse pentru ceva mai substantial.

cum e in romania?

eu zic (e opinia mea absolut subiectiva) ca lucrurile se vor amorniza pe masura ce noua generatie se va impune. adica cei care s-au nascut si au fost socializati in democratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Pt Conchita:

Bird70:cred ca as muri de rusine sa vada (australienii) cum gandeste lumea (despre donatii in Romania) si cum cei cu bani isi infig pene colorate in kur si se dau mari in loc sa faca ceva pentru ceilalti.

Eu:
Ai fi surprinsa sa vezi cati romani doneaza. Din toate colturile lumii, dar si din Romania. Oameni cu venituri modeste - doneaza. Si ai fi surprinsa sa afli ca si cei bogati doneaza. Scot penele colorate si da, doneaza. Pana si un Becali si un Vadim, un Columbeanu si o Zavoranu. Dar o fac discret, nu se bat cu pumnii in piept.

Bird70:
Am sa dau (pe la Umanitare) cand o sa am incredere ca acele cazuri sunt reale

EU:
Daca ai fi vrut sa ajuti romanii napastuiti, o puteai face. Dar e clar ca n-ai intrat acolo pt ca nici macar nu stii care sunt regulile (apropo de "cazuri reale").

Hai sa nu acuzam DC-ul ca sprijina si gazduieste falsuri, minciuni si excrocherii la capitolul Umanitare. Se fac verificari inaintea deschiderii fiecarui subiect!

Tu, Conchita:
nu stiu cine te crezi sa-i pretinzi lui bird sa doneze nush unde ca sa iti demonstreze tie ca ajuta romanii napastuiti?

- nu i-am cerut asta in nicio fraza. Am intrebat-o doar cand a intrat ultima data la Umanitare. Ar fi vazut ca romanii doneaza, chiar doneaza. Chiar si cei cu bani care „isi infig pene colorate in kur si se dau mari” – poate iti amintesti ca fam Columbeanu a rezolvat un caz de-aici de pe DC, donand o suma f mare de bani.

Tu, Conchita:
(in opinia lui Tzuni) Cine nu o face cu surle si trambite (donatia) sa-l vada toata lumea ce darnic e, se cheama ca nu e roman adevarat.

Conchita, cred ca n-ai citit bine ce am scris in mesaj:Ai fi surprinsa sa vezi cati romani doneaza. Din toate colturile lumii, dar si din Romania. Oameni cu venituri modeste - doneaza. Si ai fi surprinsa sa afli ca si cei bogati doneaza. Scot penele colorate si da, doneaza. Pana si un Becali si un Vadim, un Columbeanu si o Zavoranu. Dar o fac discret, nu se bat cu pumnii in piept.

Cam asta am avut de spus.
"Dieta" placuta in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Am citit cu mare suprindere ultimele dialoguri de la acest topic. M-a intristat sa vad ca unii au indoieli ca acele cazuri de la forumul de umanitare nu sunt reale.
E trist sa dai cu piatra si sa nu ajuti. Si cel mai trist este sa arunci cu rahat in lucrurile frumoase care se intampla pe acest forum. Eu am cunoscut foarte multi oameni de caracter pe acest forum. Tzuni este una din acei oameni - mereu dispusa sa intanda o mana de ajutor, si mai ales discreta. Sunt si multi care doar fac galagie si cearta pe acest forum - insa sa nu uitam ca acest forum este/poate fi - si o oglinda a societatii romanesti. Cam asta suntem noi.

Bird70 - acuzele tale sunt total nedrepte si lipsite de fair play. Trist este ca la umbra anonimatului poti sa acuzi si sa terfelesi efortul oamenilor onesti.

Exista un proverb la care ma gandesc acum - cand un prost arunca cu un bolovan in apa, sunt necesari multi oameni destepti pentru a-l scoate.

Pacat.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

despre "pene"

http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/06/18/saracia-este-un-cancer-netratat-daca-nu-stii-cum-sa-iesi-din-ea-mori-in-chinuri-filantropia-este-ceva-despre-care-nu-ne-place-sa-vorbim/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Tzuni,

Lora, mami de Iustina
Teledon pentru Dan

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

bird, este vorba despre confidentialitatea informatiei: nu se discuta cazul unui pacient cu rudele altuia in camera, nu se discuta cazuri la rand la Tim Horton, ori in lift, ori in statia de metro, ori la rand la restaurant sau la masa la restaurant si tot asa... Spitalul unde lucrez eu e lider in privacy of information, noi stabilim reguli f severe. Un medic mai in varsta si-a pierdut laptopul (i-a fost furat din portbagaj) si spitalul a sunat toti pacientii lui din urma cu aproape 30 de ani sa ii avertizeze, ceara scuze si tot asa in urma acestui incident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Cand s-a deschis subiectul aveam si eu ceva de zis...Am ezitat (mi-a fost un pic frica - vezi subiectul cu "noua specie..."), apoi nu am avut timp. Si acum, cand am un pic de timp, constat ca discutia a deviat astfel incat mesajul meu care initial ar fi fost (zic eu...) la subiect, acum ar fi complet...pe langa.

Mai bine pentru mine, ma duc sa intind rufele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu este deloc "pe langa" deoarece aici se discuta despre tara noastra.
Ori sistemul sanitar , politica samd , fac parte din tara noastra.

Si ca sa spun ceva despre cum e in Romania, se intampla lucruri care in alte tari le vezi teribil de rar. Spre exemplu , stau linistita in casa si aud afara pe cineva ca sperie pisicile .In fata blocului la mine este un parc mare ingradit de 2 blocuri si 2 vile, asa ca se perinda pe aici doar vecini si prieteni ai acestora , sau rar trecatori.
Ies pe geam si vad o mamica, o orietena de-a ei si un baietel de vreo 2-3 ani , habar n-am , care se tinea de mamica. mamica shitaia de zor toate pisicile pe care le vedea.
A ajuns la mine in fata blocului pe unde trecea linistita pisica mea. Bineinteles si mama si copilul au lovit tare pamantul cu piciorul si au strigat fericiti , cor "shhhhhhhhhhhhhhitz".
Ma intreb cand vor atinge bunul simt si civilizatia pe toata lumea , ca m-am cam plictisit sa astept

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Fomalhauti, sincer, m-ar interesa parerea ta

mama, care abia a venit din tara, zice ca romancele sunt tare impopotonate comparativ cu canadiencele (si umbla cam dezbracate...) Da mama e de la tara, ce stie ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai daca i cald cum ai vrea sa umble?!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput